Vandaag

2birds
Aan Z
Ach het is wat...
Actiereactie
Bieslog
BluaP
Charis
Clockwise
Dazzonline
Elrado
Ecritures
Elswhere
Exploring Els
Fusix
Juul
Kika
Kristel's Kamer
Kruimelog
Kunst & Schrijfwerk
Lars
Mariskarade
Merelroze
Mijn kop thee
Misdruk
Much ado...
Mvrgr.nl
Naaoomieh
Niemsz
Noomore
Orfelio
Prolific
Puck
Racey
Rolandow
Spockspot
Suffie
Tonie's kladblok
Uniquehorn
Uren Dagen Nachten
Vandenb
Website4all
Westlands.org
Wodkalime
Zijperspace

loglijst
woensdag 31 juli 2002

Dag!

Beautiful that Way
(La vita e bella)
Noa

Smile, without a reason why
Love, as if you were a child
Smile, no matter what they tell you
Donít listen to a word they say
'Cause life is beautiful that way

Tears, a tidal-wave of tears
Light that slowly disappears
Wait, before you close the curtain
Thereís still another game to play
And life is beautiful that way

Here, in his eyes forever more
I will always be as close
as you remember from before.

Now, that you're out there on your own
Remember, what is real and what we dream
is love alone.

Keep the laughter in your eyes
Soon, your long awaited prize
Well forget about our sorrow
And think about a brighter day
'Cause life is beautiful that waydinsdag 30 juli 2002

# "Lekker koel op een ijsblokje maar meer doe ik niet"

Lekker koel op een ijsblokje, maar meer doe ik niet.

# Ik heb geprobeerd water aan de kook te krijgen op deze spiritusbrander (voorloper van het mondaine camping gaz)Nou.. dat wordt flink onthaasten deze vakantie... bepaald niet de voorloper van de snelkookpan.

O wat zal de thee ons heerlijck schmaecken.

maandag 29 juli 2002

# Liefste souvenier ever:(tot nu toe, nog one to go...) :-)

# De internetmogelijkheden op Terschelling zijn ongekend en dagelijks tot eind augustus!

Verder iedere avond live de Blue Moon Boys in strandpaviljoen Heartbreak Hotel en natuurlijk het optreden van Hessel.

Tot zover de voorpret.

zondag 28 juli 2002

# Een zacht balletje overgooien terwijl je tot je middel in zee staat. Je uiterste best doen om dat balletje netjes aan te gooien en als het nodig is opzij duiken en springen om het weer te vangen. Het leven kan zo mooi zijn.

# Ik zoek de zonnebrand. Volgens mij staat die op de kamer van mijn zoon die nog erg diep ligt te slapen. Ik open behoedzaam de deur.. ow shit nee het was de after-sun die daar staat... en wil de kamer geruisloos verlaten om het kind vooral niet wakker te maken.

Ik trek heel voorzichtig doch ferm en krachtig de deur in het slot en sta vervolgens na een kort nietsontziend schraapgeluid met een losse deurkruk in mijn handen! Ik hervind gelukkig tijdig mijn evenwicht. Het restant van de verbinding steekt nog uit de deur en ziet er geamputeerd uit.

Soms wil je het als moeder gewoon té goed doen...

# Ik heb hem nu zelf gezien hoor... het is inderdaad een kabouter!

Ik schijn nogal breed gelachen te hebben toen ik zei dat ik het geweldig vond, maar ik meende het heel erg!!! Zo erg, dat ik nog steeds breed zit te lachen. Het was een fijne avond.

Foto's!

zaterdag 27 juli 2002

# Het water was bijna net zo kkkoud als de KKKorenwolf en ik heb er alleen maar naar gekeken...# Ik heb denk ik al sinds een jaar niet gezwommen. Zal ik?Ik mis toch echt de actuele informatie en devan 'zwemwaterkwaliteit' is ook nergens terug te vinden...

Nou ja, onkruid vergaat niet...

# De ene na de andere mug laat zich rustig door mij verpletteren op deze mooie dag. Waarom doen ze 's nachts dan zo moeilijk? Een beetje 'hard to get' spelen... tss...spet!

vrijdag 26 juli 2002

# Voor de liefhebber streamt er weer muziek naar Fusix:
    zie noomore.org/radio

("totdat de playlist op is of iemand ijskast laat crashen")

# Gotcha! (heel zeldzame diersoort, weken voor op de loer gelegen)# Fiona de Vilder is genoemd als opvolgster van fijne Philomeen.

Fiona de Vilder.... Fiona de Vilder... waar ken ik die naam van???
Het klinkt zo huiveringwekkend...
Plotseling weet ik het: she is back! Evil but gorgeous:
Cruella DeVille (for immediate booking!)

Goed opgelost weer jongens.

donderdag 25 juli 2002

# Om 19.55 uur een documentaire over Tsjernobyl op Ned. 3.

Ik kan me nog herinneren hoe bang ik was toen het nieuws bekend werd dat een van de reactoren het had begegeven. Men kon nog niet zeggen of de gevolgen ook in Nederland te merken zouden zijn. Ik wilde vluchten , maar ik wist niet waar naar toe. Ik was in verwachting en was bang dat er wat met mijn ongeboren kind zou gebeuren. Het enige dat ik kon doen was jodiumpillen slikken en dat deed ik.

Het was heel eng. Ik had geluk. Veel mensen die minder geluk hadden en bloot hebben gestaan aan de straling kampen nu nog met de gevolgen.

Hamvraag is hoeveel radioactief materiaal in de kern is achtergebleven. Een wetenschapper die dat wil onderzoeken wordt tegengewerkt door de KGB.

# Ik kom merkwaardige zaken tegen tijdens het opruimen van mijn nachtkastje met de vier diep laden... heel merkwaardige. Ik ben bang dat dat kastje nog nooit is opgeruimd in de tijd dat ik hier woon. Schaam schaam.

Ik zal me beperken tot de twee boeken die ik vond:

1e: De eerste zeven jaar - door Dr. Eric Trimmer. "Een wegwijzer voor ouders".
Dat boek mag bij het oud papier, want die tijd hebben we gehad!

2e: Passiespel - van Jerzy Kosinski. "Een hartstochtelijk verhaal van liefde en verlies vol duizelingwekkende erotische ontmoetingen..."
Hmm... een keertje herlezen kan geen kwaad denk ik...

woensdag 24 juli 2002

# Er zitten twee mannetjes glunderend en tevreden voor de tv, want Michael Boogerd heeft gewonnen en ze willen graag even wachten met eten tot hij een interview heeft gegeven....
oke hoor, geen probleem. Het is jullie feestje.

# Mijn werkplek is onherkenbaar. Een mens zou er acute ruimtevrees van krijgen: ik heb opgeruimd. Een vuilniszak vol overjarige rotzooi wegggegooid en wat over is staat op de juiste plek in het goeie mapje, doosje, laadje, kastje.

Maar... er zijn altijd spulletjes die zich niet laten ordenen en nergens bijpassen. De dierbare spulletjes die absoluut niet weg mogen...
Tada! De dierbare spulletjes doos:# Ik ga een boude bewering doen:

Maandboek!

(Best boud hè?) :-)

dinsdag 23 juli 2002

Gisteravond liep er een vliegende mier over het kleed onder de tafel. Verder is hij niet gekomen.

Ik wel. Ik dook in de archieven van amateurbioloog vandenb. Let op de datum! En op het komkommerniveau! :-)

Volgens mij is het uitvliegsein weer gegeven hoor!

maandag 22 juli 2002

# Het autootje staat sinds vanmorgen bij de garage voor een kleine omkat, een soort mirrorproject... en ik krijg NU een telefoontje dat hij klaar is. (Lucky day, lucky day!!!) Even snel nog een fotootje hier in de oude staat. En nu ga ik hem ophalen.

Zie hier het verbluffende resultaat en significante verschil
(mevrouw Ekster fotografeert zelf).# This must be my lucky day...

In AH vond ik best snel mijn eigen karretje weer terug.
(Halverwege het parcours moet ik vaak terug om een paar zaken te scoren die ik vergeten ben. Om de terugtocht niet al te zwaar te maken denk ik op zo'n moment dat het handig is het karretje even te laten staan, maar ik vergeet dan altijd te onthouden op welke plek.
Bij het derde rondje langs de wasmiddelen stijgt het schaamrood me naar de kaken en ik denk dat iedereen aan mij kan zien dat ik met dat stukje geitenkaas en dat stokbrood in mijn handen mijn karretje loop te zoeken.)

Maar dat is nog niet alles: op straat vond ik na het inladen van de boodschappen mijn eigen walnotenpesto terug!
Het smerig uitziende bakje was uit het karretje gevallen bij een lastig stoepje, maar geen van de passanten had de moeite genomen het spulletje even te bestuderen.
(Die verse pesto van de huistraiteur is trouwens een aanrader! Er zijn ongeveer 6 verschillende soorten, maar ik raad aan er maar één tegelijk over de salade te gooien, want anders word je misselijk en ik spreek uit ervaring. Persoonlijk gooi ik het bakje altijd eerst even op straat, maar dat ik ook niet perse noodzakelijk.)

En de dag is nog niet voorbij...

# Waaaaaah....de lustglazenwasser is weer actief!zondag 21 juli 2002

Ja hoor het is zover. Ik ben in mezelf gekeerd. Pats, boem, dicht. Er zit genoeg in, maar het komt er niet uit. Funest voor een life-logger in de bloei van haar leven. Ik ga me niet meer verzetten, maar er vandaag lekker aan toegeven. Ik heb een bank, een slaapzak en een mooi boek en het weer helpt ook een handje. Vroeger had ik een hondje die in zo'n bui nog wel eens het een en ander recht uit het hart in zijn oor gefluisterd kreeg, maar wat dacht je wat: hondje al jaren dood!

Mensen met puppies (die ook altijd puppie blijven en nooit dood gaan) mogen aanbellen, weglopen en het hondje voor de deur achterlaten. En anders moet ik het alleen in mezelf gekeerd zien te redden tot vanavond half negen, want dan komt er een romantische tranentrekker op net 5, waarin de enig overlevende van een schipbreuk op een boerderij aankomt waar iedereen bang voor hem is. Alleen de vriendelijke Amy is aardig voor hem. Alras ontstaat een romance. Perfect voor in de slaapzak op de bank.

Swept from the Sea.

zaterdag 20 juli 2002

# Straks moet ik een stukje fietsen door een natuurgebied waar maandagmiddag een vrouw onder bedreiging van een pistool haar mobiel en gouden ketting af moest geven aan drie jongens op bromscooters.

Ik heb er over nagedacht wat ik zou doen in zo'n geval. Hoe zou ik reageren? Zouden die gosertjes echt schieten als je weigert mee te werken?
Ik wou dat ik een ninja was. En ik heb alleen maar een paar oude aerobicschoenen en een handdoek in mijn tas.

Ik heb ooit in een buurthuis een cursus zelfverdediging gevolgd. De lessen werden gegeven door een heel stoere dame van stichting Kenau. Het heftigste dat we toen geoefend hebben is het afslaan van een aanval met een mes, in ons geval een replica van hout. Het pistool zat nog niet in het pakket. Ik heb ook geleerd dat het in sommige gevallen beter is "Brand!" te roepen in plaats van "Help!" omdat die laatste kreet andere mensen juist af zou schrikken...

Ik denk dat het tijd wordt voor een herhalingscursus.

(Ik herinner me dat we met dat groepje vrouwen in het gymzaaltje als warming-up nogal raar moesten dansen op Gloria Gaynor's 'I will survive' ... als ik daar nu eens mee begin...)

#Waterninja...

vrijdag 19 juli 2002

# Ik ben een weekdier en gek op schelpjes:# Mijn kinderen doen spannende dingen vandaag:

De jongste is met een vriendin naar de Megafestatie en zei vlak voor ze weg ging voorzichtig dat je daar ook kan bungyjumpen...

De middelste is de trotse eigenaar van een jaarkaart van Sixflags en heeft een paar vrienden bereid gevonden hem te begeleiden tijdens het seeken van thrills. (Ik heb voorlopig even genoeg aan beide bovenstaande websites.)

De oudste rijdt vandaag per gehuurde auto tesamen met drie vrienden van Valras Plage naar de grote stad Barcelona, waar zij de twee kleine tentjes voor de komende tien dagen zullen inruilen voor een appartementje. Hij belde vijf dagen geleden en zei toen dat hij dat over een dag of tien wel weer eens een keer zou doen.

De rest van de familie houdt zich bezig met de vraag wat en waar ze vanavond zal gaan eten. Een rustig tafeltje voor twee graag.

# Gisteravond tijdens het tennistoernooi, hoopte de man aan de andere kant van het net op een gegeven moment luid en duidelijk dat mijn maatje J. en ik allebei onze benen zouden breken...

J. en ik zijn toen heel voorzichtig naar de wedstrijdleiding gelopen om te melden dat wij niet meer verder zouden spelen en dat de tegenstander gewonnen had. Daarna hebben we met z'n tweeën in rap tempo op het terras voor de kantine twee grote glazen witbier gedronken en gedaan of onze tegenstander lucht was.

Ik weet toevallig wel waar hij woont, en dat hij een winkel in verf en behang heeft maar ik zal er geen misbruik van maken. Ik wens een grote luchtbel achter het behang. Meer niet. Een klein verfbommetje dan? Nee echt niet. Het is goed zo. Ik hoop dat hij en zijn maatje nog ver komen in het toernooi en veel plezier hebben.

Alleen... toen ze samen triomfantelijk het park verlieten hoopte ik eigenlijk wel dat ze dat kleine, lage muurtje niet hadden gezien waar ze op het laatste nippertje nog net omheen liepen. Eerlijk is eerlijk.

Ja. Soms is tennis niet leuk. Ik denk dat ik ga snelwandelen of zoiets.

donderdag 18 juli 2002

# Kom ik nietsvermoedend de tuin in.... zit-ie al op me te wachten onder de basket:"Hey you... shoot some hoops?"

# "Als de kist is gelicht, wordt het graf gevuld met beertjes en relieken van, zoals de zender dat noemt, ,,rouwend Nederland''...

Het knuffeldierenbevrijdingsfront beraamt in het geniep harde acties.

Enkele Teletubbies zijn bij voorbaat al in hongerstaking. Het enige commentaar dat zij hebben is: "O, o".

Medewerkers van "Stichting Knuffeldier Vrij" zijn bij Intertoys gesignaleerd met plastic strandsetjes. De drie vormpjes, het gietertje en de zeef zijn terug gevonden in de bosjes. Het was hen duidelijk om het plastic schepje te doen.

Solidaire tuinkabouters hebben toegezegd hun kruiwagen en gereedschap (ijzeren schep!) beschikbaar te stellen.

Militante cellen pluche houden graafoefeningen op onbekende plekken in heel Nederland.

SBS 6 heeft de televisierechten van de te verwachten opgraving bij voorbaat gekocht en is bezig met een pakkende reclamespot voor deze spectaculaire rechtstreekse uitzending.

Robijntje zal op passende, geheel eigen wijze het commentaar verzorgen (red: Robijnzacht).

Waarschijnlijk zal de kuil daarna worden volgestort met doorgedraaide, onbespoten komkommers.

woensdag 17 juli 2002

# Ik moet mee met mijn tijd en elke logger heeft het woord al genoemd dus ik mag niet achterblijven:

Welke tijd beeld ik hier uit:Je raadt het nooit!

Nu gaan wij de tent opzetten, een 'De Waard vergrote Zilvermeeuw'. Die is heel lastig als je even vergeten bent hoe het ook alweer moet en iedereen kijkt. Dus als wij over een paar weken naar Terschelling gaan, slaan wij geen gek figuur. En ik ga alvast even flink de geur opsnuiven. En herinneringen.

# Iemand wel eens 200 wattenstaafjes laten vallen op de vloer van de badkamer?

Wattenstaafjes zijn handig. Ze liggen heel mooi naast elkaar in een vierkant doosje van hard doorzichtig plastic met daarop:
~ 'Pluisvrij',
~ 'Zacht',
~ 'Niet te diep in de gehoorgang steken'
~ en Heel lastig open te maken want je ziet verdomme nooit waar die plakbandjes zitten!!!

Dat laatste heb ik van mezelf. Onhandig. En ik krijg ze denk ik ook nooit meer zo netjes en pluisvrij naast elkaar in dat doosje.

.

Cockie.org


cockie@cockie.org
inhoud