cockie.org


Dinsdag 15 juni 2004

# Aan mij zal het niet liggen...

Op mijn werk heb ik met de kinderen oranje zonnekleppen geprikt (eigenhandig en met met engelengeduld een touwtje eraan gefrutseld opdat hij bleef hangen op den hoofdjes) en een poule gemaakt.

Thuis eten we worteltjes.Maandag 14 juni 2004

# Nog niet iedereen is het erover eens, maar ik voel dat zij het is (en als het een grap blijkt te zijn dan zit ik er goed naast!)

She kept the soul alaaaaaaaaaaaf!

Megadikkevrouw is 'terug': petje af voor Dikkevrouw.# Vriend W. belde of ik even een thermoskan koffie wilde komen brengen, want hij zat met zijn klasje in een nabijgelegen waterspeeltuin en daar was niks te krijgen (behalve water, duh...).
Nou ken ik hem al wat langer dan vandaag en voor het heil van de kinderen heb ik met gezwinde spoed die koffie gebracht.

Aldaar heb ik me een poosje staan vergapen aan een gigantische snoek die dreigend rondzwom in de sloot naast de speeltoestellen. Zie foto (met klein zilveren bonusvisje erbij, om een indruk te krijgen van zijn afmeting).

Eigenlijk was hij best zielig, want er hing een groot stuk vislijn aan zijn lijf.Zondag 13 juni 2004

# Ik heb mijn dag niet. Bij het scheren van mijn man's schedel (wat meestal hartstikke goed gaat!) zag ik een reeds aanwezig wondje niet en raspte daar zonder compassie met de tondeuze overheen. Zielig man!

En nu zit ik hier met een nietapparaat in mijn handen dat nieuwe nietjes wil, maar heel erg moeilijk open gaat... ik denk dat ik verstandig moet zijn en het weg moet leggen. Ver weg.

Het lijkt me het beste om heel voorzichtig wat moois te gaan kopen in het winkeltje van de vrouw die mij opmerkzaam maakte op het volgende gedicht:

The More Loving One

Looking up at the stars, I know quite well
That, for all they care, I can go to hell,
But on earth indifference is the least
We have to dread from man or beast.

How should we like it were stars to burn
With a passion for us we could not return?
If equal affection cannot be,
Let the more loving one be me.

Admirer as I think I am
Of stars that do not give a damn,
I cannot, now I see them, say
I missed one terribly all day.

Were all stars to disappear or die,
I should learn to look at an empty sky
And feel its total dark sublime,
Though this might take me a little time.

~ W. H. Auden
Later!Zaterdag 12 juni 2004

# "Als je swing maar niet geblokkeerd wordt door die jas, anders heb je meteen een handicap..." zegt zij.

Midden in de woonkamer test ik of ik nog een beetje kan bewegen met een plastic regenjas over mijn kleding, want ik ga golfen op de Vlietlanden.

Met dertien vrouwen in regenjack die ook nog nooit gegolfd hebben.

Zij gaat helaas niet mee. Ze moet leren voor haar schoolonderzoek. Jammer, want volgens mij heeft ze het van nature. (Ze maakte me ook nog even attent op het onontbeerlijke afsluitende 'nakijk'-gebaar: met gestrekte hand boven in de verte turende ogen, de achterste voet sierlijk ingedraaid. We zullen zien...)# Vannacht zag ik lichtflitsen terwijl ik met mijn ogen dicht onder het dekbed lag. Ondertussen luisterde ik naar de ontiegelijk hozende stortregen op het dak en de rollende donder, veel verder.
Het voelde veilig en fijn; alsof mijn zintuigen vergiftigd waren en ik mijzelf kwijt was in een fascinerende tropische blender vol frisse sprankelende nattigheid en een barst van bloemies.

Ik denk dat het komt door dit heelrijke (en heelrijke it is) flesje: Beyond Paradise van Estée Lauder, dat ik gister heb uitgekozen in een winkel vol flesjes.

Ik zei dat ik een luchtje wilde dat op de geur van bloeiende jasmijn lijkt en dit benadert het.

An intoxication of the senses. Lose yourself in its fascinating blend of tropical wetness, zesty freshness and a burst of floralcy.Vrijdag 11 juni 2004

# Tijdens mijn tochtje naar de grote stad ben ik in de bushokjes en op andere plekken toch zeker zes keer de posters tegengekomen met reclame voor vakantieland Turkije, bestaand uit een niet gering aantal fraaie damesbillen in felgekleurde strings. Ze zullen u ongetwijfeld niet ontgaan zijn. Die dingen mogen met recht billboards heten.

Na de zesde keer heb ik er genoeg van. Het maakt ondankbaar. Ik wil ook van die billen, ook zo'n string en het brengt mannen maar op ideeën. Zie Geert.

Zie meer van Geert.# Op de politieschool was je een twijfelgeval, maar je hebt het gehaald. Op karakter.

Je voelt je stoer. Tot het moment dat je kennismaakt met je aangewezen partner...
De moed zakt je in de schoenen. Maar je steekt de handboeien in je achterzak en gaat de straat op. Boeven vangen.

Voor komisch duo is het nu te laat.Donderdag 10 juni 2004

# Beste bezoeker uit het europarlement

U zit natuurlijk heel erg in over uw plekje...
En terecht, want mijn oproep tot het stemmen op

Emine Bozkurt

waar heel erg veel mensen gehoor aan gaan geven (nummer 8 - PvdA) zal het hele Europese Parlement op haar grondvesten doen trillen.

Maak plaats en geef haar een mooie zetel!!!Woensdag 9 juni 2004

# Sinds drie dagen ben ik verslaafd aan Mini Calippo Sticks.

Het is begonnen als remedie tegen een lichte keelpijn en nu neem ik ze gewoon, zomaar, vaak, veelvuldig, regelmatig, steeds, ja ho maar weer de G.

Ik kan er met gemak zes achter elkaar op, misschien wel meer...

Mijn lievelingssmaak is sinaasappel, gevolgd door citroen, cola en als laatste aardbei. Meer smaken zijn er niet. Ze zijn er in diverse vormpjes (maan, driehoek, *, ~ en +) maar daar let ik eigenlijk nooit echt goed op.# Op een bankje zat een Arabische man met een klein soort doedelzak onder zijn arm. De schelle klanken snerpten door het verlaten park.
Nietsvermoedende passanten, tevens luisteraars tegen wil en dank, zouden niet vreemd hebben opgekeken bij een oosters getinte ballade en een gehypnotiseerde slang uit een mandje, maar hij speelde glashard 'Cause I'm Your Lady van Celine Dion. Heel bekend, maar bijzonder verwarrend!

Bij die ene vreselijke tenenkrommende hoge noot, die zelfs Celine nog maar net aan haalt, zag ik het hoofd van de vrouw die voor mij fietste tussen haar schouderbladen verdwijnen.

We're heading for something....
Ik voelde dat mijn eigen hoofd dezelfde houding had aangenomen.

Somewhere I've never been
Sometimes I am frightened
But I'm ready to learn
Of the power of love
Jaja...
Ik ging er in ieder geval harder van trappen.Dinsdag 8 juni 2004

# Een beetje vreemde collega van me zat vanmorgenvroeg voor schooltijd in de patio met twee cd 's voor zijn ogen naar de venusovergang te kijken, maar 'hij zag niks'...

Ik vertelde hem, dat hij beter naar de website van Planeten Paultje (ook voor uw kinderpartijtje) kon kijken. Dat werd namelijk aangeraden in onze krant, in verband met oogbeschadigingen. Maar dat wilde hij niet.

Toen werden er nog wat flauwe grappen over Venus (die zie ik elke dag) en de overgang over tafel gegooid en daarna ging iedereen aan de slag.

De zon! Die hebben wij gezien... sommige kinderen voor het eerst dit jaar gezien de blanke huidjes.

Wij smeerden ze in en zij gooiden met zand, snaaiden snoep, chips en spoten met supersoakers.

Om drie uur rolden ze helemaal gaar de busjes in.
Het was een mooie dag en dat is het nog steeds.Maandag 7 juni 2004

# Papier-maché. Tot je ellebogen in een emmer behangerslijm. Ontzettend troostend.

Een lege rol Pringles ontpopt zich tot rups. Een Downer, eerste klas charmeur, laat mij het werk doen en geeft aanwijzingen. Hij fleemt met een zoet stemmetje: "Cockieieieieieh... hier nog een beetje" en blijft zelf lekker schoon.

Een heel lieve collega heeft bedacht dat het een goed plan was deze prachtige dagen ziek te zijn en ik mag haar vervangen.

Vandaag was het warm en vooral plakkerig in de klas. Maar ik doe het met zoveel plezier. Die kleuterende pubers zijn een beetje anders, maar vooral heel erg lief.

Na zeer kort intern overleg is besloten dat we morgen met het groepje 'studenten' naar het strand gaan.Zondag 6 juni 2004

# Het was een fijne dag. We gingen bbq-en met vrienden en die vrienden zijn normaal al heel erg leuk, maar dit keer hadden ze als extraatje een tafeltennistafel in de tuin. Ik bedoel maar: wie heeft er vrienden met een tafeltennistafel in de tuin?

Mijn smash (het hele lichaam in een volmaakte soepele explosieve katachtige beweging, een snelle polsbeweging en dan voluit die dodelijke mep in het hoekje aan de overkant van het netje) is welgeteld één keer gelukt. Heerlijk.Zaterdag 5 juni 2004

# In het recreatiegebied waar ik mijn rondje hol, loopt nog veel meer gespuis rond. Ik ben altijd op mijn hoede en ieder persoon dat ik zie wordt gescand op gevaar.

Het is vooral eng wanneer je iemand hoort naderen die achter je loopt. Moeilijk ook, want op welk moment besluit je om te kijken? Tot nu toe heb ik geluk gehad. Allemaal goed volk.

Toen ik terugkwam bij mijn auto, vond ik een briefje onder de ruitenwisser.

Dat kan maar van één persoon zijn...
Nu moet ik oppassen! :-)Vrijdag 4 juni 2004

# Hoogtepunt van de dag is eigenlijk wel de pan soep die op de kookplaat staat te pruttelen. Iedereen neemt een bakkie met een lekker stuk warm stokbrood en kijkt en passant wat Tim Henman op Roland Garros klaarspeelt (niet mijn favoriet, maar ik moet toegeven: hij is goed op dreef. Zijn vrouw lijkt op queen Victoria, denk ik).

En vanavond naar Harry Potter. Lekker wegdromen.Donderdag 3 juni 2004

# De gymjuf had haar klasje een poosje niet gezien en informeerde belangstellend naar ieders lichamelijke conditie. Eén voor één ging ze de vrouwen langs die op hun beurt uitgebreid verhaalden over hun klachten.

Vastzittende wervels, stekende spieren, krampende kootjes... alles kwam uitgebreid aan bod. Sommige vrouwen fleuren helemaal op en namen er lekker de tijd voor. "Sinds mijn hand uit de mitella is, heb ik tintelingen in mijn duim... ik denk dat hij een beetje doodgaat."
Ze meende het.

Als laatste keek de juf mij verwachtingsvol aan. "Kater. Barbecue met collega's..." wist ik eruit te brengen en maakte aanstalten om te gaan beginnen met de oefeningen.

De kattenrug ging beter dan ooit.Woensdag 2 juni 2004

#Stelletje druktemakers.

Gekocht in het tuincentrum voor 1,35 euro per stuk. Ze zijn nog een beetje misselijk van hun reis in de plastic zak gevuld met een laagje water en lucht. Ook lekker met kruidenboter, maar dat heb ik eerlijk gezegd nog nooit geprobeerd.# Mijn zoon bezoekt graag de wedstrijden van Türkyem Spor. Aldaar knalt een Turks lied van de tribune waar hij graag de vertaling van zou kennen.

~ Muziek
~ Tekst

Het wijsje is ZEER aanstekelijk en het lijkt me eigenlijk enorm leuk als ik er een keer luid zingend de klas mee binnen kom. Daar kan ik het helemaal mee gaan maken bij de ettertjes. Maar ik wil natuurlijk ook wel weten wat het betekent...Dinsdag 1 juni 2004

# Het goeie nieuws is dat we met zijn vijven naar Barcelona gaan.

En famille... wie had dat nog ooit durven dromen? De stad heb ik zelf kortgeleden nog bezocht, maar ik wil terug! En geboekt via internet. Appartement en vliegreis. Dat is zooo cool. Ik vrees voor het voortbestaan van de reisbureaus.

Het slecht nieuws is: in juli.

Soooooo... flaming it will be... :-)# Mooi hè? Flaming June (Frederic Leighton - klik voor meer).

Ik ben bezig met een mooi bijpassend muziekje, maar dat wil nog niet erg lukken. Ik heb iets gevonden met dezelfde naam waar ik vooral bij mijn kinderen goed mee scoor ("wat draai JIJ nou?") maar dat stopt vrij abrupt. Alsof iemand een emmer water over het vuurtje gooit, zeg maar.

Maar het is lang genoeg om flink bij weg te dromen. Ik wens u allen een vlammende juni.

Muziek! (een hippe remix)mail ~ archief ~ lijstje


Weblog Commenting by HaloScan.com