zaterdag 15 januari 2005# Een meisje waar ik veel mee werk heeft het Williamssyndroom.

Zij praat veel en graag en stelt onophoudelijk vragen om mijn aandacht vast te houden. In mijn antwoorden moet ik heel erg rekening houden met haar beperkte begrip vooral omdat zij de neiging dingen te overdrijven of te dramatiseren. Ik probeer mijn antwoorden zo concreet mogelijk te houden, anders dwalen we steeds verder af en verzanden in een poel van misverstanden. Ik kan dus niet zomaar wat zeggen en moet soms even nadenken...

Zo ook gister. Ik was druk bezig met iets anders en ze bleef maar kletsen over onze plannen voor a.s. maandag. Ik had me laten ontglippen dat ze mee mocht met de auto en ze wilde heel erg graag weten wat we gingen doen. Met mijn "Ow, we gaan een stukje touren" nam ze geen genoegen.

"We gaan naar Toeren!"

"Nee, zucht, we gaan niet naar Toeren... we gaan...."
Ik zocht naar een duidelijk antwoord, maar ik had zelf mijn plannen nog niet goed op een rijtje. Het bleef een poosje stil van mijn kant. Verwachtingsvol bleef ze me aankijken, maar het duurde haar te lang.

"Weet je wat we doen? We zien wel!"


vrijdag 14 januari 2005# Ik wilde hier een stukje schrijven over Phra Chaoyuhua Bhumibol Adulyadej, beter bekend als Rama IX of koning Bhumibol de Grote (spreek uit: "Bhumipon")...

Maar het gaat me niet lukken.
En ik zeg trouwens altijd gewoon Koning Boemibol.


donderdag 13 januari 2005# Ik verveelde me een beetje en heb me uitgeleefd op de kleefkrullers.

Het resultaat zal verbluffend zijn.

Wanneer ik de kleefkrullers na lang wachten verwijder zullen mijn gouden lokken weer pijlsnel met een noodvaart loodrecht maar beneden zakken.

Maar dat maakt niet uit. Op het ogenblik heb ik Big Hair.
Because I'm worth it.
# De deurbel ging en kort daarna klepperde de brievenbus ongeduldig. Mijn Egyptische buurjongetje stond opgewonden voor de deur, samen met zijn jongere broertje en twee kinderen die ik niet kende. "Of ik nog een heitje voor een karweitje had"... en kennelijk een beetje snel. (Ik vermoed dat zijn vader voorheen fanatiek padvinder was in het oude Egypte...)

Dat had ik niet, maar ik kon ze wel een koekje aanbieden. Dat vonden ze ook wel goed, maar buurjongetje die duidelijk de leider was voegde nog wel even toe dat het geld voor 555 was. "Ze spaarden voor 555". Aha! In dat geval zouden ze van mij geld én een koekje krijgen.

Terwijl ik wegliep om het gewenste te halen hoorde ik het mij onbekende jongetje spontaan aan de groep bekennen, dat hij op zijn beurt helemaal niet voor 555 spaarde maar voor een Gameboy. Hij klepperde nog eens driftig aan de brievenbus van de inmiddels toch al wijd openstaande deur.

Verbijsterd over dit woensdagmiddaginitiatief met wisselend motief, maar vooral over de heerlijke kinderlijke openhartigheid heb ik geld en koekjes deemoedig afgestaan. Enthousiast holden ze naar de overbuurvrouw. Dit ging lekker.


woensdag 12 januari 2005# Moet je horen hoe hip ik ben...

Ik koop bij AH een mp3-spelerd met reusachtige Hamsterkorting.
En ik download voor een paar roebelcentjes mooie deuntjes bij all of mp3 op cd-kwaliteit. Maar...

als ik op een goed moment de oortelefoontjes in wil pluggen probeer ik links het touwtje van mijn capuchon in mijn oor te proppen...
(zo hip was nog niemand).
# Mijn moeder zegt 'knipperen' in plaats van zappen. En "Waar is de knipper?"

Dus. Van de week knipperde ik langs wat zenders en bleef hangen bij een stokoude aflevering van Magnum. Mensen die te jong zijn voor Magnum mogen nu afhaken (wegknipperen) maar ik bleef gebiologeerd staren uit nostalgisch oogpunt EN: de korte broek van Magnum, die hij de he-le aflevering verder gedragen heeft.

Dat ik daar vroeger geen erg in had... dat broekje was het korte broekje van een foute pornoster. Het was strak, te strak en met een brede tailleband en een knoop op navelhoogte en het was kort. Te kort. En kaki (vage kleur). Het stopte pal onder de billen. Maar vroeger vond ik dat denk ik best een sportief broekje.

Ik heb gezocht naar een afbeelding, want mijn gebrekkige woordenschat schiet weer eens tekort merk ik.

Blijkt dat Magnum ook nog eens een ernstig defect had aan zijn ledematen. Daar heeft hij de aandacht toch aardig van af weten te leiden, indertijd, met die korte broek.


dinsdag 11 januari 2005# Er is een buikgriepgolf op komst in Nederland lees ik in de krant.

De ziekte gaat vooral de eerste dag gepaard met zogenoemd projectielbraken; zonder tekenen vooraf wordt flink overgegeven...

Dat u het even weet. Projectielbraken. Wie zal ik nu eens raken?


maandag 10 januari 2005# Terwijl ik in de regen mijn vuilniszakjes dump in de kliko, bespeur ik op een of andere manier dat iemand de warmte opzoekt onder mijn zonnehemel...

Pang!
# Plotseling weet je het weer: er zijn nog Toffifees (Toffifeeën?) over van het feestje van gister.

Ik moet heel hard van me af eten, wat ik heb net twee muziekstokjes geweigerd (op z'n Vlaams/Jambers uitspreken als in: "Hij stelde zijn lichaam te beschikking van de wetenschap; ze hebben het geweigerd...") en dat voelt nooit fijn.

Lieve mensen, ik doe nooit stokjes. Stuur mij geen stokjes asjeblief. Toffifees daarentegen... (Het werkt niet bij mij, die stokkies, ik kan niet loggen op bestelling of in opdracht of aan de hand van vragen. Eigenlijk wil ik het gewoon niet. Pas de stokkie pour Cockie.)
# Ik heb me ziek gemeld om redelijk gegronde redenen maar ik zit me nu een potje te schamen.

Aashna Lucas. Gaan we daar meer van horen... later, als ze nóg groter is?

(lees meer en zie foto's)


zondag 9 januari 2005# Sorry. Geen tekst. Mijn mond hangt open.

In gedachten tour ik rond...

www.klikotrekker.nl


zaterdag 8 januari 2005# Vandaag neem ik u mee naar The Art of Menstruation.

Klikt u even mee? (Ik weet niet meer hoe ik daar belandde, ik zocht iets anders, maar werd als het ware meegezogen...)

Mijn eerste reactie was een hartgrondig gat-ver-dam-me, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat er lollige dingetjes tussen zitten.

Neem tot slot ook eens een kijkje bij New Guinea menstrual hut carving en The Art of Menopause by Coni Minneci.

Fijn weekend verder (en zorg dat u niet uit uwer hemd waait...!)


vrijdag 7 januari 2005# Het is volbracht. Ein-de-lijk heb ik de film van Bridget Jones gezien. De eerste, op video, nog van voor de kerst. En ik vond hem leuk en ik heb nog zitten snotteren ook. (Mag dat bij Bridget Jones?)

Maar waarom... WAAROM???... heeft nooit iemand mij gezegd dat er een nummer van Van Morrison inzit... heel mooi (tekst)

Achttien februari mag ik weer naar een concert van hem, in Vredenburg nog wel. En ik zag hem laatst nog voorbijkomen in een fragment bij de popquiz a gogo. Hij zong Moondance als heel jong broekie. Ik was te druk bezig met de video om er goed van te genieten en op de opname staan alleen de laatste drie seconden. Helaas zonder begeleidende tekst. (Iets over het opvallend liefdevolle zingen door een man die bekend staat om zijn stugge voorkomen.)
# Nog steeds een beetje witjes. Niet veel te melden. Mijn vakantie vliegt om. En ik zou zo graag nog een poosje lummelen. Het is er nog niet van gekomen.

Vandaag is een goeie dag voor pannenkoeken.


donderdag 6 januari 2005# Webloggers Voor Azië, een dagje op wit.woensdag 5 januari 2005# Over lekker fris gesproken:

Kartoffelsalat van Freshmaster (aardappelsalade verfijnd met crème fraïche)...
# Zoetgevooisd radiogeluid:

Glorix... ontdek de nieuwe geur van hygiene.

Zij van de Glorix hebben me in het snotje. Ik mag wanneer dat zo uitkomt graag even snel wat bleek in het sanitair spuiten om de illusie te wekken dat er grondig schoongemaakt is. Het zou in die ruimte dus kunnen krioelen van de bacteriën, maar ze ruiken fris! Een zweem van hygiene. Ik zweem me door het huishouden.


dinsdag 4 januari 2005# Ananas2 (dankjewel ananas2!) wil gaan loggen en zoekt inspiraassie. Drop uw link!
# Maggie May wilde opgehaald worden uit Smalland zei de intercom.
Ik was best benieuwd hoe een meisje dat Maggie May heette er uit zou zien, maar ik wrong mij een weg door een overbevolkt deel van Ikea, ver van de ballenbak.

Ik weet niet hoe ze het doen, maar je moet al-tijd nog een keer terug voor dat ene kleine dingetje dat nou net niet op vooraad is.
We gingen terug voor het ladenkastje Asnen dat vorige keer helaas ontbrak en volgende keer gaan we voor de badkamerplankjes Visen die er vreselijk leuk bij combineren, maar helaas allemaal op.

Het is een gouden formule.


maandag 3 januari 2005# Kosten nog moeite gespaard.

Uw geluk staat vandaag in Het Parool :-)
# Natuurlijk wandelden we ook even langs het winkeltje waarin een van de bruiden van Anton Heyboer zijn werk verkoopt.

Helaas was het gesloten, maar van de entree alleen al word ik altijd erg vrolijk.


zondag 2 januari 2005# Ik heb mijn oude melkopschuimertje maar weer eens uit de kast getrokken, want mijn oude vrienden komen op de koffie.
Voorts staan klaar de Amaretto en de bitterkoekjes en Verkade kikkoekjes sorry likkoekjes en chocoladeflikken met nootjes erop.
Dat hebben ze thuis niet hè? ;-)

De bedoeling is dat we daarna gaan spazieren in een natuurgebied, maar via slinkse wegen willen wij ze omleiden naar café De Drie Zwanen (alwaar soms vreemde zaken het daglicht gewoon verdragen... zie archief).

Maar dan zal ik NU toch echt uit die kamerjas en onder de douche moeten. Kom op C. Je kan het.


zaterdag 1 januari 2005# Proost! Een heel voorspoedig nieuwjaar gewenst aan u allen.

Meteen maar even een mogelijk te onstaan misverstand uit de weg ruimen. Bovenstaande afbeelding ben ik niet. Haha dat mocht ik willen. Ik put er inspiratie uit. Klik er gerust op. Susanne Paschke maakt nog meer mooie dingen.


mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes