zaterdag 29 september 2007

# Twee crowdsurfers komen elkaar tegen. Zegt de een tegen de ander...

(und ein tolles muziekje dabei)
vrijdag 28 september 2007

# Wir Sind Helden live aus dem Paradiso:

"Nach London, Brüssel, Paris und Luxemburg (und ihr wart überall mehr als bezaubernd, Danke!) sind wir in den nächsten 3 Tagen in den Niederlanden unterwegs. Krönender Abschluss ist am Freitag das seit mehreren Wochen ausverkaufte Konzert im Paradiso in Amsterdam. Und um Euch daran teilhaben zu lassen gibt es ab 20.30 Uhr einen Live Stream und zwar hier."

Ich will da sein wenn es passiert.

(Maar eerst vandaag nog naar de notaris voor de ondertekenig van het definitieve koopcontract en linea recta naar de woonbeurs. Ons 'oude' huis zal in de tussentijd bezocht worden door de makelaar met de eerste kijkerd.)
dinsdag 25 september 2007

# Lumbago.
Lumbago?
Lumbago ja.

maandag 24 september 2007

# Naast me stond een vrouw vreselijk te vloeken tegen haar betaalpaal. Zij vond het zelfscannen bij AH minder geslaagd dan ik.

Jammer dat zo'n paal op zo'n moment in zijn rol moet blijven.
zondag 23 september 2007

# "Weet je het zeker?" vraag ik mijn zoon voor de tweede keer, terwijl ik de stekker van de strijkbout in het stopcontact steek. Hij slaat het Dam-tot-Damloopboekje er nog een keer op na.

"Een unicum is dat het startnummer zelfklevend is en zonder spelden op het shirt kan worden geplakt (shirt zonder rimpels platleggen; vervolgens startnummer goed gladstrijken)."

Dan moet het maar. Ik doe mijn uiterste best het materiaal van het shirtje niet te raken, want dat smelt maar al te graag weg. Het stuk papier krult zich welwillend; het magisch zelfklevend effect blijft uit.

Net als vorig jaar moet ik op het laatste nippertje nog ergens een paar veiligheidsspelden vandaan zien te halen. Wél ben ik sinds kort in bezit van een unieke strijkbout, met rugnummer.
vrijdag 21 september 2007

# The good old Fun Traveler Van on the road again.
donderdag 20 september 2007

# Tijdens de voorbereiding maakte ik een kapitale fout. Het recept schreef 300 gram voor en ik had de leerlingen het hele pak van 500 gram meel in een kom laten storten. Samen met de toegevoegde boter en suiker zou er na flink kneden een bal deeg ontstaan. In ons geval bleef de inhoud van de kom als los zand aan elkaar hangen.

Grote paniek maakte zich van mij meester. Ik had meer boter nodig en wel heel snel. Een atleet die over twee weken naar Shanghai vertrekt om deel te nemen aan de Special Olympics ontdeed zich van zijn schort en sprintte in een recordtijd naar de supermarkt.

Zandkoekjes ruim binnen de tijd en goed gelukt.
woensdag 19 september 2007

# Walter leest voor (uit zijn oeuvre)
dinsdag 18 september 2007

# Ik heb een stukje Tuschinski gehuurd voor een dag. Van 10.30 uur tot 22.30 uur, rij 7 stoel 23 en 25.

Vijf films gaan in premiere. Ik ben vooral heel erg benieuwd naar The Kite Runner.
maandag 17 september 2007

# "Heb je nog kaartjes kunnen kopen?" Dochter had zich gister voor dat doel precies om 12.00 uur gemeld bij een theater in Purmerend.

"Nee, kansloos, er lag een vrouw voor de deur in een slaapzak gevolgd door een megarij mensen en het schijnt dat ze om acht uur 's morgens al lootjes hebben uitgedeeld voor kaarten die je dan om 12 uur op kon halen."

Ongelovelijk. Het lijkt me moeilijk om beginnend cabaretier te zijn. Najib Amhali is leuk, heel leuk, maar minstens zo leuk als zijn die jongens van Brokstukken, die ik zaterdagavond zag in een nog niet eens half gevuld zaaltje. De grote zaal zat propvol. Zeg 'ns Aaa. Tsja.
zondag 16 september 2007

# De stem van mensen die incognito willen blijven wordt vaak verdraaid. Denk je. Maar dat is niet zo. In dat soort situaties spreekt de man die gisteravond naast me stond in de foyer van het Zaantheater. Dat kan niet anders. Die wordt daarvoor ingehuurd. Het is um.
zaterdag 15 september 2007

# Slakkenpassie.
vrijdag 14 september 2007

# De laatste weken moet ik major beslissingen nemen binnen korte tijd en dat kost me veel energie.

Zo wordt mij bij het uitzoeken van een badkuip gevraagd of ik al een lifestyle heb, of dat ik daar misschien een concept voor wil kiezen.
woensdag 12 september 2007

# In Purmerend gebeurt altijd wel wat.

(Die jongen zal gedacht hebben: misschien niet de mooiste, dan wél de langste...)
dinsdag 11 september 2007

# Het stoplicht staat op rood. Zoek de ultramultifouten.
maandag 10 september 2007

# Mijn huis staat op Funda en ik ben er een beetje misselijk van.
zaterdag 8 september 2007

# "Oh! Gaat dat wel goed?" vroeg ik verschrikt aan de beheerder van de kinderboerderij, die juist zijn kantoortje uitkwam, waar een gansachtige eend (eendachtige gans) in uiterst relaxte houding op de grond tegenaan hing. De hals elegant gebogen, oogjes gesloten.

"Die is dood", zei de man. "Ik moet um nog opruimen."

Ja ik heb er echt kijk op.


Update, een stuk vrolijker: het knijn leeft en is te koop.
vrijdag 7 september 2007

# Medisch Centrum Alkmaar gaat testikels meten.

Gezonde jongens zonder afwijkingen aan zaadballen en/of balzak kunnen zich bij het ziekenhuis voor het onderzoek opgeven via e-mailadres

ballenonderzoek[at]mca.nl
donderdag 6 september 2007

# Alwéér jarig!

:-)
woensdag 5 september 2007

# Ik zei: "Luister goed meiden, ik vertel het jullie één keer." Korte tijd later hingen er twee perfecte vogelnestjes.

Op woensdag gaan we als het even kan naar peutergym.
dinsdag 4 september 2007

# Paniekerig werd ik wakker met een totaal verfrommeld gezicht. Ik had nog niet in de spiegel gekeken, maar zulke dingen vóel je. Effect van het slapen op mijn buik plus een heel nare droom.

Vandaag zat ik dus al vrij snel wéér in de zone: de kreukelzone.
maandag 3 september 2007

# Hard gewerkt vandaag, ik zat in de zone zoals dat heet, en wel zodanig dat om twee uur mijn groep kinderen met jas en tas klaarstond om naar huis te gaan. Een uur te vroeg. Een lang uur was dat.
zondag 2 september 2007

# 't Is nog niks; een testje.


mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes ~ rss