Mail ~ Inhoud ~ Rollcall ~ Blogrollmevrijdag 31 oktober 2003

# Maar wie o wie...

# Steeds keer ik weer even terug naar dit log , want ik vind dat logo *zo* mooi en die bloemetjes (die je kunt verslepen) ook.

Vannacht na lange tijd weer eens een poos wakker gelegen en volop doem gedacht. Ik laat het maar gewoon gebeuren, want ik weet toch dat het 's morgens weer grotendeels weg is.

Hier achter mijn schermpje kom ik even bij van een ochtendje 'ratracen'. De hele dag al is mijn hoofd vol met allerlei berichten en indrukwekkende verhalen die ik in de logs en om me heen gehoord heb. Soms ben ik daar extra gevoelig voor.

De hele morgen op jacht geweest naar stoffelijke zaken en tegelijkertijd realiseer ik me, dat het eigenlijk allemaal zo onbelangrijk is. Deze maanden met overmatige consumptie, te kopen goederen en kerstshows staan me tegen.

En dan toch weer blij thuis komen met een onooglijke kroonluchter voor echte kaarsen plus geëintegreerd halogeen spotje voor de prijs van 17,50 euro, omdat het de laatste was.

Smile van de dag:
Hij: "We zullen zo maar gaan hè?"
Ik: "Ja ik moet me nog effe opmaken."
Hij: "Oke, dan doe ik dat ook."

donderdag 30 oktober 2003

# De monteur kwam om 12.30 uur. Hij onderzocht de machine.
Een kwartiertje later nam hij plaats achter zijn mobiele kantoortje, fluisterde zijn laptop in dat mijn vaatwasser was overleden en printte een formulier waar ik mijn rekeningnummer en mijn handtekening op moest zetten.

Hij miste het contact met mensen, want alles ging nu electronisch. Ja doei.
Ik ben hier degene die zielig is.

# Elk gezin heeft zijn eigenaardigheden. Zo kent onze hoeksteen van de samenleving het spel Zoek de Koek. (Iemand heeft dat ooit eens bedacht, omdat het spul in het snaaikastje niet aan te slepen is.)

Zoon (vrij ernstig): "Ik neem aan dat de likkoekjes op zijn..."

Ik (sensatiebelust): "Nou... ik zag J. vanochtend nog uit die hoek komen met twee likkoekjes...."

Zoon komt na enig zoeken met een brede grijns en een aangebroken rol koekjes achter een plant vandaan.

Fantastisch! Hihi en ROTFL!
En een uitstekend alternatief voor het eieren zoeken en cadeautjes verstoppen, waar ze nu toch echt te groot voor zijn. Probeert u het ook eens? Ik zou voorzichtig beginnen met wat Mariakaakjes en langzaam overgaan naar wat zwaarder spul.

# De 'gym'les duurde tot 09.45 uur. Toen een minuutje uitrusten, plat op de matjes en vooral doorademen, met Norah Jones. Ik kan de lieve schat niet meer horen, er is sprake van een overkill 'zoetgevooisd'.
Daarna in no-time een record gezet: naar huis fietsen, douchen, haar wassen, aankleden.

...

# De Miele-monteur die maandag zou komen maar halverwege de dag plotseling 'ziek' werd komt nu vandaag. Tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Spannend.
U mag inzetten.

woensdag 29 oktober 2003

# Verslaafd ben ik.

Sweet chili sauce for chicken, also use for grilled duck, meat, fish, salad etc.

Dus gaat het ook over: bloemkool, broccoli, boerenkool, zuurkool, hutspot en noem maar op.

Maar nooit zonder een berg(je) gebakken en gedroogde uitjes. Gelukkig te koop in balen van een pond.

# Ik heb een broek gekocht, werkelijk een koopje, met een enkel gebrek maar. Geen knoop, geen knoopsgat, maar wel een buitenkans voor de handige doe-het-zelver, die ik NIET ben.
Stad en land zocht ik af naar een geschikte sluiting. Nergens te krijgen. De dame van V&D die mij vertelde dat dat soort spulletjes uit de collectie is genomen, leefde erg met me mee. "Je kunt ook nergens meer een doodgewone rits kopen tegenwoordig", zei ze... en samen knikten wij meewarig. Waar ging dat heen met de wereld? "Naar de markt!" zei ze nog, maar die was er helaas niet die dag.

Toen ik afscheid nam van mijn oude moedertje ging mij een licht op. Tot een paar jaar geleden was zij mijn steun en toeverlaat bij dit soort klusje. En jawel! Zij vond nog een paar haak-en-oogjes tussen de spulletjes in de naaidoos, nadat ze me vroeg of de kist die ze in haar hand hield haar 'oude' naaidoos was.

Mijn oude moedertje... die ik nu al vijf keer heb uitgelegd op welke twee knoppen ze moet drukken, als ze een CD van haar 'oude' zangkoor in plaats van de radio wil horen. En het wil maar niet lukken als ze alleen is.

# Grote glim op de vroege morgen.

dinsdag 28 oktober 2003

# Cockie.org stevent af op 100.000 pageviews. Kijk zelf maar .

De drukste dag tot nu toe was 29 januari 2003 met 289 pageviews.
Dat heb ik te danken aan dit postje.
(Ja ik ben nog steeds trots.)

# Honderd Morgen
kwel kwetsure zorgen
volg vandaag de gele pijl
voor 7 km zieleheil

# Er is iets vreemds aan de hand de laatste tijd. Bijna elke morgen als ik vol goede moed de computer opstart heb ik geen internet, en het wil maar niet wennen...
Ik raak nog steeds een beetje in paniek, al heb ik wel een manier gevonden om het probleem verhelpen.

Ik ren heel technisch heen en weer tussen de server en (de trap af) naar het kabelmodem. Ik (computerfluisteraar) geef beide apparaten bemoedigende knikjes, soms een technische schop en schakel ze een keer aan en uit. Als het nodig is herhaal ik die procedure. Wanneer ik server en pc de juiste ratels en mezelf een diepe zucht hoor geven is alles weer goed.

Raarrrrrrrrrrr.

maandag 27 oktober 2003

# Telefoon. Bekakte stem die geen tegenspraak duldt.

"Mevrouw, u spreekt met de Miele. Er zou vandaag een monteur komen, maar die is helaas net ziek naar huis gegaan."

Het wordt nu donderdag. Zelfde procedure. Eerst woensdagavond even bellen met een echt mens en vragen hoe laat dat ongeveer wordt, of, als je pech hebt, een bandje inspreken en afwachten.

Ik tover mijn afwasteiltje uit het keukenkastje en maak fluitend een Dreft-sopje. Lekker muziekje erbij. Mij krijgen ze niet gek.

# Precies een week geleden belden we met de Miele, want de vaatwasser waste de vaat zonder water en dat is vies.
Nou dacht ik altijd, dat de Miele zo'n goeie service had en dat ze voor je deur stonden voor je de hoorn weer op de telefoon had gelegd maar nee dus. De monteur kon pas vandaag komen en wel tussen half elf en half twee.

Ik ben er zenuwachtig van zeg. Ik durf niet eens meer naar het toilet, want stel je voor dat hij aanbelt.
"Goh, ik had makkelijk even naar de w.c. kunnen gaan..." denk ik vijf minuten later.
Waar ik anders nooit last van heb: ik voel me erg aan huis gekluisterd, en ik verzin allerlei uitstapjes die ik nu niet kan maken, omdat ik moet wachten op hem van de Miele.

Peace of mind: Miele Service... No way!

zondag 26 oktober 2003

# Het windowswonder is weer geschied.

Het controleren van mijn eigen instellingen zal wat meer moeite gaan kosten ben ik bang.

zaterdag 25 oktober 2003

# Straks ga ik naar een kinderverjaardag te Almere. Voor de jarige job heb ik Lego gekocht, voor het broertje van de jarige job een doosje met drie verrrassingseieren en voor mezelf (ter aanmoediging) een doosje Kinderchocoladereepjes.

In het doosje zit een Super 3-D Card.

Ik heb dat veelbelovende kaartje van geribbeld hard plastic een poosje heen en weer bewogen, maar die Daffy Duck doet mooi helemaal niks. Er zit geen beweging in. Diepte. Oké. Maar dat is alles.
Wat een stom kaartje. En daar is een hele serie van.

Eigenlijk ben ik razend nieuwsgierig wat er tegenwoordig zoal in de verrrassingseieren zit, maar ik moet me zien te beheersen.

# Daar heb ik lang op gewacht. New arrivals in stock now.

Vanaf begin september vervoer ik een platenbon in mijn rugzak, maar vandaag mag ik eindelijk toeslaan. (Alleen die twee in oranje, anders blijft er niets over voor andere muziekliefhebbers.)

OKTOBER 25
Rory Block - Last fair deal
Valerie Carter - Midnight over honey
Little feat - Kickin' it at the barn (new 2003 album)
Machine head - Through the ashes of empires (2cd)
Nathalie Merchant - House carpenters daughter
Skid row - Thickskin
Sun caged - Sun caged (new metal sensation)

OKTOBER 24
Boo-yah-tribe - West koasta nostra
Buckethead - Bucketheadland 2
Creatures - Hai (2cd)(Siouxsie)
Eagles - Complete Greatest hits (2cd)
King Diamond - Puppetmaster (cd+dvd)
Misia - Canto
Nodesha - Nodesha
R.E.M. - In time - best of (2cd)
Static X - Shadow zone (cd+dvd)
Stratovarius - Elements part 2
Julio Iglesias - Divorcio
Barbra Streisand - Movie album
Greg Howe,Victor Wooten,Dennis Chambers - Extraction
Leslie West - Blues to die for
Soft works - Abacadabra (return of Soft machine)
SACD Ennio Morricone & Dulce Pontes - Focus
DVD INXS - Live baby live
DVD Camel - Curriculum vitae
DVD Camel - Pressure points
DVD Saxon - Chronicles

vrijdag 24 oktober 2003

# Hoewel al tientallen jaren geen druppel Exota limonadegazeuse meer wordt gemaakt heeft het merk vooral onder oudere consumenten een vertrouwde klank behouden.

Meer over de Exota-geschiedenis.

Vandaag heb ik lekker gewinkeld met R. en ik heb een kek Exota t-shirt gekocht.

Nu wil ik nog een paar superstoere schoenen, maar volgens R. moeten we daarvoor naar de Puma winkel in de Poel des Verderfs (A'dam). Doen we.

donderdag 23 oktober 2003

# In het nieuws van zes uur vraagt Jan-Peter Balkenende zich in alle ernst en met droge ogen af of er sprake is van een incidenteel zeilcontact.

De eerste en de laatste keer dat ik een zeilcontact had waaide het stevig en hing ik met een emmertje tussen mijn knieën in het gangboord voor de sluizen van Enkhuizen. Dat nooit meer. Ik ben niet zo'n zeiler en ik kan in alle eerlijkheid terugkijken op een eenmalig incidenteel zeilcontact. (Toch nog bedankt lieve Piet.)

Nu Mabel nog. (Wier beeltenis, elke keer dat ik haar zie, een steeds treffender gelijkenis vertoont met die van Kwik, Kwek, of Kwak. Maar dat terzijde.)

# Een van de leerlingen heeft meegewerkt aan het project en nu gaan we met de hele klas het resultaat bekijken.

Op de fiets. Mijn speciale aandacht zal uitgaan naar J. die niet zo erg vaak op zijn driewieler-XL aan het drukke verkeer deelneemt. Hij is mijn allergrootste lieveling, (shhh) erg enthousiast en behoorlijk taakgericht, dus ik ga heel erg mijn best doen hem bij te houden.

woensdag 22 oktober 2003

# Meestal begin ik heel rustig met deze uitgebalanceerde serie:

Vervolgens moet ik van mezelf testen welke ik het allerlekkerst vind.
Ik ben er nog niet helemaal uit.
Het restant prop ik snel naar binnen, want het is de moeite niet om te bewaren.

# Ik heb een echt perzisch kleed van de Kwantum in huis gehaald, tijdelijk, voor op het kale beton onder de eethoek. In Marokko betaal je daar toch gauw dertig kamelen voor.

Fusix heeft dat bijna met zijn leven moeten bekopen, maar die kijkt echt niet uit met oversteken. Oew, wat keek die kwaad, maar soms is het fijn om extra hard en lang te toeteren.

Bij thuiskomst liep een reiger zich handenwrijvend warm rond de vijver. Van mij mocht hij zich wel heel even uitleven, want er zit echt teveel vis in dat poeltje. Maar de schijterd ging ervandoor en vloog op toen hij mij en mijn cameraatje zag.

dinsdag 21 oktober 2003

# De 109402 bepaalt mijn leven tot vrijdagmiddag. Dan wordt hij weer opgehaald.

Hij maakt een teringherrie maar zorgt ook voor de juiste atmosfeer in huis. Even doorbijten dus. Heeft iemand nog een sterk staaltje droge humor in voorraad?
Uiterst welkom nu.

Update: Baas boven baas. Brijn heeft een spraakgebrek en mede om die reden een anaalventilator besteld voor in de keuken...

# Ik draai het geluidsfragment van Timmie's muziekquiz 217 een paar keer keihard achter elkaar in de hoop dat de man die op dit moment mijn beschimmelde doorweekte keukenvloer aan het slopen is een blueskenner blijkt te zijn.

Even wachten tot hij uitgezaagd is en dan nog maar eens proberen... kijken of hij opspringt en mij verheugd de juiste artiest meldt inclusief titel van het nummer.

# Ik kreeg een mailtje plus foto van de schipper van blusboot De Weer.

Op 16 maart van dit jaar had ik beweerd dat die boot nooit van zijn plaats kwam.
Zie hier: varende spuitgasten in actie.

(Volgens mij wordt dat pandje op de achtergrond, ja echt het complete gebouw, bewoond door twee personen nadat er twee jaar aan verbouwd is.

Het wachten is op een mailtje van die bewoners... met foto's graag!
Geweldig medium toch, dat internet.)

maandag 20 oktober 2003

# Op excursie naar de rioolzuivering. Over wat mensen zoal wegspoelen...

In het filter worden naast OV jaarkaarten en muntstukken ook pasgeboren katjes, goudvissen en pasgeleden nog een waterschildpad aangetroffen...
Alleen de laatste heeft het levend gered en is door een medewerker mee naar huis genomen.

# Zou het nou nooit bij iemand van het reclamebureau opgekomen zijn
om de touwen van de schommel van Celine Dion
dusdanig te bewerken
dat zij na twee uiterst sierlijke zwaaien
na een knappend geluid
met een ruime boog
in een baan om de aarde belandt?

zondag 19 oktober 2003

# Goed dan. Mijn droom. Omdat ik hem nog zo goed kan herinneren.

Ik zit naast de schilder. Ik kus zijn ontblote arm. Hij zet zijn lippen op een dot gele verf en drukt ze op mijn mond.

Waarom geel?

Het zal wel door Geesje komen. Ik heb over haar gelezen. Zij is een zestienjarig Zaans hoedenverkoopstertje dat vaker voor Breitner poseert. Ze woont op de Westzijde en werkt in Amsterdam. Ze emigreert naar Zuid-Afrika en sterft daar in 1899 op tweeëntwintigjarige leeftijd.

Dit Meisje in rode kimono wordt binnenkort geveild bij Christies.

Nu op naar de oudewijvenmeeting in Villa Juul en direct daarna tappas "de la casa" eten met de Barcelonagangers.

zaterdag 18 oktober 2003

# Als voorbereiding op twee belangrijke zondagse evenementen een paar uurtjes fijn gekokkereld, zij aan zij met vriendje J. (Nee, geen spareribs als je dat soms dacht, grapjas.)

Waar blijven champignons trouwens nadat je ze in de pan hebt gegooid? Vervluchtigen ze? Gaan ze in rook op? Settelen zij zich in de afzuigkap?

Zomaar wat vragen en nu ik toch bezig ben: Waarom heb je soms twintig wasbolletjes op een rijtje en de dag daarna geen enkele?
Maar ik dwaal af. Er bliept iets. En ik zeg mooi niet wat het is.

# 't Was aan de Costa del Sol tingelingeling tingelingeling tingelingeling tingelingeling tingelingeling tingelingeling....

Het wekkertje van de zonnehemel.

Ik was even erg diep weggezakt. Maar ik heb dan ook erg ver en hard gelopen vanochtend.

# Ze was weer verliefd. Zeer zeker en vol vertrouwen. Tussen neus en lippen door.

Na mijn luchtsprong en vreugdekreet gingen we nog even verder met rommel opruimen aan het eind van de avond in de keuken van onze gastvrouw, die zelf lekker in haar comfortabele stoel in de kamer bleef zitten. Daarna mocht zij het ook weten.

Liefste M. van de wereld is weer verliefd. Voor alle duidelijkheid: niet op mij, maar ik ben toch *erg* blij.

vrijdag 17 oktober 2003

# Ik MOET even iets van me af schrijven.

Beheers je de G.
Je hebt een weekend voor de boeg met idioot veel sociale contacten (voor jouw doen).
Je wilt toch niet dat al die mensen tegen een compleet in puin geknepen rood ontstoken kin staan te praten?
Hoe groot is de kans dat, wanneer je nu naar de badkamer zou lopen en je nagels in die onrijpe puist zet, er een fijne verlossende puseruptie volgt?
Hè? Nou?
Nou dan.

Dat was op het nippertje.

# In het dorp gaat het gerucht dat wij gaan verhuizen. Ik had gehoopt daar vandaag wat meer over in mijn dagboek te lezen... maar nee. Wij weten van niks.
Gister informeerde een buurvrouw naar onze plannen terwijl zij haar spulletjes afrekende bij mijn zeer verbaasde dochter, die achter de kassa van Dirx Drogist staat in haar vrije tijd. Het rijtje wachtenden zal de opgevangen informatie ongetwijfeld naar eigen inzicht verder aanvullen en verspreiden.

Ik ben bereid opzichtig een paar grote dozen in huis te halen en een bevriende grote turkse familie te vragen hun busje voor de deur te parkeren om ons huis daarna opzichtig te komen inspecteren. Verder wil ik niet gaan.

donderdag 16 oktober 2003

# Bij Etos ontvang ik een monsterverpakking Ideal Balance Font de Teint Unifiant Équilibrant van l'Oréal. Ik knip het zakje open en smeer het spul op mijn gezicht.

Het effect is verbluffend. Zonder moeite zou ik onopvallend aan kunnen sluiten bij dit groepje dansers.

Zeker iets nieuws. Because I'm worth it.

# Het was weer genieten bij de Aldi. Ik ben heel blij met mijn nieuwe levensmiddelen. Wel heb ik erg hartelijk staan gniffelen bij de bak VRIJTIJDSENSEMBLES voor Dames...

Die pakken zijn zo gruwelijk LELIJK dat er niemand meer in je buurt durft te komen, laat staan een vinger naar je uit durft te steken.
Op die manier houd je natuurlijk wel fijn veel vrijtijd over!

Op de site wordt deze aanbieding dan ook voor alle duidelijkheid pyjama genoemd.

# Je bent pas ingeburgerd
als je bij de buren op ít toilet
op de verjaardagskalender
keurig je eigen naam hebt gezet.


Hij is lekker, Geert! :-)


De Razende Bol