~ mail ~
~ inhoud ~
~ blogroll me ~
~ fav's ~

Actiereactie
Bareuh
Baviaan
Bieslog
Brijnsblog
Casaspider
Charlotte
Claver
Computerblondie
Cranium
De Nieuwe Lelie
Detslife
Ecritures
Elke dag RuSt
Elmer
Elswhere
Faragon
Fusix
Juul
Klaus
Lars
Lijn logt
Menno Nicolai
Merelroze
Micheline
Mijmer
Mijn kop thee
Misdruk
Mvrgr.nl
Naaoomieh
Neneh
Niemsz
Noomore
Orfelio
Papiamarontu
Prolific
Puck
Rene Hoornweg
Riet
Rolandow
Tekstenuitlog
Timmietv
Uniquehorn
UrenDagenNachten
Vandenb
Webkast
Willy Dobbe
Wodka-lime
Xantippe
Zijperspace

donderdag 15 mei

Ik ga het proberen. Mijn eigenlijke plan voor vandaag was een beetje in het huis werken en boodschappen doen, maar ik denk dat mijn hart eigenlijk niet met een emmer sop langs de toiletten wil en met een boodschappenlijstje naar AH...

(Deze spreuk was onderdeel van een reclame voor lelijke meubels. Dat maakt hem meteen al veel minder mooi.)

woensdag 14 mei

# Naar de tandarts met twee zonen. En het duurt en duurt...
Zonen mopperen maar komen desalniettemin leuk en gevat de hoek uit:

~Wachtkamers zijn de ergste ruimtes om in te moeten wachten.

~Terwijl schrille slijpgeluiden klinken, staat een eveneens wachtende dame op en zegt, dat zij zich maar eens bij haar familie in de behandelkamer gaat voegen...

Of wat daar nog van over is...

Hihi. En we hadden alledrie niks, niente, nada, nozzing.

# Ik kreeg een vreemde pop in mijn handen gedrukt en ik moest lachen van de fotograaf. Die verdomde doll heeft alles wat ik niet heb...

dinsdag 13 mei

# Een leuke uit de inbox:

subject: vraag nav website -uw verslag

Hallo Mevrouw,

Ik las uw verslag/agenda met veel plezier door. Erg leuk wat u zo allemaal meemaakt! En leuk om te lezen bovendien.

N.a.v. wat u op Donderdag 6 september 2001 schrijft wil ik u vragen of u de oversized regenjas nog heeft. En zo ja of ik die van u over kan kopen? Wellicht een vreemde vraag maar ik fiets nogal veel en ik merk uit uw verhaal dat u er toch afstand van wilt doen (?)

Kunt u me het laten weten?

# Er is erg veel regen gevallen. Dit nest torende eerst nog hoog boven de waterspiegel uit, maar is nu het domein van een klein piepend onderwaterhoentje.

# Hij verontschuldigt zich als ik zeg dat hij zijn tanden weer eens met de verkeerde tandenborstel staat te poetsen. De mijne dit keer, die ik toevallig net zelf nodig had.

Ow sorry.

Ik moet erom glimlachen, want ik weet gewoon dat het hem helemaal niks kan schelen met welke tandenborstel hij zijn tanden poetst. Ik ken hem namelijk al een tijdje.

maandag 12 mei

# Ken mijn favorieten: welke logger heeft mij de volgende zin toevertrouwd?

Toen ik het lopen/joggen voor gezien hield heb ik mij succesvol verdedigd met:
"I was build for comfort, not for speed"
:-)

# Vanavond Ned. 1 - 23.00-23.45 uur: Nooit meer krassen.

# Anekdotetjes vanaf de werkvloer:

~Juf: Wat is je haar mooi rood. Heeft mama dat gedaan?
Selma: Nee, henna.

~Collega mompelt zacht eierdoos wanneer ik hem passeer. Ik zeg fel dat hij even op zijn woorden moet passen... !!!
Ik begrijp ook wel dat hij geconcentreerd 'woorden bij plaatjes' in een microfoontje aan het inspreken is ter voorbereiding van een taalopdracht, maar het is zo leuk om tegen iemand uit te varen.

~Een flamboyante dame, in bolero met kanten laagjes, komt vrolijke volksdeuntjes spelen op haar accordeon voor de groep in het naburig lokaal. Ik op mijn beurt moet de tafel van zes oefenen met een paar hardnekkige tafelvergeteraars. Dat werd de wals van de tafel van zes.

En woensdag mag ik weer.

zondag 11 mei

Ik wist het al, maar gister wandelde ik er weer eens langs en nu weten jullie het dus ook:

!

zaterdag 10 mei

Tuin. Ligstoel. Hokwerda's kind - Oek de Jong.

Dat moet uit te houden zijn de komende paar uur.

Update: Achttien jaar... en dan nóg je broer roepen en samen achter het hor van het slaapkamerraam hard grinniken, omdat mumma zo leuk schrikt van het straaltje water uit je waterpistooltje. Waar heb ik het fout gedaan???

(En wat ik nog graag even kwijt wil: de talloze treuzelende naaktslakken op het pad waar ik tracht hard te lopen mogen van mij betreft opgehokt worden.)

vrijdag 9 mei

# Juul en ik gaan kunst kijken in het Kunsthuis. Doeg, tot later.

Update: beloofd is beloofd - Frenk van Heeswijk.

Op deze foto lijkt Frenk verschrikkelijk op zijn vader. Wanneer ik bij mijn vriendin thuis kwam, zat haar vader meestal te peinzen achter zijn schaakbord, maar maakte altijd even tijd om breedlachend een praatje te maken. Hij had een longziekte en was vaak heel erg ziek. Een keer vertelde hij heel serieus over zijn bijna-dood ervaring. Naast zijn ziekenhuisbed verscheen een engelachtig vrouwspersoon met gedraaide vlechten, in blauw gekleed. Zij leek op mij. Hij had totaal geen angst meer om te sterven.

Wat gek dat ik me dit nog herinner eigenlijk. Het moet indruk gemaakt hebben.

# Mijn gebrek aan snelheid probeer ik te compenseren met een sierlijke stijl. Eigenlijk maak ik een dansend pasje op de plaats, als een bokser, vlak voor hij de kleedkamer verlaat. Heel knap om op die manier een rondje om het meer te lopen, dat mag gezegd worden.

Mijn route leidde door struikgewas. Van een afstand zag ik daar een man met afgezakte schouders in een grijs joggingpak. Hij hield een gremlin aan een lijntje. Dat moest zeker zijn hond voorstellen...
Ik vertrouwde het geheel niet, vooral omdat de man mij heel erg opvallend stond te observeren en steeds maar weer achterom keek of ik al naderde. Ik besloot mijn traject te verleggen en een omtrekkende beweging te maken.

Een poosje leek dat te werken, maar plotseling dook de vent weer op. Hij versnelde zijn tred toen hij mij in het oog kreeg, duidelijk van plan mij de pas af te snijden. Ik besloot de confrontatie aan te gaan en hem recht in het gezicht te kijken. "Heeeeeeee Peter, ben JIJ dat? (voetbalvader waar ik wekelijks mee langs de lijnen sta) Ik dacht dat je een enge viezerd was". Hij was licht geshockeerd.

Hij vertelde mij serieus, dat mijn loopstijl als één druppel water op die van mijn zoon lijkt. Ik denk dat hij het hobbeltje bedoelt, wanneer deze de 'pass op maat' staat af te wachten op randje buitenspel.

donderdag 8 mei

Soms weet je weer waar je het allemaal voor doet. Oudste zoon komt thuis met allerlei aankopen voor zichzelf en "O ja, ik heb ook nog twee pakjes 'gezinssokken' meegenomen".

Dat zijn van die halve sokjes, die ik echt niet meer voor elk persoon uit elkaar kan houden en die na de was in een mandje voor gezamenlijk gebruik belanden, waar iedereen uit kan grutten.

Sokkenbolletjes maken met Nobody. Een dankbaar werkje.

woensdag 7 mei

# Slik. Ik heb haar adres uit mijn adresboek gehaald. Mijn oog viel er toevallig op en daar was een hartschok. Zij leeft niet meer. Raar zeg. Geen gekke mailtjes meer van Annemiek.

# Ik informeer naar voorkeur en deel de ploegen in. Drie personen vandaag en twee volgende week: de tandarts. Ik leg briefjes neer ter herinnering en druk degenen die vandaag moeten op het hart deze afsparaak vooral niet te vergeten.

Ik ga op pad, sta in de file, luister muziekjes in de auto, koop spulletjes, een mooi gordijn, verf voor een lelijke gore slaapkamermuur, en besluit bij een autowasserette de enorme vogeldritten met een hogedrukspuit te lijf te gaan. Altijd fijn. Nu nog even plantjes kopen voor het stukje tuin van mijn klas, want morgen gaan we weer lekker naar school. Een parkeerplaatsje vrij, juist voor de pui van een kapper, ach waarom niet even binnenlopen voor een klein stukje eraf, lekker recht afknippen. Wat kon dat mens kletsen zeg, mooie plantjes gekocht, allemaal paars en nu even via de snelweg naar huis, want de binnenweg is opgebroken en dat houdt zo op.

Hoe laat is het eigenlijk???

Damn. Echt nooit meer aan de tandarts gedacht. Te laat!!!

Dat worden dus twee personen vandaag en drie volgende week om deze tijd.

# Er zwerft een fel oranje a4-tje op de grond.

Belangrijke data VWO, vet en in hoofdletters en daaronder, iets kleiner, het rijtje belangrijke data, verdeeld over punt a. t/m j.

g. Uitslag Centraal Examen: vrijdag 13 juni 2003.
Inderdaad een dag om nooit te vergeten.

# Ik loop over een bruggetje en zie een fuut, vrij dichtbij... dit is uniek. De fuut ziet mij en terwijl ik mijn camera aanzet duikt hij onder. Ik tuur gespannen naar de plek en wacht op het moment dat hij bovenkomt, gevangen in een waas van water, een vlies nog net niet doorboord, een enkel druppeltje langszij...

Het duurt lang. Te lang.

Ik kijk achter me. De fuut is onder mij en het bruggetje doorgezwommen en peddelt doodkalm van mij weg. Gefopt door een fuut. Stom beest.

dinsdag 6 mei

# Beesten dus.

Ik probeerde ze te fotograferen tijdens mijn tweede (!) trimtochtje door de Twiskepolder. De camera draag ik voor dat doel mee in mijn rechterhand. Maar ik heb altijd pech. Ik zie de mooiste vogels, maar zij zien mij altijd nét iets eerder en weg zijn ze. Zelfs een paardebloem gaat er nog vandoor, wanneer ik hem in mijn lens probeer te vangen. Of het kostelijk natuurtafereeltje is gewoon te vér voor mijn simpele cameraatje en dan kan ik wel beweren dat ik een groep zeldzame indische doodskopgieren heb gespot,

maar da's niet eerlijk in geval van een familie hollandse ganzen.

En toen was daar Boris, in gezelschap van mijn goede ex-buurvrouw. Ik heb hem samen met onze wederzijdse kinderen (en nog steeds vrienden) op zien groeien, maar hij is nu vijftien jaar en aan het eind van zijn latijn.

Hij bleef stil liggen toen ik een foto van hem maakte. "Het kon wel eens zijn laatste zijn", zei zijn bazin. Dag lieve Boris.

# Gister zapte ik langs het programma Je echte leeftijd op RTL4 en kon nog net zien hoe een zwaar gefrustreerde brandweerman snel in zijn uitrukkende brandweerauto sprong, omdat de test op de laptop onder zijn neus net had bewezen, dat hij een aantal jaar ouder was, dan hij dacht te zijn. Shit, dat laatste biertje had hij niet moeten nemen.

Ik heb zojuist zelf ook de test met engelengeduld zitten maken. Als je nog niet gestresst was dan word je het wel vanwege het lange wachten op de volgende vraag (en dat kost je jaren!).

De uitslag was geen verrassing: omdat ik zo braaf ben en gezond leef, blijk ik maar liefst vijf jaar jonger te zijn dan er in mijn paspoort staat. Wel wordt mij aangeraden mijn alcoholgebruik te minimaliseren tot een half glas per dag. Dat zou mij nog een potentiële verjonging van -1 opleveren. Ja, doei! Het moet natuurlijk wel leuk blijven.

En nu heb ik eigenlijk wel zin om flink de beest uit te hangen en alles te doen wat god verboden heeft. Ik heb vijf jaar over, dus ik heb de tijd.

maandag 5 mei

# en breng me nergens heen...

Ik vind het heel erg mooi.

# Follow me for peace

zondag 4 mei

# 's Middags gefietst naar duin en zee. De longen zijn grondig gelucht en de beenspieren gestaald , want er stond een stevige bries. En afstappen bij klimmetjes is er natuurlijk niet bij. Afstappen is voor mietjes. Behalve bij terrasjes.

De kitesurfers waren ook even aan het uitblazen.

# Ik heb mezelf plechtig beloofd, dat ik vandaag een stukje ga hardlopen. Nu dus. Ik DOE het ook wel, straks... want het is vast prachtig in de polder, maar waar laat ik mijn fototoestel?

zaterdag 3 mei

Ze hebben elkaar gevonden en wonen in een huisje in Zunderdorp (met uitzicht op de ondergaande zon). Ze kookten zonder veel ruzie een fantastische maaltijd voor ons, volgens geheim recept uit zijn studententijd.

Met Catan hebben wij allebei onze kans op de overwinning verspeeld, weggeven, verpatst... maar ach, wat maakt het uit. Het is maar een spelletje en het was heel leuk om mee te doen. Echt!

vrijdag 2 mei

# Op de pont:

Maar R. weet niet wat venten betekent, en denkt weer heel ergens anders aan.

Op het toilet in Utrecht centraal zag ze een stevig gebouwde toiletjuffrouw in t-shirt voorzien van opdruk: streetware, maar de s en de t waren even weggevallen in een plooi, dus las ze reetware. :-)

# Eigenlijk zou ik vandaag wel thuis willen blijven om de hele dag met mijn nieuwe Senseo Crema te spelen en koffiesmaken te testen, maar ik heb mijn dochter beloofd dat we naar het winkelhart van Nederland gaan.

Voor vertrek ga ik nog wel even twee coffeepads in het houdertje voor twee pads plaatsen. Het water in het apparaat moet eerst langzaam op stoom komen en dat hoor je! Dan zullen na een druk op de juiste knop, vergezeld van een dreunend, malend geluid, twee stroompjes Mild Roast de kopjes (die ik er uiterst zorgvuldig onder heb gezet) langzaam vullen.

Echt mooi. Net echt. Ik kan haast niet wachten.

donderdag 1 mei

# Ik neem alles wat ik ooit gedacht heb over Ilse de Lange terug.
Ilse de Lange is GOED! En dat baseer ik alleen nog maar op de nummers die ik via de radio van haar heb gehoord en zeer verrast was dat dát... nou ja laat maar.

# Mijn buren komen uit Egypte en en het is haast aandoenlijk om te zien hoe graag ze willen integreren. Gister wapperde fier de hollandsche driekleur en vandaag weer! Ik zou me haast gaan schamen dat ik er geen heb.

# Mijn zoon danst de hele dag voorbij onder een paraplu bij de Stopera in het AT5 nieuws. Ik ben niet bij de buis weg te slaan. Fred Astaire is er niks bij.

# Alle relais leggen eruit...!!! (Monteur nummer 2 voor de kookplaat, met een blik van dat snap jij best wel.)

Ow I love it when they talk technisch to me.

De Razende Bol