vrijdag 30 november 2007

# "Het strooiseizoen begint in de regel op 1 november en loopt tot medio april."

De bon voor een gratis zak strooizout van 10 kilo... downloaden we die vandaag, of tillen we hem over de kerst heen?

(De vreselijke uitdrukking 'over de kerst heentillen' wilde ik heel graag een keer gebruiken in een stukje. Dus. Ik ben dolblij met die zak.)
woensdag 28 november 2007

# Er bestaan plannen om de natuur in het toch al redelijk in cultuur gebrachte recreatiegebied bij mij in de buurt nog verder om zeep te helpen. De projectontwikkelaar denkt aan: een permanent evenemententerrein met ruimte voor vijfduizend bezoekers, de realisering van enkele golfterreinen, een kabel-waterskibaan, een camping inclusief autoscooterattractie en een accomodatie gericht op gezondheid volgens het Landalconcept voorzien van permanente bungalows. Ook rondvaarten en een zogenaamde Venetiaanse watertaxi horen bij de plannen die voor het grootste deel worden uitgewerkt op het Oostzaanse deel van 't Twiske.

Bovendien wordt overwogen om rails aan te leggen teneinde de recreanten een rondrit met een treintje aan te kunnen bieden.

Dat is de druppel. Dat treintje gaat de lucht in. Bij deze waarschuw ik alvast en neem mijn verantwoordelijkheid.

Doe wat u niet laten kunt.
dinsdag 27 november 2007

# Een poosje geleden zag ik in een interieurblad bij de kapper een opvallende advertentie, die ik niet echt heel goed begreep. Een hond als haardkleed. Maar waarom?

Vandaag was ik daar weer. Onder de droogkap viel het kwartje pas.
zondag 25 november 2007

# De zee was ruig, geweldig, de golven sloegen over de pier. Helaas geen free willie te bekennen.

Wel iets anders opmerkelijks, tijdens een trimloop in Wijk aan Zee. Welk statement zou deze dame hiermee willen maken?
zaterdag 24 november 2007

# Ik denk toch dat ik het erop ga wagen: de elementen tarten op de pier van IJmuiden. Aldaar zou het heel, heel erg leuk zijn, als de walvis zich liet zien.

Morgen, bij leven en welzijn.
vrijdag 23 november 2007

# I.v.m. de voorspelde SuperStorm log ik de komende dagen vanuit de gangkast. Je weet maar nooit.
donderdag 22 november 2007

# Wat is het toch een lekker stel, hè?
woensdag 21 november 2007

# Vannacht wilde ik lezen, maar geen slapend Jantje wakker maken. Nachtlampje en lompe, krakende zaklantaarn (type vér-straler) vielen af. Peins, peins.... lumineus idee!

Even wat frutselen aan de instellingen en iPod fungeerde als perfect, pittig, klein, licht schijnwerpertje.
dinsdag 20 november 2007

# We hebben niks, nada, niente, nozzing gewonnen, maar wel veel lol gehad.
maandag 19 november 2007

# Ze mailt: "... wat me vooral zo rot lijkt; je trekt je tuurlijk het lot van de baby aan en vervolgens dat van de twee andere meiden én J. én M., én je wilt de boel georganiseerd achter laten, om vervolgens gesloopt naar huis te gaan."

En ze belt: "Houden jullie van haché? Dan kom ik morgen even een pan brengen, hoeft je zelf niet te koken."

Liefste vriendin van de wereld.
zondag 18 november 2007

# Ein-de-lijk was het de dag van De matroos in de doos. "Maar we gaan pas als je straks voor de tweede keer een broodje hebt gegeten", zei ik tegen Estée (3), die maar door bleef vragen.

"Geef me dan nu dat broodje maar" zei ze.

Met haar kleine zusje in het ziekenhuis gaat het iets beter. We hopen dat ze heel snel naar huis mag. Liefst vandaag nog, maar dat ging niet door.
vrijdag 16 november 2007

# Voor de zoveelste maal buigen wij ons met de pen in de hand over het donorcodicil. Wat gaat het worden? Keuze 3: 'Mijn nabestaanden beslissen', lijkt ons wel wat.

"Maar dan wil ik wel eerst even weten wat voor kinderen ik krijg", zegt dochter R. "Misschien krijg ik wel kutkinderen, dan wil ik niet dat zij beslissen".

We kijken nog even verder.
dinsdag 13 november 2007

# De virussen hebben toegeslagen. De meisjes hoesten en zijn snotverkouden, maar vermaken zich nog best. Hun zusje van drie maanden hield niks meer binnen en krijgt sondevoeding in het ziekenhuis. Papa bleef vannacht slapen. Mama lost hem vandaag af.

J. repareert de Nijntje muziekdoos, al zesentwintig jaar oud, maar nog niet versleten. Een drupje olie was genoeg. Alles komt goed.
zaterdag 10 november 2007

# Wat ik kan (en wat voor mij denk ik nog niemand anders heeft gedaan, behalve Sienesen met bordjes op stokjes) met een eierkoek.
vrijdag 9 november 2007

# Dat er in Australie en omgeving een aantal stoere mannen rondloopt met mijn naam op hun t-shirt, black with bone print.
woensdag 7 november 2007

# Na lange tijd weer een stevige partij tennis gespeeld, buiten, in weer en wind. Nu kan ik alleen nog lopen met hele kleine stapjes en moet daar nog een gepaste gelaatsuitdrukking bij zien te vinden. Het zijn de liezen. Totaal geblokkeerd. The pain within is ondraaglijk.
dinsdag 6 november 2007

# Ik zie de laatste beelden van de uitreiking van de Ako literatuurprijs. Ze zijn op z'n minst vervreemdend.

A. F. Th. wint en komt uit zijn speciale kamer schrijden met op zijn gezicht de zelfvoldane uitdrukking van een Afrikaans vorst die zichzelf toont aan z'n armzalige onderdanen. Hij omhelst Rita Verdonk.

Robert ten Brink komt moeizaam op gang met zijn verhaal. Veelvuldig pruimebekkies trekkend vindt hij zichzelf terug op de berg Ararat.

Tijdens een betoog van Mr. Spong over de hoofdpersoon uit Tirza streelt Arnon Grunberg zeer geconcentreerd de haren van een jongetje van een jaar of zes, dat bij hem op schoot zit met een stickerboek.
donderdag 1 november 2007

# Ik ben een bezoek aan de heemtuin aan het voorbereiden en opeens weet ik het heel zeker.

Ze bestaan.


mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes ~ rss