dinsdag 15 november 2005

# Ik heb een zwak voor dieren op wielen...

Ik zag ze bij Loods 5. Dat is een winkel waar enorm veel te zien is en waar ik graag een rondje doorheen loop, maar bijna nooit wat koop, behalve een paar brownies.

Wat moet je bijvoorbeeld met een waxinelichtje van vijfentachtig euro..?
maandag 14 november 2005

# Prins Alwaleed Bin Talal Alsaud wil graag dat Arabische vrouwen deel gaan nemen aan het arbeidsproces. Dat is op zich heel erg prijzenswaardig. Zie vooral ook: Tegenlicht.

De vrouwen die voor hem werken worden door de prins zelf geselecteerd. Hij stelt hoge eisen aan hen. Ze moeten Saoedisch zijn, praktiserend moslim, een bachelor degree op zak hebben, Engels kunnen spreken, goed kunnen omgaan met internet, mogen niet dik zijn (de prins haat dikke mensen) en het allerbelangrijkste: ze moeten gezegend zijn met een bijzonder knap uiterlijk.

Het rijtje bloedmooie dames dat zichzelf schuchter presenteerde als de paleisstaf deed mij denken aan een heuse harem. De prins heeft het goed voor elkaar.
zondag 13 november 2005

# Hoe het Karweipaard niet meer weg te denken is uit ons leven... het verhaal:

De moeder van het kleine meisje waar ik zo gek op ben vond het Karweipaard wel een leuk cadeau voor haar dochtertje. J. twijfelde geen moment en reed per veewagen naar de bouwmarkt om een knuffelpaard te kopen waar je echt op kan zitten tot 100 kilo. Er stonden er nog maar drie. Toen ik thuiskwam trof ik het beestje in de gang, wat natuurlijk een heel leuke grap van J. was.

Eerst hadden wij nog onze twijfels, maar naarmate wij het paard beter leerden kennen en wij ontdekten welke geluiden er allemaal uit zijn oor kwamen, werden we steeds enthousiaster. Eigenlijk waren we heel erg benieuwd wat het kleine meisje er van zou vinden. En het maakte eigenlijk niet uit dat het al donker was, dat ze waarschijnlijk nog zat te eten en dat ze al een heel vermoeiende dag op het kinderdagverblijf achter de rug had... Dat paard moest en zou gebracht. (Zelf voelden wij hem toen nog niet aankomen.)

Toen ik het erfje op liep met het paard onder mijn arm, leek het me een leuk idee om met het hoofd van het paard op het raam te kloppen. Het kindje schrok zich werkelijk helemaal lam en kon alleen nog maar huilend in de armen van haar moeder liggen. Paard, eng, weg, bang kon ze nog snikkend uitbrengen en het ergste was dat ze niks meer van mij wilde weten. Ik, de brenger van het paard. Met de staart tussen de benen dropen wij af.

De volgende morgen is onze relatie weer hersteld. Ze kwam op visite, na een ouderlijk telefoontje om vooral dat paard eerst ergens te verstoppen. We hebben er nog heel lang over gepraat samen, noem het de verwerking. Paard, eng , bang, weg... zei ze heel vaak, met een heel ernstig koppie, wijzend op de Karweifolder, die opengeslagen op tafel lag.

En toen gingen we lekker samen naar de intocht van Sinterkaas kijken. Waar dit jaar wel heel veel paarden in meeliepen... Amerigo, de zoon van Amerigo, en een paar pieten met een stokpaard.
# Casaspider: El hombre de ma vida
zaterdag 12 november 2005

# Op verzoek: Karweipaard, de movie

(Misschien later: The making of Karweipaard de movie en Karweipaard, de musicall.)
# Er moesten batterijen in het Karweipaard. Na lang zoeken vonden we een daarvoor geschikt compartiment achter een rits in de onderbuik. Wanneer je op het oor drukte, zou het paard gaan hinniken, zei een stickertje in de manen. Dat lukte niet meteen.

De 'bedrijfs'telefoon ging. J. nam geconcentreerd op. Er moesten belangrijke zaken gedaan worden. Op dat moment vond ik het knopje:

KATAKLOP KATAKLOP KATAKLOP
HINNIK HINNIK
BRIES

Dat, gevold door mijn niet meer te smoren geproest, hoorde ook de directeur van een heel groot bouwbedrijf.

Morgen vertel ik over het echte grote drama met het Karweipaard. Ben het nog aan het verwerken.
vrijdag 11 november 2005

# Ondertussen...

in de gang en in de vijver
# En... het wérd leuk!

Het gruitteam kwam langs in de klas om info te geven over het belang van regelmatig eten van froente. De jongen en het meisje waren voorbereid op onze leerlingen en deden erg hun best op de juiste aanspreektoon.

"Waar zijn worteltjes nou heel erg goed voor?" vroeg de jongen en keek hoopvol naar het groepje enthousiastelingen.

Het duurde even. Bij niemand ging een kwartje branden; het lampje wilde niet vallen. Uiteindelijk kwam Jefrey heel blij met het verlossende antwoord:

"Voor je konijnen".
# Eigenlijk bedoelde ik het anders, maar dit kwam eruit:

"De hodem is een beetje bol".

Dat kan nog leuk worden vandaag.
donderdag 10 november 2005

# Vanavond om 23.09 uur op ned. 1: Maak me normaal
# De school waar ik inval springt zuinig met mij om. Deze week ben ik gecontracteerd voor de vrijdag, van 09.30 uur tot 13.00 uur. Dat is inclusief kleine en grote pauze.

Telefoon. Of de duvel ermee speelt. Of ik eventueel bereid ben morgen al om 08.30 uur te beginnen. Dat ga ik even rustig verwerken.
woensdag 9 november 2005

# Dat komt even goed uit. Straks hebben we een didgeridoo in huis en uitgerekend nu zijn de blazers in de uitverkoop. Zonder feestkleding, maar dat geeft niet.
# Ze belde. Ze heeft een didgeridoo opgestuurd en vroeg of ik de intocht van sinterklaas op wilde nemen. :-)
dinsdag 8 november 2005

# Ik lag in bad met een fijnproever. Het boek bevalt me. Er zit een sticker met 'fijnproever' op de kaft om het boek de aandacht te geven die het verdient, volgens de bibliotheek.

Het was vandaag al de tweede keer dat ik in bad ging.Lekker warm. Ik zou ook best zo'n stoomdouche (met de naam van een filmster) in mijn badkamer willen hebben. Zalig zweten met, pak um beet, De Niro.
# Soft lens handler
Weichlinsenentferner
Rertrait des lentilles souples
La rimozione di lenti morbide
Para quitar lentes blandas
Removedor de lentes moles

Ik dacht ik wip even langs bij mijn opticien waar ik altijd voor honderden euri aan brillen en lenzen verspijker, dan krijg ik van hem vast wel zo'n zuignapje gratis en voor niks mee naar huis.

Die vlieger ging niet op. Achtenhalve euro kostte het kleinnood.

Modelletje bovenaan (eigenlijk geen zuipgapje, meer een gezellig knijpertje).
# In het laatste sms-je vertelt ze dat ze met 'een paar meiden en een gast' voor een aantal dagen in Kakadu Park is. "Heb daar geen bereik, no worries. Bel jullie als ik terug ben".

Misschien gaat het nieuws van de verijdelde grote terroristische aanslag wel compleet langs haar heen.
maandag 7 november 2005

# Ook uit de krant. Gewoon letterlijk overgetypt. Omdat het zo'n grote indruk op me maakt.

De ouders van een Palestijns jongetje dat door een Israëlische militair werd doodgeschoten omdat hij een speelgoedgeweer bij zich had, hebben organen van de jongen afgestaan om 'wie dan ook, Israëli of Palestijn', leven te geven.
# Hoe vind je mijn opgespoten regio?

Een advertentie in Het Parool. Begrijp me goed, ik heb geen interesse, maar ik zou wel willen weten welk rampgebied men met één regio bedoelt:

De website geeft voorlopig geen uitsluitsel.
# Het was even wennen. Sinds lange tijd had ik mijn lenzen weer in. (Eind van de week ga ik bij kunstlicht tennissen met een vreemde man en daar wil ik mijn bril niet bij op. Duidelijke zaak.)

Inzetten ging prima, maar het eruit halen kostte me wat meer moeite (oorzaak nepnagels). Daar zal ik toch echt weer zo'n zuignapje voor moeten gaan halen bij de opticien. En ik heb een zuignapjestrauma.

Ik heb zo'n dingetje namelijk een keer op mijn oog geduwd terwijl er feitelijk helemaal geen lens was. Die had zijn eigen weg gezocht en dwaalde ergens achterin mijn oogkas, daar waar geen daglicht komt.
zondag 6 november 2005

# Dat gevoel van 'zoek het allemaal effe lekker zelf uit'. Ach u kent het wel.
# In de serie sterke verhalen op de zondagochtend:

Voor u gespot op het drukke, smalle Zuideinde, een vrouw, op de fiets, rechterhand aan het stuur en balancerend op haar linkerhand: twee vierkante, voorgevormde, kartonnen bladen met eieren!

Het is echt waar, ik lieg het niet, ze keek er zelfs monter bij en helemaal niet angstig. Ik heb een getuige, maar die vond mijn plan om even terug te rijden voor een foto weer geen goed idee. Dat was misschien ook wel vragen om moeilijkheden :-)
zaterdag 5 november 2005

# Wat branden we? Momenteel zes waxinelichtjes en een blokkaars maar er kan nog best meer bij. Van kaarsjes krijg je geen genoeg.
# Vaak worden er bij een begrafenis zulke mooie woorden en interessante dingen over de overledene gezegd, dat het jammer is dat je die persoon niet eerder wat beter hebt leren kennen. Het was een heel lange zit op kaarsrechte kerkbanken, bijna twee uur, maar ik voelde een heel grote verbondenheid met de mensen om me heen. Ik vond het mooi.

En er was een wijntje na afloop. Proost Bart.
# De stand-up comediens bij 'Raymann is laat' hebben meestal één ding gemeen: ze zijn niet leuk.

Gisteravond echter zei een zeer stevige Canadees iets dat me frappeerde. Eigenlijk stond ik paf, maar ik lag al in bed, dus frappeerde ik.

Hij zei dat het zo merkwaardig is dat iedereen die met de auto de weg aan het zoeken is de radio zachter zet.

Ik dacht echt dat ik de enige was.
vrijdag 4 november 2005

# Ik vond een wichelroede. Ondanks de talloze mogelijkheden besloot ik om er toch maar gewoon water mee te gaan zoeken. Ik liet me leiden:

Nee liever niet.
Bijna goed, maar verkeerde kleur....
Gevonden!
# Uhm... ik ben klaar voor de toekomst! Een opwindende toekomst, die ik zelf in de hand heb. Zeggen ze.

Iemand die dacht dat ik technisch was had het grote postpakket maar op mijn bureaustoel gezet. Gefeliciteerd met uw gratis UPC Mediabox. Dankuwel. Het lijkt me geweldig maar voorlopig heeft mijn zoon het hele spul meegenomen naar zijn kamer. Hij is erg enthousiast.

Geef me nog even de tijd. Tot 1 januari 2007 mogen we het UPC digital TV pack gratis proberen. Andere channelpacks zijn één maand of tijdelijk gratis. Als er ergens een vette adder onder het gras zit, zeg het me dan liever meteen maar.
donderdag 3 november 2005

# Ik stond best even gek te kijken, maar natuurlijk liet ik het niet merken, want ik was in de sauna en daar mag je niks laten merken:

een vrouw met een Zweedse doorloper, in het bubbelbad!
# Vorige keer, Heden Soup, zat ik noodgedwongen op de eerste rij en dat beviel zeer goed. Wim Helsen. "Aanrader en eigenlijk verplichte kost voor mensen met absurde inslag."

Vanavond bij de try out van zijn tweede programma wil ik best wel weer vooraan. Bij mij zijt ge veilig. Dus.
woensdag 2 november 2005

# Ik voel een enorme drang tot coconeren opkomen. De vraag is of ik daar aan toe moet geven of dat ik me daar tegen ga verzetten. Ik kijk het nog even aan.

update: Het werd een rondje trimmen met de oordopjes diep weggedrukt in de oorschelpen en een bril vol regendruppels. Zo leek het toch nog een beetje op coconeren. De Headphone Silence.
dinsdag 1 november 2005

# Het gaat er hier heftig aan toe.

Net ben ik met het wiel van mijn bureaustoel over m'n laatste yoghurtsnoepje gereden.

Even daarvoor heb ik bij AH voor het oog van twee glazenwassers een plastic fles Spa rood laten exploderen toen ik die in mijn fietstas wilde stoppen (oorzaak nepnagels). De fles tolde over de stoep en begon als een wilde om zich heen te spuiten. Ik heb hem maar in de prullenbak geduwd en ben hard weggefietst.

mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes