zaterdag 30 september 2006

# In mijn dorp wil ik ook best een mini-Hema.

Al zou men er alleen maar die smalle roomboterkoekjes met zo'n roze streep erover verkopen... (desnoods heel kleine)
donderdag 28 september 2006

# Estée (tweeënhalf jaar) keek wat bedremmeld naar het ongeveer evenoude meisje dat de show stal op de glijbaan in de Avonturenspeelplaats. Zij was er duidelijk al vaker geweest. De moeder en de oma van het meisje zaten trots te kijken naar het in merkkleding gestoken, beeldschone kind. Boven haar broek was een klein randje van een Pamper zichtbaar.

Estée ging behoedzaam haar eigen gangetje en zocht af en toe mijn hand. Haar rivale roetsjte geheel zelfstandig en vol bravoure onder luid gejuich naar beneden. Op een rustig moment bleef Estée even stilstaan aan het begin van het trappetje en keek vol vertrouwen naar mij op.

Geweldig getimed en luid en duidelijk hoorbaar voor iedereen zei ze:
"Maar ik heb geen luier meer."
woensdag 27 september 2006

# 't Is moeilijk bescheiden te blijven. Oostzaan is een poptempel rijker, dankzij ... nou kijk zelf maar.


# Wanneer ik 's nachts wakker word en naar het toilet ga kijk ik met mijn bijziende ogen onderweg altijd even van heel dichtbij op de display van de videorecorder, die onder de tv voor het bed nogal laag staat opgesteld, om te zien hoe laat het is. Het is een goeie gewoonte geworden. Weten hoe laat je plast.

Al een paar dagen achter elkaar maak ik nu in het holst van de nacht een buiging voor de tv en staar vervolgens daaronder een poosje in een duister gat. De videorecorder ging stuk en is daar weg. Mijn hersenen weten het weer. Het einde van de plastijd.
dinsdag 26 september 2006

# Mama Aronis kwam vanuit de keuken naar ons tafeltje en verontschuldigde zich voor het feit dat de spaghetti wat later op tafel kwam dan de Griekse specialiteitenschotel. Met haar hand op haar hart: "But I MADE it. For YOU."

Haar oog viel op de restanten vlezige botjes die op mijn bord waren achtergebleven en ze verzekerde me dat ik die gerust 'with hands' mocht afkluiven. Ik complimenteerde haar met de kwaliteit van het gerecht en vroeg wat het was: "Chicken?" Ze sloeg haar ogen en handen ten hemel en riep: "NOOOO!... Stifado!! Rèèèbbit...!!!"

Ik vond het al van die vreemde hoekige botjes...

Vele glazen huiswijn later en weer buiten drong het pas goed tot me door dat ik een deel van de familie verorberd had.
maandag 25 september 2006

# Mijn gedachten zijn bij Anneke.Essentie van het missen

Ik mis de linkshandige, schitterend
spiegelbeeld naast mij aan tafel, ik mis

haar tot brakens toe dagelijks. Het is
de kern van gemis, het missen zelf,

zegt men. Dat zal ik, met gestrekte
hals, fijntjes ontkennen. Dat zal ik

schuimbekkend tegenspreken. De tijd
is een ruimte, je bent altijd bij haar,

zegt men. Ik kijk in de lege spiegel.
Geleerde onzin, schandalige troost.

Ze reed weg met mijn goud, mijn geluk
in haar fietstas, hief haar smalle hand

en verdween tussen de weiden. De kern
van gemis laat mij koud, geen wijsgerige

held gaat mij helpen. Ik mis
het vlees, haar linkshandige lichaam.

~Anna Enquist
zondag 24 september 2006

# Me and Jamie en een bussie.
zaterdag 23 september 2006

# Ik schrijf een logje voor het oog van de hele wereld. Normaal doe ik dat een beetje geheimzinnig, in een donker rommelig kamertje, maar de bedrading van de immer gesloten lamellen voor het schuine raam knapte en de verduistering is naar beneden gestort. Nou daar zit ik dan.
vrijdag 22 september 2006

# Ik lijk potdorie Meta de Vries wel.

Een weekendtip, gratis en voor niks varen op het IJ.
donderdag 21 september 2006

# De herhaling van het nieuws heeft mij al zes keer verteld dat het vandaag een prachtige septemberdag gaat worden. Ik krijg er geen genoeg van.

Toen mijn kleindochter ontwaakte, zong ik het volgende liedje voor haar en zij (vijf maanden) murmelde mee. Mijn advies aan u: zoek ook iemand uit naar keuze en doe het:

September Grass mp3 James Taylor (tekst)
woensdag 20 september 2006

# Opgetogen haal ik een voor een de hulpstukken uit de doos van mijn nieuwe elektrische tandenborstel. Na lang dubben voor de uitstalkast toch maar gekozen voor die dure, en ja, dan krijg je ook wat!

Net heb ik al even proefgepoetst en het is werkelijk een sensationeel gevoel. Hee kijk: zelfs een zakje met ragertjes, voor het betere elektronische floswerk. Huh? En twee pluggen?

Bij nader inzien zijn dat dus de schroeven om het geheel mee aan de wand te bevestigen.
dinsdag 19 september 2006

# "Speculaas! Lè-kkere speculaas!" riep de vakkenvuller van AH met de onvervalste intonatie van een oerhollandse marktkoopman, tijdens het opstapelen van de pakken koek. Zijn collega-vuller, eveneens van Turkse komaf, zat er op zijn hurken voor de suikerklontjes een beetje besmuikt om te grinniken. Hij keek verrast op toen hij mij wat minder besmuikt hetzelfde hoorde doen.

De overige winkelende dames liepen stug door.
maandag 18 september 2006

# Het korte traject dat ik na het ontwaken aflegde van mijn bed naar de keuken heeft vier slachtoffers het leven gekost:

- een uit de kluiten gewassen zilvervisje naast het kozijn van de wc deur (doodgedrukt met de krant van vandaag)
- een mug (in de vlucht, verpletterd tussen mijn klappende handen)
- twee grote zwarte spinnen, weghollend langs de rand van het keukenblok, ieder een verschillende kant op, maar ik was sneller (met twee dikke proppen keukenrol)

En de dag is nog maar net begonnen.
zondag 17 september 2006

# Eerste, enige en algemene kennisgeving:
Six Feet Under begint weer hoor, vanavond om 22.56 uur.


# "They sing and run" zal de Japanner zeggen, wanneer hij thuis de foto laat zien die hij vanochtend vroeg in de polder van mij maakte toen ik onder de molen doorrende, meezingend met de iPod, omdat dat op dat moment moest. "Schijt aan die Jap" dacht ik (want ikzelf denk gewoon in het Nederlands). Verder was er toch niemand. En dan mag het.

Heel veel succes wens ik de duizenden mensen die vandaag meedoen aan de Dam tot Damloop. In het bijzonder mijn twee zonen. Ik zal mij halverwege het parcours, ongeveer ter hoogte van de kippenbrug opstellen om ze aan te moedigen. Hup jongens.
zaterdag 16 september 2006

# Hihi, da's nou toevallig. En ook zonder helm. Als dat maar goed gaat tijdens het speeddaten...
vrijdag 15 september 2006

# Dat was HEERLIJKE vakantie. Twee weken geen horloge, geen make-up, en heel vaak zelfs geen helm. (Deze foto is genomen op mijn vijfstigste verjaardag. Een geweldige dag.)

De andere 507 foto's volgen... of misschien beter: een gedeelte ervan. :-)


Update: zoals beloofd, een beschaafd aantal kiekjes.


mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes ~ rss