zaterdag 31 maart 2007

# Familiedag vandaag. Met broer, zussen, schoonzus en zwagers Amsterdam in. Eerst koffiedrinken bij moe.

Toevalligerwijs is het ook open dag op de wallen. En mooi weer :-)

(Ooit zaten wij met z'n allen op tandems. Dan leer je je familie pas goed kennen. Kijk hoe zij als stel op een tandem stappen. Diverse huwelijken dreigden die crisis niet te weerstaan. Maar vandaag dus de uitdaging: survivallen op de wallen.)
vrijdag 30 maart 2007

# De conciërge, die bekend staat als iemand die zich niet graag het vuur uit de sloffen loopt (zijn 'to-do' lijst geniet wereldfaam) is geveld door een dubbele hernia.

Er circuleert een van harte beterschapskaart, waarop iedereen een welgemeend en in veel gevallen een nogal komisch berichtje krabbelt, want D. houdt wel van een geintje.

Ik heb mijn dag niet zo en kom niet verder dan: Sterkte D.!

De directie schrijft: Rustig aan D., neem je tijd. Nu kun je eindelijk ongestoord de hele dag lekker niks doen.
dinsdag 27 maart 2007

# Ik mocht op reis met datzelfde smoeltje van vorige week. Ze had het goed voorbereid en hield de printjes met het reisadvies stijf in de hand geklemd. Met de bus van Kogerveld naar Amsterdam, twee keer overstappen en met de trein terug.

Ze was nog nooit in de Bijenkorf geweest en haar snoetje was in negentien jaar nog nooit van een spoortje make-up voorzien. Dat kwam goed uit. Een specialiste wilde dat best voor haar doen en die deed dat heel erg leuk. Heel smaakvol in lichte tintjes. Ontluikende prille schoonheid. En zag ik daar een spoortje zelfvertrouwen? Ik kreeg behoefte om te juichen.
zondag 25 maart 2007

# Tijdens het skaten verloor ik een schroefje. Kort daarna blokkeerde het wiel.

In een uithoek van 't Twiske. Langzaam ondergaande zon. Bijna idyllisch. Niemand te bekennen. Geen telefoon. Met alleen een wiel in mijn handen.

Gelukkig niet gevallen. Wel bijna: toen ik probeerde verder te skaten zonder rechterachterwiel. Dat gaat echt niet. Zwaar gekrenkte trots. Ik had die wielen er eigenhandig een poosje geleden ondergezet.

Met gebogen hoofd aanvaardde ik de terugtocht, te voet, met de skates onder de arm. Heldin op knalgele sokken. Wat is daar nu gek aan? Ik loop hier gewoon lekker op mijn gemak naar een muziekje te luisteren. Let maar op, het wordt een fitnessrage... de wanhoop.

Er kwamen twee mensen voorbij die een stukje aan het fietsen waren. Een spontane stop moest ik afdwingen. Zijn achterband was wat slap, probeerde de man nog. Tegensputteren hielp niet, ik zat al en gaf hem met mijn hoofd een duwtje in de rug, zoals kinderen dat doen als ze mee willen helpen trappen.
zaterdag 24 maart 2007

# Het was tevens Kaapverdiaanse themaavond, georganiseerd door de woningbouwvereninging en de drie Kaapverdiaanse mensen en die ene Kaapverdiaanse paardenkop zaten al in de film, maar wij hebben wel de h-e-l-e avond naar Kaapverdiaanse muziek zitten luisteren, en dat is niet handig als je veel te bespreken hebt.

Eerst uit de speakers, hard, en toen wij later zelf in de filmzaal zaten nóg harder, want het klonk door alles heen en toen wij weer in het cafe kwamen was daar de Kaapverdiaanse disjockey, die Kaapverdiaanse muziek stond te draaien op het podium, maar toen waren de Kaapverdiaanse mensen die het waarschijnlijk heel mooi hadden gevonden al lekker naar huis.

Na de film (Little Children) hadden wij natuurlijk nóg meer te bespreken. De dj zag dat en draaide het volume op. De hoop dat wij gingen dansen had hij allang opgegeven, maar praten ging hij niet toestaan. En toen nam ik nog maar een wijntje teveel.
vrijdag 23 maart 2007

# Ik ben verliefd en het begint ernstige vormen aan te nemen. Gister heb ik iedereen die mij mailde over heel andere zaken ongevraagd een foto van het onderwerp van mijn affectie retour gestuurd. Daarna stokte in veel gevallen langzaam de conversatie.

Dat zou voor een zinnig mens als ik toch een signaal moeten zijn. Ik denk dat zij meer willen.
donderdag 22 maart 2007

# The original design concept for the album Motherland (speciaal voor Merel)
dinsdag 20 maart 2007

# Ik zie nog steeds het gezicht voor me van het meisje dat aan het eind van de pauze bij de koffietafel kwam melden dat er twee leerlingen door een ruit gevallen waren. Daarna werd ze steeds witter en zeeg tegen de muur ineen. Paniek, rennende collega's, ziekenwagens en politie. Ik ben voornamelijk bezig geweest met dat meisje, dat in shock raakte en de opvang van andere geschrokken kinderen, die allemaal rond de grote tafel kwamen zitten. Glaasjes water uitdelen, trillende handen vasthouden, tranen drogen. "We zitten hier wel veilig" zei er een. "Ja", zei een ander. "Abdel, je broer wordt afgevoerd" riep een meisje, dat even daarvoor nog hevig zat te snikken, veel te stoer. Hopen dat het meevalt.
maandag 19 maart 2007

# 'This is an email with your lost account info'.

Owja. Ik lach spontaan om mijn eigen vondst. Passwords bedenken, vergeten en weer opvragen. Verbazend leuk.
zondag 18 maart 2007

# Geluk zit in een klein hutje (oftewel Skiheil ist geil): de hele serie.

Let ook op de verstekeling aan het eind. Ik wou net doen of ik hem niet zag, maar ja...
zaterdag 17 maart 2007

# Ik heb vrienden gemaakt op vakantie.
zaterdag 10 maart 2007

# Arrivederci

                    xcvrijdag 9 maart 2007

# De voorbereidingen voor 'een weekje weg' zijn in volle gang. Bijna alle benodigde spulletjes zitten in de koffer. Er kan niet zoveel meer mis gaan.

Alleen het zakje biotex zou bij de douane nog wel eens voor problemen kunnen gaan zorgen...
donderdag 8 maart 2007

# De arrestatie van een suffragette (door maar liefst twee bromsnorren)
woensdag 7 maart 2007

# Ik heb een stemlustige kiezer een duwtje in de goeie richting gegeven.

Hij zat met zijn rolstoel vast in de deuropening van de aanleunwoning naast die van mijn moeder en vroeg of ik hem even wilde helpen. Dus gaf ik hem een slinger richting stembureau, een eindje verderop in de gang.

Nu moet ik zelf nog beslissen op wie ik ga stemmen. Het wordt in ieder geval een vrouw. Ik zoek een charismatische vrouw.

Update: Charisma? Ach. Marja (kieskring 2 - lijst 4 - nummer 9) is in ieder geval een vrouw die van aanpakken weet.
dinsdag 6 maart 2007

# In het kader van het project 'zelfstandig reizen per trein' heb ik vanochtend met twee 'studenten' de kunst van het overstappen geoefend. Ik heb het zo weten te sturen dat we midden in dat proces een heusche tearoom in hartje Wormerveer hebben aangedaan.

(Hun gebak is aanmerkelijk beter dan de website.)
maandag 5 maart 2007

# Hèhè... we zijn er: (klik)

Kerkstraat 33
zondag 4 maart 2007

# Wat is dat toch met mannen?

Dat, wanneer je vraagt "Zullen we een partijtje tennissen?", hij twee minuten later in vol tenue naast de fiets staat met een racket in de hand, en jij op datzelfde moment nog in kamerjas voor de badkamerspiegel met een mascararoller in de aanslag.
vrijdag 2 maart 2007

# Ik heb ze gezien hoor: vogels met takjes in hun bek, zelfs een paar honden met een wat dikker exemplaar. Er mag gebouwd worden. Ik ben benieuwd wat ze er dit jaar weer van gaan maken.

Zelf kan ik het ook niet afwachten. Ik heb mijn zinnen gezet op dit stukje grond, precies daar waar die omgevallen boom over het water hangt. Daar zou ik heel erg graag willen wonen. De gemeente doet vaag en zegt dat ik het weekblaadje in de gaten moet houden, waar de plannen in gepubliceerd gaan worden, maar ik kan het niet afwachten en word er een beetje nerveus van, want straks halen ze die overhangende boom weg en daar heb ik mijn eigen plannen al voor gemaakt.

Ik denk dat we alvast moeten beginnen met een leuk houten hutje op die plek en een rood wit gestreept lint eromheen.
donderdag 1 maart 2007

# Mijn latent aanwezige basisbinnenpret was ver te zoeken afgelopen paar dagen. Stilletjes zat ik onder m'n steen.

Vandaag is een mooie dag om eronderuit te krabbelen. Dat begint goed. Er ligt een afgehakte duim voor mijn deur. Het Nederlands Forensisch Instituut krijgt het druk.


mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes ~ rss