~ mail
~ inhoud
~ blogroll me
~ fav's

Actiereactie
Bareuh
BartvdGriendt
Baviaan
Bieslog
Bijzinnen
Blank's blog
Brijnsblog
Casaspider
Charlotte
Claver
Computerblondie
Cranium
De Nieuwe Lelie
Detslife
Ecritures
Elke dag RuSt
Elmer
Elswhere
Faragon
Fusix
Jnnk
Juul
Klaus
KommaPuntLog
Kraklog
Lars
Lijn logt
Marnix
Menno Nicolai
Merelroze
Micheline
Mijmer
Mijn kop thee
Misdruk
Mvrgr.nl
Naaoomieh
Neneh
Niemsz
Noomore
Orfelio
Papiamarontu
Poste Restante
Prolific
Puck
Rene Hoornweg
Riet
Rolandow
Tekstenuitlog
Timmietv
Uniquehorn
UrenDagenNachten
Vandenb
Webkast
Willy Dobbe
Wodka-lime
Xantippe
Yanne
Zijperspace

zaterdag 28 juni

Knijp de ogen halfdicht. Knipper een paar keer heel hard met de oogleden. Tuur ondertussen naar het handje. Ervaar een sensationele flash-animatie.

En nu ga ik er snel vandoor, want voor je het weet is de vakantie weer voorbij. Tot dan. xxx.

vrijdag 27 juni

Als je een volkomen
nutteloze middag
kunt doorbrengen
op een volkomen
nutteloze manier,
heb je geleerd te
leven.

Aldus Lin Yutang op het kaartje bij het afscheidscadeautje (De Helly Sonnenschutz - leicht am Seitenfenster zu befestigen und zusammenklappbar) dat elk teamlid mocht ontvangen van onze adjunct-directeur die iedereen een fantastische vakantie wenst.

Vandaag kan nog niet in nutteloze ledigheid doorgebracht worden, want er zijn een paar dingen te doen:

- Afscheid nemen van R. die tien dagen met haar vriendinn naar America gaat. In Brabant wel te verstaan, kan ook Limburg zijn, ergens in the neck of woods, maar toch.

- De diplomauitreiking van J. bijwonen die daar eigenlijk helemaal geen zin in heeft. We zullen hem erheen moeten slepen.

- Naar de film én naar de opera.

- Naar Sjeng kijken en nog even naar mijn moeder. Wacht even... dat wordt: naar Sjeng kijken BIJ mijn moeder!

- Tussendoor spulletjes verzamelen voor in de koffer of in ieder geval lijstjes maken. (Dit was de eerste.)

donderdag 26 juni

'De zee was zuur' en meer...

Ik kan het allemaal uitleggen, maar ik doe het niet, want ik ben moe.
Ik ga voor dood op de bank hangen en erg hard nagenieten.

woensdag 25 juni

# Met je postzegel op een stamp! (via)

# Morgen gaan we een dag naar het strand met de klas en ik zie daar een heel klein beetje tegenop. Die veertien kleuterende pubers vergen natuurlijk de nodige energie, maar wat ik vrees is het afscheid aan het eind van de dag, tevens mijn laatste werkdag.

Ze zullen zeggen dat ze me gaan missen en sommigen zullen hun spontane fijnknijptechniek gaan toepassen met behulp van hun enorme lijven.

Ik wil mezelf groothouden, maar ik ben bang dat niet gaat lukken. Soms ben ik daar niet zo goed in.

dinsdag 24 juni

# Uit het archief van Ikea catalogusomslagen: het jaar 1956

Tot en met 1960 zijn ze erg mooi. Vanaf 1961 worden de omslagen systematisch een stukje lelijker.

# We zijn terug van een drie uur durende veldslag in Ikea. Opbrengst: een auto vol dozen 'kast' en 'bureau' en een huwelijk dat nog steeds stand houdt. Eigenlijk is het al de tweede poging, want de eerste missie liep al stuk in de auto op weg ernaar toe en mondde uit in een snelle, stille tocht door het winkelpand. Een klein meningsverschilletje omtrent de te volgen strategie...

Dit keer leverden we schouder aan schouder en eensgezind strijd op jacht naar uitverkochte of onvindbare artikelen. Hulde.

(Maar de nieuwe meubeltjes zitten dus nog niet in elkaar. Alles is nog mogelijk.)

# Tekening 200 op Elke Dag Rust.

maandag 23 juni

# Onze bereidwillige medewerker zit weer in zijn leskist en ik heb drie keer mijn handen gewassen alvorens ik een broodje kaas ga nuttigen. Dat waren wel mooi echte menselijke botten (zoals dijbeen, opperarm, ribben, knieschijf, heup, schouderblad en ruggewervel) die we bestudeerd hebben.

Er zat een memoblaadje in de kist bij het lege vakje waar de onderkaak zou moeten zitten. De onderkaak was verdwenen en is een eigen leven gaan leiden. De botten pasten goed bij elkaar, en waren duidelijk van dezelfde persoon, maar een luchtige conversatie met de proefpersoon zat er dus niet meer in zonder die onderkaak.

# Omdat ze zo mooi zijn, nog een paar toepasselijke plaatjes:
# Vandaag zal de eenvoudige blankhouten kist met opdruk Botten die al een tijdje in een hoek van de klas staat, geopend gaan worden en zullen wij ons in groepjes gaan buigen over de lugubere inhoud en leuke variatie aan schedeltjes.

Hrm... nu eerst nog even rustig koffie en een lekker muziekje.

zondag 22 juni

"Uit het leven van een verveelde huisvrouw": Dreknek.

zaterdag 21 juni

# Ik heb een quiche gebakken en hij is superfantastisch gelukt. Probleem is dat hij pas morgen gegeten mag worden op een eetbijeenkomst met goede vrienden. Dus ik moet nu ophouden met steeds een stukje eraf te pulken, want dat is niet fris voor degenen die de restanten nog moeten eten. Ook niet als het je allerbeste vrienden zijn, waarvan een enkeling wel eens dit log leest. Schande eigenlijk. Ze zouden allemaal een log moeten hebben. Dan hoor je nog eens iets en kom je weer eens wat te weten. Stelletje digibeten.

# Tsja...


Ik zou denk ik in dat geval 's morgens niet al te zuinig zijn met de Kukident en onder water de lippen stijf op elkaar houden. Maar eigenlijk heb ik er helemaal geen verstand van. Niet van kustgebitten en niet van duiken. Dat u het even weet.

Omdat het vandaag de langste dag is, traditiegetrouw aanvang van de komkommertijd in logland, ga ik naar aanleiding van bovenstaande zoekopdracht een quote uit eigen archief quoten, waar ik bij herlezing weer hartelijk om moest grimlachen. Uit de bittergeestige autobiografie Finale Kwijting van Hans Dorrestijn. Staat u mij toe? Over zijn stiefvader:

"Behalve die bril had hij een kunstgebit, zo opvallend dat ik de neiging niet kan onderdrukken om het een vals kunstgebit te noemen. Het ergste was het kunststof namaaktandvlees dat bloot kwam als hij lachte. Er was geen grotere akoestische verschrikking dan deze man een banaan te horen eten."

vrijdag 20 juni

# In Diemen kan men zich gaan verheugen op een geinige attractie.

# Baby I was born to run.

(Zo heel af en toe, echt heel soms, gaat zo'n stukje trimmen gewoon lekker.)

# Vissen, varen en zwemmen verboden.

Bovenop dit bord zit al-tijd, echt el-ke keer als ik er langs kom, een wanhopige eend zich af te vragen wat hij in vredesnaam dán moet gaan doen... behalve vandaag. Ik vrees dat hij eraf gesprongen is.

# Dingen waar ik het al niet mee eens ben, laat staan zij zelf:

Zoon krijgt na zijn inwerkperiode bij een distributiecentrum het officiële werkrooster en ziet dat hij zes dagen achter elkaar ingedeeld is van 23.00 tot 7.00 uur. 's Nachts dus. Dat die mogelijkheid bestond, had het meisje van het uitzendbureau hem bij de intake niet verteld. Natuurlijk heeft hij geprotesteerd en haar gevraagd om een ander rooster, omdat hij niet van plan was tijdelijk zijn gehele jonge leven totaal om te gooien... wat ik persoonlijk wel weer heel bijdehand vind.

Dochter van zestien blijkt in haar bijbaantje met haar volle zestien jaar a.s. zaterdag de volledig verantwoordelijkheid te dragen voor een filiaal van Dirx Drogisterij. Daarbij mag ze aan het eind van de lange, drukke dag de geldla in de kluis doen en de tent afsluiten. Zij wordt bijgestaan door een nog iets jonger meisje, dat er nog maar een dag werkt en nog geen kassa kan draaien.

donderdag 19 juni

# Mijn zus heeft een week in het ziekenhuis in Leiden gebivakkeerd en heeft daar allerlei enge behandelingen moeten ondergaan teneinde haar hart in een goed ritme te laten kloppen, maar het heeft niets geholpen. En nu zat ze net heel zwakjes en bleek op de bank en vond ik haar heel zielig. Maar ook dapper, want ze geeft de moed niet op. Dag lieve zus, ik weet dat je dit leest.

Mijn zwager vertelde trouwens nog een paar goeie moppen die hij gister van Ab Normaal heeft gehoord. Ik kijk daar nooit naar want ik haat dat programma, maar om die moppen van mijn zwager moest ik eigenlijk heel hard lachen. Het vervelende is dat ik bij thuiskomst de moppen al weer vergeten ben.

# Maxima wordt Maximama ©

(cockieright @ 09.04 uur, dus u bent gewaarschuwd Heer Gaaikema)

woensdag 18 juni

# Ik wil snoep.

# Laten we hem Marco noemen. Een grote goeie lobbes, die ontzettend slaperig uit zijn ogen kijkt. Zijn oogleden blijven steevast halverwege zijn ogen hangen. Hij is ontzettend traag en langzaam van begrip. Wanneer er ergens in school spierkracht nodig is, wordt hij uit de klas gehaald om hulp te bieden.

Ik kom de klas in en wens de weinige leerlingen die reeds aanwezig zijn goedemorgen. Marco monstert mij door middel van een razendsnelle uitschieter van zijn omfloerste ogen en nog voor ik in mijn stoel zit heb ik de volgende bloedserieuze opmerking te pakken:

Maandag zag je er zo mooi uit, maar vandaag... knudderig!

Morgen neemt Marco feestelijk afscheid van school. Hij is achttien jaar en heeft werk gevonden bij de emballageafdeling van een supermarkt. Ik hoop dat de klanten er een beetje behoorlijk bijlopen.

dinsdag 17 juni

# Zelden zo'n leuke meubelverkoper ontmoet zeg. Zucht. Echt uniek.
En o ja, de bank is ook best leuk. Eindelijk geslaagd.
(Volgens mij vond J. de dame van de kassa wel erg aantrekkelijk. Dat doen ze goed daar.

# Zoon meldt zich voor vakantiewerk en komt de eerste de beste dag thuis met een paar fonkelnieuwe Heavy Duty Safety Joggers.

Dan gloeit je moederhart van trots, neem dat van mij aan.

maandag 16 juni

# Vorig jaar op Dublin Airport vroeg J. iets aan een vriendelijke, wat oudere medewerker van de luchthaven, die rondliep in de aankomsthal. Ik stond op ruime afstand bij de lopende band op de koffers te wachten en zag, hoe de man in uniform zich na het korte, correcte gesprekje als door een BIJ gestoken verschrikt weer terugdraaide naar J. die enthousiast "Hé Cock!!!" naar mij riep...

Binnen afzienbare tijd zullen wij landen op de luchthaven van Cork. Wij hebben bedacht dat ik om misverstanden te voorkomen voor die tijd voorzien moet zijn van een andere roepnaam. En dat J. die dan ook gaat onthouden en gebruiken.

Ik zit te denken aan iets in Gaelic. Maar wél netjes. :-)

# Naar aanleiding van een eerder postje (24 april) over haar spermahartjes kreeg ik een aardig mailtje van Felieke van der Leest!

P.S. Heb nu ook een heel lieve Muizenkont Broche. Als je het speldje niet op doet steek je hem gewoon in de voorkant van de muis en zo heb je meteen een leuk piepklein beeldhouwwerkje.

Die wil ik zien! :-)