zaterdag 23 juli 2005

# Wanneer ik na een lange, vermoeiende tocht door ontoegankelijk duingebied (waar het stikt van de wilde dieren) eindelijk mijn hoofd ter hoogte van het pijltje

boven de duinenrij uit mag steken, dan zie ik het mooiste strand dat ik ooit heb mogen aanschouwen en voel ik me een gelukkig mens.

En dan is er ook nog cranberrygebak, onze stokoude tent en hopelijk een beetje mooi weer.
vrijdag 22 juli 2005

# In het voorbijlopen besloot ik de twee gelukskoekjes die al een hele poos op een plank in de keuken lagen maar een keer open te breken.

Op de eerste stond: "Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten".

"Ja goed, oke, het zal wel, er zit wat in, maar wat zal er op de tweede staan?" dacht ik en krak, dat lag het andere vreemdgevormde koekje al doormidden. Nieuwsgierig peuterde ik het papiertje eruit.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten".

Mooi hè?
donderdag 21 juli 2005

# Een poosje geleden vroeg ik jullie naar muziekjes om op te hardlopen. Welnu, dit is de runlist waar ik nog steeds met heel veel plezier naar luister tijdens het mijmerrennen:

Absolute favoriet is Toxicity (mp3) (dankjewel Micheline)! Wanneer dat nummer begint ga ik grijnzen en aan het eind zelfs een stukje harder lopen. Maar de andere zijn ook Alle Zestien Goed!

Wat ik zeggen wil: er kan nog meer bij.
woensdag 20 juli 2005

#Bij Loods 5 zagen we een bak met tere gekleurde glazen vaasjes

die van zacht rubber bleken te zijn. Drie keer raden wat wij niet afgesproken maar precies tegelijkertijd allebei met zo'n vaasje deden...

En ja hoor, ze stuiten terug! Erg leuk om doen op een druilerige zomermiddag. Goeie brownies ook aldaar!
# Test om te kijken of de vissen honger hebben...

Nee dus. Morgen maar weer proberen. Ik verwacht natuurlijk wel wat meer enthousiasme als ik in kamerjas op de vlonder verschijn met een pot overheerlijke vijversticks.
dinsdag 19 juli 2005

# Zojuist heb ik digitaal altaarbeheer verlaten.

Ik heb een fijn altaartje voor mezelf geknutseld. En een beetje voor jullie. Daar had ik behoefte aan.

Bouw je eigen altaar bij de KRO.
maandag 18 juli 2005

# Dit zou een prachtige dag zijn, ware het niet dat ik straks een uur in de stoel van de tandarts moet liggen. Geestelijk en lichamelijk probeer ik me daar een beetje op voor te bereiden. Ik flos mijn zenuwen en doe ontspanningoefeningen voor het gebit. Even opnieuw.

Het loopt dan tegen lunchtijd dus ik zal de maag van de tandarts rare geluiden horen maken naast mijn oor. Dat is een leuk vooruitzicht. En hij vertelt altijd heel boeiende verhalen of stelt interessante vragen. Ik krijg nooit de kans om de cartoon aan het plafond (een zwembad waar van alles gebeurt) goed te bestuderen. Het kletst alleen zo beroerd terug met zo'n opbouw in je mond.

Adem in, adem lang uit.
zondag 17 juli 2005

# Ze bleef slapen en doet dat nog steeds. Even snel een stukje, want als ze wakker is kan dat niet meer. Dan wil ze op schoot en enthousiast meetypen.

Straks, na het broodje jam, gaan we naar de kinderboerderij. Men begint mij daar al te kennen, want ik heb de laatste tijd al heel vaak even gekeken of de zwaantjes al uit het ei zijn. Tot nu toe nog steeds niks. Ik hem me laten vertellen dat ze zesenderig dagen broeden, dus wie weet...

Ik heb Actie beloofd dat ik foto's zou nemen. Zij vindt jonge zwarte zwaantjes ook zo bijzonder, maar ze noemt het anders...

Maar... domper op de feestvreugde, volgens mij (volgens Google dus) zijn ze minder spectaculair dan ik dacht en zien ze er precies hetzelfde uit als de jongen van witte zwanen namelijk grijs. En er is meer dat ik eigenlijk niet wilde weten. Lees de 'verklaring' (zo lust ik er nog wel een paar) en huiver.

Ik weet trouwens niks van een timmerman! Wij zongen over een smid in het land. Wat weet een timmerman nou g*dverd*mme van gebroken sleutels?
zaterdag 16 juli 2005

# Het werkt als volgt:

We plukken Big Mouth Billy Bass van de wand en leggen hem op de grond. Zij mag op het rode knopje drukken en hij begint te zingen, z'n staart slaat mee op de maat: "Don't worry be happy" of "Take me to the river, drop me in the water". Het repertoire is beperkt.

Op een steeds hetzelfde, maar telkens weer vreselijk spannend moment, draait zijn kop negentig graden en beweegt zijn bek open en dicht. En dan... slaan wij toe.

Dan hebben we pret. Dikke pret.


Natuurlijk is dit puur kinderspel. Voor het echte werk verwijs ik graag naar: Hacking Billy Mouth Bass in Linux met heuse Lip Synch Demonstrations (onder 'movies')

Here MPEG files that show Billy Bass lip-synching. These are not just normal MPEG-1 files, they are VCD ready.

Billy Bass Does the Simpsons
* "Hah, hah!" -Nelson
* "Mmmm, forbidden donuts" -Homer Simpson
Billy Bass on Politics
* "I am not a crook!" -Nixon
* "I did not have sexual relations with that woman, Ms. Lewinsky." -Clinton
vrijdag 15 juli 2005

# Collega N. en leerling R. staan naast elkaar bij de wastafel.
Collega spettert.
"Hee mongool kijk uit!" zegt leerling R.
"Kijk jij eens in de spiegel" zegt collega.... "en jij dan?"
"Ik niet!"
Collega noemt vervolgens een aantal namen van kinderen die van leerling R. allemaal het predikaat "Ja" krijgen.
En jij dan?
"Ik heb het syndroom van Down".
# Ouwe taart...
donderdag 14 juli 2005

# De strings op Magic Time streelden zacht de opgehoopte spanning uit de lucht. Zwijgend reden we in de vroege ochtend langs bloeiende aardappelvelden en weiland. Ouderwetse rechthoekige blokken hooi, niet geperst tot plastic rollen.

Verkeersborden met een afbeelding van een kleine veerboot leidden ons naar het eiland waar dochter R. vakantie vierde en later die dag uit een heel klein vliegtuig zou springen. En wij keken ademloos toe.

(Een warm welkom; weer veilig terug op de grond, maar ze was wel een beetje misselijk.)
woensdag 13 juli 2005

# 's Avonds doe je een beetje cleansingspul op een watje en wrijft daarmee over je oogleden om de mascara die je 's ochtends hebt opgebracht te verwijderen.

Instinctief trekken tijdens die handeling je mondhoeken naar beneden en je ogen... nou ja kijk zelf maar.

Deze treffende schets van dochter R. vond ik op mijn bureau.
# Vrouwen op motoren, vrouwen achter het stuur van een grote vrachtwagen: ik vind ze stoer!

Het allerstoerste dat ik ooit gezien heb is een nimfachtig wezen, dat uit de cabine van een enorme dieplader stapte, om vervolgens de graafmachine die ze vervoerde met uiterste precisie over twee smalle goten achteruit uit de bak te rijden en het ding op de plek te parkeren die ze voor ogen had.

Het gaat natuurlijk ook wel eens een beetje mis. Gister nam een heel mooi meisje met een gigantische vuilniswagen de bocht iets te krap en reed op charmante wijze twee coniferen uit onze heg doormidden.
dinsdag 12 juli 2005

# Cultuursnuiven doe je met je ogen dicht.
maandag 11 juli 2005

# ~ Kom hoe heet ze nou ook alweer, dat meisje met die heldere stem, ze zong ook Come on and forza (Como uma força)...
~ Die warme wind in Frankrijk, ik kan even niet op de naam komen, nee niet sirocco en föhn...
~ Dat Mexicaanse drankje met een worm erin...

We worden oud... (met een beetje hulp van boven.) En onze vrinden gelukkig ook.
vrijdag 8 juli 2005

# Een hemels paradijs, serene rust en engelengeschal, maar ook angstaanjagende demonen en getomenteerde zielen.
De duistere dreiging van de Helletocht en het magische licht van de Hemelvaart.

We gaan een paar daagjes naar Den Bosch.
# Ik gun je een kijkje naar het plafond van mijn werkruimte, waaraan niet alleen mijn superman op batterijen rondjes vliegt, maar tot mijn verbazing ook een heel bijzonder spinnetje aan een draadje naar beneden komt...

Zo'n zelfde exemplaar zag ik laatst bij Irene.
donderdag 7 juli 2005

# Mijn dochter zal vanavond haar debuut maken in een uitverkocht Gelredome. Jaren van voorbereiding zijn hier aan voorafgegaan en eindelijk is het dan zover. Ze gaat beroemd worden en furore maken. Wij zijn trots. En morgen staat ze wederom voor een uitverkocht huis!

Fresh, fast and famous

Anastacia en Coldplay lusten denk ook wel een wurstje.
woensdag 6 juli 2005

# Die ogen, ze blijven je volgen...


klik voor boel Moose
dinsdag 5 juli 2005

# Gister kocht ik vloeibare toiletverfrisser, kreeg daar gratis en voor niks een automatische geurverspreider voor de toiletdeur bij cadeau en zat daar vervolgens heel erg mee in mijn maag. Ik kon er niks mee. Ik haat die dingen. Ze spuiten als je even niet oplet in je ogen en verpesten je kostelijke fragrance van dure parfum. Bovendien leek de bevestiging met behulp van Tesa Powerstrips bepaald geen sinecure.

Ook kon ik er geen leuk stukje om te posten over verzinnen. Hooguit een citaat. De eerste bladzijde uit de dikke gratis bijgeleverde zwaar geïllustreerde handleiding:

Waar plaatst u de Ambi-Pur Welcome?

1. Ga in uw badkamer of toilet staan.
2. Kies A, B. of C. die overeenkomt met uw situatie.
3. Kies de bijbehorende plaatsingsinstructies.
Maar nu weet ik het. Ik plaats een welriekend geurspoor naar Marten Hoepla door middel van deze vette link, want hij heeft problemen met gaanstinken en maakte maar liefst twee mensen mee die naar wc-eend ruikten. (Ruikten, ja. Wc-eend roken dat doen die meneren die voor de GGD staan.) En Marten Hoepla citeren is leuk.
# Mentale verwardheid in siroopvorm.

Ik gebruik dextromethorfanhydrobromidemonohydraat. De bijsluiter belooft dat dat mijn verschrikkelijk vervelende en vermoeiende droge hoestprikkel gaat remmen. Incidenteel kunnen obstipatie, slaperigheid, duizeligheid, misselijkheid, braken, metale verwardheid en allergische reacties optreden.

Per ongeluk kocht ik de junior variant voor kinderen tot en met twaalf jaar. Een beetje mentaal verward was ik natuurlijk altijd al, maar nu dus ook in de smaak banaan.
zondag 3 juli 2005

# Wie doet er mee 'kunstenaartje' spelen?

Great Artist Finger Puppets - Set
Set comes in box that doubles as a puppet theater and includes four famous artist puppets with magnets!
Ages 4 and up
$19.99


Elke zichzelf respecterende kleuter ziet natuurlijk meteen wie dit zijn...
zaterdag 2 juli 2005

# Meisje Mariposa logt over een fietstocht en zet er een foto bij die ik gemaakt heb tijdens een tochtje met MIJN vrienden. Dat is een rare gewaarwording. Maar ik heb begrepen dat het voor een goed doel is, dus nou vooruit dan maar. En ze komt uit Ursem. Ik heb een zwak voor mensen uit Ursem.

Nog meer goede doelen: enkele sympathieke loggers loggen vandaag continue om extra aandacht te vragen voor de armoede in de wereld. Ga af en toe even bij ze langs!

Zelf doe ik natuurlijk weer niks. Ja ik speel een tennistoernooitje en kan daarmee 'een weekendje in een hotel ergens in Europa' of 'een mooi horloge' winnen. En daar gaan we dan maar voor. En proberen niet boos te worden op mijn partner J. Tennissende echtparen zijn altijd een studie waard. Laatst merkte iemand verbaasd op: "Zij wordt echt nooit kwaad... ze blijft maar lief lachen..." Ja zo doe ik dat.
vrijdag 1 juli 2005

# In de lift van de aanleunwoningen hangt de volgende dwingende mededeling maar mijn moe heeft er lak aan. Ze wil geen ID, heeft er niet om gevraagd en vind het ook helemaal niet nodig.

Heel goed moe. Ik weet je toch wel te vinden.

mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes