V a n d a a gAan Z
Ach het is wat...
Actiereactie
Bieslog
Brijnsblog
Casaspider
Charlotte
Ecritures
Elke dag RuSt
Elswhere
Exploring Els
Faragon
Fusix
Gienera
Juul
Micheline
Lars
Lijn logt
Merelroze
Mijn kop thee
Misdruk
Mvrgr.nl
Naaoomieh
Niemsz
Noomore
Orfelio
Prolific
Puck
Uniquehorn
Vandenb
Tekstenuitlog
Zijperspace

favlijst


woensdag 15 januari

# Ik ga kijken:

Zeer sterke film die de liefde van de moeder samen met de kracht van het leven in al haar facetten toont (aldus K.U.T. Recensie).

Todo sobre mi madre - België 2 - 21.00 uur.

# Tijdens de les Sociale vaardigheden bedacht een jongen de term

Ongewoon beschoft

terwijl hij naar het woord onbeschoft aan het zoeken was....

Ik vind het een verrijking van de taal en verwacht dat deze uitdrukking op zeer korte termijn zal infiltreren in de lijsttrekkersdebatten in combinatie met kreten als normen, waarden en zinloos geweld.

Ons persoonlijke standpunt inzake ongewoon beschofte zaken zullen wij binnenkort terug kunnen zien in de desbetreffende partijprogramma's.

dinsdag 14 januari

Ik voel me nogal onevenwichtig. Ontzettend gelukkig met alles en iedereen, maar tevens in staat om in janken uit te barsten om niks.
Om weerstand te bieden en mijn krachtige persoonlijkheid de kans te geven ook eens wat aan de situatie te doen besluit ik de vloer te gaan dweilen. Dat gebeurt niet dagelijks en zo'n bui moet goed benut worden.

Eenmaal in het ritme van noeste arbeid ben ik niet meer te stuiten. Terwijl ik ingespannen de grond zwabber ontwaar ik op bionische wijze onregelmatigheden op hogere plaatsen in de vorm van heel oude spinraggen.

Zo kan het gebeuren dat ik mezelf helemaal in balans terugvind terwijl ik het plafond reinig, bescherm en glans geef met behulp van de Johnson Vloer Plus.

maandag 13 januari

# Ik krijg een nieuwe buurvrouw. Leuk man!

# Schwarzkopf Green Tea Shampoo met vitaliserende groene thee-extract en hoogwerkzame Phytobiotin® kan de vitaliteit van de hoofdhuidcellen tot 15 % verhogen en aanzetten tot de vorming van nieuwe, vitale cellen*.

(*) in vitro aan celculturen getest. De hoofdhuid wordt merkbaar geactiveerd en het haar wordt door en door versterkt.

Men kan mij veel wijsmaken, maar dat (*) deed de deur dicht.
Dat kan niet. Ik geloof er geen zak van.

Ik was mijn haar met Bullshit van Schwarzkopf.

zondag 12 januari

Ton (dutch born Kiwi) ging een weekendje weg en maakte onderweg wat foto's...

Sorry no Hobbits or Elfs, must have been because it was in the weekend.

foto 1    foto 2   (pas op, ze zijn adembenemend!)

zaterdag 11 januari

# Andy Serkis, de man achter Gollum.# Meneer Bril neemt op uiterst gevoelige wijze afscheid van categorie twee en hoger...

# De plaats van bestemming is al bekend:

Vanavond komt het reisgezelschap bestaand uit zes goede vrienden bij elkaar omwille van de voorpret en het trekken der agenda's.

Barcelona wordt gezien als een stad die schommelt tussen seny (Spaans voor gezonde verstand) en rauxa (gekte). Echt wat voor mij dus.

Vivaaaaaaa... Barcelona!

vrijdag 10 januari

# Vanavond zien we Patrick Stoof live in het theater, maar toevallig is hij ook op de buis te zien: om 23.15 uur op Nederland 3 in Cabaretiers on tour.

In datzelfde programma ook de Ashton Brothers , waar ik niet genoeg over kan roemen. (Bij deze laatste groep was ik bij de opnames en zat op de eerste rij. Wie weet kom ik zelf ook nog breedlachend voorbij...)

# Wat vinden wij van de cover/remix van Big Yellow Taxi door Counting Crows en Vanessa Carlton?

Ik ben nog zwevend, neig naar 'leuk', maar blijf toch hardnekkig meezingen à la Joni. Inclusief laatste grinnikje.

donderdag 9 januari

De opdracht luidde: maak een tekening ter illustratie van een verjaardagskalender, passend bij een maand naar keuze.

De meeste kinderen kozen hun geboortemaand en dachten aan slingers en taart. Juan, een jongen die pas in de groep zit, koos de maand september en kwam verlegen vragen of hij daar een orca bij mocht tekenen.
Ik vond de combinatie niet echt voor de hand liggend, maar was allang blij dat iemand zelf iets origineels had bedacht. Ik veronderstelde dat Juan goed was in het tekenen van orca's en zijn klasgenoten wilde imponeren.

Hij had geconcentreerd zitten werken en kwam als laatste zijn werk inleveren. Een gestroomlijnde orca, geflankeerd door palmbomen, zweefde soepel boven een blauw oppervlak. Ik schreef de naam van de maker en de gekozen maand op de achterkant van het papier.
Juan liep weg en kwam terug om mijn vraag te beantwoorden.

"Toen ik vier jaar was ging ik met mijn vader, mijn 'echte' vader dan hè, met een schip de oceaan op. We zagen orca's. Veel orca's. Het was september."

woensdag 8 januari

# Gezien en gewonnen bij de the best looking weblogger van heel België en omstreken:

awarded to
cockie.org
in the category of
"Friendliest Weblogger Alive "

# Nog even over Jamie. Onze vrouw in Londen (zie haar fantastische fotoreportage) weet te vertellen:

Poppy Honey (jaaa, ook Jamie's favoriete dressing) is vorig jaar Maart geboren. Vijf maanden later was Jules (the missus) al weer zwanger. Een tweede baby Oliver on the way dus. Kijk dat weet je dan allemaal omdat je met de kerst in Engeland alle roddelbladen van voren naar achteren hebt gelezen!!

Dankjewel Daniëlle. Verder binnenlands nieuws:

Na een lange, luie vakantie ben ik vandaag weer aan het werk gegaan. Het voelt fijn weer aan de wereld deel te mogen nemen. Een coole leerling vertelde me dat ik in 'een vette bak rijd', en voegde eraan toe dat dat straattaal is. Ik bedoel maar, je steekt er nog wat van op ook.

maandag 6 januari

# Naast me ligt het nieuwste boek van Jamie Oliver: Jamie's Kitchen oftewel Jamie. De basis van het koken.

Het is prachtig geïllustreerd, fingerlickin' good, en mijn voorkeur gaat momenteel sterk uit naar de afdeling: Gebak en Zoete Dingen.

Uit het hoofdstuk Braden en Roosteren wil ik u deze tip niet onthouden:

Tips voor een feestje:
~ rooster een varken;
~ huur een Elvis imitator;
~ maak cocktails;
~ ga lekker dansen.
Ook wordt vermeld dat Jamie pas een dochtertje heeft. Ze heet Poppy.

# De vakantie is voorbij, ik moet over tot de orde van de dag, maar ik ben er nog niet helemaal op volle scherpte bij. Dat komt omdat er een lens weggeschoten is naar onpeilbare dieptes onder mijn ooglid zodat ik verder maar even niet verder peuter en rustig wacht tot hij weer een keer langskomt.

Maar ik verkeer ook nog in hogere sferen, omdat we gister naar The Two Towers geweest zijn. Door de gedegen voorbereiding zat ik veel meer in het verhaal dan bij de eerste film. De drie uur zijn omgevlogen en ik moest een lichte vloek onderdrukken toen de film plotseling afgelopen was... weer een jaar wachten. Niet fijn.

Maar goed. Over tot de orde van de dag en achterstallig huishoudelijk werk. Ik moet uit de ban van de ring zien te komen en me met een emmer sop in de ban van de wc-pot gaan begeven. Dat is mijn missie.

Keep it secret, keep it safe.

zondag 5 januari

# Wat is het toch fijn om een weblog te hebben. Je kunt er heel bescheiden, diplomatiek, politiek verantwoord en subtiel alles op kwijt:

Ik heb voor het eerst
van mijn leven
gewonnen met Catan !!!

# We hebben vrij onverwacht een Lord of the Rings-weekend:

Vrijdagavond wilden we naar The Two Towers maar die konden we alleen nog maar zien vanuit nekloge. De eerstvolgende goeie plaatsen konden we reserveren voor vanavond.

Als voorbereiding haalden we de Special Extended DVD Edition van The Fellowship of the Ring uit de videotheek waar we zaterdagavond van genoten hebben. Er zitten vijf gloednieuwe scènes in:

~ Prologue
~ Concerning Hobbits
~ At the Green Dragon
~ The Passing of the Elves
~ The Midgewater Marshes

en vier scènes die wat uitgebreider zijn dan de bioscoopversie:

~ The Shire
~ Very Old Friends
~ A Long Expected Party
~ The Nazgül

Allemaal adembenemend prachtig, ondersteund door sprookjesachtige muziek.

En deze ochtend zijn we begonnen met de audio commentaries van directors, writers, designers, productionteams en de cast. Ontzettend interessant om die mensen vanuit hun eigen discipline aan de hand van de originele filmbeelden over hun werk te horen vertellen!

In de pauze een korte wandeling door 't Twiske, maar een ijskoude wind blies ons weer snel naar huis en beeldbuis. En vanavond gaan we verder waar we gebleven zijn met deel twee op het grote scherm!

# Wie wil weten wat een poffertje meemaakt, moet NU naar buiten (al dan niet met boter op het hoofd) want er wordt flink met poedersuiker gestrooid!

zaterdag 4 januari

# Krakend lekker.

# Wie had dat gedacht? Ik heb mijn zwaar favoriete oorbel teruggevonden die ik een paar weken geleden opeens kwijt was. Hij lag prinsheerlijk te overwinteren in een mandje met sportsokken. Gelukkig had ik de eenzaam overgebleven lellebel bewaard, anders had ik er nu alleen maar een probleem bij.

De oplettende lezer zal zich afvragen waarom ik niet eerder tussen de sportsokken heb gekeken. Het antwoord is simpel: omdat ik te lang niet gesport heb. Daar is vanmorgen verandering in gekomen met verrassend resultaat.

Ik kan zonder te kijken vaststellen dat een mens overal spieren heeft behalve in de oren. (klik op 'muscles' en leef je uit op die rode blote superman!)

vrijdag 3 januari

Ik ben vandaag zo vrolijk
zo vrolijk
zo vrolijk
Ik ben vandaag zo vrolijk
zo vrolijk was ik nooit!
Mijn dochter bekende dat ze Alfred Jodocus Kwak vroeger een heel enge tekenfilmserie vond. En terecht. Alfred kon nooit lang onbezorgd zingend rondlopen. Al snel dienden onrecht en wereldproblemen zich aan in de vorm van griezelige, vijandige eendjes.

Calimero had het trouwens ook niet makkelijk. Die werd altijd gepest en getreiterd wanneer hij hoopvol buiten ging spelen. De gemene rotzakken konden rustig hun gang gaan en kregen zelden op gepaste (wrede, wraakzuchtige) wijze hun verdiende loon.
Want ik is klein
en zij zijn groot
en da's nie eerlijk
ooooo nee.
The End. Niet happy.

Wij hebben het er nog steeds een beetje moeilijk mee, maar kunnen er over praten.

donderdag 2 januari


# Eerste foutje: een kandelaar vol kaarsvet op het laatste lege plekje in de overvolle vaatwasser stallen alvorens die gaat draaien.
De kandelaar is na afloop prachtig schoon, maar het kaarsvet heeft zich in een dunne laag verspreid over de rest van de spulletjes.

We gaan over tot de tweede draai en steken daar een kaarsje bij aan voor vertrouwen in de goede afloop.

# Speciaal voor de mensen die hem ook nog niet gemaakt hebben:
mijn nieuwjaarsduik. Springt u even mee?


c o © k i e . o r g

m a i l

i n h o u d