zaterdag 20 november 2004# Ik ben een poosje op vakantie en bij leven en welzijn hoop ik begin december verder te gaan met mijn loglife.

Dag hoor.vrijdag 19 november 2004# ik ben een meester in het verstild douchen

haar in een staartje
hoofd licht gebogen
armen over elkaar
alsof ik op de bus sta te wachten
wiebelend van het ene
op het andere been
beetje niksen
beetje peinzen
langzaam overgaan in
verstild verspillendonderdag 18 november 2004# En vrij uniek moment: we gaan een film die we hebben opgenomen op video een paar dagen later daadwerkelijk kijken!

This is not al love song. Hij is mooi. Ik krijg sympathie voor de twee. Die ene is echt gek, en die andere kan niet zonder hem. Ik wil niet dat ze gepakt worden...

Synopsis: Michael Colgan and Kenneth Glenaan star in this thriller as Spike and Heaton, a mismatched pair of thieves. When Heaton goes to meet Spike after his release from prison, the two begin the journey back from the rural penitentiary. Unfortunately, a bizarre accident forces the friends to go on the run from hostile locals. An excellent thriller in the vein of DELIVERANCE, THIS IS NOT A LOVE SONG's many unexpected twists will keep one guessing until the end...

Ze sluipen de schuur van het huis uit waar zojuist de hele groep mensenjagers naar binnen is gegaan. Hun leider, de bloeddorstige wraakzuchtige man met de hoed, staat nog even buiten te telefoneren met de politie. Zijn hoofd draait opzij...

Het beeld schuift naar beneden en er verschijnt een zwart vlak, gevolgd door wat ruis en de eerste uitzending van Koefnoen. Daarna teleurgesteld gevloek in stereo.

Is er iemand die de afloop kent? Ik wil het weten.woensdag 17 november 2004# Ik had het wel gezien, zakte bijna door mijn hoefjes, nergens een stoel te bekennen en hing half hangend tegen een muur te wachten tot mijn dochter ook uitgekeken zou zijn.

Midden in het veel-te-dure-kledingwinkeltje opende ik mijn flesje water van de Aldi. Het water spoot sissend en met enorme kracht over de veel te dure kleding. Snel bracht ik het flink doorsputterende flesje naar de grond en wachtte met gebogen hoofd op wat komen zou.

De verkoopster snelde achter een verborgen deur en kwam terug met een dweiltje. Ik hoefde niet veel uit te leggen en ook het dweiltje niet van haar over te nemen. Zij kende het spuitwater van de Aldi.

Toch wilde ik haar overtuigen van mijn onschuld en vertellen dat mijn dochter een wisseltruc had uitgehaald: dat zij nu met MIJN nagevulde Aldiflesje vol kraanwater in haar tas rondliep (en er voorlopig hikkend achter een rek mee bleef zitten).

"U kan beter de blauwe flesjes kopen mevrouw".dinsdag 16 november 2004# Verklaring: Het volgende postje heb ik gepikt van Joeri Cornille, vader van het opvreetjongetje Lasse en geestelijk vader van Uren Dagen Nachten.

En waarom heb ik dat postje gepikt?

Als ik deze muts op zou zetten zou iedereen zeggen:
"Echt iets voor jou!" Echt waar.

(met patroon)maandag 15 november 2004# Toen ik zijn kamer binnenstapte zag ik dat hij keihard, bijna worstelend aan het zwemmen was. Naar het leek niet in water, meer door een dikke mist. Hij zakte weg.

"Ik kap ermee, het lukt voor geen meter."

"Zit je nog steeds in San Fiero?"

Ja maar ik moet morgen een presentatie houden over memmerbaadigmemen.

Waarover?

Sennemaadiweedu.

Hè?

Mewevaaduweenu.

WAT zeg je?

Zendervaardigheden.

O.

Even later hoor ik hem achter gesloten deuren voor een onzichtbaar publiek hardop, en voornamelijk binnensmonds mompelend oefenen.
# De zon kwam heel even door boven de Hondsbossche Zeewering.zondag 14 november 2004# Vertwijfeld liep ik door de gangen van het Zaans Medisch Centrum, voorheen 'de Heel' en in de volksmond 'de Hel' genoemd omdat er van die kanjers van fouten gemaakt worden...

Ik was duidelijk op zoek naar iets, maar wat...?

Plotseling aan een pilaar: precies op tijd en op ooghoogte dat pamflet, de poster die mijn dolende geest het gewenste troostrijke, verlichtende antwoord zou moeten brengen

Ik zoek de t.... vergeefs. Mijn ziel zal geen rust kennen.zaterdag 13 november 2004# Spectaculaire intocht van de sint in Alkmaar, met medewerking van een supercoole doventolkpiet.

(Ik heb eigenlijk alleen maar naar de tolk gekeken.)
# Het mededelingenbord in de sportschool...

(Een boodschap valt uit de toon, maar komt verpletterend sterk over.)
# Albert Heijn verlaagt vandaag de prijzen. De producten worden tussen de vijf en de veertig procent goedkoper. Het gaat onder meer om ketchup en chocoladevlokken van bekende merken...

Zoals altijd zullen er consumenten zijn die zich niet kunnen beheersen in deze prijzenslag en geen maat weten te houden. Ik vrees een grote toename van overdreven bloederige nepslachtoffers, die zichzelf schuil houden onder een paraplu waar ze met laatste krachtsinspanning grote korrels Venz over uitstorten.

Wees alstublieft kritisch bij wat u koopt vandaag, draag het BANG t-shirt en houd elkaars karretje scherp in de gaten.vrijdag 12 november 2004# En wat koopt ze dan voor zichzelf als ze na heel lange tijd weer eens bij Xenos is...

klik...

(Ik was er niet alleen. Alle kinderen van de groep waren mee de stad in. We waren op jacht naar rozen in het algemeen. Ons kerstdiner plus versiering zal namelijk in het teken van 'de roos' staan. We hebben boel rozen opgedoken. En sjezus wat ben ik rozig.)

(Ow, en deze heb ik gekocht als cadeautje voor een willekeurige collega...
N.a.v. de opdracht: kom 15 december naar het sint-kerstdiner en neem een cadeautje mee à drie euri plus gedicht.)donderdag 11 november (is de dag) 2004# dahat mijn lihichtje brahanden mag


(Maar dit is werkelijk de merkwaardigste lampion die ik ooit gezien heb...!

Ik zie kindertjes met snorretjes die aanbellen en "Aufmachen!" schreeuwen...)
# Bekentenis: Bridget Jones 1 moet ik nog steeds een keer zien en ik ben bang dat ik Bridget Jones 2 ook nooit zal aanschouwen.
'Een iets te dikke vrouw met een dagboek doet domme, hilarische dingen...' boeien! ;-)

Maar ik moet zeggen dat ik Bridget er in de film leuker uit vind zien dan Renee Zellweger op promotietour. Typisch een gevalletje 'dat dan weer wel'.woensdag 10 november 2004# Ik installeer Acrobat Reader 5.0 en geef als voorkeur de taal 'Dutch' op.
Dat lukt, maar daarna krijg ik de volgende vraag:

klik...dinsdag 9 november 2004# Net had ik er weer een. Een aanval van geweldige zelfspot verwerkt tot barstende binnenpret. Dan ben ik op mijn best, echt waar. En niemand merkt het!

Minder leuk: een 'toe... doe!-lijstje' met op 6 : crematie kijken. Gatverdamme. Godverdomme.maandag 8 november 2004# Zojuist besteld: Bang.
# Na een dag hard werken met op zijn minst honderd keer "Cockie?" of "Cockie!" per minuut ben ik een beetje murw.

Spreek uit murf. Zoals in de wet van murfie.

En nu een Kaapse Pracht!zondag 7 november 2004# Ik was van plan een rondje te gaan trimmen zonder te stoppen, maar reeds op de brug werd ik al tot stilstand gebracht door de schoonheid van de wereld aan mijn rechterhand.

Later stopte ik voor een bord dat mij de doorgang belette vanwege vervuilde grond.

En ergens zit ook een kat. Heb ik ook eens een katlog. Ze probeerde weg te duiken in het het groene gras, maar wist natuurlijk niet dat ze zelf spierwit is...

Kiekjes: rondje trimmen.zaterdag 6 november 2004# Ik neem u even mee naar mijn schutting (fluisterende stem a la David Attenborough) met overhangend buurstruikgewas.

Twee maanden geleden postte ik dit fenomenale, wonderbaarlijke stukje webloggebeuren....

En moet je nu eens kijken: het is een passievrucht geworden, o als eieren zo groot. Wanneer zou ik die zo'n beetje kunnen gaan oogsten?vrijdag 5 november 2004# Tussen alle ellende die ik lees moet ik er bijna om grimlachen:

"Het gaat slecht met de huismus. De mus is op de Rode Lijst van de Vogelbescherming gezet".

(lees meer)

"Andere ernstig bedreigde vogels zijn de woudaap, grauwe kiekendief, korhoen, kemphaan, dwergmeeuw en veldhuis." (Het stond er echt, maar het is nu veranderd.)

Veldhuis??? (Ow laat het geen nederlandstalige Flamingo zijn... niet nu)# Mutsdonderdag 4 november 2004# Because of a few songs
Wherein I spoke of their mystery,
Women have been
Exceptionally kind
to my old age.
They make a secret place
In their busy lives
And they take me there.
They become naked
In their different ways
and they say, "Look at me, Leonard
Look at me one last time."
Then they bend over the bed
And cover me up
Like a baby that is shivering.

Leonard Cohenwoensdag 3 november 2004# Ik weet vaak niet zo goed wat ik moet zeggen. (Behalve 'kutzooi', maar dat staat zo raar.)dinsdag 2 november 2004# Het is 07.15 uur en ik ben klaar om te gaan schaatsen.

Aan mij zal het niet liggen: rugzak, schaatsen, brood, flesje water, geld, camera en een goed humeur.
Het is lang geleden dat ik geschaatst heb. Ik denk dat de laatste keer, net als nu ook met een groepje kinderen van school was.

Ik kan een pirouette maken op Noren. Ja wie doet mij dat na?

update: Als het materiaal maar goed is...

(maat 46 op een strijkbout met riempjes, geheel belangenloos beschikbaar gesteld door IJsbaan De Meent. Ik ben een beetje pissig op de kassajuffrouw. Zij rekende voor een jongen in rolstoel en de begeleiders het volle pond. Maar er zijn ook lieve kassajuffrouwen daar hoor, die een leuk groepsprijsje maken. Vandaag hadden we de kwaaie.)maandag 1 november 2004# Dokter, ik heb het heel erg aan mijn hula...

(Ik zeg je: zo'n weblog is online-therapie) ;-)
# Gister scharrelden we met oude vrienden door het Archeon.

(Vooral voor de kiekjes van het gladiotorengevecht hebben vriendin M. en ik heel veel moeite gedaan. Met gevaar voor eigen leven. Het was nogal druk in de arena en wij zochten een alternatief. Dat avontuur leidde over een onbegaanbare dijk, vol ondoordringbare braambossen en brandnetels. Maar we hebben het gehaald. Aan ons de Victorie! )


mail ~ archief ~ lijstje ~ kiekjes