zondag 29 juli 2007

# De volgende foto's tonen hoe persoon X koortsachtig haar eigen site op alle zeshonderd beeldschermen in de nieuwe bibliotheek van Amsterdam aan het plaatsen is...
meer beelden van deze missie per pontje.
donderdag 26 juli 2007

# Alles was nog hetzelfde op Terschelling. Alleen de zee en het strand zijn elke dag weer anders.

Het was zo fijn, dat we maar een nachtje extra bijgeboekt hebben. Eigenlijk wilde ik nog steeds niet weg, maar er wordt spoedig weer een kleindochtertje geboren en dat gaf een wat onrustig gevoel.
zondag 22 juli 2007

# Paar daagjes weg, weer even in mijn element op de Noordvaarder.
zaterdag 21 juli 2007

# Midden op een vol terras zie ik in een tijdschrift ('niet meenemen, alleen ter inzage') een artikel dat ik MOET hebben.

Ik wijs, geef J. (brother in crime) DE blik: hij kucht, ik scheur. Hebbes.

En op het kuchgeluid komt dan ook nog een serveerster aansnellen die vraagt wat we willen drinken. Nou, is dat niet mooi?
donderdag 19 juli 2007

# Heel grote schelpen van glas vertelden een verhaal.
En heel veel mensen kwamen even luisteren.
woensdag 18 juli 2007

# E.(3 jr.): "Zullen we huisje spelen?"
C.: "Oke."
E.: "Ik ga eten maken."
C.:"Wat eten we?"
E.: "Spruitjes."
C.: "Is het eten al klaar?"
E.:"Ja, vangen!"
dinsdag 17 juli 2007

# De Tour doet me niet zoveel maar vandaag heb ik er wel zin in. Zoon komt wat eerder thuis van z'n werk, want het is een HEEL belangrijke etappe. J. gaat er ook voor zitten, dus ik schuif gezellig aan. Maar ik houd mijn mond. Heus. En ga genieten van namen en plaatsen, van beeld en geluid :-)

Dochter is niet van de partij. Die heeft het te druk met haar vakantiebaan. Bij de pliessie.
maandag 16 juli 2007

# "Oh don't it get you, get you when you're through..." zingt Van Morrison in mijn oor. Misschien is dit het moment dat ik met beide voeten naast elkaar als een balletje in elkaar moet duiken, denk ik. Want wanneer ga je tot zoiets over?

Mijn ontzag voor onweer en bliksem is groeiende, vooral zo alleen in het open veld, en ik vloek keihard bij elke klap en lichtflits.

Ik ren door en weet ongedeerd mijn fiets te halen. Zit je veilig op de fiets? De rek- en strekoefeningen tegen de leuning van de brug laat ik maar even zitten.
woendag 11 juli 2007

# In de oude toilettas, die ik altijd tevoorschijn tover wanneer we er weer een paar dagen tussenuit knijpen, vind ik vier doosjes tandgaren. We gaan lekker flossen dus.

En naar mijn vriendin die beëdigd wordt als floskundige in Maastricht. En nog even langs vriend R., molenaar te Grathem.
dinsdag 10 juli 2007

# Al die publiciteit over de hypermoderne Centrale Bibliotheek met z'n legio mogelijkheden is alleen maar om te pesten.

In Oostzaan hebben we keus uit twee soorten romans:
Spannend en Overige.
zondag 8 juli 2007

# Hee psst...niet meteen kijken hoor...maar


DE ZON SCHIJNT11111!!!!!!!


En uitgerekend vandaag heb ik met mijn dierbaren afgesproken op het strand. Woeiii. Dit nieuws gaat nu natuurlijk als een lopend vuurtje. "Ben jij ook een dierbare van Cockie?" zal de meest gestelde vraag langs de vloedlijn zijn.
vrijdag 6 juli 2007

# Emma fluistert goeie grappen in mijn oor.
donderdag 5 juli 2007

# Dit is het plan. Ik ga naar de kapper. Laat mijn natuurlijke blond een beetje bijblonden en het geheel wat bijknippen en zeg dat mijn pony rustigaan richting lok mag.

Stel na kort overleg met de kapster vast dat ik geen vakantieplannen heb en ga keihard Schuld en Boete ohnee, Misdaad en straf zitten lezen.
woensdag 4 juli 2007

# Door daadkrachtig optreden heb ik twee paar bijna nieuwe Easy Gliders (allebei maat 40) weten te behoeden voor een roemloos einde in de vuilcontainer. "Neem ze dan maar mee naar huis", zei mijn collega. En dat deed ik.

De Easy Glider maakt het leven voor de beginnende schaatsers zeer aangenaam. Het gevolg is dat deze groep voor de schaatssport enthousiast wordt en behouden blijft voor deze tak van sport.

Nu zit ik er een beetje mee. Ik denk dat mijn collega wat realistischer ingesteld is dan ik.
dinsdag 3 juli 2007

# Kom ik doodmoe thuis van een daggie werken (heeeel slecht geslapen door kletterende regen en een mug) en dan kikker ik toch weer op van mijn eigen postje van gister, ja dat doe ik goed. :-)

De eerste prijswinnaar van de onkruidwiedwedstrijd in de schooltuinen wilde zijn vrienden, die het net niet gehaald hadden, troosten en zei welgemeend en totaal niet om te plagen: "Het gaat niet om het meedoen, het gaat om het winnen." Alleen ik moest daar heel hard om lachen.
maandag 2 juli 2007

# Gisteravond was hij bij het concert ter ere van lady Di en tsja, nou krijg ik dat wijsje niet meer uit mijn hoofd: Free love on the freelove freeway.
zondag 1 juli 2007

# Op een doordeweekse zondag wandelen of klikken door zeven tijdzones. Is dat niet mooi? Ik verheug me heel erg op de bewegende slingers van TijdZat.

klik

Het is allemaal te vinden in de tuin van Kasteel Sypesteyn, spreek uit Siepestein (hoorde ik gister toen ik belde met de kasteelvrouw).

In het kasteel zelf een expositie van oude serviesgoed: tijdloos aan tafel met porselein voor fijnproevers.


Update: sfeerbeelden


mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes ~ rss