donderdag 30 september 2004# Hahahahahaaaaaaa... (gemeen en grimmig lachje, denk 'Krimson')

Nooit voor mijn beeldscherm langs vliegen...!!!

(En ooooow wat is mijn toetsenbord smerig... de rest van de foto was gewoonweg NSFW, zó erg...
Ik ga er meteen wat aan doen.)
# En... weer wakker!

Maar ik heb niet stilgezeten zeg. Ik droomde dat ik een kamer vol visite moest voorzien van koffie, thee of wijn, maar alles mislukte. En ik maar in de weer met koffiefilters en wijnglazen. De visite had het geloof ik allemaal niet zo in de gaten, die vermaakte zich wel.

Mijn remedie voor vandaag luidt: haal zeer veel priklimonade, waterijsjes, koekjes, drop, yoghurtsnoepjes en nog meer lekkere snoep in huis want er is helegaar niks meer. Voorts: regelmatig een slaapje doen als de ogen teveel gaan prikken of de hoodpijn te heftig wordt. Eventueel tussendoor boek, tv of video.

Ja ik ga het zwaar krijgen.
woensdag 29 september 2004# Ik ben het zat. Eigenlijk zou ik thuisblijven, want ik heb griep, maar vanmorgen voelde het na een middag en een nacht slapen als een griep-je en ja dan ga je toch maar naar je werk.
Aldaar zit iedereen te klagen en de update: te katten [hihi] op elkaar en het wanbeleid, en is er opeens ook geen budget meer om cartridges te kopen. Dat soort idiote dingen.

Wat een strop, de inkt is op... had iemand grappig gefrustreerd op een briefje geschreven en op de printer geplakt.

Je zou bijna vergeten dat je voor je plezier werkt.

Bijna. Want de herfstwandeling in het park was de moeite waard: zie hier wat een riante elfenbankjes.

En nu ga ik lekker naar mijn nestje.
dinsdag 28 september 2004# Nederlanders... nou oke

maar... Belgen! (gedoodverfde winnaars van 10 voor taal...)
# Zou de jonge god, die mij van achter naderde en met krachtige tred passeerde, weten dat zijn loopbroek doorzichtig is? Had ik hem dat wellicht na moeten roepen?

Ik kon de kracht niet opbrengen. Mijn observatie viel toevallig samen met de vaststelling dat er vandaag lood in mijn poten benen zat.
maandag 27 september 2004# Op de autoradio hoorde ik dat je een minuut gratis winkelen bij de Bijenkorf kon winnen en ik meteen filosoferen natuurlijk. Dat doe ik namelijk graag in de auto.

Hoe moet je zoiets aanpakken...?

Een minuut. Is zo voorbij. Dat ik dan nog steeds zoekend in de rondte zou staan kijken, of op de roltrap of zo...
# "You’ve seen Pamela Anderson wearing them, Russell Crowe has a pair, and even the frail US actress Lara Flynn Boyle requested some during her recent visit to Western Australia."

Ik heb Uggs!

(Ik denk niet de echte, want ze waren maar 24,50 euri... gemaakt van nepschaap.)

Vooral heel lelijk onder een kamerjas. En heerlijk warm!
zondag 26 september 2004# Syndromen zijn meestal niet fijn, maar hebben vaak zeer fraaie namen.

Vanavond handelt een veelbelovende aflevering van 'Het geluk van Nederland' over

Het krabbenmandsyndroom.Volgens deze theorie bereiken vrouwen nooit het glazen plafond, laat staan dat ze er doorheen breken, omdat vrouwen net krabben zijn. De visser die zijn gevangen krabben in een mand gooit hoeft nooit bang te zijn dat ze eruit klimmen, want ze worden altijd door de andere krabben teruggehouden.

"Feministes hebben jarenlang de solidariteit tussen vrouwen bezongen. Maar zijn vrouwen wel zo solidair met elkaar als het gaat om werk, sport, mannen, moederschap en uiterlijk?"

lees meer

Ik kende de term niet en heb er denk ik ook niet zo'n last van. Wel verkeer ik over het algemeen liever in het gezelschap van mannen dan van vrouwen en ben ik blij dat ik in een team werk dat niet alleen uit vrouwen bestaat.

Laatst was ik echter met enigszins plaatvervangende schaamte en rode oortjes aanwezig bij een roddelpartij over onze falende vrouwelijke directie, waar zowel mannen en vrouwen naar hartelust aan deelnamen. Alles werd aangegrepen om ze onderuit te halen, vooral hun uiterlijk. Het verbaasde me dat de mannen net zo hard meededen als de vrouwen.

Krabben maken denk ik geen verschil tussen mannen of vrouwen als er een uit de mand dreigt te klimmen.
zaterdag 25 september 2004# Heb je even (5 euro) voor mij...


(klik voor meer)

Fransie was in het Zaantheater en ik was er ook.

Maar ik ging naar Mike Boddé in de kleine zaal.
(Die zijn optreden begon met bovenstaand lied.)
vrijdag 24 september 2004# Ik moet vaststellen dat het tostiapparaat de meest succesvolle aankoop voor de keuken is geweest in jaren en dat de Senseo in ons huishouden jammerlijk is geflopt.
donderdag 23 september 2004# HEUS MET SCHEUFPEU

Met bovenstaande tekst op aanplakbiljetten adverteert een makelaar binnen de Zaanstreek, waar men de UI als EU placht uit te spreken.

Ik vind het wel humor.
# Loom zeven uur 's ochtends-gesprekje:

"Maandag staken de bussen."

"O.
En waarom staken de bussen?

"Gaap. Ik zou het niet weten.
Het is gewoon stakingstijd denk ik."


In de loop van de dag zal onze human interest en het empatisch vermogen weer zijn gebruikelijke gigantische vorm aannemen.
woensdag 22 september 2004# Ik was heel andere dingen van plan, maar het regent en het is koud en plotseling bevind ik mij in de oude doos.
dinsdag 21 september 2004# Erg vroeg maar onweerstaanbaar.
# Imadzjien....

(is: 'imagine' uitgesproken door stralende Franse gidsmevrouw op de Mont Saint Michel, met de klemtoon op dzjien. Dat vergeet ik nooit meer.)

Je geeft jezelf en je partner op voor een cursus salsa, teneinde je relaassie wat nieuw leven in te blazen.

Sta je buiten na de eerste les en vraagt als eerste:
"Hoe vond je het?"

Klinkt het bijzonder oprecht:
"Ik vond het héél leuk om met al die andere vrouwen te dansen!"
maandag 20 september 2004# Het natuurlijke zomerblond zakt langzaam in mijn schoenen, maar kweenie hoor... ik kan de moed nog niet opbrengen.

In de kast staat al een poosje een 'kit' van l'Oreal.
Ce kit contient: (een complete scheikundeset)

Étape 1: Phase de coloration (driedelig)

Étape 2: Phase d'illumination (vijfdelig, inclusief brosse-précision et une paire de gants qualité expert)

Ik moet steeds aan dat koppie en het lipje van Beaker denken, na de knal...
# Leef u uit. Een kaartje voor Jan-Peter.

(maar Marten Hoepla was eerder, eerlijk is eerlijk!)
zondag 19 september 2004# Vanwege de Dam tot Damloop zal het vandaag wel lekker rustig zijn in het gebied waar ik al mijmerend mijn rondje loop.

Vandaag wil ik weer een iets langere route poberen. Ik denk aan een omtrekkende beweging om de molen en uiteindelijk aan een rondje van 45 minuten non-stop. Eventueel tussendoor wat rekoefeningen op een bruggetje met leuningen. Daarna gaat het toch altijd wel wat beter, zeker 's morgens vroeg.

Een vorige poging tot uitbreiding mislukte. Daar waar ik een pad naar rechts had gepland, was helegaar geen pad. Ik moest door zeiknat gras en kwam terecht op een zanderig paardenpad vol kuilen, waar ik me dapper doorheen gehinnikt heb.

En dan ga ik vanmiddag met een borrel in mijn hand nabij de Dam te Zaandam proosten op de anderen.
zaterdag 18 september 2004# Let op: proefopstelling actieve markering.

Wij wandelden langs en waren vreselijk op onze hoede. Doken weg voor iedere streep op de weg die dreigde te gaan bewegen...

maar wat is het eigenlijk?
# Ik word oud. Ik kan niet meer surfen zonder lijstje.

Nu de blogroll nog steeds stuk blijkt te zijn kom ik tot u met behulp van andermans lijstjes (die dan altijd weer veel beter dan mijn eigen lijstje blijken te zijn... )

Zo kwam ik via het lijstje van Zeekomkommer terecht op Noorderlog.

Wetenschap in kleine porties. Precies groot genoeg voor mij.
vrijdag 17 september 2004# Ik geef u even een kijkje in het intieme leven van de passiebloem. Iets anders kan ik ook niet zo snel bedenken.

Het is een geschenk van de buurvrouw links (niet die van de evil klimkabouter). Hij groeide zonder dat zij het weet naar onze kant van de schutting, want daar schijnt de zon!

Nou dat was het eigenlijk alweer. Doe er uw voordeel mee.
donderdag 16 september 2004# Ik heb een fijne dag, ben lekker allerlei dingussen aan het doen, maar een knap stukje komt er denk ik niet uit.

Dat heb je wel eens hè? Behoorlijk tevreden met alles en zo, maar de moeite nemen het netjes op te schrijven: ho maar.

Wel merk ik dat ik als ik de kans krijg het woord 'behoorlijk' graag gebruik. Bij wijze van stopwoord. Daar moet ik *peeeeeeep* op gaan letten.

Even wat anders: het charmante Perenblog draagt een ondertitel waar ik jaloers op ben. Ik wil ook een ondertitel (heet dat eigenlijk wel zo?). De enige die ooit in aanmerking kwam was: "Een wat lastiger geval..." :-)

Op dit moment kom ik niet verder dan: "Ondertitels zijn behoorlijk lastig..."
mail ~ archief ~ lijstje ~ kiekjes