donderdag 31 januari 2008

# Ik speel met de gedachte om een Wii te kopen. It is quite mindblowing (met zwaar Uri Geller accent).
woensdag 30 januari 2008

# Naar dit schilderij sta ik altijd te staren als ik na een bezoek aan m'n moeder in de aanleunflat op de lift sta te wachten. Die lift is traaaag dus ik heb alle tijd van de wereld. Voor de zoveelst keer laat ik me door het schilderij uit het veld slaan. Ik moet korte metten maken.

Volgens mij komen op deze plek groepjes bejaarden samen om met behulp van een krijtje de opstelling en het positiespel te bepalen.
zondag 27 januari 2008

# Gezellige zitgroep in de woonwinkel van Co.
zaterdag 26 januari 2008

# Ik maakte een beangstigende opname van het laatste restje Venz pure XL hagel, dat om onverklaarbare reden niet op mijn meergranenbolletje belandde.

Om het plaatje compleet te maken ook nog een kijkje in mijn rommelige keukenkastje, zodat u het hele rampgebied haarscherp in kaart heeft.
vrijdag 25 januari 2008

# Hèhè. Moe van. (Dat verzuchtte een meisje dat ooit bij me in de groep zat heel vaak bij de minste of geringste inspanning. Verder zei ze nooit wat. Ze is legendarisch.)
donderdag 24 januari 2008

# 's Ochtends was daar mijn dochter. Ik zat gewoon op de bank, tennis te kijken, niks bijzonders. Maar zij zei dat ze collega's had van mijn leeftijd die er al echt uitzagen als oude vrouwtjes.

Tussen de middag kwam Estée een broodje eten. Ik bakte een tosti, wiebelde met mijn heup en zong een beetje mee met de Hippie Shake. Ik zag haar kijken en verwachtte het ergste. Maar ze zei dat ik wel bij K3 kon.

Aan het eind van de middag dronk ik doodgemoedereerd een wijntje met m'n vriendin. Ze vond dat ik er zo goed uitzag.

Doodgemoedereerd. Wat een vreselijk goed woord is dat. Maar dat komt vast door dat wijntje. Enfin. Swah. Het begint op een complot te lijken.
woensdag 23 januari 2008

# Als je heel slim bent, maar kleurenblind heb je vanavond een probleem.

Je kunt interactief meedoen met de Nationale IQ Test met behulp van de afstandsbediening en het digitaal tv-pakket van UPC. Bij elke antwoordmogelijkheid staat een kleur. Deze kleuren komen overeen met de gekleurde knoppen op de afstandsbediening. Groen en blauw zijn best lastig uit elkaar te houden bij het licht van de schemerlamp. Maar we gaan het proberen. Het gaat een gemeenschappelijke score worden van echtpaar O. We bundelen de krachten en doen samen.

Aan het eind van de IQ-test verschijnt de uitslag in beeld.
dinsdag 22 januari 2008

# Wat een verademing deze dag.

Het bergje vogelzaad in de tuin (een vetbol in tulbandvorm, ernstig onderhevig aan erosie) schiet spontaan in bloei. Birdie num num.
maandag 21 januari 2008

# Vanochtend mocht ik (grootmoefti de tweede) Estée naar de kleuterschool brengen, de allereerste keer voor haar en voor mij. Ze klemde zich als een apie aan de juf vast, die ze al een beetje kende van een paar ochtendjes wennen. Toen ik buiten stond en vanaf een afstandje door het raam keek hing ze daar nog. Ach, dat komt wel goed. Ik heb er alle vertrouwen in.

Tot ik daarnet wat informatie zocht over de schooltijden. Na de eerste regel begint mijn vertrouwen in de school ernstig te wankelen.
zaterdag 19 januari 2008

# In de categorie 'Dingetjes waar ik heel blij van word':

Mijn dochter stelde voor om mijn oude moedertje voortaan grootmoefti te noemen.
donderdag 17 januari 2008

# Ik ben de hele dag al aan het spelen met mijn nieuwe digitale fotolijstje van de Lidl en vraag u, lezer, vriendelijk een foto van uzelf op te sturen, dan komt u in mijn lijstje.

Ik kijk vooral heel erg uit naar de portretten van IJsbrand en Actie, de best bewaarde digitale geheimen uit het Noorden.

Uw inzending wordt uiterst discreet, uitsluitend vertoond in mijn lijstje in het uiterste hoekje van mijn bureau.
woensdag 16 januari 2008

# De man die de kaartjes scheurde waarschuwde dat het een heel heftige film was.. en hij had gelijk. Ik moest af en toe even de handen voor de ogen slaan. Te bloederig. Maar ow, oow, ooooooow wat is Viggo Mortensen goed. En mooi. Dat ook.

Ik heb het over Eastern Promises. Een film over de Russische maffia in Londen. Indrukwekkend hoogtepunt is een vechtpartij in de sauna met veel tatoeages en zwiepend scrotum van Vigo.

'Zwiepend scrotum' had ik graag zelf verzonnen, maar is voor rekening van de filmrecensent van het Parool. Die ga ik mooi niet overtreffen.
dinsdag 15 januari 2008

# "Kapster, ik voel mij net een dooie mus" zeg ik met hangende schouders, terwijl mijn ogen 'dooie mus' uitstralen. Mijn handen tillen de bovenste lichte plukken haar op en onthullen de donkere laag daaronder.

"Dat blond ziet er inderdaad erg assig uit" zegt ze meevoelend. Geconcentreerd gaat ze aan de slag met verfkwast en zilverpapier en knutselt daarmee een fraaie rollerdex op mijn schedel.

Onder de droogkap herrijs ik, feniks in folie, langzaam uit de as.
maandag 14 januari 2008

# Over het Damrak liep een man met een plant op z'n hoofd. Het was geen opvallende man, niet exotisch of zo, behalve die plant. Dat was een kleine palm.

Verder droeg hij niks in z'n handen, dus echt noodzakelijk was het niet. Maar toch.
vrijdag 11 januari 2008

# Ondanks de verhuisdrukte en tussen de hoestbuien door toch even tijd voor een dansje:
donderdag 10 januari 2008

# "M'n giropas" zei ik geïrriteerd tegen de apothekersassistente, die zich afvroeg welke betaalpas ik gebruikte. Ik had 'm al voor de derde keer door het apparaat gehaald, magneetstrip aan de goede zijde, ik ben heus niet gek (maar wel een beetje moe).

Ze keek nog eens goed en signaleerde m'n airmilespas. Het luikje op de grond voor de kassa klapte open, ik zakte er langzaam in en kwam weer boven op m'n bank met een wijntje in de hand.
woensdag 9 januari 2008

# Wanneer de dag ten einde loopt en wij ons verheugen op de avond:

"Komt er nog iets?"
"Ja, een heel goeie film."
"Ow lekker, die gaan we kijken, in pyama, open haardje aan."

Waarbij aangetekend moet worden dat we geen pyama hebben en ook geen open haardje. Het is de intentie.
dinsdag 8 januari 2008

# Nieuwjaarsborrel? Wees matig met alcohol. Het is calorierijk, eetlustopwekkend en verhoogt de vetopslag.

Mijn nieuwe agenda (gezondNu, vanwege het ringbandje en de fijne weekindeling) wrijft het nog even lekker in en precies op de goeie plek.

Vanmiddag nieuwjaarsborrel... dus.


Ik kende het eigenlijk niet en heb even rondgeklikt bij gezondNU. Doet u even gezellig mee met de schetenenquÍte? Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Het mag anoniem. Mocht u wel uw e-mail en naam hebben achtergelaten, dan kan gezondNU u eventueel benaderen voor meer informatie.
maandag 7 januari 2008

# Ik weet het! Want ik gaf het niet op! Zaterdagavond wilde ik de term gebruiken tijdens een gezellig candlelight dinner, maar ik kon er dus niet meer opkomen, ook niet meer wie het zong... en had geen leven meer.

Na het intikken van 'freeloader' (dankjewel Marcel K.) in de zoekmachine van Van Morrison verklapte die een kleine clue.

'Freeloaders' zit in een wonderschoon nummer genaamd 'Days like this'.
Een lied en gevoel om te koesteren.


When itís not always raining thereíll be days like this
When thereís no one complaining thereíll be days like this
Everything falls into place like the flick of a switch
Well my mama told me thereíll be days like this

When you donít need to worry thereíll be days like this
When no oneís in a hurry thereíll be days like this
When you donít get betrayed by that old Judas kiss
Oh my mama told me thereíll be days like this

When you donít need an answer thereíll be days like this
When you donít meet a chancer thereíll be days like this
When all the parts of the puzzle start to look like they fit
Then I must remember thereíll be days like this

When everyone is up front and theyíre not playing tricks
When you donít have no freeloaders out to get their kicks
When itís nobody's business the way that you wanna live
I just have to remember thereíll be days like this

When no one steps on my dreams thereíll be days like this
When people understand what I mean thereíll be days like this
When you ring out the changes of how everything is
Well my mama told me thereíll be days like this

Oh, my mama told me thereíll be days like thisEn wow wat een mooi plaatje
zondag 6 januari 2008

# Cockie's Quest:

ik zoek naar de Engelse term voor iemand die graag op de zak van een ander teert én naar het liedje waar ik dat woord laatst in tegenkwam.
zaterdag 5 januari 2008

# Je zou toch zeggen dat het verstand met de jaren wel eens een keer zou komen, maar...

Hoe vaak ik nou al die witte fleecetrui met een soepel gebaar heb aangetrokken, zodat de capuchon in een vloeiende beweging zeer behaaglijk over mijn hoofd valt.

Aan de voorkant.
vrijdag 4 januari 2008

# Ik wás al heel blij dat het me gelukt was een rondje boodschappen bij AH te doen zonder ook maar één keer 'de beste wensen'...

Nog opgeluchter was ik, toen ik thuisgekomen meer routinematig dan bewust, voor de spiegel mijn gebit bestudeerde:
het pulp van een haastig achterovergeslagen zwartebessensmoothie had zich als een afstotelijke laag cariës genesteld tussen m'n tanden.
donderdag 3 januari 2008

# En plotseling stond hij dan voor de deur. De vriend die meer dan een jaar geleden uit ons leven verdween.

Achteraf denk ik na over mijn eigen reactie op dat moment. Oprecht blij. "Dat vind ik tof van je. Kom binnen."

Vooraf nadenken was gelukkig niet nodig.
woensdag 2 januari 2008

# Het geval wil dat ik heel vriendelijk heb geknikt richting de verkeerde zwarte BMW.

Hier in de buurt rijden er twee. Eén is van een heel aardige man, type lieve brombeer. De ander is van een zeer chagrijnig echtpaar dat mijn J. een keer ernstig beledigd heeft. Die zitten in de ban en moeten genegeerd worden.

Maar de zon stond laag. Ik liep te sjouwen met twee zware tassen. De knik was eruit voor ik er erg in had. Gelukkig had ik m'n zonnebril op.
dinsdag 1 januari 2008

# We mochten een briefje met daarop onze wens op een vuurpijl plakken en de lont zelf aansteken. Mijn briefje dwarrelde tot twee keer toe terug in de tuin. Vlak voor m'n voeten. Daar hebben we erg om gelachen.

Toevallig was dat een wens van me.


mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes ~ rss