donderdag 30 juni 2005

# Het regent op Wimbledon, Haloscan is stuk, ik heb een koutje gevat want ik stond op de tocht, maar... ik heb wel mooi de eerste foto's van mijn nieuwe brillen, rechtstreeks uit de parkeergarage: (erg mislukt, dat dan weer wel)

bril 1
bril 2
# Misschien ken je die Pearl-commercial, waarbij 'zij' op koopjesjacht en beladen met tasjes op het laatste moment nog even een winkel inrent en twee brillen scoort?

Nou. Dat dus. Een rode gewone en een paarse tegen de zon. Goeie actie van Cockie.
woensdag 29 juni 2005

# Lekkere grote yoghurtgums.

In het echie zijn ze klein. Ik ben al bijna op de bodem van het zakje, en nu heb ik pas door dat ze 'tropical' en 'nieuw' zijn.

Dan ga ik nu maar eens heel bewust en langzaam de vijf verschillende smaken proeven en raden.
dinsdag 28 juni 2005

# We ruimen het lokaal een beetje op. Mijn collega vraagt: "Wat doen we met die laaf?"

Ik doe een suggestie en voor ik met mijn ogen kan knipperen is dit het geweldige resultaat. Zo zie ik laven het liefst.
# Vandaag maar weer op de fiets. Lekker scheuren.
maandag 27 juni 2005

# Grote verrassing!!!
zondag 26 juni 2005

# Ik nam een terrasstoel, maar zij koos positie aan de voet van Czaar Peter en bekeek de wereld om zich heen. Fles Roosvicee onder de arm. (Die Czaar heeft trouwens nog steeds een tweede huisje in Zaandam.)

De foto heb ik genomen met mijn oude cameraatje. De nieuwe is vier weken op vakantie bij Canon. Het klepje van de memorycard sloot niet meer. Een fundamenteel haakje miste een stukje van één millimeter. Afgebroken. En vijf dagen daarvoor liep mijn garantietermijn af.

Verkoper 1 schatte de totale reparatie op ruim tweehonderd euro en raadde mij vol spijt in zijn stem aan een nieuwe te kopen. Toevallig passerende verkoper 2 zei: "O ik bel wel even met Canon. Die doen niet zo moeilijk. Dat geintje kost u niks."
zaterdag 25 juni 2005

# Tijdens die geweldige onweersbui midden in de nacht ging ik af en toe maar even bij haar kijken. Haar kamertje werd soms fel verlicht door de lichtflitsen, de knallen deden mij in elkaar krimpen, maar zij sliep door alles heen in haar kleine slaapzakje, overdwars in het kampeerbedje. Terug in bed hoorde ik door de babyfoon bij haar de regen met enorm geweld op het schuine dakraam kletteren. Zij hoorde niets.

Om zes uur was ze wakker. Om tien over zes was ze klaarwakker. Het is nu half negen en ik heb al mijn troeven zo'n beetje verspeeld. Het leukst vond ze het om een deksel op een plastic doos te klemmen (ze begrijpt wat 'andersom' betekent) en dat er dan met vereende kracht weer af proberen te krijgen.

Is er vandaag misschien ergens een Tupperwareparty?
vrijdag 24 juni 2005

# Ze komt een weekendje logeren, heeft twintig luiers mee en... een bikini!

Gelukkig heb ik het hier niet over mijn schoonmoeder (sorry Jannek) maar over haar.
donderdag 23 juni 2005

# Hoe zal ik het zeggen...? Ik ben werkelijk heel erg verdrietig over een bericht van Yak dat ik net onder ogen kreeg. "Het liep anders". Even daarna lees ik in mijn reactieding een opmerking van iemand over heel iets anders waar ik een beetje om moet glimlachen.

Ik probeer een theorette te bedenken over loggen, loggers, hoe dat zit en wat het soms met je doet, maar ik kom er zoals gewoonlijk niet echt uit. Vandaag zijn mijn gedachten bij Yak en zijn vrouw.
woensdag 22 juni 2005

# Lelijk....

Ik heb gemaild naar de redactie. Zo. Beter.

(Kinderachtig hè? Ik kon het niet laten.)
# "Hoe noem je een mannetjeseend?"

