woensdag 31 januari 2007

# Ooit had ik een vriendje uit Amsterdam dat erg hard moest lachen toen hij bij het streeknieuws in het Noordhollands Dagblad onder 'Scheepvaartberichten': Er zijn vandaag geen schepen binnengekomen vermeld zag staan.

De evenementen voor donderdag liegen er ook niet om:


# A ram sam sam, a ram sam sam
Koeli koeli, koeli, koeli, koeli ramsamsam
Aravi, aravi
Koeli, koeli, koeli,koeli, koeli ramsamsam.

Dit liedje doen we de laatste tijd vaak op peutergym, waar ik trouw elke woensdagochtend heenga. Estée staat dan met de lippen stijf op elkaar tegen me aangedrukt, de armen strak langs het lijfje en ik zing en dans dapper met de juf mee in de kring en doe ook nog de gebaren. Estée is niet zo van de gebaren. Meer van het vrije spel. Ik vind het een lekker liedje.

Er bestaat een wat oudere Britse popsong waar bovenstaande tekst in gezongen wordt, door een meisjeskoor. Ik kan er alleen niet opkomen welk nummer dat ook alweer is... iemand?
dinsdag 30 januari 2007

# 'Om af te rekenen met de heersende anti-age mentaliteit start Dove vandaag een pro-age campagne. Met de campagne, waarin vrouwen van boven de vijftig zich bloot geven om te laten zien hoe mooi ze zijn, wil het beautymerk een positieve verandering teweeg brengen in de houding van de maatschappij ten aanzien van oudere vrouwen en hun schoonheid.

Dove roept op meer oudere vrouwen in te zetten in de media en opener te zijn over leeftijd, om zo een realistischer beeld van de oudere vrouw te geven.'

Zo'n campagne voeren wij hier al jaren. Toen mijn dochter klein was, had ze de gewoonte zich voorzien van actiemateriaal, heel stil, ergens in huis waar je haar totaal niet zou verwachten, op te stellen. Met het nodige schokeffect.
maandag 29 januari 2007

# Ik toon u de wondere wereld van de verdwenen wasbolletjes waar ik ook nodig een keer moet stofzuigen.

Het werkt als volgt: ik trek de was in een kluit uit de machine en laat die vallen in de wasmand. Het bolletje valt daarbij op de grond en zoekt rollend zijn eigen weg. Ik laat het z'n gang gaan en pak een andere. Keer op keer. Maar nu zijn ze op en ik ga op zoek. Wat blijkt: allemaal kiezen ze dezelfde route. Ik ontdek een rolpatroon en vind samenscholende wasbolletjes onder de aardappelemmer.
zondag 28 januari 2007

# Bij wijze van experiment en gebrek aan het gebruikelijke goedje voegde ik een flinke scheut olijfolie 'extra vierge' aan het badwater toe.

Ik kwam eruit als Madonna.
zaterdag 27 januari 2007

# Mijn Cockielocatie was vannacht een paar uurtjes onbereikbaar vanwege een ingewikkelde verhuizing. U heeft het wellicht allemaal gemerkt en massaal wakker gelegen.

Maar het is gelukt en alles doet het weer: goed gedaan jongens van Coloclue.
vrijdag 26 januari 2007

# Ach mama, 'k kan niet slapen
Toe, vertel me 'n verhaal
'k Lig te draaien, tel de schapen
Maar ze maken zo'n kabaal
Jaag ze weg, mijn boze dromen
Die me nachten wakker houden
Mama, toe, je moet snel komen
En me in je armen houden
Wieg me langzaam in m'n slaap
En verdrijf dat klote schaap
Ze springen niet over, maar in de heg
Toe nou mama, scheer ze weg

Tekst helaas niet van mezelf, maar van multitalent André Manuel, die ik vanavond mag aanschouwen en beluisteren in het theater.
donderdag 25 januari 2007

# Emma heeft al een paar dagen buikgriep en houdt niet genoeg vocht binnen. De kinderarts vond het beter dat ze een paar nachtjes in het ziekenhuis blijft. Ze kreeg een infuus en ik mocht de hele dag haar handje vasthouden.
woensdag 24 januari 2007

# Je raadt nooit wat ik gekocht heb, oke ik zal het zeggen: een comedonendrukker.

Oftewel:
een comedo squeezer (Engels)
komedonudklemmer (Deens)
tire-comédon (Frans)
Komedonenquetscher (Duits)
schiacciacomedoni (Italiaans)
omedocay eezersquay (Neplatijn)


Lekker hè.


# Vanavond op Canvas eerst The Magdalene Sisters en aansluitend de docu Sex in a cold climate. Een ontluisterend beeld van het katholicisme op zijn smalst, als een antiseksuele, vrouwonvriendelijke, onderdrukkende ideologie.

Zelf zat ik ook op een lagere school gerund door nonnen en heb daar een tikje van meegekregen. Er mocht niet veel. Ze waren streng zeg, die Zr. Secretia's. Een enkeling daargelaten. Zr. Paulita, dat was een schatje.
dinsdag 23 januari 2007

# Een moeder tilt haar zoontje in het fietszitje.
Het jongetje stoot daarbij zijn knie.
Beiden zeggen tegelijkertijd "Au!"
Heb jij ook pijn? vraagt de peuter.

Wat ik toch behoorlijk briljant van zo'n kind vind.


# Op de personeelstafel stond een opengeklapte kaart: wit in zwart kader. Met de nodige respect pakte ik hem op om te lezen, maar dat was eigenlijk niet echt nodig. Het was geen rouwkaart, maar een aankondiging van een ex-collega die vol zelfvertrouwen haar diensten aanbood als personal coach en councelor. Ze maakte gebruik van fraaie spirituele termen (die bij mij helaas nooit zo lang blijven hangen) en deed ook aan 'afstandsbehandeling'. Hahaha! Ja dat werkt meteen.
zondag 21 januari 2007

# In het midden van de overvolle parkeerplaats stond onmiskenbaar de auto van de keurslager. Een enorme rookworst op het dak stak triomfantelijk boven alle andere auto's uit. Ik kende de bestelwagen met moorkop van de banketbakker,

maar dit was nieuw voor mij.

In de sauna heb ik me onwillekeurig af zitten vragen wie de keurslager in het gezelschap was en bedacht me dat het leuk zou zijn als de rest van Nederland ook een opvallend symbool van zijn/haar beroep op het vervoermiddel mee zou gaan dragen.
zaterdag 20 januari 2007

# Cabaret in het dorp! Veel inwoners zetten de riek in een hoek en verzamelen zich in de Stijfselmakersschuur. De aantrekkelijke jonge vrouw uit de grote stad vertelt dat het haar veel moeite heeft gekost die plek te vinden. Het publiek grijnst. Ja je moet het weten, zo midden tussen de weilanden, aan een voor auto's niet toegankelijk pad. Het Westerstijfselmakerspad.

Ze vraagt J. naar zijn naam. "Jan" zegt hij ferm. Ze vertelt J. dat het leven bestaat uit het maken van keuzes. Even later vraagt ze aan een andere man hoe hij heet. "Jan" zegt hij. En dan weet ze het.

Alle mannen heten hier Jan. (Een uitzondering Jaap.) Een paar zelfs Jan de Dood.
vrijdag 19 januari 2007

# Het leukste dat ik vandaag gedaan heb: een reisje geboekt (eind mei).
donderdag 18 januari 2007

# "En hoe voelt dat nou?"
"Wat?"
"Om naast zo iemand te liggen?"
"Ow DAT, hihi"

Bij de Nationale IQ test scoorde ik 'hoog' en hij op het randje van 'begaafd'. Tsk.

Wat belangrijker is: de professor die uitgenodigd was om een en ander te verklaren noemde de nucleus accumbus als belangrijk onderdeel van ons brein. De grapkwab. Wanneer die geprikkeld wordt blijf je onbedaarlijk lachen. Dat moet ik onderzoeken.
woensdag 17 januari 2007

# Het beeld vertekent enigszins, maar het mag duidelijk zijn, dat ik geen groene vingers heb.

In het tuincentrum kocht ik een aantal nieuwe exemplaren en wel uit de Easycare collectie. Verzorging: makkelijk, kan overal staan, weinig water.

'Bestemd voor decoratie en niet voor consumptie' staat er voor alle duidelijkheid op het etiket.
dinsdag 16 januari 2007

# Tijdens een rondje trimmen is mij in dit laantje tot twee keer toe een roofvogel, ik gok type buizerd, tegemoet komen vliegen, op zeer imponerende wijze, heel laag boven de grond. Een magische ervaring.

De tweede keer dacht ik dat mijn tijd gekomen was. Glimlachend spreidde ik mijn armen, liep langzaam door en wachtte vol overgave op het moment dat zijn klauwen mijn schouders zouden omvatten. Het arme beestje schrok zich dood en wist niet hoe snel het weg moest komen.

Vandaag was ik gewapend met camera. Hij zat netjes te wachten, maar niet voor lang.


(Dochter R. heeft ook veel beleefd in de natuur. Midden in haar verhaal over een ontmoeting tijdens een van haar reizen had ze het vanochtend over 'een vent van een boom') :-)
maandag 15 januari 2007

# Dit zijn ze dan, de nieuwe postzegels.

"Iconen die niet meer weg te denken zijn uit het leven van de Nederlander. Sommige producten geven uitdrukking aan een bijzonder aspect van de Nederlandse volksaard. Andere iconen zijn een illustratie van wat Nederlanders mooi, hip of handig vinden."

Mijn oog wordt direct getrokken naar de leverworst! Het icoon dat altijd mijn neus voorbij ging als er wat te winnen viel.

Maar het gaat dus om: het Gildeglas van ontwerper Andries Copier (Royal Leerdam), de Revoltstoel van Friso Kramer (Ahrend), de Heineken Longneck, de Bugaboo kinderwagen van Max Barenburg (Bugaboo), de fluitketel Lapin van Nicolaï Carels (HEMA), de flessenlamp van Tejo Remy (Droog Design), de bakfiets (Fietsfabriek), de spaarlamp, de tulp en de rookworst (Unox).


# De winnaar van de Halve Marathon in Egmond zag voor het eerst de zee.
zondag 14 januari 2007

# Ik verheug me op een ontmoeting met oud-middelbareschoolgenoot Ila van der Pouw en haar creaties, vanmiddag in dorpstheater Wormer.

Mijn vriendinnen gaan ook mee, want die zaten ook allemaal op die school. We hebben afgesproken in cafe 't Heerenhuis, waar we voor de vorm dan nog maar even een biljartje zullen leggen.

"Elke maandagavond libre, U kunt de rest van de week Uw eigen spel spelen." Dat zullen ze weten.
zaterdag 13 januari 2007

# Open dag in ons nieuwe dorpshuis de Kunstgreep (gemeentehuis/bibliotheek/theater). Het was een drukte van belang. Ik pakte mijn moment of fame, werd door veel fans omringd en officieel erkend als de dorpsweblogger.

Wellicht dat ik nu ook een kantoortje kan krijgen in dat mooie gebouw, plus een eigen theepot.


# "Ik heb geen motoriek" piept de vrouw op het matje naast me, terwijl de toegesnelde gymjuf wat richting probeert aan te brengen in haar dolende ledematen.

"Nou, je hébt hem wel..." zegt ze, "maar... (ik hoor haar zoeken naar de juiste woorden, ze wil nooit iemand kwetsen) niet zo duidelijk..."

Daar kan ik de humor dan wel van inzien en steek mijn 'hahaha' niet onder stoelen of banken. ROTFL.
vrijdag 12 januari 2007

# Life through one lens. Als experimentje laat ik vandaag mijn bril liggen en peuter één wegwerplens uit de verpakking. Voor de spiegel plaats ik hem in mijn rechteroog. Die zal daar de verziendheid corrigeren. Ik verwacht dat het andere oog geheel op eigen kracht de scherpte van dichtbij voor zijn rekening neemt. Met mijn neus nog net niet tegen de spiegel gedrukt bestudeer ik de conditie van mijn gezicht, dat de strijd tegen de zwaartekracht langzaam aan het verliezen is. Met lede ogen blijf ik nog even moeizaam staan focussen en ga dan snel naar buiten.

Het werkt. Foutloos bezorg ik mijn verenigingskrantjes. "Schrik niet" zeg ik tegen een man die onverwacht zijn deur opent en druk hem een krantje in de handen. "We zijn vandaag al genoeg geschrokken", zegt hij droevig. Op mijn schreden keer ik terug om te horen wat hij wil vertellen. Hondje plotseling overleden. Ocharme.

Als ik terugkom van mijn rondje zie ik nog net hoe mijn buurvrouw met behulp van stoffer en blik een lading hondendrollen over de schutting in de bosjes kiepert. Haar hond doet zijn behoefte op de tegels in de tuin, dat was me al eerder opgevallen. Misschien had ik dat allemaal liever niet willen zien.

Tot zover mijn bespiegelingen. Graag zou ik nog wat lachen vandaag. De zwaartekracht tarten, met de mondhoeken omhoog ! :-)
donderdag 11 januari 2007

# Aan het begin van de avond spoedt Nederland zich huiswaarts. Het is weer etenstijd. Het ideale moment om eens rustig de dag door te nemen. 'Man bijt hond' schuift aan bij een oud echtpaar. Andijvie met een balletje gehakt.

"U bent dus al heel lang getrouwd. Bent u wel eens vreemdgegaan?"
Man probeert te redden wat er te redden valt: "Nee, ik stelde me eerst netjes voor. Jij toch ook, vrouw?"

Zij is te eerlijk en speelt niet mee. Zelf had ze andere problemen. Na aandringen van de verslaggever geeft de man toe. "Tuurlijk wel."

Het eerst zo opgewekte vrouwtje zit als bevroren aan tafel en bekent, dat ze zich ooit wel eens voor de tram heeft willen gooien. "Maar nu gaat het wel. Als ik mijn medicijnen maar neem".

"Eet u smakelijk verder, fijne avond nog."
woensdag 10 januari 2007

# Zaterdagavond 9 december stonden we met zeven man bij de Japanner, maar we konden weer gaan, want de tent zat vol.

"Ik heb een maand geleden al gereserveerd", zei ik nog. Dat stond niet in zijn boek. (Waar is je Hattori Hanzo als je hem nodig hebt?)

Gisteravond belde hij, behoorlijk kwaad: waar we bleven...?
maandag 8 januari 2007

# Met genoegen maak ik plaats voor Peter's peniele punt:

"Ik ben zo langzamerhand godvergeten gaar van die onbeschaamde sluikreclame voor een supermarktconcern op 'de' trendsettende weblogs. Over een kwalijk virus gesproken, wie loopt er onbesmet rond. Mag er elders nog wel boodschappen gehaald worden of ben je dan af en valt alles in het water. Stort de wereld soms in zonder dat peniele instituut?"

(Reactie n.a.v. dit logje plus foto.)
zondag 7 januari 2007

# 'Starters' of 'appetizers' zijn altijd een beetje om te lachen. Ze worden heel eerbiedig opgediend, als ware het kostbaarheden, maar eigenlijk is het niet veel. Zo kregen wij gister, terwijl we al zaten te gieren van de honger, een borrelglaasje tomatensoep met daarin drijvend drie flintertjes paprika.

"Het is warm!" riepen we blij verrast, toen we het glaasje voorzichtig tussen duim en wijsvinger omhoog tilden.
zaterdag 6 januari 2007

# Per vandaag kruipt er een Groningse bladwesplarve over mijn desktop. Hij/zij is stunning.
vrijdag 5 januari 2007

# Ze had talent, een natuurlijke aanleg en gratie. Het kwam haar als het ware aanwaaien, behalve die echte wedstrijdmentaliteit.

Ze vond er niks an en ging op streetdance :-)


# In tijden van nood, mag er ook best een keer gelachen worden. (Daar bestaat vast een fraaie spreuk voor, maar u begrijpt me.)

Andere vriendin: "Haar zus noemt het een 'gevalletje penopauze'..."

Ik: "Ja maar hoe lang ís die penis en hoeveel tijd heeft-ie daar gemiddeld voor nodig...?"

Beiden: "Hahahahaha!"
donderdag 4 januari 2007

# Ik ben op een vreselijke manier aan het opruimen, rigoureus zoals dat heet en ik kom dingen tegen uit een ver verleden.

Een kortingsbon voor de afhaalsienees geldig tot juni 2004, boekjes vol bankafschriften in guldens, veelvuldig gekoesterde prullaria waar een mooi verhaal aan kleeft (sommige daarvan bewaar ik in de relikwieëndoos) en heel veel stof.

Ik ga remigreren naar mijn oude werkplekje en mijn nieuwste computer gaat mee. De oude pc, toch zeker goed voor ruim vier jaar cockie punt org, heb ik naar het kerkhof voor oude pc's gebracht: een container vol lotgenoten op de gemeentwerf. Een aantal belangrijke organen heb ik gehouden, want ik wil niet dat mannetjes die er altijd omheen zwerven er met mijn belangrijke ingewanden vandoor gaan.

Ik hoop dat het me lukt alles weer netjes naar behoren aan te sluiten. Zij die een beetje gaat sterven groet u. De riante werkkamer waar ik zat krijgt een andere bestemming. Ik zie u terug op de overloop, aan een werkblad, achter een kast :-)
woensdag 3 januari 2007

# Ik haal wat oud materiaal weg, ooit gebruikt om even te proberen, en binnen de fotocommunity word ik direct ontmaskerd als de partypooper die ik natuurlijk ook gewoon ben.
dinsdag 2 januari 2007

#Het zalig uiteinde kwam voor de mug op de muur in het toilet sneller dan verwacht. Heel even bestudeerde ik het verpletterde lijfje, dat zich scherp aftekende op de witte tegel naast het spiegeltje. Aan een uitstekend pootje trok ik hem los van de muur en liet hem vallen in de pot.

Zo ongeveer moet mijn vriendin zich gister gevoeld hebben, toen zijn woorden tot haar doordrongen.
maandag 1 januari 2007

# Met een van slaap en spanning trillend meisje van bijna drie in mijn armen stond ik achter het raam van haar kamertje te genieten van het vuurwerk. "Je komt ogen tekort en weet niet waar je kijken moet, hè?" zei ze tegen mij, want ze zegt alles letterlijk na wat ze hoort en niet zo goed begrijpt. Mijn jaar is goed begonnen.

Weer thuis dronk ik samen met J. nog een fles echte champagne (Pommery) leeg. We beweerden dat we het verschil ook echt konden proeven :-) En nu heb ik een keurig net katertje.


mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes ~ rss