dinsdag 31 oktober 2006

# Een 'lekker fris kauwgumpje na het eten' nam bezit van mijn kostbare inlay: een heel erg naar gevoel... ieuw.

(Het antwoordapparaat van mijn tandarts zegt dat ik in geval van uitgeslagen tanden, nabloedingen en ernstige pijnklachten vanavond bij een centrale tandartsenpost terecht kan.)
maandag 30 oktober 2006

# Ha leuk. Helmpjes op! Er kan weer gescheurd worden in de torentjesrace.


# De effecten van global warming zijn hier goed te merken: het water loopt mij vrijelijk de neus uit. Verder alles oke.

Daarnet op gym heb ik de cd van Katie Melua tot twee keer toe overleefd en heb ik de kinderen van de vrouw achter me, die een heel uur lang in het halletje zaten te wachten achter hun gameboy, stiekem een koekje gegeven uit de trommel uit het keukentje toen ik even wegging naar het toilet. Leuke kinderen waren dat. Ze vroegen waarom ik van die dingen (gewichten) om mijn benen en polsen had en ik zei: Dat is om beter te kunnen gymen kinderen en niks zeggen over dat koekje hè.

Thuisgekomen mikte ik meteen de dvd van Van Morrison - Live at Montreux in de spelerd. Wie ook van hem houdt en misschien de liefde wat weg heeft voelen ebben de laatste jaren kan ik deze dvd echt van harte aanbevelen. Daar word je blij van en dat hebben we nodig, in de moeilijke dagen na ingang van de wintertijd de overgang.

(Het streepje was een ingeving na het lezen van de reacties.... zó leuk dat een paar heren zich zorgen maken om die vorm van ondergang.) :-)
zondag 29 oktober 2006

# In een mailtje aan mijn broer en zussen, over de organisatie van een gezamenlijk uitstapje en de verjaardag van moe, heb ik geschreven dat we maar regelmatig moeten oervleggen.

Oervleggen mensen.
zaterdag 28 oktober 2006

# Toen ik de kleedkamer binnenkwam hoorde ik twee vrouwen met elkaar praten. Woorden van filosofische strekking en dat ze er zoveel baat bij hadden. "Reiki?" informeerde ik in het voorbijlopen, toch wel een beetje nieuwsgierig. "Avatar" antwoordde de ene en beide vrouwen keken me vervolgens verwachtingsvol aan.

"O", zei ik en verdween snel in mijn rustige hoekje om me te verkleden. Mijn rug naar hen toe. Mooi dat ik daar niet voor openstond. Ik dacht trouwens dat dat van die symbooltjes waren die je naast je tekst in een reactieding kunt zetten.
vrijdag 27 oktober 2006

# Vannacht had ik een klein feestje. Ik werd wakker en kon niet meer slapen door een verstopte neus en een zere keel. Ik snoof wat neusspray, haalde twee waterijsjes van beneden, bouwde een klein tentje van mijn dekbed, grabbelde naast mijn bed naar de zaklantaarn en mijn boek. Het feest kon beginnen.

Uit het biebboek viel een ansichtkaart, helaas onbeschreven. Vijf gezellige heren keken me vrolijk aan...

Ze zijn vrij onschuldig hoor. Het is een reclamekaart voor een hip restaurant in London.
donderdag 26 oktober 2006

# PK is het op Top Gear geïnspireerde nieuwe programma van de KRO, met passie voor auto's. Op de site een polletje over de meest sexy auto. (Jammer dat er geen foto's bijstaan, want ik zie ze niet elke dag voorbijkomen.)

Maar nu kan ik hier wel mooi eens een keer vertellen, noem het roddelen, dat ik een aantal jaar geleden medepresentator Rob Kamphues heb betrapt in Broek in Waterland, terwijl hij bezig was met het laden van wat spullen in de achterklep van zijn auto... tada: een Fiat Multipla. De gruwelijkste vergissing in de geschiedenis van het automobiel en vet onsexy.


Rob logt ook.


# Klik in geval van twijfel.
woensdag 25 oktober 2006

# "Is geweld hetzelfde als gedroogd?"

Mijn zoon legt de laatste tijd een grote belangstelling aan de dag voor de kunst van het koken. Hij stelt een goeie vraag, maar ik ben er even door uit het veld geslagen. Dat komt vast door het lied 'Zinloos geweld' dat ik kortgeleden hoorde. De Vliegende Panters imiteren daarin de stem en mimiek van Freek de Jonge. De laatste liet weten jaloers te zijn op het volgende stukje:

Wanneer je oma van de trap duwt en je bent op haar gesteld
Dan lijkt er mij sprake van zinloos geweld
Of als rozijnen liggen te wellen
Terwijl 't recept 'krenten' vermeldt
Hebben die rozijnen dan zinloos geweld
dinsdag 24 oktober 2006

# Zonder woorden.


# Pas wanneer ik mijn haar was, voel ik die pijnlijke plek op mijn schedel en dan weet ik het weer: ik heb mijn hoofd gestoten. Aan de Hema!

Er stond een rekje met schattige hemdjes in allerlei kleuren, uiterst onhandig opgesteld onder de roltrap. Ik draai om dat rekje heen, naar daar waar de roze met rood afgezette hemdjes hangen. Ik buk me om te kijken wat voor maat erin staat, ik kom omhoog en beng! De rand van de roltrap. En geen helm.

Was ik in Amerika dan zou ik een forse schadeclaim indienen, maar ach, zoals ik al zei, dit was de Hema.


# Zou ik al te laat zijn voor een gratis boek over overspel, prostitutie en moord? Onze dorpsbibliotheek heeft er 200 besteld en Oostzaners zijn gek op gratis overspel, prostitutie en moord...

De veel grotere bieb in Zaandam die ik regelmatiger bezoek doet niet mee met de campagne, want daar was geen geld voor. Het gaat niet zo goed met die bieb. Ze hebben zeven personeelsleden moeten ontslaan. Mijn boetes of leengeld voor cd's voldoe in nu niet meer aan een mevrouw maar aan een Paystation.


Update: Hebbes! (Er stonden wat mensen voor me, maar die heb ik koelbloedig uit de weg geruimd.) Er hoort natuurlijk ook een quiz bij.
maandag 23 oktober 2006

# Vanuit de verte dacht ik dat er twee dichtgebonden vuiniszakken langs de kant gedropt waren, maar toen ik dichterbij was zag ik dat er twee uiterst lelleque, knobbelige eenden lagen, van het type dat normaal gesproken gemeen kijkend en flink blazend op je af komt lopen. Deze bleven gelukkig rustig liggen, toen ik van mijn fiets stapte om een foto van ze te maken.

Op de achtergrond is het huisje te zien waar ik een aantal jaar uiterst knus gehokt heb met mijn luvver. Wij hadden vrij uitzicht over het weiland, maar dat zou niet lang meer gaan duren volgens een schrijven van de gemeente. Er zou een nieuwbouwwijk inclusief ontsluitend fietspad langs komen. Daarbij zou ons unieke huurwoninkje mogelijk gebruikt gaan worden als bouwkeet. Wij kozen het hazepad: onze huidige premiekoopwoning.

De nieuwe wijk inclusief fietspad is er gekomen. Dat van die bouwkeet is niet doorgegaan. Na ons hebben er diverse mensen in 'mijn' huisje gewoond. De familie die er nu woont heeft er echt iets moois van gemaakt.

Ik vervolgde mijn tocht en in de grote stad kocht ik de laatste dubbelcd van Johann Sebastiaan Bach.
zondag 22 oktober 2006

# "Dit is de dag, dit is de dag, dit is de dag dat de heer ons geeft..." zingt een schattig EO-meisje van een jaar of acht met heldere stem in de microfoon op het altaar, terwijl ze lachend en vol vertrouwen de kerk inkijkt. Wanneer ik zulke kinderen zie bekruipt mij een groot medelijden. Ik zap door naar Ned. 3, ga naar de keuken en denk na over het woordje 'dat' en of ze misschien wel 'die' bedoelt.

In het geval van 'dat' staat ons nog wat te wachten... een risicovolle voetbalzondag bijvoorbeeld, als ik de krant mag geloven. Ik moet er in ieder geval voor alle zekerheid zelf maar wat van zien te maken. Met een een paar welgemikte piepjes stel ik de oven in op voorverwarmen. Gister was waardeloos. Futloos gehangen, niks gedaan, niks nie feel-good.

Ik peuter de plastic verpakking open: afbakbroodjes!
zaterdag 21 oktober 2006

# Natuuropname.
vrijdag 20 oktober 2006

# Al dagenlang delen deze slak en ik dezelfde deurmat.
donderdag 19 oktober 2006

# Sinds ik in een eerder stukje heb laten blijken dat ik met een Bambi-overschot kamp, voer ik een levendige handel in Bambi's. Geplette Bambi's wel te verstaan.

Dat komt zo: omwille van een aanvraag uit het midden van het land bood ik een keurig verpakte, vederlichte Bambi ter verzending aan op het postkantoor. "Dat is dan zes euro twintig", zei de vrouw achter het loket zonder blikken of blozen, zelfs zonder het te wegen. Dat zag ze meteen aan de hoogte van het pakje. Dat zou nooit door een brievenbus passen.

Het ongeloof was van mijn gezicht te lezen. Ze bukte zich en haalde met een triomfantelijk gezicht een modelbrievenbus tevoorschijn, voorzien van zeer nauwe opening. De moed zonk me in de schoenen maar ik liet me niet kennen. Ik drukte en plette net zolang op het pakje tot het moeiteloos door de gleuf gleed. Ik moest een kreet van blijdschap onderdrukken. "Kijk!" riep ik tegen de vrouw, die even met iets anders bezig was, "het is me gelukt hoor!" Alsof ik een zwaar praktijkexamen met goed gevolg had afgelegd.

Zonder iets te zeggen griste de vrouw het pakketje uit mijn handen en legde het op de weegschaal. "Dat is dan één euro zeventien".


update: Sanna is er blij mee.
woensdag 18 oktober 2006

# Na twaalf jaar leegstand komt voor het eerst in de geschiedenis van ons vogelhuisje een koolmees aanvliegen om een kijkje te nemen of het wat voor hem is.

Daarbij lijkt hij (ook tot z'n eigen verbazing) zijn gewicht en kracht een beetje te onderschatten.
dinsdag 17 oktober 2006

# Al bijna automatisch plak ik de twee zegeltjes, die ik tegelijk met de bon bij AH in mijn handen gedrukt krijg, op een in de haast bij de kassa meegegriste spaarkaart. Nou ben ik dus aan het sparen voor gratis onderwaterpoppen. Nog drie te gaan en ik heb een gratis onderwaterpop.

En ik heb ook nog vijf Bambi's in originele verpakking, van een vorige actie bij Etos. Stampertje was op en zou later nog komen, maar die heb ik nooit meer teruggezien.
maandag 16 oktober 2006

# Het boekje 'Bereik je ideale gewicht!' van Sonja Bakker bevat op strategische plaatsen goedbedoelde motiverende uitspraken, op z'n minst goed voor een luchtige glimlach. (Blz. 67: 'Een glimlach kost niets')

Ingekaderd onder het menu van week 1:

Bij bergbeklimmen is het bereiken van de top niet het belangrijkst. Het is de weg ernaar toe waar het om gaat. Soms is het bevredigender om even stil te staan en de plek te ontdekken waar je gekomen bent. Het zelfde geldt voor afvallen.

Welnu. Ik was aan de top, maar ben weer ruim twee kilo teruggezakt naar de plek waar ik onderweg ooit aankwam om even stil te staan. Noem het heimwee. Of hoogtevrees. Maar per vandaag gaan de stijgijzers er weer onder hoor Sonja!
zondag 15 oktober 2006

# Plotseling weet ik wat me te doen staat. Ik ga naar mijn moeder gezellig een bak zesletterwoord halen, nu het nog kan.
zaterdag 14 oktober 2006

# Gisteravond was ik bij een concert van Janis Ian, die tegenwoordig wit haar heeft.

De zaal was heus niet alleen gevuld met grijze duiven. Integendeel. Een paar rijen voor me namen twee jonge mensen plaats, in de bloei van hun leven (vooral zij dan). Allebei wel heel bekende Nederlanders.

Maar wie zijn het? (indien nodig later meer hints)


Hints:
- Ze doen niet mee aan een ijsdanswedstrijd (maar het had zomaar gekund) en zoveel bekende Nederlanders blijven er dan niet meer over, toch?
- De man is al eenmaal geraden per mail, dus daar kan ik niet zoveel meer over zeggen ben ik bang, maar ik vind hem zelf HEEL leuk :-)
- Hij is muzikaal goed onderlegd en zij zingt een nummer van Janis Ian op haar laatste cd uit 2004.
- Zij is ook actrice en heeft een nominatie voor een Gouden kalf.


De oplossing: hij en zij.
vrijdag 13 oktober 2006

# Vrijdag de dertiende. In alle vroegte verlaat ik het huis, met achterlating van een briefje.

Internet is stuk. Haal de stekker uit het modem (achter de tv), wacht tien seconden en stop hem er weer in. Anders UPC bellen.

Wanneer ik thuiskom tref ik een aantal uiterst blije gezichten. Mijn gezin is gereset.
woensdag 11 oktober 2006

# 'Optimaal smeltgedrag'. Kent u die uitdrukking?

Ik zag het staan op een zakje pizzakaas, maar ik vind 'm zelf meer van toepassing op de beessies van cute overload.


# En op een dag lig je bij Het Goed, uitgekleed tot op het bot, maar zwaaiend en lachend zodra er een camera verschijnt.
dinsdag 10 oktober 2006

# De onder mijn dak wonende snipverkouden aankomend criminologe is vanochtend vroeg met meeneming van een broodje kaas in een plastic boterhamzakje zachtjes de deur uit geslopen, richting universiteit om aldaar een presentatie voor te bereiden met als onderwerp 'De behandelwijze van jeugddelinquenten in justitiële behandelinginrichtingen in Nederland' die ze morgen moet geven, lopende op mijn zwartwit geblokte halfhoge sneakers met de roze veters.

Dit lijkt een moeizaam samengestelde zin uit Tien voor Taal, maar ik zweer je: het is de waarheid (en het mocht van mij).
maandag 9 oktober 2006

# En alwéér wat om naar uit de kijken. Kaartjes gekocht voor Kikker in de wolken - Theater Terra (over een klein maandje in het Zaantheater).


# Een van origine Spaanse kennis doet in rap Nederlands (met vet Spaans accent) verslag van haar bevindingen met een installateur, die moeite heeft met het verwerken van de door haar geuite lichte kritiek op zijn werkzaamheden.

Ze stopt even met praten om na te denken en vindt dan de juiste term die deze gemoedstoestand omschrijft: "Hij is getrapt op de pik."
zondag 8 oktober 2006

# Vanwege een bezoek aan de kleine zaal van Vredenburg hedenmiddag, bevind ik me vandaag tot die tijd in de verkneukelzone. (Dat wil zeggen dat ik me er erg op verkneug.)

Niet op iedereen. Caroline H. mag van mij best wegblijven, Jeffrey F. klinkt met een beetje goeie wil veelbelovend, maar ik doe het voor Dar Williams.
zaterdag 7 oktober 2006

# Een wandeling over de Fluitekruidweg voerde me langs dit collector's item.


# Terwijl ik het de laatste maanden op mijn manier soms een beetje moeilijk had met ouder worden en de naderende belangrijke verjaardag, was aan aantal huizen verder in de straat een wat jongere buurvrouw heel bewust bezig met de laatste maanden van haar leven. Wanneer ik daaraan dacht schaamde ik me. Toen het na een periode van hoop plotseling duidelijk werd dat er niks meer te vechten viel koos ze er van het ene op het andere moment voor de tijd die haar nog restte door te brengen met haar naasten. Ze wilde niemand meer zien. Men zou haar herinneren zoals ze was.

Gister was de crematie, waar ik nog steeds erg van onder de indruk ben. Alle buren waren gekomen, iedereen was er. We hebben geen persoonlijk afscheid van haar kunnen nemen. Ze deed het op haar manier.
vrijdag 6 oktober 2006

# What an amazing line-up (gezien bij De wereld draait door.)
donderdag 5 oktober 2006

# Use this map to discover the world's greatest experiences: This is the life.


En dan nu:

***********************OOSTZAAN**********************

Poppenkast bij AH, pal voor de koeling met vleeswaren en salades. De kinderen zitten op lege bierkratjes, krijgen limonade en een spekkie en schreeuwen om Jan Klaassen wannneer de boef zich vertoont.
woensdag 4 oktober 2006

# Als het zo door blijft regenen, treedt binnen korte tijd de vijver buiten haar oevers en zullen de vissen in alle vrijheid een route naar keuze door de tuin kunnen gaan kiezen. Toe maar jongens. Vandaag mag het. Maak er wat moois van. Free willie (weer zo'n typisch voorbeeld van een irrelevante illustratie.)
dinsdag 3 oktober 2006

# Eerst draaide ik mijn gestrekte armen een paar keer synchroon naar voren. Nee dat was het niet. Vervolgens dezelfde beweging, maar dan naar achter. Dat voelde ook niet goed. Naar voren weer: niet beide armen tegelijkertijd, maar afgewisseld. Dat was het. Molenwieken.

Ik was in de polder aan het skaten. De paden waren nog nat en het was een beetje koud. Duizend gedachten in mijn hoofd. Gaandeweg brak het zonnetje door. Plotseling kreeg ik sterk het gevoel dat ik moest molenwieken. Maar dat duurde dus even.
maandag 2 oktober 2006

# Bij een artikel op nu.nl een plaatje van twee gezelligerds, dat grote gelijkenis vertoont met de dames hierboven, maar toch anders:

Wie (zonder te spieken) aan de hand van deze illustratie de strekking van het artikel kan raden is trouwens best knap.


update: voorpagina nu.nl (inclusief foto) en het artikel waar het allemaal om gaat

(met grote dank voor de é-ni-ge suggesties) :-)


# Geheel onverwacht beschik ik over een lading hemelwater. Door nalatigheid bleef mijn fiets vannacht buiten. De klep van de sportieve fietstas waaide omhoog en diende, overdreven uitnodigend wijdopen liggend op de bagagedrager, als reservoir. Een flink aantal liter water heeft zich verzameld in mijn waterdichte ultrasportieve fietstas. Ook geschikt voor watersport.
zondag 1 oktober 2006

# "Oktober wordt ook wel de wijnmaand genoemd. Dat oktober de wijnmaand is, is gemakkelijk te onthouden omdat er een ober in oktober zit."

~Cockie Wiki


mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes ~ rss