woensdag 30 november 2005

# Casa vraagt hoe het met me gaat.

Hartstikke goed. Een beetje druk zelfs. Ik had een fijne, gevulde dag vol dankbaar invalwerk, sport (lekker lang gelopen) en smakelijk eten. Ik had hachee gemaakt voor de tweede keer in mijn leven en heb een pannetje naar mijn moeder gebracht. Net belde ze om te zeggen dat het heerlijk was. Vroeger kreeg ik altijd een pannetje van haar, maar nu zijn de rollen dus omgedraaid.

Casa vraagt ook hoe je een blondje met twee hersencellen noemt...
dinsdag 29 november 2005

# De ganse dag zocht ik een mooie, leerzame link en ik heb hem nog gevonden ook. Doe er je voordeel mee.

Enchance your creative brain activity:
maandag 28 november 2005

# De weerstand die ik voel, wanneer iemand zijn eigen onwrikbare vooroordeel bevestigd wil horen uit mijn mond, ontneemt mij de moed tot spreken.
# Mijn achterneefje Fausto: veruit de meest toffe gast op het verjaardagsfeestje van mijn moeder, in het zaaltje van het bejaardenhuis.

Goggles, mensen.

Het allerleukst vond ik de afwas in het kleine keukentje na afloop, weer even samen met mijn broer en zussen. Ik had nog best even na willen kaarten over van alles en nog wat, maar iedereen ging weer zijns weegs.
zondag 27 november 2005

# Op de twintig vragen van de nationale wetenschapsquiz weet ik welgeteld één antwoord vrijwel zeker en zonder na de denken uit mijn hoofd. (Vraag 11: Heeft een melktand een wortel?)

Bij de andere negentien verbaas ik me eerst een poosje over de creativiteit van de vraag alvorens alle mogelijkheden af te wegen.

De grappigste stelling vond ik die van de pinguïns: Waarom lopen die zo eigenaardig?
a) Omdat hun vetlagen in de weg zitten.
b) Omdat ze geen knieën hebben.
c) Omdat ze zulke korte poten hebben.

Maandag kunnen de antwoorden online ingevuld worden.
zaterdag 26 november 2005

# Mr. Miyagi is dood. Gister op 73-jarige leeftijd overleden in Las Vegas. We zullen het voortaan alleen moeten doen Grasshoppers. Wax on, wax off. Laten we hopen op een reïncarnatie.
vrijdag 25 november 2005

#Tom Cruise heeft een voor zijn zwangere verloofde Katie Holmes een echografie-apparaat gekocht. Het paar kan daarmee zelf de ontwikkeling van baby Cruise volgen.

Baby Onrust (mijn kleinkindje) heeft net een DVD laten maken en lacht in uhm...het vuistje :-)
donderdag 24 november 2005

# Dertig kilo aardappels, acht dunschillers en een mesje. Morgen boerenkool voor de hele school.

En nu een vino.
woensdag 23 november 2005

# Ik had zin om weer eens een mooie foto te maken in zwart-wit. Warm, zacht, vol weemoed en troostend.

Nou?
dinsdag 22 november 2005

# Dat het weer zo'n goeie dag is voor pannenkoeken en een mooi plaatje van een sinaasappel.
maandag 21 november 2005

# Terwijl ik mijn karretje langs de schappen duwde, mummelde ik wat mee met Clocks van Coldplay. Om mij heen hoorde ik dat meer mensen dat deden.

Precies op het moment dat de zanger en ik aan onze hoge lange uithaal begonnen, kwam ik een kennis tegen. We keken elkaar aan en in plaats van "Hee hallo!" zei ik "yooooooooooooo..." en zij antwoordde "ooooh!" (zoiets dus)

Toen reden we weer door.
zaterdag 19 november 2005

# Mijn leven gaat nooit meer hetzelfde zijn, want ik heb zojuist de kleine slappe blauwe bal besteld waar je zulke lekkere dingen mee kunt doen.

We werken er soms mee tijdens de pilatesles op het plaatstelijke sportschooltje en ik ben er zo enthousiast over dat ik er zelf een wil hebben. Het voelt vooral weldadig als ik het ding onder mijn onderrug plaats, mijn knieën optrek en er een beetje dom kijkend ontspannen met mijn rug overheen ga rollen. Dat mag nooit zo lang van mijn strenge juf, zij verzint ter plekke weer een nieuwe zware oefening, dus ga ik dat lekker thuis doen.

De grote bal heb ik er ook maar meteen bij besteld.

Languit op de bank is uit. Languit op de bal gaat het helemaal worden deze winter.
vrijdag 18 november 2005

# Het gemeentebestuuur heeft vier slogans gemaakt, waaruit de Oostzaners mogen kiezen. Ze hebben te maken met het groene en sociale karakter, dat volgens het gemeentebesuur kenmerkend is voor het dorp. De slogan wordt gebruikt voor drukwerk en de website van Oostzaan.

Gemeente Oostzaan - Gewoon natuurlijk
Gemeente Oostzaan - Buiten gewoon
Gemeente Oostzaan - Opvallend landelijk
Gemeente Oostzaan - Altijd zichzelf

Moeilijk moeilijk. Eigenlijk vind ik het vier keer niks.

Gemeente Oostzaan - Nu met snoepwinkeltje!
donderdag 17 november 2005

# Hier ben ik nou al een stief kwartiertje mee bezig...

De 'kurk' is van een soort rubber en draait mee. Maar het gaat me lukken na deze fotopauze hoor. Hoor.
# Wacht! Wacht!

Mijn videorecorder leidt zijn eigen leven en heeft gisteravond niet opgenomen wat ik graag wilde. Voor J. de deur uitgaat vertelt hij me op mijn verzoek wat er gebeurde bij de Sopranos. Al pratende worden we steeds enthousiaster.Tony en Carmella.

Dat ik nou uitgerekend deze aflevering over de afgebroken nepnagel moest missen...
woensdag 16 november 2005

# 'Onbekende artiest, onbekend album' zegt de mediaplayer, maar het is Oek de Jong die mij rustig zijn verhaal 'Lui Oog' vertelt, terwijl ik een bergje wasgoed sta weg te strijken.

Het gaat over een kleine jongen die vriendschap sluit met de vriendin van zijn moeder en die haar zijn diepste geheimen durft toe te vertrouwen. Mijn gedachten volgen die van de ik-persoon. Wanneer een harde regenbui op het schuine raam klettert, draai ik het volume wat harder. Fijn, zo'n luisterboek.
# Het begint erop te lijken dat de gezonde werking van blaas en darmen de ontwikkeling van mijn hardloopcarrière aardig parten gaat spelen. Ik ben vaak nog geen honderd meter op weg of ik moet al. Dat gevoel probeer ik te verdringen totdat het echt niet meer gaat en dan duik ik maar ergens de struiken in. De toiletgebouwen in het recreatiegbeid zijn alleen open in de zomer.

Bij mensen die het weten kunnen heb ik geïnformeerd naar het aantal toiletten dat strategisch staat opgesteld tijdens georganiseerde wedstrijden. Het antwoord luidt: nul. En daar moet ik het mee doen.

Ik kan hier nog een vies verhaal vertellen over een filmpje dat ik ooit zag van een loper met hetzelfde probleem, maar dat zal ik niet doen. Dat willen jullie niet weten.
mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes