woensdag 30 mei 2007

# Voorlopig even geen nieuwe stukjes, ben op vakantie.
dinsdag 29 mei 2007

# We struinden door het Noordhollands Duinreservaat, op zoek naar een uniek exemplaar. We zouden hem niet in de ogen kijken en ons heel onderdanig gedragen.

Plotseling stond hij daar, in vol ornaat.
maandag 28 mei 2007

# Met een zwierig gebaar maal ik wat verse peper over de grote hoeveelheid ingrediënten van de quiche, die nog op een laag pitje staat te pruttelen in de koekepan op het fornuis. Ik hou ervan om die beweging wat te overdrijven. Ik voel me dan een echte keukenprinses. Kijk mij eens fijn kokkerellen.

Het mechaniekje van de molen begeeft het en op z'n minst de halve inhoud van het potje ongemalen 4-seizoenen peperkorrels stort in de pan. Met een lepeltje probeer ik ze er zo goed en zo kwaad als het gaat grotendeels weer uit te vissen.

Het is mijn bedoeling een deel van de quiche aan te bieden aan mijn moeder, bij wijze van Pinksteroffer, en het restant met vrienden later op de middag in een tapasachtige setting te nuttigen.
zondag 27 mei 2007

# Een lekker, ontspannen dagje sauna. Dat viel heus nog niet mee.

Ik heb de hele tijd mijn best gedaan net zo te zitten als de dame van het logo.
zaterdag 26 mei 2007

# Voilà. De dwarsfluiter in zijn natuurlijke habitat: fluiterdefluit

Maar er was meer: nog iets vroeger, even voor zeven, trok de blaaskapel door de straat omwille van Luilak. En vannacht heeft de dorpsjeugd zich weer fijn uitgeleefd met blokken frituurvet, bussen scheerschuim, pakken meel en dozen eieren.
vrijdag 25 mei 2007

# Om kwart over zeven liep ik al te sjokken. Camera mee, want je weet maar nooit. Er gebeurde niks. De koekoek riep koekoek (rotbeesten zijn het, je denkt toch elke keer weer 'hee een koekoek!') de kikker riep kwaak en de dwarsfluiter floot dwars.

Er stond een man met een dwarsfluit, midden in het weiland! Maar daar durfde ik dan weer niet goed naar te kijken, laat staan te stoppen om een foto van te maken.
donderdag 24 mei 2007

# Mijn olijfboompje (oliefboompje!) en ik zijn vandaag onafscheidelijk.

Als ik wat schaduw van hem wil, zal ik daar nog flink mijn best voor moeten doen. Maar in combinatie met een zonnestoel, een flesje water en een paar boeken gaat hij goed tot z'n recht komen.
woensdag 23 mei 2007

# Met moeite passeerde ik een stevig doorstappende moeder met kinderwagen.

"Renne, renne, renne!" riep het kindje vrolijk toen ze mij in het oog kreeg.

"Ja!" zei ik verrast. Dolblij dat het meisje mijn bewegingen als zodanig herkende.
dinsdag 22 mei 2007

# Ondertussen bij ons om de hoek...
maandag 21 mei 2007

# "Volgende keer ben ik er niet hoor, dan ben ik op vakantie."
"Waar ga je heen?"
"Toscane."
"Met de auto?"
"Nee we gaan vliegen."
"O, waar land je dan?"
"In Pisa."
"Is daar een vliegveld dan?"
"Ik hoop van wel."
zondag 20 mei 2007

# Vandaag is een bijzondere dag. Er is Iets (hier ietsjemeer).

Ow boy, waarschijnlijk ga ik Anneke tot moes knijpen. Zeekomkommermoes.
zaterdag 19 mei 2007

# Sommige Pilatesbewegingen, met name de spreidoefeningen, zijn 'niet geschikt voor de video', zoals wij dat dan noemen.

Dat zijn dan uitgerekend wél de momenten waarop de beste grappen gemaakt worden door de dames onder elkaar.

En die grappen zijn helaas weer niet geschikt voor op mijn weplok.
vrijdag 18 mei 2007

# Gister waren we op weg naar de walvis in het Marsdiep, maar belandden via een keukencentrum in Beverwijk op het strand van Wijk aan Zee en bereikten uiteindelijk flink afgepeigerd na een flinke tippel het uiterste puntje van de pier van IJmuiden. Toen moesten we nog terug. Op karakter.

De verdwaalde bultrug is niet meer gesignaleerd. Ik hoop dat hij weer op koers ligt en makkers ontmoet.
woensdag 16 mei 2007

# Regelmatig vervoer ik studenten van onze ZMLK-opleiding van hot naar her in mijn auto. De radio staat aan en ik zing lekker mee, want dat doe ik graag. De meeste kinderen houden dan respectvol hun mond, want vreemde talen beheersen ze niet en Jan Smit, hun held, druk ik gauw van de zender.

Zo niet Laila, met haar Egyptische uiterlijk en beperkte Nederlandse woordenschat. Genietend zit ze naast me en begint in perfect Engels een lied van Shakira met me mee te zingen, of het de normaalste zaak van de wereld is. De Shakira in mij zingt door; eigenlijk ben ik met stomheid geslagen.

"Mama uit Engeland, wij thuis Engels praat", verklaart het wonderkind na afloop.
maandag 14 mei 2007

# Mijn spirit was ver te zoeken dit weekend, mede dankzij een forse buikgriep. Mijn kinderen hebben geprobeerd dat tekort met diverse flessen likeur die ik gevraagd had voor moederdag weer aan te vullen en dat is gedeeltelijk gelukt. Voor nu eerst maar eens voorzichtig een bak koffie.

J. is ook erg zielig. Die is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de fiets bijna geschept door een auto. Tijdens een uitwijkmanoeuvre kwam z'n gezicht heel hard in aanraking met de stoep en dat is nu heel erg gehavend. De auto reed door.
vrijdag 11 mei 2007

# Ik ben nog eerder op dan de vogels. Vroeg uit de veren, heet dat geloof ik. F f f ijne dag allemaal. Ha daar is de krant. Hebben we het songfestival eindelijk weer een keer gewonnen?

En waarom stond je dan zo vroeg op C.? Nou, voor hunnie.
donderdag 10 mei 2007

# In een Islamitische bui kocht ik halal gekruide hamburgers bij Albert Heijn in Poelenburg. Eerlijk gezegd iets minder uit overtuiging; meer omdat ze er wel lekker uitzagen.

Poelenburg is officieel een van de grote probleemwijken in Nederland. Ik voel me er meestal wel op mijn gemak, omdat ik er vroeger een poosje heb gewerkt op een school die langzaam maar zeker verkleurde van vlekkerig wit naar egaal zwart.

Toen was het eigenlijk al te laat. Nu mag men het zelf uitzoeken.
woensdag 9 mei 2007

# Bridget Jones's Diary vanavond op RTL 5...! Voor de hoeveelste keer al?

We gaan naar Das Leben der Anderen. Ik verwacht er veel van. Van een man met een koptelefoon op zijn hoofd, tegen wil en dank genietend van mooie muziek.
dinsdag 8 mei 2007

# Van Morrison is special guest bij het concert dat de Rolling Stones op vrijdag 8 juni geven in Nijmegen.

Cockie ging twijfelen toen ze dat bericht vanochtend las. ("We moeten gaan!" riep haar zoon enthousiast.) Ze was snel uitgetwijfeld toen ze de prijs van de kaartjes zag.
maandag 7 mei 2007

# Toen het 's avonds wat fris werd op terras, kregen we een plekje binnen in het restaurant, pal naast de Nederlandse Chucky.

Meer foto's van de hoge (en toen nog kurkdroge) Veluwe.
zaterdag 5 mei 2007

# Ben weer even buiten met de fiets.

Maak hier uw eigen route.
vrijdag 4 mei 2007

# Geduldig legde de man achter de kassa de bejaarde Turkse vrouw de werking uit van een badbruistablet; cadeautje van Etos uit de serie Vitaminerals, bij besteding van vijf euro of meer. Roze en hartvormig. Ingrediënten: vijg, papaya, maracuja en guave.

Ik kreeg niet de indruk dat ze het goed begreep.
donderdag 3 mei 2007

# "De cocaïnehandel in Medemblik teelt wierig" lees ik voor uit de krant.

Moeizaam probeer ik mijn fout te herstellen, maar hij begrijpt me wel, zegt-ie.

Even later declameer ik de volgende kop: "Afghaanse overheid vernietigt velden. Papa-vertelers de dupe."

Ik zeg wel niks meer.
woensdag 2 mei 2007

# Slaplantje mailde ik. Hij las slap-lantje.

De meteropnemer kwam. Achter de sjoelbak kwam een take-along ping-pongspel te voorschijn. Ik wist niet meer dat ik het had.

De rosé drinken we tegenwoordig uit een limonadeglas.


mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes ~ rss