dinsdag 31 mei 2005

# Als ik Nitin Sawhney zeg, wat zeg jij dan?

Update: (met oprechte dank voor je eerlijke, ongezouten commentaar)

Ja, dat dacht ik wel... :-)


maandag 30 mei 2005

# Ik was eigenlijk niet van plan foto's te maken, want we hadden al eerder een 'rondje Marken' gelopen. Maar toen ik de vuurtoren in het oog kreeg, kon ik het niet meer houden...


klik voor meer Markermeer

En omdat het zo fijn foto's maken is op Marken:

~een lange rij toeristen met een fietstas
~de klapper van de dag
~een heiger


Het allerprettigst is de stilte. Je loopt twee uur over een dijkje en hoort alleen wat vogels fluiten. En als je geluk hebt het gekwetter van een dolfijn.


zondag 29 mei 2005

# Tsja...

Gelukkig bleef ik ternauwernood hangen op het puntje van mijn neus.

Klik op het bord voor de goede afloop en meer impressies van een winderige, prachtige dag "All blown out".

(Het reclamevliegtuigje kwam echt amper vooruit pal tegen wind, het zweefvlieftuig vond het wel fijn denk ik... en zelf vond ik een veer.)


zaterdag 28 mei 2005

# Thuis lees ik op mijn gemak de verpakking nog eens rustig na en vraag me af wat me bezield heeft tijdens een 'rondje Etos'...

Happyderm, nieuw, de eerste huideuforiserende verzorgingslijn met Fyto-Dorfinen.

Een ware hydraterende revolutie... Fyto-Dorfinen, een innovatie van de laboratoria van l'Oréal, zijn 'welzijnsmoleculen' voor de huid die de hydratatie activeren en het welzijn van je huid een boost geven.

Slagroom voor op je toetje! Happyderm reiniginsmousse met unieke 'slagroom'textuur verwijdert make-up perfect.

24 uur gehydrateerd, 2 x zachter, je huid straalt van geluk! Happyderm vezorging met luchtige 100% feelgood textuur, die smelt op je huid.

Het zorgvuldig samengetelde parfum van Happyderm heeft niet alleen een aangetoond positief effect op het humeur, maar ook op de microcirculatie van de huid waardoor de hydratatie verbetert.


Een kleine reconstructie: ik kwam net uit mijn werk, op de fiets op weg naar huis, had ze weer verdiend, was moe en bezweet, het was bloedheet, ik had honger en dorst, moest even wat hebben bij de Etos, het was lekker cool daar, ik liep nog een extra rondje en toen in de aanbieding een mooie geschenkverpakking met 'Laat je huid stralen van geluk'. Zo is het ongeveer gegaan, maar begrijpen doe ik het nog steeds niet.

Voor wie het allemaal nog eens rustig in het Frans over wil lezen: cliquez ici.


vrijdag 27 mei 2005

# Bijna, ik zeg bijna, had ik mijn Birckenstocks aan gedaan naar mijn werk. En dan heb ik het dus niet over modelletje Wild Life ontworpen door Heidi Klum...

Ik ben op tijd tot inkeer gekomen. Maar mijn driekwartbroek hou ik aan. Of is het tóch een zevenachtste...?


donderdag 26 mei 2005

# Regelmatig zie ik binnen gezinsverband iemand een terugduik nemen, of eigenlijk: in een terugduik liggen. Ken je dat verschijnsel? Het gaat hier zo'n beetje van vader op zoon en zou een goeie traditie kunnen gaan worden...

Iemand is op, heeft al gegeten, gedoucht, ge-emaild en meer van dat soort dingen, maar is dan even spoorloos. Hij of zij blijkt dan het kleine beetje tijd dat nog over is voor vertrek naar andere bestemmingen in bed door te brengen. Het lijkt of hij zich ligt te verslapen, maar niks is minder waar. De terugduik.


woensdag 25 mei 2005

# Belangrijke achtergrondinformatie waar je nooit iemand over hoort:

de deelnemers aan het eindexamen VWO wiskunde op het Zaanlands Lyceum kregen vandaag in plaats van thee een pakje Wicky -sinaasappelsmaak, met vitamine C.


# Druk druk druk... (ik mag weer eens een dagje invallen...)

En wat ga je doen?
Ik vervang de vakleerkracht handarbeid.
Wie? Jij?
Inderdaad.
Hahaha.
Hahaha.


dinsdag 24 mei 2005

# Zaterdagavond bezochten we een voorstelling van Kommil Foo. De naam was bekend, maar verder eigenlijk niet veel. Eerlijk gezegd had ik er niet zoveel zin in, was bang in slaap te gaan vallen vanwege een lichte jetlag. Dat gebeurde niet. Dus schreef ik ze een mailtje (dat doe ik anders nooit, nee echt niet).

Hallo jongens,

Ik heb vreselijk van jullie genoten! (in Zaandam gisteravond, alwaar die vrouw achter mij zo dom zat te hinniken... excuus daarvoor.)

Mijn man en ik herkenden tot onze grote vreugde "The way young lovers do" in het door jullie op weergaloze wijze gebrachte "Laf hart".

Dank voor een prachtige voorstelling.


Laf Hart (>geluid en teksten >spaak >laf hart) Eigenlijk vond ik de live-uitvoering, alleen met begeleiding van gitaar en viool, nog een stukje mooier...)

The way young lovers do (mp3) Van Morrison (dat ik zelf vreselijk mooi, geheel volgens eigen inzicht mee kan brullen)


maandag 23 mei 2005

# Ik heb mijn eerste verschrikte voorjaarsgilletje weer geslaakt.

Ik verwijderde heel stoer wat alg met mijn blote handen maar plotseling sprong hij pal op die plek een meter omhoog. Ik sloeg mijn gilletje, hij keek hooghartig op mij neer en landde tevreden in het plantenbakje. Quasi kwaad. Haha. Leer mij mijn kikkert kennen... maar ik schrok wel echt. Ik trap er elke keer weer in.


# Weer thuis liep ik een poosje rond
met mijn ziel onder mijn arm.
Die is per ongeluk tussen de vakantiewas beland
en draait nu mee op dertig graden...


zondag 22 mei 2005

# "Op Athos wonen enkel monniken, die hun leven volledig proberen toe te wijden aan God. Daarnaast zijn er Griekse arbeiders werkzaam in de kloosters, waarvan er een aantal met EU-gelden wordt opgeknapt. Een eigenaardigheid van de plaats is, dat vrouwen er niet toegelaten worden. Ook vrouwelijke (huis-)dieren zijn verboden. Hoe lang dit nog het geval kan blijven gegeven het feit dat Griekenland onderdeel is van de EU, en dit een inperking van de bewegingsvrijheid van ongeveer de helft van de inwoners van de EU inhoudt, is onduidelijk. Aan de 'grens', nabij het stadje Ouranopolis staan borden met de tekst: Verboden Voor Vrouwen. Bezoekers (mannen) kunnen het schiereiland alleen per schip bereiken. Alle bezoekers moeten beschikken over een speciaal (vierdaags-)visum, dat in Thessaloniki kan worden aangevraagd."

Nu heb ik dus een probleem. Ik wil naar Athos. We zaten lekker te eten op ons terras aan de overkant en ik zag hoe de zon verdween achter de heilige berg.

Na een week Limnos ben ik verkocht en wil ik de rest van Griekenland ook ontdekken, te beginnen bij alle eilanden. (Op de terugweg landden we nog even op Lesbos om wat mensen op te pikken, maar we mochten zelf het vliegtuig niet uit.)

De rust op dat eilandje, de rozen, kerkjes, zon, zee, strand, rotsen, winkelstraatje, haventje, vriendelijke mensen, een babyschildpad, een Grieks-Orthodoxse priester achter een kinderwagen, het terras voor de dorpstaveerne, een coole motor in de eilandkleur blauw, wijn, nog meer wijn... voor de zoveelste keer blader ik door de foto's.

Het uitzicht vanaf de toren op de top van het oude kasteel (gedwongen op mijn knieën vanwege de hoogtevrees, maar toch)... ja ik had best langer willen blijven.


vrijdag 13 mei 2005

# Op ferkaansie.

donderdag 12 mei 2005

# Zo zie ik eruit als ik met pensioen ga... (waarschijnlijk iets te lang in mijn hangmat liggen schommelen...)

Daar ga ik maar niet op wachten. Morgen al vlieg ik naar een zonnig eiland.


woensdag 11 mei 2005

# De website van Natalie Merchant is 'redesigned'; heel mooi in fris lentegroen. Maar... voorlopig komt ze nog niet naar Europa. Bah. Want Ik wil het ik wil het zo graag.

Noodgedwongen vermaak ik me met de kekke player. Please choose your speed.


# Bij het overhellende rotspuntje is het weer een gekkenhuis vandaag...


dinsdag 10 mei 2005

# Tijdens een consult zat in niet alleen oog in oog met mijn huisarts... inene werd mijn blik als door een magneet getrokken naar een soortgelijke verschijning achter haar rug.

De dokter had iets langer de tijd nodig voor dezelfde diagnose, maar glazenwassers werken over het algemeen lekker snel.

Als het erger wordt mag ik terugkomen en 'we kijken het nog even aan'. Niks ernstigs. Wist ik eigenlijk wel. Maar ik wou het even van de glazenwasser zelf horen.


maandag 9 mei 2005

# Waarschuwing: wees voorbereid op een grote dosis klein huiselijk leed van precies 20 meter...

De tuinslang was lek en begon op onverwachte plekken water te spuiten. Zo gebeurde het dat ik tijdens het schoonspuiten van de groene bak steeds weg moest springen om zelf niet kletsnat te worden. Zo kon het niet langer. Wij zouden een nieuwe tuinslang kopen en wel die ene in de aanbieding van de Aldi.

Zo gezegd zo gedaan. De nieuwe slang (hoera ze zijn er nog!) werd triomfantelijk in het karretje gegooid en thuis na het uitpakken pas goed bekeken.

Hij is duurzaam, elastisch, flexibel, knikbestendig bij hitte en koude, UV-bestendig, cadmiumvrij.... en zit VOL GAATJES, want het is een SPROEISLANG.


zondag 8 mei 2005

# Moederdagbraderie met gratis vetmeting en een schone luier in de kassa van de zweefmolen.


# Klein stukje Moederdag van Hans Dorrestijn. Blijft geheid de hele dag in je hoofd zitten.


zaterdag 7 mei 2005

# Zoon: "Ben jij ziek?"

Ik: "Ja, een beetje, wat dan?" (ik loop wel vaker zaterdags om elf uur nog in kamerjas...)

Zoon: "Je computer stond vanmorgen om acht uur nog niet aan."


vrijdag 6 mei 2005

# Het seizoen zit erop. Mijn zoon is nog heel. Alleen zijn voetbalschoen had tijdens de laatste wedstrijd een stukje tape nodig.

Voetbalsupporters zijn raar. Een keer werd mijn zoon, doorgebroken spits, onderuitgehaald in het strafschopgebied en bleef hevig kermend liggen. De man naast mij, die niet wist dat ik zijn moeder was, sprak verlekkerd dat het er niet goed uitzag, dat het been er gek bij lag... "Dat been legt eruit!" riep hij met van sensatie hoogoplopende stem.

Het bleek kramp. De man zal wel teleurgesteld zijn geweest. Zoon werd gewisseld. De strafschop gemist. Maar ik was al weg.

"O. moest geblesseerd het veld verlaten" stond er de volgende dag in de krant. Ja en zijn moeder zat toen ook al thuis. Ze kon het niet meer aanzien.


donderdag 5 mei 2005

# De Consumentenbond testte wijn en de Pampas del Sur van DirckIII (1.99 euro) kreeg rapportcijfer 9,9. Wij hebben daar subiet een doos van in huis gehaald.

Gooly noemde mij een 'testgevalletje' en verzond 2 Gb muziek op drie schijfjes. Mijn tegenprestatie? "Proberen of ze het doen..." Anders zou Gooly zijn brander opeten.

Vandaag, op dit hemelse bevrijdingsfestival bij mij thuis, ga ik een wijntje drinken en luisteren naar:

Acda & De Munnik, Beach Boys, Beth Hart, Alan Parson's Project, Diversen (Andrew Gold, Boudewijn de Groot, Christoffer Cross, Dazed and Confused, Dire Straits, Foxy, George Baker, Godley and Creme, Het Goede Doel, Hothouse Flowers, Ian Dury, Iggy Pop, Inxs, Jaques Brel, Jim Diamond, Joe Jackson Kadanz, Kate Bush, Katrina, Kelly Marie, Les Poppys, Lio, Los Lobos, Mink Deville, Mothers Finest, Neil Young, Ramses Shaffy, Rem, Santa Esmeralda, Smalltown Romeo's, Steve Vai, Talk talk talk, The Shirts) De Poema's, Maaya Sakamoto, Macey Gray, Moby, Nick Drake, The Beatles, Curtis Mayfield, Frank Zappa, Mussorgsky, Prince, Prokoviev, Rachmaninov, Tchaikovsky, The Cure en Tom Waits.

En af en toe een beetje in de vijver staren.


woensdag 4 mei 2005

# Ik zag een moedereend met pulletjes. Ze zaten op de kant en deden iets heel fotogenieks; zo'n beetje toilet maken en pulleken en frunniken aan veertjes en vleugels die ze nog amper hadden. Iedere weblogger heeft recht op zijn eigen pulletjes vind ik, dus ik naar huis om mijn camera te halen.

Toen ik terugkwam zaten de pulletjes nog op dezelfde plek, maar onder de vleugels van moeder. Ik heb een half uur op het bruggetje staan wachten tot ze weer tevoorschijn kwamen, maar ik heb ze niet meer gezien.

Wel heb ik geslaagde foto's kunnen maken van het toegesnelde publiek: aan mijn rechterhand en aan mijn linkerhand.

Het waren leuke kinderen! Ik kende ze niet, maar ik heb echt gelachen met ze. Samen wachtten wij op de pulletjes die niet kwamen.

Voor werkelijk weergaloze natuurfoto's moet je bij Actie zijn.


dinsdag 3 mei 2005

# Ik heb mijn hoofd niet helemaal bij het werk vandaag. (En ik typ gewoon beroerd. En het wordt erger.)

In de advertentie die ik opstel beweer ik dat de kandidaat kan doorroeien tot directieniveau...

Ja dat kan. Hier en daar wat in de rondte zwaaien met de riemen die je hebt en goed op koers blijven.


maandag 2 mei 2005

# Had ik al eens gezegd wat een coole host ik heb? Nou, bij deze dan.


# Ja ik heb geweldig genoten van de open dag in het nieuwe muziekgebouw. En ook heel erg van een optreden van het Zapp String Quartet.

Naar muziek luisteren is trouwens geen must. Je kunt er ook fijn over de trappen trimmen...


zondag 1 mei 2005

# De dag staat in het teken van de verjaardag van de muziek en de verjaardag van goede vriend W.

Ik weet niet zo goed wat ik me bij 'De verjaardag van de muziek' voor moet stellen (twee violen en een trommel en een fluit...) maar ik ben zo ontzettend benieuwd naar dat aparte glazen gebouw aan het IJ... (bouwbudget € 52 miljoen).

Zei ik één fluit? Te bewonderen is een installatie met meer dan honderd bamboefluiten: de Bambuso Sonoro.

"Het instrument leent het zich bij uitstek voor het maken van klankmassa’s, glissandi, interferenties tussen klanken, en statische ritmische patronen."

Hm. Dat moet ik proberen te onthouden en er op het juiste moment zien uit te gooien...

De akoestiek van de grote zaal zal ik over me heen laten komen tijdens een optreden van een Surinaams-Caribische muziekformatie genaamd Fra Fra Sound. Dat lijkt me wel swingen. Beschaafd en ingetogen natuurlijk. Meteen kijken of er genoeg beenruimte is zodat mijn meeswingende been niet de stoel van degene die voor mij zit raakt, want dat is heel irritant voor die persoon. Ja ik moet kritisch zijn.

Maar bovenal ben ik vreselijk nieuwsgierig naar het uitzicht over het IJ.

Over de verjaardag van vriend W. kan ik kort zijn. Dat wordt gezellig en laat. We moesten maar op de fiets gaan...mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes