Vandaag

Aan Z
Ach het is wat...
Actiereactie
Bieslog
Brijnsblog
Casaspider
Charlotte
Ecritures
Elke dag RuSt
Elswhere
Exploring Els
Faragon
Fusix
Gienera
Juul
Micheline
Lars
Lijn logt
Merelroze
Mijn kop thee
Misdruk
Mvrgr.nl
Naaoomieh
Noomore
Orfelio
Prolific
Puck
Uniquehorn
Vandenb
Tekststenuitlog
Wodkalime
Zijperspace

favlijstzaterdag 30 november

:: Toevallig ving ik (een en al oor as ever) een conversatie tussen twee vrouwen op:

A: "Ik heb je verleden week zaterdag nog gesproken toen je Zwarte Piet was."
B: "Huh?"
A: " Jij was toch die Zwarte Piet? Toch...?"
B: "Nee."
A: "..."

:: Terwijl mijn gebogen hoofd op de maat van de blues meebeweegt, zien mijn half gesloten ogen de schoenen van de jongen die schuin voor me bij het podium staat.

Wat een afleidende topschoenen.

vrijdag 29 november

:: Spam song: lyrics en sound.

:: Omdat een aantal Chello-gebruikers spamt zijn voor de zekerheid (!) tienduizenden IP-adressen van andere Chello-gebruikers (waaronder dat van mij) op een blacklist gezet. Dat heeft tot gevolg dat hier en daar wat mail van mij ongezien in een prullenbak verdwijnt of met een rotvaart retour komt. Doodzonde natuurlijk.

Ook de Pasveerserver herkent in mij de nooit aflatende spammer die ik natuurlijk gewoon ben, dus Els mailen om haar alvast te feliciteren met haar verjaardag gaat niet. Dan maar zo.

Els, van harte hoor!

(Op het moment van schrijven is de hele Pasveerserverd niet te bereiken... it wasn't me!!!)

:: Tafkac heeft haar nieuwe roeping gevonden: tie en dye.

Gister heb ik ruim twintig vierkante meter goor gordijn met behulp van een aantal 'studenten' omgetoverd in artistieke blauwe designbekleding. Met de hand... in drie hoge plastic prullenbakken. Alleen met mijn handen eigenlijk. De blauwe randen onder mijn nagels krijg ik denk ik de eerste paar maanden niet weg, maar wat maakt het uit! Mijn hele 'zijn' zit in die gordijnen. Kunst is mijn leven. I'll dye another day.

Vanavond de schooldisco. Een paar meisjes vroegen heel belangstellend 'wat ik áán deed...?'

Ik heb een probleem. En plotseling ook een idee.

:: Jogchem zoekt mee (als je zijn URL verkeerd intypt). Leuk man.

donderdag 28 november

:: Dankjewel Piet!

Voor mensen die er niks van snappen: kies 'Kijk zelf en stem', zet een puntje achter de 10, stem! ... dan komt het allemaal wel goed.

:: Ik had zijn naam eerder gehoord, las kortgeleden over zijn nieuwste werk bij Martijn en vond zijn wat oudere bundel Alle Goeds in de bibliotheek: Ingmar Heytze.

Uit dat boek een mooi gedicht citeren is moeilijk, want ze zijn haast allemaal fantastisch (een is zelfs zo goed, dat ik die niet eens durf op te schrijven...) maar bij deze een van de velen:

Een verontrustende droom.

Ik zag mijn ouders bomen worden
Hun voeten wortelden in de de grond.
Hun huid verweerde tot bast
Hun armen groeiden hemelwaarts
en liepen uit tot bladerkronen.
Hun gezichten spraken het eerste
en laatste woord, glimlachten
en bevroren in knoesten.

En dan deze:

Shy effects.

Ben ik verlegen
wordt elke gedachte
een bang konijntje
op mijn hoofd.

Ik kan daar verder
niets aan doen:
de een gaat zweten
de ander wordt rood

en ik zit al gauw
met een roedel konijntjes
op schoot.

woensdag 27 november

:: Nu weet ik eindelijk wat er nog ontbreekt op mijn verlanglijstje (gespot in de stats): de Daiquiri Whacker!

Vrooooaaaaar!

:: Een Turkse jongen uit de klas van mijn dochter was goed op de hoogte van de geschiedenis van de Nederlandse criminaliteit. Bijna goed. Als één van de grondvesters noemde hij: Pietje Pistooltje...       maar bedoelde natuurlijk Pistolen Paultje.

:: Een aardig bijverschijnsel van mijn fijne baan is, dat ik er nog geld voor krijg ook. Om St. Salaria te vieren heb ik voor iedereen in da house een Decemberkalender kraslot gekocht. Het idee is gebaseerd op de welbekende adventkalender, alleen opent men in dit geval de luikjes niet om daar een chocolaatje achter te vinden, maar zoeken wij naar gelijke symbolen.

Het liefst zien we tien afbeeldingen van kerstcadeautjes wat ons 250.000 euro's gaat opleveren, maar wij zijn ook al blij met drie kerstmannen en een prijs van 2 euro.

Ik ben zeer benieuwd wie het kan opbrengen daadwerkelijk elke dag van december een luikje te openen. Ik houd u op de hoogte. Als het goed is publiceer ik hier dus 31 december de winnende bedragen, maar de kans dat de grote klap eerder valt lijkt me aannemelijker.

Update: De eerste drie kalenders zijn vol overgave compleet opengekrast (onder uitstoting van een hartgrondige 'gdstfs' en een enkele 'yes!'). En de opbrengst is: 5 euro (vier sneeuwpoppen) en 10 euro (vijf sokken) en één persoon had helemaal niks... nog twee te gaan.

Wat een beheersing. Twee vrouwen dus.

dinsdag 26 november

:: Vroeger woonde bij mij in de straat een heel eigenwijs buurmeisje met haar ouders en een nog eigenwijzer zusje. Er is veel gebeurd tussen toen en nu.

Ik kreeg net een telefoontje waarin dat grietje voorstelde binnenkort samen met een paar andere rare vrouwspersonen een avondje te gaan stappen (eten en dansen). Wat een lief buurmeisje zeg.

:: Hohoho... handen boven de dekens!

:: In de pauze maakt de huiskat van bioscoop 't Saentje mij duidelijk dat hij toch echt op tijd terug moet zijn in de operatorruimte. Ik open de deur met het bordje "Streng verboden toegang" voor hem waarna hij zich hooghartig omdraait en richting buffet loopt.

Tja daar sta je dan.

maandag 25 november

:: Ik zit een beetje te zitten met mijn ziel onder mijn arm en besluit dat wij vanavond samen met Harry Potter op zoek gaan naar de Geheime Kamer. Op advies van Charlotte zullen we blijven zitten tot het bittere eind...

:: Lekker zitten kletsen bij het houtkacheltje van mijn vriendin
en we hadden nog uren door kunnen gaan.

zondag 24 november

Ik ben me er van bewust dat het wel een beetje raar is als je op de hele vroege zondagochtend in kamerjas hardop zit te lachen tegen je beeldscherm, maar LEUK is het wél!

zaterdag 23 november

:: Vanavond gaan we naar de Ashton Brothers.

Ik ken ze helemaal niet en ik ontdek nét dat één van hen een logger is. Dat belooft veel goeds!

Update: Nu ontdek ik dat de man van het log niet tot leden van de The Ashton Bros behoort... hoe zit dat jongens?

Update 2:logger Marius was waarschijnlijk net zo enthousiast als ik nadat hij De Bros gezien had. Ze zijn echt geweldig! Het is een mix van humor, muziek, humor, acrobatiek en humor en bij-zon-der origineel! Gaat dat zien!

:: Het gaat weer iets beter met mijn moeder. Het ergste gevaar is geweken. Ze zegt dat dit de laatste keer is dat zij in een ziekenhuis verblijft. Volgende keer wil ze niet meer. Het is genoeg zo.

De manier waarop ze dit zei maakte indruk en dwingt respect af.

m a i l................i n h o u d


o
c
k
i
e
.
o
r
g