~ mail ~
~ inhoud ~
~ blogroll me ~
~ fav's ~

Actiereactie
Bareuh
Baviaan
Bieslog
Brijnsblog
Casaspider
Charlotte
Claver
Computerblondie
Cranium
De Nieuwe Lelie
Detslife
Ecritures
Elke dag RuSt
Elmer
Elswhere
Faragon
Fusix
Juul
Klaus
Kraklog
Lars
Lijn logt
Menno Nicolai
Merelroze
Micheline
Miesepies
Mijmer
Mijn kop thee
Misdruk
Mvrgr.nl
Naaoomieh
Neneh
Niemsz
Noomore
Orfelio
Papiamarontu
Prolific
Puck
Rene Hoornweg
Riet
Rolandow
Tekstenuitlog
Timmietv
Uniquehorn
UrenDagenNachten
Vandenb
Webkast
Willy Dobbe
Wodka-lime
Xantippe
Zijperspace

zaterdag 31 mei

# Drie fraai poserende bimbo's.

# Welk gewas ben ik hier (ware grootte) met veel liefde en geduld en helemaal legaal aan het kweken?

De opbrengst zal eerlijk, in gelijke porties tussen de inzenders van het juiste antwoord verdeeld worden.

vrijdag 30 mei

# Ik heb Al Dente van Juul gehad. Voor in de pasta.

Nach 7 minuten schmettere ich den Triomphmarsch aus Aida
Nach 9 minuten entlockt es mir den Gefangenenchor aus Nabucco
Nach 11 minuten muss ich noch La Donna e mobile aus Rigoletto zum Besten geben.


En ik zing mee! Rechne mahr von yes.
Gracie mille buuf!

# Kweenie...

donderdag 29 mei

# Iedereen loopt met een lekker bruin gezicht en jij nog niet?

Hier dan. Voor jou.

# Mijn dochter wil WEL mee naar het strand als we linea recta de file voor de parkeerplaats inrijden en na een stukje lopen neerploffen nabij Club Zand en daar de hele dag een beetje blijven hangen*...

Mijn dochter wil NIET mee naar het strand als we de fietsen in de achterbak laden, ergens in een rustig deel van de kust de karretjes uitladen en door de duinen gaan fietsen en wel zien waar we uitkomen...

Wat doen we nu? Want het is wel ERG gezellig als ze mee gaat...

# *Update: optie 1 was de enige juiste:

Gebruik hangplek voor eigen risico - schommelen verboden.

woensdag 28 mei

Ik zit aan een tafeltje op de gang met voor mij mijn agenda en een rose plastic telefoontje op batterijen dat door middel van een dun snoer verbonden is met zo'n zelfde kleutertelefoontje in de klas. Ik ben de doktersassistente en de leerlingen moeten om de beurt bellen om een afspraak te maken. Zij zeggen hun naam en op verzoek hun geboortedatum.

Ze zijn best zenuwachtig, maar het lukt, want ik ben een fantastische assistente. Ik vraag de een of de klacht spoedeisend is, vertel tegen een ander dat de dokter met vakantie is en vraag of zij bezaar heeft tegen een vervanger, ik vermeld de tijd in normale spreektaal en nog een keer digitaal en neem steeds vriendelijk afscheid van de patient.

De een zegt joviaal "doei!" (daar moeten we nog even aan werken) en een enkeling zegt netjes "dankjewel". Maar het belangrijkste is dat het ze allemaal lukt datum en tijdstip te onthouden.

Met mezelf spreek ik af dat ik na de grote vakantie eventueel terugkom als vrijwilligster, als inderdaad blijkt dat er echt helemaal geen ruimte meer voor een andere oplossing is. Ik realiseer me terdege dat er met het nemen van deze beslissing een fantastische doktersassistente aan mij verloren gaat, maar dat offer moet ik brengen.

dinsdag 27 mei

# Trots met sterk terugwerkende kracht, want ik kende hem toen nog niet: jan de man.

# Ik ben een beetje stil van het bericht van Niemsz. Week 22.

maandag 26 mei

# Piepklein, pissig pimpelmeesje is even de weg kwijt.

Collega E. brengt hem veilig thuis.

# Vandaag zou ik graag de zon weer eens zien tussen de wolken.

Koppig

- En, wat zien we?
- Een konijn natuurlijk!
- Een konijn. En?
- En? Ik zie een konijn.
- En tegelijkertijd een...?
- Konijn zeg ik toch!
- Eend.
- Eend?
- Oren snavel zie je wel?
- Ik zie alleen een konijn.
- En een eend.
- Een konijn!
- Eend!
- Konijn!
  Konijn konijn konijn!

Mustafa Stitou


Fijne dag allemaal. :-)

zondag 25 mei

# Ik probeer bij mijn zoon wat informatie los te peuteren over zijn mogelijk parate kennis van countryzangers (i.v.m. muziekfragment bij Timmie tv), maar sinds die gister Eddy Wally heeft gezien in Kopspijkers valt er wat dit betreft geen zinnig woord meer met hem te wisselen. Hij kan alleen nog maar Eddy Wally say...zingen en grijnzen.

Eddy Doubleyou, the voice of Europe, ook op Werchter? De organisatie heeft officieel nog niks laten weten...

# De voorstelling gaat in september in première, in Zaandam is een 'inspeelvoorstelling' te zien.

Hans Teeuwen is duidelijk over zijn hoogtepunt heen. Zijn nieuwe programma is een slappe potpourri van laffe verhalen en duffe liedjes. Inhoudelijk ademt 'Industry of Love' een smeuïg soort leegte uit. Onderwerpen als mondverzorging, uien en de drooglegging zijn op zichzelf al passé, maar Teeuwens aanpak is zo mogelijk nog ouderwetser. Onverstaanbaar, te hard, saai en ronduit vies, meer valt er over dit stinkend gedrocht niet te melden. Desalniettemin een heerlijk avondje uit voor het hele gezin, met name de ouders en de kinderen! Doen!!
Het is op zondag 25 mei alleen mogelijk de kaarten persoonlijk aan de kassa te kopen. Vanaf 10 uur gaan de deuren van het Zaantheater open etc. etc....


Lieve J. staat nu in de rij. Al best lang.

Update:Twee uur later en tien meter voor de kassa waren de kaartjes op.

zaterdag 24 mei

# Weet je waar ik goed in ben? Een klein onderhuids onbeduidend onopvallend onrijp ontstekinkje in het gelaat, systematisch te verbouwen tot een plek, een heuse lelijke plek, een eersteklas wond. En ik weet het zo goed van mezelf. En toch elke keer weer doen.

# Kijken, kijken, kijken, kijken, kijken, kijken en niks kopen in Pakhuis Amsterdam.

vrijdag 23 mei

Het moet maar eens afgelopen zijn!

Vanavond naar Hard optreden van Van Houts en De Ket en ik heb er erg veel zin in!

donderdag 22 mei

# Daar dan! Mijn halve ziel en zaligheid zit in een kwarktaart die nu drie uur in de koelkast moet staan om op te stijven. Die gaat dienen als dessert, gegarneerd met verse aardbeien.

De rest van mijn ziel en zaligheid is bestemd voor de Kip Madras zonder kip. Ik ga hem maken met tofu, want ik heb geen zin in kip. Ik weet alleen nog niet of ik het gezelschap vooraf melding ga maken van deze subtiele wisseling der ingrediënten. Ik denk aan kritische lange tanden als gevolg van vooroordeel. Ik reken op uw discretie.

(Vanavond BBC1 - 22.00 uur: The chicken run.)

# Er staan twee natte paddestoelen op de plaats waar mijn zonnestoel zou moeten staan.

woensdag 21 mei

# Tussen de parkeerplaatsen in het recreatiegebied waar heren elkaar vluchtig plachten te ontmoeten cruist regelmatig een bestelauto van Horecaslager Nice to Meat.

Volgens hun concept levert het bedrijf kwaliteit op maat voor een nog persoonlijker dienstverlening.

Goed man!

# Twee drijfsijzen:

# Op de Kerkstraat stonden twee jongens van de plantsoenendienst in hun oranje regenjacks in alle vroegte een perkje aan te harken. Met een fraaie boog mikte een knaap die voor mij fietste zijn lege blikje in de lage struiken tussen hen in. Ik voelde me vrij machteloos in mijn auto, maar mijn bloed kookte. Het enige dat ik kon doen was een vloek over hem uitspreken. Lul.

# Tijdens 'vrij spelen' trok Abdullah een vies gezicht toen ik hem het pakje speelkaarten liet zien. Ik heb moeten praten als Brugman om hem ervan te overtuigen dat Allah hem echt niet zou verstoten omwille van een potje pesten. We speelden tenslotte niet om geld, vrouwen of kamelen. Uiteindelijk deed hij mee en had de grootste lol (en twee jokers). Weer een misverstand uit de wereld geholpen.

dinsdag 20 mei

# Sticker op de roze koeken:

Casaspider here I come.

# Uit de bocht van het pad kwam mij plotseling een pitbull tegemoet. Pikzwart, gepierd, een brede kop met een even brede rij blinkende tanden. Hij was net als ik voor zijn lol aan het rennen, maar ik bevroor ter plekke. Ik ben bang voor loslopende pitbulls. Wat moest ik doen?* Waar is Martin Gaus als je hem nodig hebt?

Ik besloot een stukje in rustig tempo terug te wandelen. Toen ik achterom keek zag ik dat het beest nu aangelijnd naast zijn baas liep. Ik draaide mij weer om en durfde weer verder te rennen.

"Hij doet niks hoor", sprak de man glimlachend. Niet origineel. Naar het beest durfde ik niet eens te kijken.

*Optie 1 verviel.

maandag 19 mei

Een meisje kwam op school met in haar rugzak een pot Calvé pindakaas, voor bij de lunch, heel erg aan gruzelementen. Een typisch geval van Helaas. Pindakaas. (In andere situaties deze uitdrukking nooit meer gebruiken a.u.b.)

Een collega die even kwam buurten stelde vast dat ik het in mijn groep wel erg naar mijn zin heb. Daar heeft ze gelijk in. Helaas kreeg ik vandaag ook te horen, dat de collega die een wereldreis maakt en waar ik voor inval echt van plan is terug te keren naar ons kikkerlandje om haar werk te hervatten na de zomer. Er is wel plek voor me op een andere locatie, maar daar voel ik weinig voor.

Mijn zoon kwam thuis van zijn eerste examendag en wist na de traditionele vraag ("Hoe ging het?") blij te vertellen, dat hij dacht dat hij de vereiste punten wel bij elkaar gesprokkeld had. Helaas kwam hij er vijf minuten geleden achter, dat hij een paar opgaven aan de achterkant van de economiepapieren over het hoofd gezien had. Dat houdt de spanning er lekker in.

Nu loopt hij met een rekenmachine in zijn hand te ijsberen en uit te rekenen hoeveel punten hij mogelijk wel gehaald heeft en welke speling hij nog heeft. Oeps. Even bellen met zijn vriend die in hetzelfde wankele schuitje zit. Wat is het toch een lekker kereltje :-)

zondag 18 mei

# Heel tevreden kauw ik op mijn diepgevroren Strawberry-Cheesecake van Häagen Dazs. Vanmiddag ben ik uit kansloze positie teruggekomen tijdens een partijtje tennis en ik heb uiteindelijk gewonnen. Het gaat nergens om en toch voelt het goed.

# Het is nog vroeg. Het hele internet slaapt nog. Een nieuw muziekfragment bij Timmietv.

Dit is mijn kans! Maar ik weet het niet.

Een voor een stommelt mijn pas ontwaakte achterban met slaperig gezicht even langs om te luisteren... ook zij kunnen mij niet helpen hoe graag ze dat ook zouden willen. No no no no no no.

Dit is drama.

zaterdag 17 mei

# Deze heb ik nog:

Mijn andere favo-oorbel is uit elkaar gevallen c.q. weggevlogen. Wie voor mij nog een compleet setje bij Etos op de kop kan tikken zal rijkelijk beloond worden. Zelf heb ik alle Eti (Etossen?) in de buurt al vergeefs bezocht.

# Vanavond de buurtbarbecue... dat wordt flink stoken en klappertanden in de flapperende partytent op de parkeerplaats.

Ik ben bang dat ik in de verkeerde buurt woon. Ik wil een buurt met een subtropisch klimaat op een zwoele zomeravond waar mensen aan lange tafels gezellig zitten te praten en eten en drinken aan lange houten tafels in de boomgaard versierd met lampionnetjes. Ik noem maar een dwarsstraat.

vrijdag 16 mei

# Verboden Toegang maar toch weten vast te leggen: een nest jonge koeien.

# Lunch: salade met pesto, knoflookolijven inclusief hele teen knoflook en een genipperde rode ui... en ik ga NU naar de bibliotheek (en zeg niet dat ik niet gewaarschuwd heb, walm walm) om Hokwerda's Kind terug te brengen en meer meer meer mooie boeken te halen. Ik heb de smaak van lezen echt weer te pakken. Lekker.

# Naar vriendin(nen) voor koffie en het bespreken van de nieuwste, verboden speeltjes. Erg gezellig! :-) :-) :-)

# Ik was er al voor dag en dauw, nog eerder dan de vissers.

De Razende Bol