Woorden zijn rare dingen...
je kunt ervan maken wat je wilt. Schrijf mij: cockie@cockie.org
home

 

"Ware woorden zijn niet mooi, mooie woorden zijn niet waar"
~ Lao Tse


"Een vrouw een vrouw, een woord een woord"
~ Cockie de G.


Het Raadsel

Zij zet haar masker af en wat ik zie
Is nog een masker. Ook dat zet ze af.
Wat dan verschijnt is masker nummer drie.
Vier, vijf, zes, zeven volgen op een draf.

'Het laatste masker,' zegt zij. Nummer acht.
Ik zal de waarheid zien. Kan ik er tegen?
Maar het gelaat dat vrijkomt lijkt verdacht
Veel op het eerste masker. Dat maakt negen.

Ze loog. Haar laatste masker is er niet.
Elfduizend elf. Steeds keert het eerste weer.
Een bloot gezicht is een staaf dynamiet.
Er gaat veel helderheid van uit. Eén keer.

~ Gerrit Komrij

Donderdag 31 mei 2001

Een groepje bouwvakkers wenste mij vanaf de steiger zeer spontaan "goedemorgen!", gevolgd door een zeer beleefd "mevrouw". Aah... dat doet een mevrouwenhart (met jonge ziel) toch wel weer goed :-)
Vandaag moeten er tassen gepakt worden voor een lang Pinksterweekend. We gaan morgen allemaal een andere kant op. Vanavond nog naar een try-out van Hans Teeuwen: "Dat dan weer wel". En dat was hem dan weer: een geweldige maand mei. Mei heeft iets vol verwachting, alsof alles wat gebeurt een voorproefje is van wat komen gaat. Zo'n try-out 'voelt' vaak beter dan het echte werk.

Woensdag 30 mei 2001

In "Noorderlicht" werd de controversiële theorie verdedigd, dat vogels niet alleen verwant zijn aan dinosaurussen, maar het ook echt zijn. In China zijn namelijk fossiele dinosaurussen gevonden met veren. De vraag was hoe zij ooit hebben kunnen opstijgen. Een Amerikaanse prof in pak en vlinderdas liet een proef zien met Frank, een hele jonge kolibri, die op de grond viel omdat de lucht in de afgesloten kooi ijl werd gemaakt. Later kon hij weer makkelijk opstijgen, omdat de lucht verzwaard werd. Dat zou mogelijk kunnen verklaren, dat dinosaurussen konden opstijgen, omdat al vast staat dat in hun tijd de lucht zwaarder was. Hmmm -- als je die vlinderdas nu eens heel sterk op zou draaien, dan zou ik nou wel eens willen weten, wat die proef in die kooi met die professor zou doen. Arme Frankie, wat zal die nou gedacht hebben? Maar dat is een ander onderzoek. Moraal van het programma: kijk eens met een andere blik naar vogels... Ik ga vandaag proberen een foto te maken van een merel, die elke dag uitgebreid een bad komt nemen in een waterbak op het terras. Het zal niet eenvoudig zijn; die dinosaurussen van tegenwoordig zijn altijd heel snel weg als ze mij zien bewegen.

Dinsdag 29 mei 2001

Ik moet vanmiddag naar de dokter. Veel onderzoeken worden tegenwoordig ook door assistentes uitgevoerd. Ik sprak zojuist een paar mensen, die deze hulpdokters afschilderden als een soort hardhandige en bloeddorstige slagers. Zij adviseerden mij, vooral om een echte dokter te vragen. Ik was niet zenuwachtig, maar nu wel.

Maandag 28 mei 2001

Het leuke van werken is, dat het ook wel weer erg fijn is om thuis te komen. Ik leer elke werkdag nog iets nieuws, maar het begint toch al erg vertrouwd te raken. Ik denk erover een grote ingelijste familiefoto op het bureau te planten... :-) De mannen van mijn afdeling hebben braaf en zonder al teveel commentaar de mueslikoek weggekauwd, die ik als lunch annex tussendoortje meegenomen had, terwijl die dingen bij de eerste hap toch echt overduidelijk naar karton smaken :-)
's Avonds voor het eerst dit seizoen weer eens een rondje gerolschaatst. Jammer dat de kwaliteit van onze dorpswegen niet zo skatevriendelijk is. Veel moeten klunen.

Zondag 27 mei 2001

Het is plotseling weer computerweer, dus lekker (maar met wisselend succes) geklungeld met Printmaster, diverse fotoprogramma's, webpagina's en videomail. Foto's gemaild naar familieleden en vrienden die ik digitaal vereeuwigd heb. Downloaden maar, jongens! Ben benieuwd wanneer ze de post een keer gaan bekijken. Sommige mensen wachten daar soms dagen en zelfs weken mee. On-voor-stel-baar. Andere zeer trouwe mailers reageren direct na ontwaken, al is het dan al bijna middag, maar toch... :-)

Zaterdag 26 mei 2001

Mijn twee zonen zijn bezorgers van een sensationeel ochtendblad :-) Zij doen dit al jaren zonder klagen. Ik heb daar erg veel respect voor. Als een van beiden een keer niet kan, zijn JG en ik niet te beroerd om hun wijk over te nemen. We hebben er eigenlijk wel lol in. Vanochtend mochten we weer voor dag en dauw aan de bak. Het liep gesmeerd, we werkten als een team :-)
's Middags een fietstocht gemaakt langs Zaanse terrassen. Op de Zaanse Schans intercultureel plezier gehad met het fotograferen van fotograferende Japanners. Hai! :-)

Vrijdag 25 mei 2001

Mijn moeder ontvoerd uit de aanleunwoning voor een uitstapje naar een tuincentrum/annex dierenwinkel. Ze hebben daar ook reptielen. Eén moment stond ik oog in oog met een hele dikke python, kort nadat ik mijn moedertje uit het oog verloren was... ik vond haar gelukkig snel terug tussen de succulenta (cactussen): haar "all time favourites". Ik heb een gladde, zwarte steen gekocht. Niet omdat ik hem zo mooi vond, maar omdat beweerd werd dat die steen kon drijven...(zie foto). Verder wat geklust in en om het huis.

Donderdag 24 mei 2001

Google vertelt mij, dat ik veel naamgenoten kan vinden onder collies, kakkatoes, pony's, parkieten en kakkerlakken. Ik weet niet op welke manier dit bonte gezelschap deze mooie Hemelvaartsdag gaat vieren. Het luchtruim is tenslotte niet voor iedereen weggelegd. Uitzonderingen: Neerlands' luchtvaartpionier Cockie van Giesel en een gevederde Japanse Cockie-bird. Ik denk niet dat ik een vliegpoging ga wagen vandaag. Ik blijf liever laag bij de grond; op het strand met een koud biertje.

Woensdag 23 mei 2001

Gisteravond een digitale fotocamera gekocht. Ik wilde natuurlijk een foto laten zien van de zwerm vogeltjes in mijn dakgoot, maar ik denk dat ze de hint begrepen hebben. Trouwens: er brandde vanmorgen een rood lichtje op het toestelletje, dus ik ben bang dat de batterijen leeg zijn. Dat komt omdat ik echt heel lang geprobeerd heb een foto te maken met behulp van het zelfontspanknopje. Ik heb dus een poosje heen en weer gerend tussen het toestelletje en de plek waar ik elke poging opnieuw de volle 10 seconden durende vertraging stond te poseren (inclusief spontane grijns). Ik zag pas later in de gebruikershandleiding, dat je evenzogoed ook nog de sluiterknop in moet drukken, anders sta je echt volkomen voor joker :-)

Dinsdag 22 mei 2001

Mijn bed bevindt zich in een skybox-achtige uitbouw direct onder het dak. 's Ochtends zeer vroeg lijkt het wel of ik in een volière lig. Een bende vogeltjes kwettert zeer enthousiast door elkaar. Beter dan snelweggeluiden natuurlijk, maar ik zou denk ik makkelijker de slaap hervatten wanneer ze probeerden samen dezelfde riedel in te zetten i.p.v. ieder voor zich.
Ik moest denken aan die enorme hoge vogelkooien in Artis (rechtsaf na het passeren van die vreselijk trieste garages, waar de roofdieren in gestald zijn). Het ziet er verlaten uit, het stinkt enorm en als je goed kijkt zie je een of andere vale gier ergens eenzaam zitten te zijn. Op de grond een stapeltje slappe eendagskuikens voor de lekkere trek.... brrrrr. Ik zal niet meer zeuren over vrije vogeltjes.

Maandag 21 mei 2001

In de ochtendkrant schetst minister Pronk een doemscenario, dat klaar ligt om de aarde te vernietigen. Hij heeft het o.a. over "nanorobots: miniscule en superslimme apparaten die elektronisch dna-materiaal kunnen produceren. Zij kunnen zichzelf herstellen, waardoor een soort elektronische epidemie kan ontstaan". Ik zou er toch best wel wat voor over hebben om zo'n leuk nanootje in de collectie te hebben (zie 7 mei) maar één is eigenlijk wel meer dan genoeg. Eerst maar eens op zoek naar een vergeten Gremlin, want die ontbreekt ook nog.

Aangezien ik bij het herstel van mijn rug nog heel ouderwets hulp nodig heb van de manueel therapeut, heb ik die vanmorgen maar weer eens geconsulteerd. Altijd weer een aparte belevenis. We liggen toch best wel in vrij intieme poses (want dat hoort er gewoon bij omdat hij op die manier een KRAK uit mijn wervels wil ontlokken) en voeren daarbij een beleefde conversatie over van alles en nog wat.

Zondag 20 mei 2001

"Waar zitten de lachspieren eigenlijk?" Deze vraag stelde mijn dochter heel serieus en ik heb niet zo snel een goed antwoord. Bij een flauwe glimlach komen al heel wat spiertjes in actie. Hebben we het over de verholen, de spontane en de opborrelende lach? Kramp in de kaken of pijn in de buik van het lachen? De lach uit de tenen, het op de dijen/knieën slaan van of het omrollen van pret? Best gecompliceerd! Ik heb zelfs wel eens iemand horen spreken over kramp in de kuiten van het lachen, maar dat moet Johan ("Elk voordeel hep ze nadeel") Cr. geweest zijn. Ik ga het probleem vandaag verder bestuderen en hoop met een zeer gefundeerd antwoord te komen! :-)

Zaterdag 19 mei 2001

Na aerobic mogen wij altijd even een paar minuten bijkomen, languit liggend op een matje. De bedoeling is dat je je ontspant. Dat lukt mij meestal wel TOT het moment dat de juf zachtjes zegt: "en nu even he-le-maal nergens meer aan denken..." Dan schiet er elke keer weer meteen een heel lijstje door mijn hoofd met dingen die nog moeten gebeuren ;-(

Eind van de middag zat ik emotioneel geruime tijd stuk. Iemand belt mij en vraagt enigszins voorzichtig maar toch wel recht voor z'n raap doodleuk of ik al 50 (vijftig!) ben omdat ik dan zo leuk zou kunnen participeren in een veteranen-team... NEE VENT, ik moet je helaas teleurstellen. Dan: iemand biedt mij twee vrijkaarten voor het concert van Golden Earring aan, die hedenavond optreden in de sporthal alhier. Ik sta niet te springen, maar het lijkt me toch ook wel weer lekker; effe rocken met de 'boys'... :-) Wat te doen?

Vrijdag 18 mei 2001

Ik liep over een groot parkeerterrein naar mijn auto (zie fotootje bij 'april'), maar er stond een vrouw zeer aandachtig naar te kijken. Zij bestudeerde met name het interieur via het raamje van het bestuurdersportier. Ik dacht -- wat moet ik nou? Vragen of ze even opzij wil gaan, omdat ik in mijn auto wil? Of vanaf een afstandje op het knopje drukken, zodat de deur met een 'klik' ontgrendeld wordt? Ik ben maar even een groot rondje omgelopen, totdat ze weg was. Gelukkig stond de auto er nog wel... :-)

Vanavond treedt mijn vriendin op in een plaatselijk muziektheater. Zij heeft al laten weten, dat het podium wat klein is en ze waarschijnlijk een beetje onzichtbaar en onverstaanbaar achter de band staat te zingen. Zij vond het beter als ik over een paar weken in de Melkweg kom kijken en luisteren, waar ze wat meer in the picture staat. Dat doe ik, maar misschien ga ik vanavond ook nog wel even op zoek naar het mimende groepje achter de band. Goed articuleren graag! :-)

Donderdag 17 mei 2001

Wijsgeer Joop G. sprak vandaag de prachtige woorden (uit eigen archief!): "Wie zijn gemak niet zoekt, is lui"... :-) maar dat was echt niet aan de orde hoor. We hebben best gezocht en zijn helemaal niet lui, maar er was gewoon niet zo erg veel te doen vandaag op het werk.

Woensdag 16 mei 2001

Heel lekker gewerkt vandaag. Wow, wat een baan. Mijn collega vindt dat ik een beetje prettig gestoord ben... er zit wel een kern van waarheid in, geloof ik :-)

Er is een mooie videoclip op The Box - nr. 761 - van 'The Avalanches' genaamd 'Since I left you', waar ik graag naar kijk. Je ziet twee mijnwerkers opduiken in een balletzaal, waar twee danseressen auditie doen. Een van de beetje vieze en nogal gezette mannen, begint mee te dansen. Eerst wat aarzelend, maar steeds gracieuzer! Erg leuk sprookje en een tot de verbeelding sprekende clip. De muziek stelt niet zoveel voor.

Dinsdag 15 mei 2001

Mijn bioritme is de laatste tijd akelig scherp afgesteld met als gevolg: de hele dag een beetje licht in het hoofd, en 's avonds rond een uur of negen echt verschrikkelijke slaap!!! Dat komt omdat ik steevast om 05.00 uur 's morgens klaarwakker ben. Om 07.30 uur nog een telefoontje van iemand die vroeg of ik voor haar wilde invallen in de tenniscompetie, omdat ze plotseling ziek was geworden. Sorry, maar ik moet werken. Hier gaat natuurlijk wel een groot talent mee verloren, maar je moet altijd op de toppen van je roem stoppen :-)

Maandag 14 mei 2001

Eerste werkdag. Het kettinkje dat ik van JJ heb gekregen, hing aan mijn tas als talisman, dus dan kan het natuurlijk alleen maar goed gaan. 's Morgens een overdosis aan informatie en 's middags best al wel lekker gewerkt, mede dankzij de hulp van zeer geduldige collega's! Thuis stonden mijn rose konijnenpantoffeltjes al op me te wachten, dus wat wil een working girl nog meer... ;-)

Zondag 13 mei 2001

Moederdag. Een bezoek gebracht aan mijn moeder en mij weer even kind gevoeld. Lekker met mijn broer en zusters en aanhang gepraat en veel gelachen. Moeten we meer doen! Als 'nakomer' hoor ik nog wel eens een nieuw verhaal van vroeger, zoals in dit geval de story van de rechercheur die in de gang stond te posten om een man bij de kladden (!) te grijpen die zich herhaaldelijk hinderlijk voor ons raam ophield...spanning en sensatie dus. Maar waar was ik dan? "O, jij lag gewoon nog in de wieg, met je doekkie" ;-(

Zaterdag 12 mei 2001

In Rotterdam naar het Arboretum geweest, waar 'de verborgen tuin' voor het eerst dit jaar open was voor publiek. Ik had me er iets anders van voorgesteld. Op de terugweg naar huis de zandsculpturen bewonderd op het Scheveningse strand. Ik vond de afbeelding van Aphrodite erg mooi, maar ook Pandora's Box was prachtig. Tegen het nadrukkelijke advies van Zeus opent zij de doos en stort daarmee alle ellende, oorlogen en ziektes over de wereld uit. Aan de achterkant van de sculptuur zie je hoe Pandora heel voorzichtig het deksel optilt...

Vrijdag 11 mei 2001

Vandaag maken JG en ik gebruik van een Viva-aanbieding: wij gaan naar de toneelvoorstelling "Art" met o.a. Paul de Leeuw in het Luxortheater te Rotterdam en overnachten in het Hilton. Decadent he?

Het toneelstuk -- daar hebben we het niet meer over, dat kon ons - uuuhh - niet boeien. Maar... met de watertaxi de Maas oversteken en aanmeren bij hotel New York op de Kop van Zuid: da's leuk!!! (Die kapitein van dat bootje had denk ik vroeger op een duikboot gevaren...) Het hotel is gevestigd in de voormalige vertrekhal van de Holland Amerika Lijn en heeft nu een perfect terras met de gekste dingen op de kaart (b.v. 'Doornhaai met zee-egelsaus'). 'The place to be' heb ik me laten vertellen. Nou, wij waren er hoor. Biefstuk patat en grand dessert :-)

Donderdag 10 mei 2001

Een geweldig mooie dag om naar het strand te gaan. Het was heerlijk. De lucht was zacht en warm. Lekker een eind gelopen. Ik herinnerde me dat op datzelfde strand mijn oudste zoon J zijn eerste pasjes heeft gezet. Hij studeert nu en vertrekt begin juli voor twee maanden naar Kreta om daar in een bar te werken. Time flies.

Woensdag 9 mei 2001

Ik ben aangenomen! Men denkt dat ik het kan en ik denk het zelf ook. Ik ga part-time werken als secretaresse bij een dienstverlenend bedrijf. Ik heb een paar collega's ontmoet en het voelt goed. Veel werkplekken waren echter onbezet: mensen waren elders aan het werk (?) vanwege het "technische weer" (vakterm) ... :-)

Bij AH liep een beeldschoon klein meisje van een jaar of vier. Ze zei tegen haar oma toen ze mij zag: "Kijk een prinsesje!" Oma keek bedenkelijk en mompelde tegen mij, dat ze waarchijnlijk mijn lange haar bedoelde... Het meisje wees daarop stralend naar mijn glanzende, kitscherige oorbellen! 'k Heb nog wel even gelachen met oma toen ik zei, dat ik me soms meer de koningin-moeder voelde... maar ja, dat is tenslotte ook een prinses!

Dinsdag 8 mei 2001

Ik kreeg een leuk telefoontje! De vraag luidde of ik nog interesse had in de functie, waar ik een tijdje geleden voor afgewezen was (zie 23 en 28 april). De vrouw die ze aangenomen hadden was alweer opgestapt, omdat zij het werk 'te zwaar' vond. Morgenochtend mag ik komen voor een gesprek. Heavy!!! Kennelijk waren er nog wat gegevens bewaard gebleven... :-)

Maandag 7 mei 2001

R had nog een dag vakantie en wilde graag naar de Noordermarkt. Ik zag een groep vrouwen uit Staphorst in klederdracht naast een stel moslimvrouwen voor een marktkraam staan en op een of andere manier zagen ze er zo identiek uit! Ik heb een superman gekocht: een gifgroene, plactic pop met oranje cape. Hij hangt boven mijn bureau. Dankzij twee batterijen en een propeller kan hij echt rondjes vliegen! Ik heb een zwak voor dit soort mechanische troep en mijn verzameling is al best groot. 's Avonds kwam ik boven en... daar lag superman: aan stukken op mijn bureau... neergestort! "One day fly?" Nee hoor, ik heb hem weer met liefde opgelapt en... hij doet het weer! :-)

Zondag 6 mei 2001

In de zondagskrant de aankondiging: 'workshop Mostasje maken'. Het heeft even geduurd voor ik begreep wat dit inhield... ('een tasje van gaas wordt bekleed met mos en plantjes') Ik dacht dat het iets met een 'snor' was... :-) Gekeken naar een wedstrijd van mijn zoon JJ die (volkomen illegaal - shh!) na twee jaar weer eens in de tenniscompetitie opdook. Hij kan het nog! Ik vergis me steeds opnieuw in het zonnige weer, want ik had het erg kkkkkoud! Toch 's avonds maar een ijsbestelling gedaan, bij een zeer lief persoon die aanbood dat eens voor de hele familie bij de Italiaan op de hoek te gaan halen... dat zijn toch best wel veel bolletjes bij elkaar hoor :-) Pistache, mocca en hazelnoot voor mij!

Zaterdag 5 mei 2001

Bevrijdingsdag! ;-) Ik heb bloemen gehad.

Vrijdag 4 mei 2001

Vanmorgen eerst wat geknutseld aan de website van de computervereniging waar ik lid van ben: CVOO. De fotoreportage van de laatste open dag staat erop! (en al twee leuke reacties gehad; wat zijn sommige mensen toch aardig) Daarna snel naar de tennisbaan om te kijken hoe R. het eraf bracht in de halve finale kringkampioenschappen tennis. Gewonnen! Ik geef haar een goede kans in de finale, die vanmiddag gespeeld wordt*. Ik hoop dat ik daarna nog wat tijd over heb, om wat in de tuin en met name aan de vijver te doen. Ik vind het heerlijk om bij de vijver te zitten en een beetje in het water te staren. Ik kan niet wachten tot het net dat erover hangt eraf mag. De reigers trouwens ook niet...! Eerst maar eens kijken of ik die groene algensmurrie kan verwijderen.

*17.30 uur: Bekijk hier het resultaat. Met dank aan Henk v.d. Leur.

Donderdag 3 mei 2001

Mijn dochter en ik gingen winkelen in Amsterdam. Lieve, bezorgde JG raadde ons aan 'vooral bij elkaar te blijven' :-) In het begin ging het al meteen mis, want onze eerste aankoop was een grote beker ijs voor R. Omdat zij tóch alle winkeltjes binnen wilde, bleef ik voor de ingang wachten met haar ijs in mijn handen. Zo komt het dus dat elke bewakingscamera in de Kalverstraat die gericht is op de entree van de winkel gedurende geruime tijd verontrustende beelden laat zien van 'de kleine vrouw met de grote McFlurry'. Ook wat later scheidden onze wegen zich regelmatig: R. heeft een grote voorliefde voor de 'grote' merken en ik haak toch al snel af richting voordeelrekjes... ;-)
Leuk winkeltje ontdekt: het ligt boordevol zeer aantrekkelijk spul, dat eruit ziet als snoep of taart, maar het is allemaal zeep e.d. Elke dag vers gemaakt van natuurlijke ingrediënten! Kijk zelf! En bij voorkeur naar het assortiment 'zeep'.

Woensdag 2 mei 2001

Een bericht van een Amerikaanse mailing list vermeldde terloops dat 'Spring has sprung' aldaar en het begint er inderdaad ook hier ein-de-lijk een beetje op te lijken. In het zonnetje gezeten dus en gekeken hoe mijn dochter streed voor een titel in de tennis-kringcompetitie. Ik geniet van haar om wat zij is en wat zij doet. Zij heeft veel talenten. Streetdance is haar grote passie. Vrijdag speelt zij verder om het tenniskampioenschap in de halve- en misschien 'grote' finale. Ik heb haar aangeraden wat 'streetdance-technieken' in haar voetenwerk op de tennisbaan te gooien, wat zij natuurlijk heel STOM vindt! ;-) De trainer was ook aanzwezig. Hij staat bekend om zijn positieve, rustige uitstraling ;-) Met hem gesproken over het Tibetaanse volk en reizen naar verre landen. Hij dacht dat ik daar een type voor was. Het kost me meestal al moeite de dorpsgrens te overschrijden, maar je weet maar nooit... :-)

Dinsdag 1 mei 2001

Het team waar ik vorig jaar nog tenniscompetitie mee speelde had mij vandaag nodig als invalster. Ik ben gestopt met competitietennis, omdat ik het spelletje wel heel erg leuk vind, maar eigenlijk geen geduld heb voor - uhmm - het randgebeuren. Ik speelde tegen een heel aardige vrouw. Zij was doof. Normaal ben ik al niet zo'n killer en toch al heel scheutig met complimenten als de tegenstander een mooi punt maakt; nu stak ik een beetje overdreven op Nina Brink-achtige wijze beide duimen in de lucht, wat best lastig is met een racket in je handen. Ook andere 'vanzelfsprekendheden' moest ik via lichaamstaal, mimiek en gebaren duidelijk zien te maken. Zij zal wel gedacht hebben, "die spoort niet helemaal..." :-)
Maar serieus: ik voel me altijd bijzonder gehandicapt als ik met dove mensen wil praten en als dat iets vaker nodig zou zijn als nu het geval is, zou ik het heel interessant vinden om gebarentaal te leren spreken.


30 mei: 11.02 uur


30 mei: 09.12 uur..." 't Is wonderlijk om als omnivoor
De woorden op te kunnen vissen uit
Een zelden aangesproken reservoir
Van taal, een zwarte bron die zich ontsluit

Dat ik iets in mijn eigen hoofd kan vinden
Wat ik niet wist dat daar te vinden was -
Fluor en mica in de dode stenen"

Gerrit Komrij
(uit: Woordenschat)


25 mei

stenen kunnen drijven23 mei
zie ook 7 mei
(dit was het enige figuur in huis, dat niet meteen wegdook op het moment dat ik met mijn nieuwe cameraatje wilde toeslaan, vandaar...)12 mei7 mei4 mei


Meermin - Erik Spinoy

Ze heeft een vijver

onder zich, een tuin en een paleis
in het vooruitzicht en in zichzelf de
onpartijdigheid van wie alleen maar
stilstaat. Levens lang al ziet ze

elk seizoen - ontluiken en weer
kleumend dichtgaan. Verval, kortom, in
alle mogelijke refreinen. Ze kent de
zinloosheid van het aanhoudende

herstel. Men bouwt slechts huizen
die in brand staan. De haast waarmee
iets wordt, zodat het haast met niet
geweest zijn samenvalt, kan haar niet

deren. In wat ze ziet kent ze zichzelf, het staat in haar gebeiteld.