maandag 31 oktober 2005

# Morgen kan ik niet naar H&M. De parkeergarage in het centrum is gesloten. Het scheepvaartverkeer op de Zaan wordt stilgelegd. De terrassen op de Dam worden weggehaald. Het is verboden: vuilcontainers aan de kant van de weg zetten, in een boom of straatmeubilair te klimmen, een raam of deur open te zetten, voor het raam te staan, te zonnen, een hond uit te laten, fietsen of brommers buiten te laten staan. Auto's moeten weg. De basisschool is gesloten.

Bewoners bestaan niet. Poetin komt.

Noordhollands Dagblad:
"Samen met Willem-Alexander bezoekt hij om half vijf het Czaar Peterhuisje waarna ze honderd meter met een auto rijden richting Czaar Peterbeeld. Daar stappen ze uit en lopen een rondje om het beeld. Publiek kan dit vanaf twee vaste plekken op de Dam bekijken."

Ja doehoeg. Alleen als ze tikkertje gaan doen en voetje van de vloer op het beeld.

"Om vijf uur gaan de twee in een lange stoet weg."
# Ik ben bang dat ik bij de laatste rigoureuze gangkastopruiming mijn goeie aerobicsschoenen niet als zodanig herkend heb en dat ze in een vlaag van verstandsverbijstering in de bak voor het leger des heils zijn beland.

Houd majoor Bosschart in de gaten!
zondag 30 oktober 2005

# De piramiden van Egmond:


zaterdag 29 oktober 2005

# Ik bel een vriend om te vragen welke DVD hij ons laatst ook alweer aanraadde. Ik prent de titel goed in mijn hoofd, en nog een keer, want ik weet van mezelf dat ik niet zo goed ben in het onthouden van titels. Zo, die zit.

Na afloop van het verjaardagsfeestje rijd ik nog even langs de videotheek en besluit de titel direct aan de man achter de counter door te geven in plaats van eerst zelf te gaan zoeken. 'Before Sunrise' zeg ik, toch wat aarzelend.

De man loopt regelrecht op de goeie stelling af. Glunderend overhandigt hij mij 'After the Sunset'.
# Bij twee Becelproducten kreeg ik gratis een stappenteller, iets soortgelijks.

Het lijkt me wel eens leuk om met behulp van deze pedometer (ja zo heet dat) te kijken hoe lang het rondje is dat ik trim. Het ding is namelijk in staat het aantal stappen om te zetten in afgelegde afstand. En dat maakt het heel interessant. Inmiddels is hier in huis een stappendiscussie losgebarsten en rijzen onze pedovragen de pan uit. Wat gebeurt er met de lengte van van mijn passen als ik ren? Hoe weet dat dingetje hoe lang mijn passen zijn? En ga zo maar door.

Diverse proefpersonen hebben zich al gemeld om de meter een keer mee te nemen op hun route.
vrijdag 28 oktober 2005

# En jawel. Brijn heeft een nieuw stukje.

Brijnsblog, de wintereditie.
# Een koerier bracht mij een klein doosje met daarin, naast wat inktpatronen, een licht zakje lucht:

Het is niks (no floatation device, no toy) en toch ben ik er blij mee.
donderdag 27 oktober 2005

# Uit jarenlange weblogervaring weet ik dat postjes met het woord 'string' erin altijd ontzettend hoog scoren. Helaas.

Ik heb een ergonomische sportonderbroek gekocht (vanwege movement control, supporting effect, ergonomic shape, quick dry en breathable) maar hij zit helemaal niet lekker. Daar moet ik dus mee terug, want hij is veel te duur om achteloos in het verwaarloosde onderbroekenmandje te verdwijnen.
# De strijd tegen de muggen dreigen we te gaan verliezen, maar romantisch wordt het wel...

Bij reguliere drogisten is nergens meer een bestrijdingsmiddel te krijgen ("Het is een zomerprodukt mevrouw" haha) dus belandde ik bij een wat alternatievere. De juffrouw van De Tuinen raade mij het stoken van wierook aan en maar wat graag liet ik me overtuigen. Lekker weer wieroken op mijn slaapkamer, net als vroegah. Helemaal in mijn hum ging ik de winkel uit met een doosje lavendelkegeltjes en een doosje zuiveringshoutkegeltjes.

Nu nog een paar druipkaarsen in mandflessen, de muren bruin en oranje, een pot guppen op tafel, rietmatten op de vloer, gehaakte sprei op het bed, Woodstock op de draaitafel...

En vanavond gaan we naar The Zombies :-)
woensdag 26 oktober 2005

# Ik heb vijf nepnagels.

Schoondochter doet een cursus nagelstyliste en wees mij aan als vrijwilliger. Zij deed het heel goed voor de eerste keer en had er rode wangen van gekregen.

Vanavond is mijn rechterhand aan de beurt. Ik typ nu nog een beetje uit balans. Vanaf morgen weer heel evenwichtige stukjes.

De salon is gevestigd in een pandje waar vroeger een snoepwinkeltje in zat. Daar ging ik als kind een schuimblok kopen voor vijf cent. Of een muis. Of een spek. Of vijf centendroppen. Ik kon nooit zo goed kiezen.

Maar nu kreeg ik vijf nepnagels.
dinsdag 25 oktober 2005

# Mijn dochter is nu zes weken weg.

Ze reisde van Sydney, naar Canberra en door naar Melbourne. Stak over naar Tasmanië. Huurde een auto. Maakte een gigantische slip. Gelukkig kwam ze aan de linkerkant van de weg terecht, want rechts was een afgrondje. Vloog terug naar Melbourne. Reed de kustweg naar Adelaïde. Het hostel was wel een beetje duur, maar elke avond gratis appeltaart. Ze nam de bus naar Alice Springs. En eindelijk is daar weer een sms-je.

Ik heb een leuke zwarte jurk gezien.
maandag 24 oktober 2005

# En nu ga ik lekker je huid reinigen.
En nu ga ik lekker een peeling opbrengen.
En nu geef ik lekker een verzachtend masker.
En nu mag je daar even lekker van genieten. Wil je lekker twee watjes op de oogleden? Daar zit lekker verzachtende lotion op.

Ik zeg niks en knik. Hij gaat lekker zo.

In de stoelen om mij heen hoor ik hoe de drie mannen die daarop liggen stuk voor stuk allemaal kiezen voor "de verzorgende ampul die vijf euro extra kost bovenop de arrangementsprijs maar die wel drie dagen door blijft werken kijk zo ziet hij eruit" en knak zo gaat hij open.

Nooit verwacht dat ik nog eens in een schoonheidssalon zou liggen met drie mannen om mij heen. Ik kom eigenlijk nooit bij de schoonheidssspecialiste. Ze zei dat ik van nature een zachte huid heb en dat ik daar trots op mocht zijn. Die kerels allemaal jaloers natuurlijk.(Stomme Haloscan is stuk. Reageren is zinloos, maar blijf massaal proberen!)
# Wat zou er toch met Gien aan de hand zijn? Zou ze nog terugkomen?

Merry Meet allemaal,

Helaas is er iets mis met mijn log. Wat er precies aan de hand is, weet ik niet: ik kan nergens meer bij of in. Ik houd het er maar op dat mijn provider ergens een verkeerd knopje heeft ingedrukt en probeer te voorkomen dat de stoom uit mijn oren komt. Ondertussen probeer ik nucleus te installeren bij xs4all, maar aangezien ik het path naar mijn mysql-server niet ken moet ik wachten op antwoord van de helpdesk en die beginnen vandaag om 12 uur (ik vind het al heel wat dat ze op zondag bereikbaar zijn!).

Hoe dan ook: ik houd u op de hoogte. Houd moed: we zien elkaar wel weer. (Maar wanneer en hoe dat weet ik ook nog niet). Ik zou het fijn vinden als her en der op een log zou staan wat er aan de hand is en dat ik beslist terugkom!

Dank U!

BB, Gien


Update: Gien zit niet stil en zit tijdelijk op www.missgien.net/weblog.
Bij mij is alleen Haloscan stuk, bah.
zondag 23 oktober 2005

# Ik ben een dagje naar een saunagebeurengebeuren, maar het meest verheug ik mij op de massage van nek en schouders. Twintig minuten, zegt het arrangement. Dat is natuurlijk veel te kort.(Denk nou niet dat ik een enorm lange nek, en schuifdeuren van schouders heb...)

Jullie laat ik achter met een mooi plaatje.

Maar wat is het? (Het heeft niks met de sauna te maken, ik zocht een magnetron en onderweg kwam ik deze designdingus tegen. Cockie's wegen zijn ondoorgrondelijk.)

update: Het is een speaker, en de magnetron heeft een televisiescherm in het deurtje, kijk maar.
zaterdag 22 oktober 2005

# Deze week nam ik zelf een pakje mee. Thuisgekomen at ik de inhoud (een appel en een peer) met grote happen achter elkaar op.

De volgende dag vroeg ik even voor achten voorzichtig of iemand toevallig nog naar Dirk v.d. Broek moest. Lieve J. kwam thuis met drie pakjes in zijn binnenzak. Daar is er nu nog een van over. Het ligt in het hoge kastje boven de koelkast. Als dat op is mag ik het niet meer kopen van mezelf. Ook al kost het maar negenentachtig cent.

Het is mooi geweest. Ja ik kan het.
vrijdag 21 oktober 2005

# Helemaal vergeten te vertellen:

Gister ging 'per onluk' (nee, we noemen geen namen) het brandalarm af. Terwijl collega's en ik de leerlingen volgens protocol zo snel mogelijk naar buiten loodsen, kiest een heel serieuze jongen, die heel veel weet en altijd overal het fijne van wil weten, heel bewust een andere route.

"Waar ga jij naar toe?"

"Ik ben op zoek naar de brandhaard."
# Wij van cockie punt org hebben een lichte doch superschele hoofdpijn en zien een beetje dubbel. Misschien tekort geslapen.

Vannacht lag ik wegens omstandigheden (niet in de relationele sfeer) een poosje zappend op de bank en zag een trailer van Chicken Little, de allernieuwste Disneyfilm. Misschien een wat ongelukkig onderwerp nu de vogelgriep aan het oprukken is, maar dat zullen we voor het gemak maar even vergeten.

"The sky is falling! I must go and tell the king." Oud verhaal in een nieuw jasje over een hartveroverend jongenskuiken (haantje in de dop), dat tegenwoordig zeer goed blijkt te kunnen dansen! Klik hier voor wat moves.

Van heel andere aard (heel erg in de relationele sfeer!) een film die ik zeer binnenkort en misschien vanavond al wil gaan zien: Yes (een heftige seksuele affaire met een Libanese kok doet het leven van een getrouwde moleculair biologe op zijn grondvesten schudden. De man waarmee zij getrouwd is ziet haar nauwelijks staan en interesseert zich alleen voor zijn politieke loopbaan en andere vrouwen. Ze wordt verliefd op een Libanees die in zijn eigen land dokter was, maar hier nauwelijks kan rondkomen van het geld dat hij in de keuken verdient.)

Van heel andere aard zei ik toch. Maar nu even mijn chicken-little-moves oefenen.
donderdag 20 oktober 2005

# Ik kende de kinderen bij wie ik kwam invallen nog niet zo goed en vroeg aan het kleine groepje dat op me zat te wachten of ze erg vervelend waren (voortgezet speciaal onderwijs). "Valt mee hoor", zei een tengere Chinese jongen, "ik maak alleen geluidjes".

In een kringetje speelden we het bordspel mens-erger-je-niet. Met geluid. 'Jaws'-geluiden in spannende situaties, 'triomf'-muziekjes na een nipte ontsnapping en een ploffende 'destroy' vanuit de keel als iemand met zijn pionnetje weer bij af mocht beginnen. Hij hield erg van computerspelletjes en was bezig met het ontwerpen van zijn eigen game. Met veel liefde getekend op papier, met tekst en uitleg aan de zijkant. Zijn wereld.

Met een robotstem "I got a bad feeling..." toen zijn pionnetje achterna gezeten werd door vele anderen en "your turn", wannneer ik de dobbelstenen niet snel genoeg oppakte.
woensdag 19 oktober 2005

# Ik wist het: er was vraag naar, soms zelfs midden in de nacht.

Het hondje van Dirkie stuurde mij als verrassing zijn eigen knutselwerk

http://feeds.dirkie.nu/cockie.php

Dat is erg lief. Dankjewel.
# Welnu.

Ik ga een rondje skaten en op het mooiste gedeelte van de route aan een koe vragen of zij een foto van me wil maken.

Tada: Skateupdate
dinsdag 18 oktober 2005

# Van Dale online is ook maar een mens...
# In de stille woonwijk leek het alarm van de achteruitrijdende vrachtwagen precies op dat van een elektrische wekker.

Toen ik even later wilde kijken hoe laat het was, keek ik tegen de achterkant van mijn wekker aan, die zich, heel kunstig, precies tussen mijn bril en mijn boek had gemanoeuvreerd.
maandag 17 oktober 2005

# De kachel brandt (maar nu zonder leuke foto, jullie geloven me zo ook wel).
# Ik heb heel erg staan te dralen bij het koekjespistool met kijkvenster, inclusief 13 spuitvormpjes en 8 spuitmondjes (bonusaanbieding tot 23 oktober). Prachtig vormgegeven, gerangschikt en verpakt in een doos met doorzichtige deksel.

Ik wil best zo'n pistool. Me, cookiesniper. Maar na één keer gebruiken verdwijnt het setje natuurlijk weer in 86 losse onderdelen in de ovenla. Ik weet precies hoe dat gaat.

In een land hier ver vandaan bakt men koekjes in een Cockiemachine.
# Nou hoor. Krijg ik een interessant mailtje... mag ik er niet over loggen. Alleen over bellen.

Maar ik ben niet zo'n beller. Ik ben een logger.
zondag 16 oktober 2005

# Bij sommige mensen gaat het nog steeds automatisch, maar ik krijg het niet meer voor elkaar. Pingen. Mijn blogroll rolt niet meer en ik vind het maar niks.

Ik word er nerveus van. Hoe moet ik bijvoorbeeld nou weten of de Beatbaby al geboren is? Ik heb al honderd keer gecheckt. Kan iemand mij even mailen als het zover is?
zaterdag 15 oktober 2005

# Tralalapompiedom.

Mijn mp3-spelertje ging kapot. En als ik die inruilde bij Dixons zou ik vette korting krijgen. Om een lang verhaal kort te maken: ik heb een pink ipod mini. En ik ben er verschrikkelijk blij mee. Alleen het uitpakken was al een feest op zich. Dezelfde sensatie als tijdens het uitpakken van een fles parfum. Op het designklepje van het designdoosje stond enjoy. Nou dat ga ik zeker doen.

Ik weet al bijna hoe alles werkt en heb er een rondje mee geskate. Ipod mocht mee in de ipod mini armband. Er staan welgeteld al twee nummers op: King of the Mountain van Kate Bush en Tripping van Robbie Williams. En die zet ik dan op shuffle :-) Ik weet alleen nog niet hoe hij harder en zachter moet.

Er lagen verse paardedrollen op het pas geteerde spiegelgladde skatepad. Voelt u het drama al aankomen? Nee hoor, niks daarvan, ik ging er toevallig mooi langs.
# Familie en vrinden, het is overweldigend en ik kan alleen maar zeggen 'bedankt voor die bloemen', ook namens mijn zilveren echtgenoot met het hart van goud. We doen er verder niks aan, maar vooruit...

Echt heel lief. Dankjulliewel allemaal.vrijdag 14 oktober 2005

# Mijn nichtje wordt zondag negen jaar en volgens haar moeder vraagt ze een broodtrommel.Toen ik mijn nichtje later zelf aan de telefoon had zei ze dat ze een cavia wilde. Straks ga ik de stad in, op zoek naar een leuk compromis...

update: Het is een mand konijnen geworden:
donderdag 13 oktober 2005

# Hoe vaak zal je dit ritje nu al gemaakt hebben? vroeg moe toen we het straatje van de aanleunwoningen weer inreden. Hoe vaak heb je me dit nou al gevraagd, dacht ik.

Er waren foto's genomen van haar heup. Al twee weken verrekt ze van de pijn, maar ze vond dat een mens een beetje pijn best kon verdragen. Wij (de kinderen) vonden dat het zo niet langer kon.

De radiologe vroeg belangstellend aan moe hoe lang geleden ze gevallen was en daarna of er een rits in haar rok zat. Hoezo? vroeg moe verbaasd. Dan moet hij uit, zei de radiologe. Moe was uit het veld geslagen en stapte met moeite uit de rok. Er bleek geen rits in te zitten.

Na afloop aten we een kwekkeboomkroketje in de koffiecorner van het ziekenhuis. Moe zat te genieten in haar rolstoel en vond het een fijn uitje. Ze had nog gevraagd of de radiologe wat op de foto kon zien, maar opperde zelf al dat ze toch niks mocht zeggen, want dat had ik haar even daarvoor toegefluisterd. Inderdaad mevrouw, maar u bent vandaag de zoveelste al die het dapper probeert.

Als ik het goed gehoord heb (tijdens het stiekem meeluisteren naar de bespreking van de foto's) is de heup gebroken, maar dat hou ik nog maar even voor mezelf. Omwille van het fijne uitje.
woensdag 12 oktober 2005

# Scènes uit een huwelijk:

We hebben zojuist plechtig afgesproken dat we 's nachts te allen tijde het grote licht aan mogen doen om een mug dood te rossen.
# "Ich bin Van der Vaart." En dat andere jongetje was Takahara.
dinsdag 11 oktober 2005

# Test.

Ik heb een nieuwe computer. Dit is het eerste postje op mijn nieuwe computer.Ik heb een blinde vlek in mijn ogen, want het beeldscherm is zo helder en ik kan het knopje van de brightness nergens vinden.

Eigenlijk zou ik nu verslag moeten doen van mijn week vakantie en foto's willen laten zien, maar het fotoboek wil nog niet erg meewerken. De foto's draaien niet zoals ik het wil. (Wie durft te kijken bij 'kiekjes' ziet een testfoto van een berg strijkgoed en de afdruk van het strijkijzer op de vloer. Tijdens de vakantie kreeg ik een sms-je van mijn zoon: "De vloer is aangebrand.")

Eenmaal thuis na een lange dag reizen en uitzicht op een echoënde koelkast belde ik natuurlijk meteen de afhaalsienees. Een vrouwenstem zei: "Hat nummer is bezat".

Hat komt allemaal wel goed.
zaterdag 1 oktober 2005

# Ik ben weer een poosje gevlogen (en zo om en nabij half oktober weer terug).

mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes