Vandaag

Actiereactie

A housewife's log

Bieslog

Ecritures

Exploring Els

Fusix

Merelroze

Misdruk

Vandenb

Vodb

ZlavanaphDinsdag 31 juli 2001

Op de terugweg kwam ik er pas achter
dat ik op de heenweg heel erge wind mee had.

Van dat gevoel ga ik nu met vereende,
terugwerkende kracht
heel erg proberen te genieten.

Anders is het zonde.

Woeoeoeiii!!! :-)

Maandag 30 juli 2001

Ik heb een tijdje gedacht dat ik wel topsporter had willen zijn. Gaan voor één doel met blik op oneindig, lekker sporten en alles ervoor opzij zetten.

Tegenwoordig laat ik mezelf wat meer vrijheden toe en ik denk dat ik iets in de 'special effects' ga worden als ik groot ben. Of kinderprogrammamaker. Ik heb laatst weer zo'n topkinderprogramma gezien, inclusief horror: (daar was Hannibal echt een lachtertje bij) VPRO's Vuurtorenfamilie. De pratende hersenmassa's vlogen door de lucht. Dat lijkt me toch zo fantastisch: je bedenkt een verhaal met echt de meest krankzinnige onmogelijke situaties en het blijkt allemaal nog waar gemaakt te kunnen worden ook.

Of meewerken in een stuk als 'Loenatik'. Als ik naar iets dergelijks kijk, bedenk ik me dat die acteurs onderling toch wel geweldige veel lol moeten hebben om zoiets absurds te kunnen spelen. Mijn favoriete karakter: Bep. Op de VPRO-site geeft ze een paar handige tips voor vrouwen die in contact willen komen met een leuke man. Heren die op zoek zijn naar een leuke vrouw, kunnen hier misschien ook stiekem hun voordeel mee doen.

Zondag 29 juli 2001

Ik ben eindelijk begonnen in "Onderhuids" van Nicci French. Ik hou niet zo van thrillers, maar dit is een 'literaire' thriller. Wat te denken van het volgende citaat:

"De hitte was als een grote, oude, dikke, stinkende, schurftige, vette, winderige, stervende hond, die begin juni in Londen had postgevat en al drie verschrikkelijke weken niet had bewogen..."

Petje af hoor!

Goed...

Ook dichter bij huis was het wéér heet... :-) en wij wilden natuurlijk ook wéér naar het strand. Met nog maar 100 meter te gaan, vlak voor het parkeerterrein met bordje "vol", zijn we omgekeerd. Het was echt veel te druk!

We zijn in een zwembad beland *met* glijbaan... Ik moest aan Merel denken en ik vond dat ik ook maar eens... :-)

Het was cool!!! En gelukkig niemand geraakt :-)

Zaterdag 28 juli 2001

We gingen 'persoontje raden', of eigenlijk gingen 'ze' persoontje raden, want ik zeg altijd dat ik niet mee doe. Ik vind het spelletje niet leuk genoeg om spontaan "Ja, ik doe mee!" te roepen. Toch is het altijd wel goed voor verkneukel en gegniffel. Vooral door de manier waarop ik het speel.

Ik luister naar de vragen "Is het een man?" en de antwoorden ('ja' of 'nee'...) en concentreer me. Dat lukt best, want ik hoef zelf geen vragen te bedenken, omdat ik officieel niet meedoe.

Op een goed moment ga ik roepen, dat ik het weet. Eerst wordt daar geen aandacht aan geschonken, maar ik blijf pesterig beweren dat ik het weet. Uiteindelijk mag ik het dan toch zeggen: "Lance Armstrong!". Goed... maaruh... jij deed toch niet mee?!

Triomf! ;-) (Hoe lang zal dit nog goed gaan?)

Vrijdag 27 juli 2001

Je zult mij niet snel schaterlachend voor tv of in een theater zien. Niet dat ik er een hekel aan heb (ik wou dat ik het kon) maar het lukt mij niet zo vaak. Ik ben meer een type van de opgetrokken mondhoeken en pretlichtjes. Wanneer er eens iemand helemaal spontaan in zijn eentje keihard zit te schateren terwijl al het andere publiek vrij neutraal voor zich uitkijkt, heb je echter grote kans dat ik het ben. Apart gevoel voor humor ben ik bang.

Niet helemaal uniek, want sommige mensen bewerkstelligen dit effect toch wel vrij eenvoudig. Ik ga geen namen noemen (ik zit nu al te grijnzen)... maar gisteravond heb ik weer zó hardop genoten van Absolutely Fabulous. (Op deze site een Trivia Challenge voor de liefhebber en de Plactic Surgery is ook goed -- in ieder geval voor mijn klaterende lach). Ik heb gelezen dat mijn heldinnen met een nieuwe serie afleveringen bezig zijn. Yes!

"Hey you trolls from hell, we are back." Ik lust ze rauw... en hard! ha ha hi hi :-)

Donderdag 26 juli 2001

Om mij heen worden limieten gehaald en persoonlijke records eenvoudig gebroken. Tijden als 11.30 en 12.45 uur worden de volgende dag lachend om zeep geholpen.

Iedereen slaapt uit behalve ik. Mijn krachten werken meer tegendraads. Als een sprinter in een marathongroep. Het is niet te geloven. Uitslapen... hoe doe je dat? Ik heb helemaal geen dagboek nodig. Geef mijn een dik, leeg ochtendalbum in drie delen en ik schrijf het binnen een mum van tijd propvol.

Nog terwijl ik ontwaak wil ik uit bed en dingen doen. Na het doorbladeren van een paar kranten draaien mijn gedachten echt op volle toeren. Sowieso door de massa ongelooflijke ellende die erin staat. Vaak verschrikkelijke foto's. Latent aanwezige, sluimerende doch vaak heftige emoties: PANG! "We zijn ook gezellig wakker hoor, goedemorgen saam!"

Dan de berichten waar de agenda voor getrokken moet worden en heel belangrijke notities moeten worden gemaakt. Concerten en films die ik wil zien, boeken nog te lezen. Regelen en doen.

Ik word zo moe van mezelf. Terug in bed voor een paar uurtjes... of grote bekers koffie?

Woensdag 25 juli 2001

Vanochtend reinigde ik een pedaalemmertje en ik was blij. Niet zomaar 'blij' zoals in commentaar van mijn kinderen tijdens nabesprekening van een feest: "Wat stond jij weer 'blij' te dansen..." ;-(

Dit was een gevoel dat je zo heel af en toe wel eens overkomt. Ik weet niet precies hoe zoiets ontstaat. Er is dacht ik ook een wetenschappelijke naam voor dit verschijnsel, maar ik noem het voor het gemak maar even 'blij' :-)

Het duurt echt maar heel kort. Maar het was er en ik heb het meteen opgeschreven.

Dinsdag 24 juli 2001

Vandaag ga ik een last minute gelbikini te kopen. (Sommige dingen leg ik niet uit.)

Ik kan wel vertellen, waarom ik vind dat ik zo'n noviteit inene toch maar moet aanschaffen. Wij zouden over een paar dagen de bergen intrekken en aldaar zelfs gaan proberen of er nog wat te wintersporten valt in de zomer. 'We gaan zomerskiën' heb ik heel lang beweerd. Paar kleine tentjes mee en 'en route'.

De gangmaker achter dit plan haakte echter af en na een paar uurtjes reisbureau is er een zonnig strand uit de hoge hoed gekomen. Alle andere interessante last minute bestemmingen in de wereld waren *net* weg of vol. Voor plaatselijke heerlijke stranden had ik ik nog wel gepaste kleding, maar nu vlieg ik binnenkort naar een echt *druk* strand.

Vandaar.

Schrijf mij:        cockie@cockie.org          home
bramen, gelukkig nog erg onrijp...
(want dat zou het einde betekenen van een erg fijne zomer)en toen pakte iemand de zon uit de lucht...