Achter de strijkplank, gezellig in het midden van de kamer, keek ik met één oog naar Met het mes op tafel. Dat is een aangenaam voortkabbelend programma, vooral door de presentatie van Joost Prinsen (bij mij nog altijd beter bekend als Erik Engerd). Ik grinnikte nog een beetje na en verbaasde me over de inzet van de barvrouw, die elke aflevering een keer een stukje mag zingen. Zij doet dat altijd werkelijk op afgrijselijke wijze, heel schel en in Engels dat heel erg op onze eigen taal lijkt, maar... met enorme lef!

Ai tink ijm goonnaa bie set,
Ai tink its toedeej, yeah.
Te gurrl dets drijving mie met
Is goowing uweej....


De kandidaten wisten het te herkennen. En daar gaat het om. Yeah. Later zong Prinsen virtuoos een stukje Hazes.

Terwijl ik mijn stoomstrijkbout vol op de kraag van het laatste lastige overhemd drukte, zag de kandidaat met de beste kansen door een fatale krabbel op zijn lei de prijzenpot aan z'n neus voorbijgaan.

"Donald"
dinsdag 21 juni 2005

# Een coole site, een log als het ware, over glasvezel. Huh? Glasvezel ja:

Dwars door Amsterdam
# Godsallemachtig wat heb ik slecht geslapen. Dat wil zeggen: weinig. Alle vogels van Oostzaan en omstreken kwamen keihard om de beurt voor mijn open raam: "KWETTER" roepen. Volgende keer graag allemaal tegelijk.

Ik ben er helegaar deuzelig van. Wanneer ik me omdraai sta ik stil op de plek van bestemming maar die plek draait verder.

Vandaag maar een beetje rustig aan doen en om te beginnen iets makkelijks uitzoeken voor het avondeten. Ik heb nog een fijn recept liggen. Daar zal ik mijn pappenheimers (hee, ken ik jullie?) eens mee verrassen...!
maandag 20 juni 2005

# Ik ga de vriezer ontdooien en op een stoel ervoor zitten kijken naar het smelten van het ijs.

(Op het aanrecht achter mijn rug ontdooien langzaam maar zeker: drie pizza's, twee pakken perenijs, een doos raketten, brood, kaassoufflé's, gehakt, drie keer Valess, scholfiletrolletjes en een restje sorbetijs...)
zondag 19 juni 2005

# Waarheen leidt de weg, die wij moeten gaan...?

In mijn bed, op zolder, werd ik vanochtend gewekt door het gekriebel van.... een mier! Hij liep over mijn arm en heeft dat helaas met de dood moeten bekopen.

Het ging snel en ik heb er een beetje spijt van. Eigenlijk had ik wel willen weten wat het dappere beestje bezielde en hoop oprecht dat zijn familie en vrienden niet ergens in een hoekje op zijn terugkomst zitten te wachten...
zaterdag 18 juni 2005

# Twee kleine jongetjes:

"Zullen we doen dat we onder water zijn?"
"Ja maar dan konden we wél gewoon ademen."
"Goed, dan gaan we spionnen vangen."
# Herinnert u zich deze nog?
Welnu: we hebben een aardbeiendief.
vrijdag 17 juni 2005

# Berichtje aan mijn dochter:
Je bent geslaagd lieffie.
# Gat in de markt door ontslagen kanonskogel.

Het heeft even geduurd, maar na een paar keer overlezen begrijp ik het, denk ik. Zo dacht ik bijvoorbeeld eerst dat de ontslagen man vliegangst kreeg als zijn act goed dreigde te gaan slagen. Het NHD-today. Leest u even mee?
donderdag 16 juni 2005

# Click here to buy. Eenmaal, andermaal....
# Dit gaat hem worden: Calvaire "Een bos vol beestachtige Belgen".

De première van een film en tevens eerste voorstelling van geheel vernieuwd filmhuis De Fabriek (met terras aan de Zaan:-)

En een vrijkaartje van Albert Heijn.
woensdag 15 juni 2005

# "Vos op Hoge Veluwe"

Jaja... maak dat de kat wijs.
dinsdag 14 juni 2005

# Ik tenniste tegen James Joyce, Oscar Wilde, G.B. Shaw en W.B. Yeats.

Die werden af en toe gebeld, dus dan moesten we even stoppen, maar dat was niet zo erg.

Ik realiseerde me wat een gelukkig mens ik toch was; dat ik gezond en wel op zo'n mooie dag als vandaag een potje mocht tennissen met mijn maatje(s).

Dat kostte me de overwinning, want in mijn hoofd was ik bezig een stukje te schrijven over hoe gelukkig ik wel niet stond te zijn...

Commentaar van de tegenstander(s):

I will not serve that in which
I no longer believe, whether
it call itself my home,
my fatherland or my church.

The soul is born old, but grows
young. That is the comedy of life
The body is born young and grows
old. That is life's tragedy.

The worst sin toward our fellow
creatures is not to hate them
but to be indifferent to them:
that's the essence of inhumanity.

For the good are always the
merry, saved by an evil chance
and the merry love the fiddle
and the merry love to dance.
Volgende keer pak ik ze!
maandag 13 juni 2005

# Proefondervindelijk heb ik ontdekt dat een aardbei eenzaam in een vaasje eerder rijp is dan zijn soortgenoten aan de moederplant.

Het was even een lullig moment. Ik schikte de plant zodanig dat hij het beste tot zijn recht zou komen en kort daarna stond ik met een afgebroken takje en daaraan bungelend de grootste en veelbelovendste aardbei in mijn handen...

Zie hier de situatie van de zomerkoninkjes na een lekkere frisse onweersbui: het geheel en de close-up.
zondag 12 juni 2005

# Nabij het Zaantheater liep Lenette van Dongen rond met een cameraploeg en beklom bevallig de trap langs de kade. De camera volgde haar bewegingen, maar ik had alleen oog voor mijn dochter die danste met alle andere danseressen van Zaandam. Over dat optreden kan ik kort zijn: ze was veruit de aller- allerbeste.

Maar de Zaan blijft trekken. Altijd.

(Als je weet wie dit gedicht gemaakt heeft krijg je een pluim.)
zaterdag 11 juni 2005

# De school beschikt over een puntgave, zeer complete set Märklin Metall (soort Meccano), een gift van iemand, waar duidelijk heel liefdevol mee omgegaan is.

En nog steeds: de jongens vertonen hetzelfde plaatje...
vrijdag 10 juni 2005

# Een geweldige dag voor pannenkoeken!

Ik ga pannenkoeken bakken met een groepje 'studenten' en onze bijzondere aandacht krijgt het keren van de koek in de lucht en daarna uiteraard het weer opvangen in de pan.
Vorige week bakten we hartige taart waarbij het vol overgave geklutste eimengsel vroegtijdig de springvorm aan de onderkant verliet. De vorm sloot niet goed af.

Vandaag heb ik het volste vertrouwen in een goede afloop! :-)

(Alhier meer 'Keepvogel' en ander moois van Wouter van Reek.)
donderdag 9 juni 2005

# Talk Cockney with Uncle Fred and the Cockney translater.

(Daar ga ik het natuurlijk helemáál mee maken op ondergenoemde borrel... 'talk Cockney met Cockie'. Me Rebel.)
# "Wat zeg je? Ik versta je niet..." hoor ik iemand roepen.
"Ow niksch...!"

Ik zit hardop te praten tegen mijn beeldscherm. Ik oefen. Ik declameer. Morgen wil ik onderstaande tekst voorleggen aan mijn collega's tijdens de vrijdagmiddagborrel en een beetje goed voor de dag komen.

Beginners:
Eerst even oefenen in het Nederlands:
Drie heksen kijken op drie Swatch polshorloges. Welke heks kijkt op welk polshorloge?

En dan nu in het Engels:
Three witches watch three Swatch watches. Which witch watch which Swatch watch?

Gevorderden:
Eerst weer eens oefenen in het Nederlands:
Drie transsexuele heksen kijken naar de knopjes van drie Swatch polshorloges. Welke transsexuele heks kijkt naar welk knopje van welk Swatch polshorloge?

En dan nu in het Engels:
Three switched witches watch three Swatch watch switches. Which switched witch watch which Swatch watch switch?
woensdag 8 juni 2005

# Terwijl hij me nauwlettend in de gaten houdt:

maak ik snel een paar foto's van haar: 1 2 3

Vanaf nu moet ik dus maar regelmatig gaan checken of er inderdaad vijf zwarte zwaantjes uit die grote eieren gaan komen...

Kijk ook nog even naar deze oerlelijke gans
Alles is scheef aan het beestje, maar er straalt toch nog iets van trots uit zijn oog (ik weet natuurlijk niet wat zijn andere oog op dat moment aan het doen is...)
dinsdag 7 juni 2005

# De verslagen over het mishandelen van het meisje Savanna worden steeds gedetailleerder en ik word steeds kwader. Op dat mens dat zich moeder noemt, maar ook op de krant en de wereld in het algemeen. Ik wil het niet meer horen.
# Ik ontving een bericht van een dame die vaststelde dat ze email van mij had gehad; dat ze blij was met mijn aandacht, maar of ik er alsjeblieft mee op wilde houden...

Na een goed 'gesprek' begreep ze dat mijn persoon er waarschijnlijk zelf niet veel mee te maken had.
We gaven de schuld aan het spamfilter. Ze was niet meer boos en sloot af met de woorden:

Ik word nu toch nieuwsgierig: wat is in hemelsnaam "cockie"?
maandag 6 juni 2005

# Ik heb de laatste tijd erg veel last van dubbelklappende koffiefilterzakjes.

(Hier stond nog een heel verhaal achter, maar ik wil het hier graag bij laten, vanwege het dramatisch effect.)
zondag 5 juni 2005

# Ik bekeek de wereld vanaf het balkon en ik zag dat goed was. Heel erg goed.

De man waar het allemaal om draait zag mij ook hoor. En de gitarist vergat van de weeromstuit te buigen.

Na afloop deelde Nitin Sawhney handtekeningen uit in de hal en ik durfde heel dichtbij te komen. Maar wel met een rood oortje :-)
zaterdag 4 juni 2005

# Pierce of Henin?
vrijdag 3 juni 2005

# Het examen zit erop. Afwachten maar, en in de tussentijd geld verdienen om straks wat van de wereld te kunnen gaan zien. Ze staat ingeschreven bij alle uitzendbureaus in de wijde omtrek en dat werpt zijn vruchten af.

Vandaag treedt ze aan als telefoniste bij een gerenommeerde bank. Gister heb ik haar al horen griezelen na het uitpakken en aan twee vingertoppen omhooghouden van een vleeskleurige panty. Ieieieieieiew! Samen met een paar geleende pumps en het verschafte mantelpakje zal ze er 'representatief' uitzien.

Maar alles beter dan de kleding die vereist was voor de baan die ze wijselijk haar neus voorbij heeft laten gaan. Flyers uitdelen bij Albert Heijn. In hamsterpak.
donderdag 2 juni 2005

# Ik blader door het ochtendblad, lees hier en daar wat koppen en krab eens achter mijn oor...

~ Redding hond uit Geul wordt man fataal
~ Agent gewond na aanval hond
~ Speurhonden op Schiphol
~ Plunderende husky in Oud-Koog
~ Topman Amerikaanse beurswaakhond weg

Terwijl ik mijn tweede beker koffie inschenk, zie ik hoe mijn vingers en nagels groeien en zich met schokkerige bewegingen om de pot vouwen... ow shit, wat een knoeiboel weer.
woensdag 1 juni 2005

# Een grutto. Zijn lange tenen onder de frêle pootjes omklemmen de rand van een hek met daarop een bord "Verboden toegang - Vogelbroedgebied".
Ik kom dichterbij en nader tot op twee meter. Hij is helemaal niet schuw. Ik denk dat het een jonge vogel is, want grutto's op leeftijd zijn meestal erg bang voor mij.

Het beestje spreidt zijn vleugels alsof het zeggen wil: "Kijk, dat weiland hierachter, met dat bloeiende hoge gras vol roze en gele bloemen, da's allemaal van mij!" Hij vouwt zijn vleugels weer in en wandelt rustig een stukje over het hek, mijn kant op.

Ik staar met open mond naar de kraaloogjes boven de lange dunne snavel. Kijk paniekerig om me heen of ik nog iemand anders op dit schoons kan wijzen, maar in geen velden of wegen is wat te zien. 'Ooooow wat vreselijk' kreun ik tegen de grutto en kan mezelf wel voor mijn kop slaan.

Zo'n unieke foto opportunity en geen camera. Wat enorm kutto.


# Knipoog

Ik zie de wereld met een wakker oog
en een dat ligt te slapen.
Maar ben ik triest en zo alleen

want alle mensen zijn gemeen,
dan huilt en huilt van lieverlee
mijn andere oog gezellig mee.

Ted van Lieshout
(gevonden bij Woordenaar)mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes