zaterdag 30 juni 2007

# J. vertelt mij de afloop van de bloederige actiethriller Narc; een film die ik door omstandigheden niet helemaal af heb kunnen zien. Mijn ogen vielen dicht.

J. gaat helemaal op in zijn verhaal, trekt op een gegeven moment zijn hand met gespannen duim en wijsvinger uit de zak van z'n kamerjas en roep er ook nog 'pang pang' bij.

Hihi. Dit is leuker dan de film.
vrijdag 29 juni 2007

# Lieve broer, zussen,

Het kleine steelpannetje, waar moe altijd pap in kookt, heb ik weggegooid met haar permissie. "Ik kan zelf zo moeilijk dingen weggooien" zei ze "doe jij het maar." Het was zwart aangekoekt, omdat ze steeds in slaap valt tijdens het koken.

Vanochtend kwam ik trots een nieuw pannetje brengen, een schattig mini-wokje met anti-aanbaklaag, maar dat heeft ze afgekeurd. Het moet een klein, hoog modelletje zijn. Er staan nog vier steelpannetjes in het kastje, maar die voldoen allemaal net niet aan de eisen.

Ik ga mijn best doen, maar misschien laat ik het ook wel even zitten, dat pannetje.

kus!
Cockie
donderdag 28 juni 2007

# Wie er ook geweest is, zal begrijpen dat deze en deze foto een knap staaltje werk is. Puur overleven of tenminste je bril zien te behouden was al moeilijk genoeg.

(a: Je mocht absoluut niet fotograferen en
 b: er kwamen tonnen papier in strookvorm voorbij op hoofdhoogte.)
woensdag 27 juni 2007

# "De mensen kijken tegenwoordig niet verder meer dan de toekomst", riep een handelaar op de Nieuwmarkt bevlogen tegen een klant, die voor de zekerheid maar instemmend knikte.

Op datzelfde plein een dame met een Saab en een piano.
En het was mooi!, mooi!!, mooi!!!
en mooi zo: (een dame in het publiek, solidair, in een rolstoel.)
dinsdag 26 juni 2007

# Mijn kunstminnend oog werd getrokken door deze ets.
maandag 25 juni 2007

# "Vindt u het goed, dat ik een foto neem, terwijl u met de afwas bezig bent?" vroeg ik netjes aan de stoer gespierde eigenaar van hotel The Black Tulip, die juist een bordje stond af te spoelen in de open keuken annex lounge.

"Geen denken aan, je komt hier toch voor de architectuur?" zei hij direct. Ik begreep dat hij geen tegenspraak duldde.

Met die foto wilde ik laten zien dat sadomasochistische leernichten ook maar gewone mensen zijn. Nuja, dan niet. Ik droop af naar de hotelkamer, die in kader van de nationale architectuurdag opengesteld was voor het publiek.

De plafonds van het grachtenpand zijn heel erg hoog, zodat er boven het bed ruimte is voor een tuigje aan stevige kettingen. In de hoek een soort biechtstoel met opengewerkte smeedijzeren deurtjes en hier ziet u hoe uw verslaggeefster ter plaatse een steil trappetje beklimt om een grote kooi op het vlierinkje te bekijken.

U kunt dus rustig uw huisdier meenemen, mocht u van plan zijn daar een nachtje te gaan slapen.
zaterdag 23 juni 2007

# De eerste keer dat ik hem zag, een paar weken geleden, heb ik hem weten te weerstaan, maar de herinnering liet me niet los. Ik moest terug.

Hij was zoet en zalig. Ik moe, maar voldaan.
vrijdag 22 juni 2007

# Dat mensen blij worden van koeien in de wei, staat er in de krant. Kweenie hoor... doe mij maar pinkwins.

En 'Eind goed, al goed' boven een foto van gehandicapte weeskinderen in Irak; gekleed, in een rolstoel met een speelgoedbeest in de magere armpjes gedrukt. Gister lagen diezelfde kinderen in een ander kindertehuis, met een corrupte directeur, nog uitgemergeld en naakt op de grond.
donderdag 21 juni 2007

# "Ooooooooooooooooooooow, ik heb iets fouts gedaan."
"Wat dan?"
"Nou moet je kijken, er kwam iets over pictogrammen, dat heb ik aangeklikt en nou zijn ze weg, allemaal gaten."
"Dat is helemaal niet erg, je gebruikte ze toch niet."
"Ow."

Hihi (besmuikt).
(Besmuikte hihi's zijn de fijnste die er bestaan.)
woensdag 20 juni 2007

# Mijn vriendin uit Reduzum, een zeer gewaardeerde lerares Economie aan de Hogeschool van Leeuwarden, besloot vier jaar geleden dat het tijd was om verloskundige te gaan worden. Er was nog plek bij de opleiding in Maastricht. Ze huurde daar een onderkomen en pendelde heen en weer tussen studie en gezin (drie kinderen en supportende echtgenoot).

Nu is ze klaar en pakte en passent ook nog de scriptieprijs mee. (Een literatuurstudie naar de effectiviteit van het strippen van de vliezen, maar dat wilde u vast niet weten.)
dinsdag 19 juni 2007

# "Cockie, controol effe leer..."

Hij kon de juiste woorden niet zo snel vinden, maar ik begreep zijn verzoek meteen.
maandag 18 juni 2007

# Verdomme. Vergeten afscheid te nemen van BZN. Mag het nog?
donderdag 14 juni 2007

# Ik was bang dat ik ze moest missen (Oerol)

maar daarna dobberen de zomersprookjes verder

en stranden tot mijn grote vreugde
ook in Castricum en Heemskerk.
woensdag 13 juni 2007

# De druif die vorig jaar geplant is, draagt drie van zulke trosjes.
Zestien zwarte bessen, ook een primeur, schieten al lekker op.

Een gigantisch oogstfeest komt steeds dichterbij.
dinsdag 12 juni 2007

# Op school vertelde ik de leerlingen dat ik naar Italië was geweest. Een land waar ze niet veel binding mee hadden, maar de toren van Pisa, ja hoor, die kenden ze wel. Ik verzekerde hen dat hij inderdaad erg scheef staat en groter is dan ik had gedacht.

"Stonden er ook hele grote blauwe poppetjes op?" riep een jongen dolenthousiast.

Het artistieke idee spreekt me enorm aan.
maandag 11 juni 2007

# "Ik wil later een baan die niet door de eerste de beste uitzendkracht ingevuld kan worden."

Also sprach meine Tochter. Enige ambitie kan haar niet worden ontzegd.
zondag 10 juni 2007

# Het is nu 1-1, godzijdank, en ik ben heel erg voor Federerererer.
zaterdag 9 juni 2007

# Ik was in het geboortehuis van Leonardo da Vinci en bezocht een expositie over de zaken die hem zoal bezighielden. Geloof me, dat waren er veel. Met zijn ideeën was hij de rest van de mensheid toch een aantal eeuwen te snel af. Bestaan er tegenwoordig eigenlijk nog zulke grote geesten?

Architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, sterrenkundige, natuurkundige, scheikundige, beeldhouwer, schrijver, schilder en componist was hij en wordt gezien als het schoolvoorbeeld van het renaissance-ideaal van de uomo universale en als genie.

"Een genie is iemand die tw grote ideen heeft gehad." (dus meer dan 1) haal ik voor het gemak maar weer eens uit de wiki. Hm...

Wat Leonardo bijvoorbeeld met de ogen van de Mona Lisa deed is niet voor iedere kunstenaar weggelegd, zo blijkt hier...

(Wel heel erg om gelachen, met dank aan de vrienden van Eduardo Acton. Een man die mij ook intrigeert maar waar ik helaas geen verdere info over kan vinden.)
vrijdag 8 juni 2007

# U-ren hebben we gelopen, maar het was de moeite meer dan waard.

Tussendoor had ik nog tijd om twee boeken achter elkaar in één ruk uit te lezen. Ja wie doet mij dat na. Duizend schitterende zonnen - Khaled Hosseini en Boven is het stil - Gerbrand Bakker. Zucht. Alles weer voorbij.


mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes ~ rss