Vandaag

2birds
Ach het is wat...
Actiereactie
Bieslog
BluaP
Charis
Clockwise
Dazzonline
Dutch Curry
Ecritures
Elrado
Elswhere
Exploring Els
Fusix
Geen held
Inkt
Juul
Kruimelog
Lars
Linda's Log
Mariskarade
Merelroze
Mijn kop thee
Misdruk
Much ado...
Mvrgr.nl
Naaoomieh
Niemsz
Prolific
Puck
Racey
Rolandow
Spockspot
Suffie
Tonie's kladblok
Tussenhaakjes
Uniquehorn
Uren Dagen Nachten
Vandenb
Website4all
Werner
Westlands.org
Yannah
Zijperspace
vrijdag 10 mei 2002

# Vandaag bezocht ik de Floriade. Ik denk dat ik niet in de juiste stemming was, want ik heb me geërgerd aan heel veel mensen. En het waren er echt veel hoor. Ik ergerde me bijvoorbeeld aan de mensen die een Indonesiche goudgeborduurde fez kochten en daar mee rondliepen of het de normaalste zaak van de wereld was, maar "Kijk mij nou eens gek doen" uitstraalden. En ik ergerde me aan de jongens die vogelfluitjes verkochten, van die schelle. En er waren veelbelovende paviljoens, waar alleen maar een video van de natuur in werd vertoond. Nou ja, het zal wel komen omdat de zon niet scheen en het erg koud was. En omdat het een beladen dag was.

Het mooiste vond ik de verzameling stenen grafmomumenten die gemaakt was door diverse kunstenaars. Daar zaten heel aparte dingen tussen, erg mooi. Er was ook een steen voor een baby die tijdens de zwangerschap was gestorven. Een vrouw stond erbij te kijken en zei met een vies gezicht dat ze dat niet leuk vond. Ik gromde dat het ook niet leuk wás.

Er waren ook heel prachtige dingen hoor en ik heb best stiekum heel erg genoten. Ik heb in ieder geval weer genoeg foto's gemaakt. Als de Floriade afgelopen is en het spul in de veiling gaat, bied ik op de Grote gouden vreselijk vette vredesduif van Marte Röhling.Ik wil hem.

# Op deze plek komt het IJsselmeer boven in de drinkwaterduinen van Castricum.Hetzelfde water

Hetzelfde water dat met stormgejoel
En helse vlagen komt en wordt gevreesd,
Is ook het water dat, sereen en koel
De mensen van hun kwellingen geneest.

Ons lage land aan zee is een groot lijf
Met aderen, aorta's, bloedkanalen
En al wat zich vertakt - een druk bedrijf
Dat regelt dat we pijloos ademhalen.

Geen netwerk dat je ongestraft verbouwt.
Het overstroomt bij elke prop meteen.
Wordt het in één arterie benauwd,
Dan spatten duizenden haarvaten uiteen.

Elk lichaam is een tijdelijke spons.
Bepleister het geval meteen met poederdons
En kalk, van top tot teen, dan wordt dat lijf
Sneller dan je tot tien telt droog en - stijf.

Verwen de stroom die door je lichaam stuwt.
Laat bloed, bekwaam getemd, de vrije loop.
Bedenk - wie van de norse buien gruwt -

Dat ook een hart niet wordt geamputeerd
Omdat het breken kan. Wie water keert
Omdat het aanvalt doodt de biotoop

Van al wat weerloos is en wordt bedreigd.
Het lijkt wel op een gordiaanse knoop.

Het water zelf intussen daalt en stijgt.


~ Gerrit Komrij
Persoonlijke noot: "Het lijkt wel op een gordiaanse knoop" vind ik echt niet kunnen. Erg lelijk.

donderdag 9 mei 2002

# Het was een perfecte dag.

Misschien wordt het vervelend, maar iemand had een spiegel in de coniferen hangen en dat moest ik even vastleggen natuurlijk.

De Simson plakset hebben we niet nodig gehad, maar ik blijf het een wonder van schoonheid en vernuft vinden.

# Ik heb gedroomd dat ik ruzie had met een man. Ik stond in zijn kantoor en terwijl hij tegen mij tekeer ging, bekeek ik zijn Looney Tunes speldjesverzameling in een vitrinekast. Ik voelde mij heel sterk. Ha!

Dromenduiders leef u uit. Ik weet niet hoe het afliep, want ik werd wakker. Vandaag gaan we fietsen in de duinen. Ik stel me voor dat de zon vol door de mist breekt op het moment dat ik de fiets uit de auto haal. Heemskerk - Bergen, dat moet te doen zijn. En weer terug natuurlijk.

Meep meep.

woensdag 8 mei 2002

# Heel even op de troon van Queen Victoria in Dublin Castle :# Ik ben er van overtuigd dat ik een geweldige foto aan het maken ben voor het mirrorproject, maar het gekke meisje dat ik onder de bank van de dubbeldekker had geschopt is eronder uitgekropen en voorziet mij razendsnel van een paar konijnenoren:

very funny...

dinsdag 7 mei 2002

# Vanavond: 0.00 uur Ned.3: Beckett on Film# Ik voelde me eigenlijk best snel thuis in Dublin en ik ben ook nog niet in mijn geheel terug. Op zijn tijd heb je je natuurlijk als een echte toerist te gedragen maar ook dat heeft zijn charme. Een paar zaken die mij raakten:

- tijdens de Musical Pub Crawl (op weg naar de toiletten, wat overal weer een hele belevenis apart was) zag ik op de trappen van Oliver St. John Gogerty's portretten met citaten:

"There is music along the river
For Love wanders there
Pale flowers on his mantle
Dark leaves in his hair"
   ~ James Joyce

"I have never in my life been on my way anywhere,
but simly on my way."
   ~ Samuel Beckett.


- In de Guinness Brouwerij las ik de volgende tekst over de betekenis van de Ierse uitdrukking

The Craic:

"It's hard to define
it's about ordinary days
and extraordinary days
ordinary people
and extraordinary people.
It's whatever you make it."


- Dan nog een foto van zomaar (nou zomaar...) een winkelcentrum, waar de tijd centraal stond.

maandag 6 mei 2002

Het was geweldig hier:Op de terugreis was ik al bijna in de hemel:Maar op Schiphol, na een telefoontje met thuis, was ik weer helemaal terug op deze aarde: wat een rotwereld, Pim is doodgeschoten. Zoiets mag niet.

donderdag 2 mei 2002

# De tasjes zijn gepakt. Vanaf morgen slaap ik een paar nachtjes in Kinlay House. Heel toevallig ligt dat tegenover Olympia Theatre waar we Van Morrison gaan zien.Verder staat een bezoek aan het graf van Phil Lynott (Thin Lizzy) op het programma.

Ik wil graag de beroemde schrijvers, de historie, de winkels, de pubs zien en beleven. Vooral de mensen eigenlijk.
Dublin dus.

It's not that the Irish are cynical. It's rather that they have a wonderful lack of respect for everything and everybody ~ Brendan Behan.

Tot later.

# En dan nu de uitslag:

Merel heeft het juiste antwoord gegeven. Onderstaande illustratie is onderdeel van een advertentie ter promotie van een zelfstandig GVB en een schoner openbaar vervoer.

Rest natuurlijk de vraag waar dit mannetje zich mee vast moet grijpen als de tram plotseling de bocht om gaat. Vol terugvallen in de kauwgom lijkt me dan nog het beste.

Merel verdient een bezoekje aan Bazooka Joe and his Gang!
(Alle andere inzenders ontvingen reeds mijn hartelijke glimlach.)

woensdag 1 mei 2002

# Wat is uw eerste gedachte bij het zien van dit plaatje?Onder de juiste of de meest originele inzenders zal een prijs worden verloot. De aard van de prijs kan ik helaas nog niet bekend maken. Dat zou teveel verklappen. Zelf ga ik even een klein buurtonderzoek doen om uit te vinden wat er zoal in mensen opkomt bij deze suggestieve afbeelding. Later meer.

Inzendingen:
(even tussendoor... Hoi Niels ik zou ook best even een reactiedingus willen.)

Actiereactie
Laat me raden: Het betreffende bord trof je aan bij Ikea, met de pakkende leus:
"doe het zelvers have more fun!" ??


Merel:
Ik zie een mannetje dat in kauwgom is gaan zitten! Het blijft aan zijn broek hangen! Hij is niet blij!

Elisa:
Lijkt mij een Fortuynlijke zetel.

DBKTom:
I think it's a safety sign, JUMP UP WHEN THE BOSS COMES IN.

Dazz
Het is een schietstoel. Zodra je in de bus op de stop-knop drukt wordt je uit je stoel geschoten.

# We hebben niet zo'n grote tuin en toen we in dit huis kwamen wonen, gaf mijn moeder ons een klein, schattig apeboompje cadeau: drie vlijmscherpe takjes die niet goed wisten welke kant ze op moesten groeien aan een miniatuurstammetje, maar wel al peperduur.

Die apeboom oftewel slangeden is inmiddels al bijna groter dan onze eengezinswoning en past eigenlijk niet meer in de tuin. De buren hebben permissie om erg uitstekende takken op eigen initiatief in te korten. Als we onze fiets in het schuurtje willen zetten, moeten we behoedzaam om de lange takken heen manoeuvreren. Dat vinden wij niet erg, want deze boom hoort bij ons. Hij heeft al zeker zes verschillende tuinontwerpem om zich heen gestalte zien krijgen, heeft mijn kindertjes zien opgroeien en samen werden we ouder.

Maar nu wordt de apeboom bruin. Het begint bij de onderste takken, maar dat schijnt normaal te zijn. Ik ben alleen bang dat het niet bij de onderste takken blijft, hij staat dood te gaan volgens mij.

# Ik breng heel veel tijd door op het plekje waar ik nu zit: op een door kasten afgeschermd hoekje van de wat groot uitgevallen overloop, achter mijn pc. Ik vind het fijn, maar ik kan me voorstellen dat het voor mijn huisgenoten niet altijd even plezierig is. Ik ga proberen mijn leven te beteren, dus als iemand dat internet even uit kan doen :-).

Nee, ik heb me serieus afgevraagd wat ik vroeger deed op de uurtjes die ik nu doorbreng met 'bladeren'. Gisteravond heb ik b.v. een hele poos gezocht naar een mooie tekst of citaat voor onder het plaatje van de blauwe maan. Vroeger zou ik dat in de bibliotheek gedaan hebben. Ik heb heel veel gevonden met Google, maar niks was eigenlijk wat ik zocht. Ik heb ooit eens iets gehoord, ik dacht een stukje liedtekst, dat ongeveer klonk als 'jumped over the moon and back again', nogal triest... maar meer kan ik me niet herinneren. Ik heb wél een nieuwe Engelse term geleerd die ik nog niet kende 'Once in a very blue moon', wat 'een zeldzaam moment' betekent.

Kijk, en dan ben je toch gauw al weer een paar uurtjes verder als je niet oplet.
Nu nog even snel wat Irish slang doornemen en dan als de wiedeweerga weg hier: www.weghier... andere dingen doen, (ik denk aan stofzuigen en de was) en vrijdag naar Dublin!

    Header als in: "Keep away from that header" = Mentally unstable person...

Hm, lijkt me een hele goeie voor mensen in mijn omgeving. Het is werkelijk verschrikkelijk de laatste dagen.

Deze dan:

    Drawers als in: "Her drawers were the size of Cork" = Knickers, panties...

'Drawers' is natuurlijk al leuk, maar 'the size of Cork' is héél leuk.

cockie.orgcockie@cockie.org
inhoud


Words are flowing out like endless rain into a paper cup,
They slither while they pass, they slip away across the universe
Pools of sorrow, waves of joy are drifting through my open mind,
Possessing and caressing me.
Jai guru de va om
Nothing's gonna change my world,
Nothing's gonna change my world.

Images of broken light which dance before me like a million eyes,
That call me on and on across the universe,
Thoughts meander like a restless wind inside a letter box they
Tumble blindly as they make their way
Across the universe
Jai guru de va om
Nothing's gonna change my world,
Nothing's gonna change my world.

Sounds of laughter shades of earth are ringing
Through my open views inciting and inviting me
Limitless undying love which shines around me like a
million suns, it calls me on and on
Across the universe
Jai guru de va om
Nothing's gonna change my world,
Nothing's gonna change my world.Across the Universe ~ Lennon/McCartney