maandag 31 januari 2005# Morgen wordt ze achttien.


zondag 30 januari 2005# Mailtje van een sienees:

We have learned from the Internet that you are interested in tents. We have been in the tent manufacturing business for many years and are currently in the process of expanding and our customer base.

We specialize in high quality, high performance tents offered to our customers at competitive prices. We are able to supply a wide variety of tents manufactured to the specifications and requirements of the customer. We would be interested in receiving more information from you so we could submit a suitable offer to you.

Sincerely,

Richard Zheng Marketing Director Xia Men Jiao Xia Trade Co., TLD No.89, CangHong Rd, HaiCang Xia Men China(361006)

Goed plan sienees. Een snelle blik op het assortiment zegt mij genoeg. Natuurlijk doe ik mee. Deze zomer op Terschelling (i.p.v. de De Waard vergrote zilvermeeuw) trots in de Tasty Bite:


vrijdag 28 januari 2005# Kijk! Ik heb een naambordje!!!

Vanochtend bij binnenkomst viel mijn mond open.... Ik loop al drie jaar tot volle tevredendenheid rond op die school als invaller en nou heb ik zowaar een eigen bordje. Ik kan het naar links schuiven als ik er ben en naar rechts als ik weer naar huis ga. Zo goed man.

Ik heb iedereen die vanochtend nog met zijn duffe kop aan tafel zat een hand gegeven en bedankt. En vanmiddag bij het oudhollands borrelen heb ik nogmaals mijn waardering uitgesproken. Het is goed.
# Soms moet je jezelf wel eens een halt toeroepen.
Bijvoorbeeld bij het knippen van je eigen pony.
Dat gaat van kwaad tot erger.
Ik zit nu op niveautje ergst.
Ja het is net een overtreffende trap...


donderdag 27 januari 2005# Gistermiddag heb ik me verdiept in de wereld die herenkostuum heet.

Sinds kort doen drie heren binnen het gezin noodgedwongen met het enige beschikbare pak (Het Zwarte Pak), omdat er inene representatief voorgekomen dient te worden bij diverse gelegenheden zoals daar zijn; sollicitatiegesprekken en jammer maar helaas weer andere sollicitatiegesprekken.

Er was een agenda voor Het Zwarte Pak. Wij leefden mee met de diverse dragers. Maar dat kon zo niet langer en ik zou even snuffelen of er nog soortgelijke pakken bestaan, het liefst met enorme uitverkoopkorting.

Het viel niet mee. Ik was bij We, H&M en een dure zaak waar ik de naam niet meer van weet of verdrongen heb. Daar was een colbert net zo duur als een heel kostuum in de eerstgenoemde zaken. Zelfs na aftrek van de korting.

Maar het moeilijkst was een pak te spotten zonder streepjes. Eigenlijk zijn die er niet meer. Overal lopen streepjes door. Dikke, dunne, krijt-, gekleurde maar altijd die streepjes. En ik wou geen streepjes. Einde vooronderzoek. Gaan jullie zelf maar even kijken.

Als jullie me zoeken: ik ben hier

alternatiefkostuum.nl

(Via de herenkostuums al snel beland bij De Schoenen en nog lang niet uitgekeken. Wohooow.)


woensdag 26 januari 2005# Vanaf heden: vbrttrnng

(inclusief shockerende spelfout(en))


dinsdag 25 januari 2005# En dan nog wat:

Wanneer ik tegen een klein gezelschap (collegae, groepje gymvrouwen, bedenk zelf maar wat) vertel dat ik bij die en die cabaretier ben geweest dit weekend die ze NIET kennen, slaan zij mij binnen twee minuten om de oren met cabaretiers die ze WEL kennen en waar ze ook geweest zijn...

Let maar eens op. Zo gaat het altijd. En de een is nog leuker dan de ander...
# De kassiere had er zin in vandaag en ging mijn boodschappen met me bespreken. Ik weet me op zulke momenten meestal geen raad en zoek paniekerig naar een verklaring ter verantwoording van mijn aankopen.

"Hee, roosjes!"
"Uhm... ja die hebben vorige keer ook zo lang gestaan, dus ik dacht..."
"En wat is dit?" doelend op de kartonnen rol.
"Een poster, van een foto."
"Hee wat leuk een poster."
"Wat voor appelen zijn dit?"
"Jonagold."

Die laatste vraag mocht ze stellen, want aan de kassa wordt de prijs bepaald, maar het voelt toch altijd als een inbreuk op mijn privacy.

"Zo. Nou. Wat erg dat je dit thuis allemaal weer moet opruimen."
"Ja, best wel."
"Fijne dag nog!"
"Ja jij ook!"

Zo. Daar kwam ik weer goed weg.

(Thuis kwam ik erachter dat je ook kunt overdrijven met posterformaten... 50 bij 75 is GROOT voor een portret met taart.)


maandag 24 januari 2005# In de stats een bezoeker via
Joint Reseach Centre, Ispra, ItaliŽ.

En dat doet belletjes rinkelen...

We zouden gebruik maken van een detacheringsmogelijkheid naar die plek. Een buitenkans. We hadden nog maar één klein snotjongetje dat nog niet kon protesteren en in Italie, in een doorzonvilla aan het Lago Maggiore, zouden we verder werken aan overige bambini.
We gingen op Italiaanse les. Eerst maar conversatie. Het schrijven was van later zorg.

Het was leuk, we deden ons best, converseerden moeizaam en met klotsende oksels met andere cursisten, leerden oubollige liedjes* en bleven het Italiaans 'op z'n Nederlands uitspreken' (kleine aanmerking van de overenthousiaste leraar).

En vergeefs, want wegens bezuinigingsacties ging de hele operatie niet door. Het dorp hebben we nooit meer verlaten.

*) "Tu sei per mè, la piu bella del mondo.... un amore profundo... tuuuuuuutoooooooooooooo.... tu sei per mèèèèè..."


zaterdag 22 januari 2005# Vanavond mag ik naar deze cabaretier in een authentiek dorpshuis. Raad eens wie het is.

Of klik door naar zijn coole website.
Mijn voorpret is groot.
# "Dit is teveel van de goeie" verzuchtte mijn van oorsprong Australische buurvrouw tijdens de Pilatesles. Ik vond het wel meevallen, maar vanaf mijn matje zond ik haar een bemoedigende grijns en nam me voor haar gezegde te onthouden.

Na afloop van de les liepen we richting kleedkamer en koffiehoekje. "De tijd is op" zei ze en ik dacht dat ze doelde op de wandklok die op een krukje lag te wachten tot hij weer dienst kon doen. Twee batterijen nog in de verpakking erbovenop.

Wederom vond ik dat briljant, maar snel ontstond er wat verwarring. "De thee is op" had ze gezegd. En dat was lang zo leuk niet.


vrijdag 21 januari 2005# Kunst moet je raken zeggen ze en dat was hier het geval.

Ik heb gezocht naar een bordje met naam van het werk en de maker, maar heb het niet kunnen vinden.

Een zeldzaam vredig plekje midden op een druk strand, vlakbij het centrum van een wereldstad. Ik denk er vaak aan terug.


donderdag 20 januari 2005# Waarom zie ik zo weinig Australian Open op tv...?

Het zou iets te maken kunnen hebben met het feit dat ik geen Eurosport kan ontvangen. Welgemeende vloek. Ik heb er echt nog nul beelden van gezien. Heel even een flits van meisje Krajicek.

Erg jammer. Ik wil kijken naar zwetende lijven in hippe outfits. Mannen, vrouwen, publiek... maakt mij niet uit. Als het maar zweet. En wil winnen. En tegen een bal rost of kan genieten van het spelletje. En dan die hitte. Hmmm.

Daar zit ik dan met mijn stamppot zuurkool. Met een balletje...


woensdag 19 januari 2005# In de naburige klas lag een drol op de grond. Midden in het lokaal. Een versgedraaide drol met een puntje erop. De dader had zich nog niet gemeld en er waren geen getuigen.

In de koffiepauze hebben we er uitvoerig en tot vervelends toe over gediscussieerd. Ik zei dat betreffende collegae een remsporenonderzoek moesten doen. En eventueel een reetconstructie. Dat vinden ze altijd leuk, zulke domme grappen.

Jongetje K. had het gedaan. Het was hem ontglipt. Maar op onze school worden daar nooit zoveel woorden over vuilgemaakt. Het leven gaat verder en het gaat snel. Shit happens.

Bij mij blijft het kostelijke prentenboek over de kleine mol op mijn netvlies staan, die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft.

Op een dag landt er op de kop van de bijziende mol een sappige, bruine drol. Hij gaat op zoek naar de dader. Zo ontmoet hij de duif, het paard, de haas, de geit, de koe en het varken. Maar elk van hen ontkent de dader te zijn en bewijst dit met eigengelegde drollen (die er telkens helemaal anders uitzien). Het juiste antwoord wordt hem gegeven door de twee dikke, zwarte bromvliegen en de mol neemt wraak, op zijn eigen manier Ö

Het stomme is dat ik niet meer weet hoe het afloopt. Iemand?


dinsdag 18 januari 2005# Naast mij een stukje verderop speelden zich heel andere zaken af.

Voor de tweede keer was ik ongewild getuige van een geheim rendez-vous. De eerste keer toen ik langstrimde zag ik ze wegwandelen en ieder in hun eigen auto stappen. De tweede keer stonden ze tegen de muur van een toiletgebouwtje dat helaas ook aan mijn route ligt.

Het leuke was; hij droeg een camouflagepak. Een heel professioneel camouflagepak en zij was discreet in het zwart. Ik vond dat zo GOED van hem. Dat zij vraagt: "Wat trek je aan, hoe herken ik je?" En hij: "Dat is nog een verrassing. Je ziet het wel. Uhm.. nou ik doe wel het geluid van een uil na." Eigenlijk wou ik mijn duim naar hem opsteken.

Maar ik richtte discreet mijn camera op een tafereeltje rechts van mij. Ik was blij eindelijk eens vogeltje te zien dat ik van naam kende en dat nog bleef zitten ook. Vol trots presenteer ik u:

het roodworstje


Ultracoole update:

Klik hier om het om het geluid van het roodborstje te horen: (twee seconden genieten!)
# Als weblogger ben je verplicht kond te doen van dingen die je bezighouden... de meevallers maar ook de diepe dalen. Nou hiero:

Het laatje van mijn cd-romspeler gaat niet meer open. Hij wíl wel hoor ik, maar iets houdt hem tegen. Een poerend aardappelschilmesje bood tijdelijk verlossing, maar het laatje laat zich nu ook niet meer naar buiten poeren. En toch wil ik het en ik voel hevig zinloos geweld opkomen.


maandag 17 januari 2005# Mailtje van mijn vriendin.

Ze vond mijn log nog steeds leuk, maar miste Schnappie de Krokodil.
"Ik mis een hot item: waar is bij jou Schnappie das kleine Krokodil ????" zei ze letterlijk en attacheerde mij de mp3.

Ik heb geluisterd, en nog een keer geluisterd en het begint een beetje te kriebelen inderdaad... die Song over Schnappie.. dat zou wel eens een heel grote hit kunnen worden wereldwijd. Want in Duitsland is het al een hype. Nou dan weet je het wel.

Luister hier naar het liedje en bekijk hier de site met remixes en de songtext. Als je fan bent geworden kan je zelfs shirts kopen.


zondag 16 januari 2005# Kijk eens in de poppetjes van mijn zonnebril...
# Ik bekijk online vakantieaanbiedingen.
Braaf volg ik de stappen, maar eigenlijk wil ik alleen maar even weten wat het geheel gaat kosten.

Stap 5: wensen voorkeuren en toeslagen.

Hier is het mogelijk om per persoon een preferentie kenbaar te maken. Een preferentie is een voorkeur en kan niet gegarandeerd worden.

calciumdieet
calarie-arm dieet
carapatiënt
cholesterol dieet
darmdieet
diabeet
galblaasdieet
geen rundvlees
geen varkensvlees
geen vis
gemalen voedsel
glutenvrij dieet
hoogtevrees
huwlijksreis
kaliumarmdieet
kosher voedsel
maagdieet


en het houdt maar niet op...
Wat moet ik nemen? Plotseling weet ik het:

Doe mij maar gescheiden bedden en een motorhelm.mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes