Vandaag

Aan Z
Ach het is wat...
Actiereactie
Bieslog
Brijnsblog
Casaspider
Charlotte
Ecritures
Elke dag RuSt
Elswhere
Exploring Els
Faragon
Fusix
Gienera
Juul
Lars
Lijn logt
Merelroze
Mijn kop thee
Misdruk
Mvrgr.nl
Naaoomieh
Noomore
Orfelio
Prolific
Puck
Uniquehorn
Vandenb
Tekststenuitlog
Wodkalime
Zijperspace

favlijstvrijdag 22 november

Inspirerende site met een aardige gedichtenservice


En ra ra wie ik alweer heb gespot in de Nedstat...?

De kerstman! (de enige echte uit Oulu.)

Update:

Schets van mijn verbazing: Hè? 8-)

Het is nog echt waar ook.... zie De webpages of Christmasland. (uit Oulu...)

donderdag 21 november

Ik ben met drie leerlingen en een budget van 30 euro op stap geweest naar een tuincentrum om planten te kopen voor ons stukje tuin in de patio. Onderweg moesten we nog even een noodstop maken bij een benzinestation waar op mijn teken in één klap alle deuren van de auto open vlogen. Oorzaak: wesp. Paniek op de snelweg. Angst op de achterbank.

Maar het is goed gelukt. Ons tuintje is het mooist van de hele school. Uit eigen collectie heb ik een Buddhabeeldje meegenomen die een prominente plek inneemt en tevens een lelijke regenpijp camoufleert. Ik heb nooit geweten dat je een Buddhabeeldje niet voor jezelf mag kopen, maar alleen mag houden als je het van iemand anders krijgt.

Bij deze dan voor klas 3a:

Your work is to discover your world and then with all your heart give yourself to it. ~ Buddha.

woensdag 20 november

:: Cockie Pavlov is dusdanig geconditioneerd dat zij wijn wil als zij uit haar werk komt. Maar om nou op woensdag al om 13.00 uur aan de wijn te gaan omdat de schooldag op woensdag maar uit één ochtend bestaat is natuurlijk een beetje te gek.

Ik maak me zorgen om mijn moeder. Eigenlijk wil ik nu meteen wel even naar haar toe, maar dat kan pas vanavond want dan is er bezoekmogelijkheid op de hartbewaking. Hou nog even vol moe, al heb je er zelf niet zo veel zin meer in.

:: In het ziekenhuis is een 'stiltecentrum'. De sporadische keren dat mijn kinderen klein, heel ziek en in het ziekenhuis opgenomen waren kwam ik daar wel eens. Vanavond ben ik er ook even binnen gelopen.

Er was nog niets veranderd, al weet ik niet zeker of er destijds ook al her en der Perzische tapijtjes opgerold lagen om te gebruiken als gebedskleedje. Ik kwam om te zien of die prachtige stenen tafel er nog stond en jawel: daar was hij 'Rock Solid'

dinsdag 19 november

Het wil nog niet zo vlotten met de verlanglijstjes die voor iedereen goed zichtbaar tegen de zijkant van de koelkast geplakt zitten. Drie van de vijf zetten voorzichtig in met "boxershorts".

Boxershorts... boxershorts.... rijmt ook heel beroerd.
Iemand?

Hallo lekker ding,
wat dacht je van een string...?

De Sint.

maandag 18 november

Ein-de-lijk was mijn persoontje aan de beurt om in de rubriek:

Even kennismaken met...

ziel en zaligheid bloot te geven. Een deel van de editie heb ik persoonlijk bij de rechthebbenden door de brievenbus gegooid als zijnde 'mijn wijk'.

Welkom lezers van

Nou dit is 'm dan: mijn dagboek. Bladert u rustig even rond.

De bon aan de onderzijde van het artikel geeft bij inlevering recht op een kopje koffie aan mijn keukentafel om eventuele vragen van uw kant nog eens even gezellig door te nemen.

Zucht... slik... even serieus: dit soort dingen kost me moeite ja. Ik houd er niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan, hoe tegenstrijdig dat ook lijkt. Maar let u vooral niet op mij.

zondag 17 november

:: Ik vroeg aan mijn zieke, oude moedertje of ze nog tv had gekeken.
"Ja", zei ze "maar alleen naar Samenzang".
Toen vroeg ik ernstig of ze dan stiekem had meegezongen in haar eentje...

Hihi... een klein lachje op het benauwde, bange koppie.

:: Dat was dat. De clubkampioenschappen 30+ 2002 doen het vandaag zonder mij.

Wél ga ik kijken hoe de anderen (beteren) het er van af brengen in de finales en vanavond (tijdens hun prijsuitreiking) krijg ik te te horen wat ik hier

allemaal mee gewonnen heb.

"Hoe iemand zijn lot verwerkt is belangrijker dan wat zijn lot is...."
maar ik ben toch wel benieuwd wat het worden gaat.

Update: Nr. 743 roze: een t-shirt maat xxl met het Palmbier-logo en de volgende levensvraag: Serveer jij of serveer ik? made in Bangladesh.

zaterdag 16 november

Hè, hè... dat was me het updeetje wél!

Niels en mensen van de steunmail:

vrijdag 15 november

:: Des avonds hoog bezoek dat na enig knutselwerk in mijn afwezigheid zijn kans grijpt door een stukje in mijn dagboek te kladden:

Nogmaals een gastlogger -- dezelfde als de vorige keer. Cockie is er weer! Dat wil zeggen, haar server is weer helemaal in werkende staat. Cockie zelf staat momenteel op de tennisbaan en is daar waarschijnlijk een glorieuze zege aan het behalen. Nu nog even geen logs dus, maar ik twijfel er niet aan dat dat later vandaag wel het geval zal zijn. Het vertrouwde mailadres cockie@cockie.org is weer volledig in werking. Bedankt voor uw geduld! :-)

niels@fusix.nl
:: Ik heb uitgeslapen, zit nu met een fris naar citroen geurende neuspleister op mijn neus en een beker koffie in de hand te wachten tot het bad vol is en ik hóór aan het ratelen dat er remote gewerkt wordt aan de server... het zal toch niet gaan gebeuren hè...?
Ik reken nergens meer op, maar alleen van dat geluid word ik al blij.

Zal ik toch alvast de fanfare en de boerenkar maar gaan reserveren...? :-)

donderdag 14 november

Soms kan het spontaan heel gezellig worden na een tenniswedstrijd met een groepje mensen aan een tafeltje in de kantine.

Soms kan het zelfs twee avonden achter elkaar heel gezellig worden!!!
(En dat terwijl ik een naam heb opgebouwd als iemand die zich aan het roddelcircuit onttrekt door het liefst zo snel mogelijk naar huis te gaan na de wedstrijd... maar ja, dan wordt dáár weer over gekletst natuurlijk...)

Oké, oké, ik zal mijn best doen om zaterdag ook op 'de bonte avond' te verschijnen, maar meestal zijn spontane bijeenkomsten als de laatse twee avonden met een gouden randje toch het fijnst.

woensdag 13 november

Keep rollin' rolling rolling...

Mijn tijdelijke plekje in bejaardenhuis 'De Lishof' alwaar een werkende verbinding vòòr die tijd lekker stond te niksen:

Schattige passerende rollaterende grijze duifjes vroegen zich af 'wat ik daar toch helemaal in mijn eentje zat te doen?' en 'of ik niet bang was in het donker?'...

Nee hoor, het was best fijn daar.

De volgende avond: dezelfde twee vrouwtjes eerst heimelijk mompelend in elkaars hardhorende oortjes:

"Ken jij haar?".
"Nee, ik weet écht niet wie dat is..."
en twee schuifeltjes later tegen mij:

"Nog zo laat aan 't werk? Doet-ie wel een beetje z'n best? Anders rijden wij um in elkaar hoor..."

Bengels!

Ride em in.... Rawhide!

dinsdag 12 november

Kon je met een liedje maar godswonderen verrichten.
Dat zou mooi zijn. Dat werd een prachtig lied.
Met een prachtig couplet en een prachtrefrein.
Maar zo mooi maak ik ze niet.

(Dat zou mooi zijn - De Dijk hier mp3)

maandag 11 november

Dwars door hanengekraai en heigeluiden droom ik een fijne droom die ik hier niet zal vertellen.
(Hopla. Een tipje van de sluier ter ontfutseling van mijn geheim: de elektrieke onderdeken op stand D!)

Nog niet helemaal goed wakker vraag ik me af wat voor dag het ook alweer is en wat daar dan zo bijzonder aan zou moeten zijn...
Maandag?
Maandag??
Maandag!
Niels gaat vanmiddag persoonlijk de server te lijf. (U kunt nú inzetten...)*

Ik ga mijn voorbereidingen treffen: vlag, rode loper, koffie en een voorraad Sintmaartensnoep.

* Het is nu avond. Degenen die hun geld op mijn hardnekkig dienst weigerende server hebben gezet, hebben gewonnen. Ik had er zelf al zo'n voorgevoel van.

Ik ga hem NU schoppen. (De server dus, want Niels heeft erg zijn best gedaan.)

En wanneer ik tegen beter weten in internet even probeer krijg ik deze datum op de startpagina van nu.nl... da's nie goe nie hè?

zondag 10 november

(en dóór met dit dagboek op internet geschreven door een verslaafde tijdelijk zonder werkende verbinding... )

Vaststelling: een luie zondagochtend zoals een luie zondagochtend moet zijn is helemaal niet zo erg zonder internet.

Vanmiddag is er salsa in de de tenniskantine. Ik hoop dat het 'hot en steamy' wordt en dat de hollandse heupen een beetje los willen komen.
's Avonds moet er ook nog getennist worden, want dan treden wij volgens schema aan in het oergezellige onderlinge 30+ toernooi... bui-ten wel te verstaan.

Ik hoop ook dat de weergoden ons een beetje goed gezind zijn. En als 'hot en steamy' er in dit jaargetijde niet in zit, dan het liefst gewoon 'droog' alstublieft. De rest van de week tot 's avonds laat en volgend weekend ook graag.

(tss, who needs internet...)

zaterdag 9 november

Ik breng de laatste paar dagen opvallend veel tijd door in de bibliotheek. Achter de computer wel te verstaan. Daar lees ik fijn mijn steunbetuigingen: dank dank *smak*

en blader door de logjes. Veel rust om alles goed te lezen heb ik echter niet.

Dan valt mijn oog op een stuk tekst dat ik een paar keer moet overlezen. Ik vraag me af of ik het goed begrijp. Vanzo. Dood. Maar de bibliotheek gaat sluiten en ik moet weg.

vrijdag 8 november

De server is nog steeds werkloos. Geen mail en geen internet. De hele wereld ligt voor me open... te beginnen bij: de wasmachine, Albert Heijn en vanmiddag rond lunchtijd een afspraak met R. voor de poorten van La Place. Onze missie: lekkere broodjes en stoere broeken.

Intussen spreekt en knutselt mijn gastlogger op afstand:

Voor een keer een gastlogger op cockie.org.
Cockie laat weten dat het goed met haar gaat, maar dat ze nodig een update kan gebruiken. Midden in het proces om Cockie's FreeBSD server (jaja, Cockie is l33t) te updaten kwam de bekende stroomstoring die ook Cockie's lieflijke dorpje trof en daarna wilde de server niet meer werken. Cockie kan dus niet internetten. Ik ben hard aan het werk om de schade weer te herstellen zodat Cockie hier zelf weer kan posten :-)
Steunbetuigingen in de tussentijd aan cockie@cvoo.nl.

niels@fusix.nl

donderdag 7 november

:: Gisteravond viel plotsklaps de stroom uit en zaten we in het pik-ke-don-ker. Het werd nog heel gezellig met kaarsjes, wijn en de transistorradio op batterijen maar heeft tot gevolg dat mijn server niks meer wil ondanks het feit dat alle andere apparatuur al lang al weer dienst doet met behulp van de juiste spanning.

Het wachten is nu op telefonische instructies van de deskundige om het ding weer aan de praat te krijgen.

:: Nog even iets over de communicatietraining van vandaag:

Het onderwerp is 'conflicten' en op welke manier gaan we dat oefenen? Met een rollenspel natuurlijk!

Wat wil het geval: één persoon ziet het niet zitten en vertikt het om mee te doen. De andere drie spelers kunnen niet verder zonder hem. Wat hebben we dan? Een echt conflict! Heel interessant. Dankjewel Daan (conciërge). Dat was echt dapper van je. En we hebben erg gelachen.

woensdag 6 november

Ik hoop dat ik me nu voorlopig voor de laatste keer heb voorgesteld aan een groep kinderen, eigenlijk 'jong volwassenen'. Een jongen vroeg of ik mijn naam een keer wilde herhalen en vroeg zich vervolgens af wie mij zo genoemd zou kunnen hebben. Ook trachtte hij het waarom te doorgronden. "Cockie, mmm jaaa, dat is wel een aparte naam..." was zijn interpretatie van de dialoog die indertijd gestart zou kunnen zijn...

Die enorme kerels van jongens en de paar grote grieten zullen gerust nog wel eens een keer het bloed onder mijn nagels vandaan halen, maar in eerste instantie ontroerden ze mij (en zijn mijn nagels alleen maar pikzwart door het werken met de etspers). Zoals ze daar na gedane arbeid in de zithoek op de bank met een kopje thee dik tevreden een videootje zaten te kijken... hoe zullen ze zich straks staande weten te houden buiten hun beschermende omgeving? Natuurlijk probeer je ze daar als school zo goed mogelijk op voor te bereiden, maar ze leken me zo enorm kwetsbaar.

De aula is gedeeltelijk ontruimd en er staan veertig stoelen klaar in een kring. Morgen zijn de leerlingen vrij en gaan we teambuilden.

dinsdag 5 november

Soms zit mijn hoofd te vol met van alles en lukt het me niet, iets met iemand te delen.

Hoe dat komt? Wie zal het zeggen? Ik niet. Even niets met niemand.

maandag 4 november

:: Heb ik het goed gehoord? Zei Johan Cruyff gister in De voetbaljaren Kieft dat hij "absoluut niet haatdragend of rancinees was..."?

:: Leuk motto voor wie het even niet meer ziet zitten:

:: Ik ben onder de indruk van de verhalen en uitspraken van sommige favologgers en ik mis mensen die niets of weinig meer van zich laten horen. Zelf heb ik vandaag niet zoveel spectaculairs te melden. Ik doe op het moment een beetje administratie (best weinig uitgaande facturen, snel klaar) (oef, die inkomende facturen moeten ook) en ben in gedachte bezig met wat de komende werkweek mij zal gaan brengen. Ik ga veranderen van school: voortgezet in plaats van primair speciaal onderwijs, maar verder weet ik nog niet zo gek veel b.v. met wie ik zal gaan samenwerken en in welke groep(en). Ik weet wel dat de kinderen GROOT zijn! En er verandert nogal eens iets op het laatste nippertje in de organisatie, dus het is nog wat onzeker en wiebelig allemaal.

Een klein scoopje dan:

Vandaag komt-ie uit: De single Mooie Blouse van Kasper van Kooten.
Hij is leuk. Het doet me een klein beetje aan Even aan mijn moeder vragen denken maar Kasper is toch stoerder.

Load een stukje down, oftewel: neem een voorproefje.

zondag 3 november

:: Hollandsche lucht boven de uitgestorven Afrikahaven...

:: In Ruigoord klimt de koster even op een barkruk om te kijken van welk jaar de kerk ook alweer is.

Dat staat gegraveerd in het raamkozijn: 1898.

:: Hij zegt: Het weer is onguur.
Ik zeg: Nee guur.

Kijkt hij me aan of hij het in Keulen hoort donderen...

Hé da's grappig, we zijn niet de enigen. Zie het advies van Genootschap Onze Taal.

:: Niet vergeten: 10.40 - 10.57 uur ned.3: Cantate.

Maarten van Roozendaal over zijn vriendje die een verkeersongeluk kreeg toen hij zelf 11 jaar was en daar nog verdriet over heeft.

Bekijk Cantate clips in de Videotheek Cantate.

Update: Voor wie het gemist heeft: herhaling woensdag 6 november 15.22 - 15.39 uur ned. 3.

Het was heel ontroerend. Aan het eind zegt Maarten van Roozendaal dat de dood van zijn vriendje hem een zekere vorm van vrijheid tijdens zijn eigen leven geeft. "Iedereen kan zeggen wat ik moet doen, maaruh... dát bepaal ik zelf wel!

zaterdag 2 november

:: Lucht in de kast... kent u die uitdrukking?

Hij zat verpakt in het volgende advies dat ik tegenkwam op een mailinglist voor computerliefhebbers:

"Bekijk eens of al je PCI sloten werkelijk nodig zijn. Kun je b.v. je videokaart niet vervangen door een AGP videokaart? Of schaf een extern modem aan. Hierdoor krijg je ook weer lucht in de kast".

:: Sterk staaltje linkdump door Homo Ludens op de Photo Play:

vrijdag 1 november

:: Eyeopener: staat er een breed grijnzende goser achter me in de keuken die inene constateert dat hij vét groter is dan ik...
(had ik lang geleden al gezien en ik heb mijn schoenen niet aan.)

:: Eigenlijk stond er een ander fris ontwerp op de rol voor vandaag maar dat was wel érg zwart-wit en koud en gaat bij nader inzien niet door. (Dank en warmte voor de diverse adviseurs in den lande!) Ik ga weer vrolijk verder met de vertrouwde drie kolommetjes, geen kille omkat en Puck is ook weer blij.

:: Van het zoeken naar Novemberteksten word je niet vrolijk. Wyclef Jean, Guns N'Roses en Tom Waits passeerden allemaal even triest de revue en uiteindelijk is het een gedicht van J.C. Bloem geworden. Deze tekst wordt gezongen door De Dijk op de CD 'Denkend aan de Dapperstraat' (boekenweekgeschenk 1994). Ik heb het nog nooit gehoord, maar het klinkt vast niet vrolijk. Novemberrrrrr.

Hier is het, kijk zelf maar...

Hier staat hij ook, maar binnen 10 seconden is hij weer weg!

Mooi zo.

:: Update: Diverse lezeressen hebben mij geattendeerd op het feit dat November prachtig gezongen wordt door De Dijk. Het nummer staat ook op hun nieuwste CD Muzikanten Dansen Niet. Ik heb het beluisterd en het is inderdaad om warm van te worden zo mooi.

Dankjewel Juul voor het mailen van de mp3. (Als iemand interesse heeft stuur ik hem wel even door).

:: Update 2:Verwarring alom. Deze November (van Juul) is heel anders dan die van Bloem, maar evenzogoed prachtig en misschien nog wel mooier. De tekst is niet zo snel te achterhalen. Later!Cokie~ m a i l ~

~ i n h o u d ~