vrijdag 23 februari 2007

# Wat ik heb afgeslagen: koek bij de koffie, een kroket, popcorn, chips, broodje hamburger in schooltijd. Wijn, roddels en toastjes erna. We zijn een uur eerder uit, want het is krokusvakantie.

Ik ben naar huis gesjeesd en ga een rondje skaten, met mijn zonnebril op mijn neus. Laat maar komen die krokussen.
donderdag 22 februari 2007

# Hee psssst, I thought that you should know:

3 maart a.s. Vienna Teng in Paradisow.
woensdag 21 februari 2007

# De extra beveiligde gevangenis in Vught en het jongetje.
dinsdag 20 februari 2007

# Het leukste moment van de dag: daar waar C. (coolste Downer van de wereld) staat te wachten tot het apparaat zijn treinkaartje naar Sloterdijk, dat hij even daarvoor op weergaloze wijze via het touchscreen besteld heeft, vrijgeeft. (Achter zijn rug ging ik inwendig uit mijn dak, wat ook best knap is.)

Voorts voel ik mij nu, zo aan het begin van de avond, een beetje rilderig, zoals mijn moeder altijd placht te zeggen; ik typ met ijsklompjes en voel ongewenste malaise opkomen. Een heet bad moet uitkomst gaan bieden want ik heb geen zin om ziek te worden.

Tegen overbuur H. zou ik nog willen zeggen: doe dat gordijn eens dicht als je zit te computeren man!
maandag 19 februari 2007

# Om een beetje af te kicken van een werkdag vol kots, snot en volksdans trok ik direct bij thuiskomst de trimschoenen aan om een stukje te lopen in het natuurgebied nabij het haventje, waar een geel bootje een beetje overdreven mijn aandacht trok.

Weer thuis mocht ik als eerste kiezen uit een keur van magnetronmaaltijden, die J. had ingeslagen, omdat de kookplaat het had begeven. Het werd de authentieke Indiase kip tandoori met gele pilaurijst en Het Parool on the side voor een fijn potje eetlezen.
zondag 18 februari 2007

# Mensen die mijn log lezen zeggen vaak, Cockie, wat heb jij toch een leuk leven. En dat is ook zo hoor mensen.

Zo was ik vandaag op buffalojacht in de duinen van Castricum en belandde op de terugweg nog vrij onverwacht in een rollenfestival.
zaterdag 17 februari 2007

# Is er onder u, lezers, misschien iemand bekend met het voornamelijk Vlaamse verschijnsel boombal?

Ik heb twijfels, maar nooit eerder ging ik naar een bal. Dat alleen al.
vrijdag 16 februari 2007

# Regelmatig kijk ik op haar site of Natalie Merchant al van plan is om weer een keer naar Nederland te komen... nope nope en nog eens nope.

Bij 'lyrics' zie ik een volledig alfabet, met onder elke letter een of meerdere titels van teksten die ze geschreven heeft. Geweldig he?

Alleen onder de Q, U, X en Z staat niks. Als ik Natalie was, zou mij dat niet lekker zitten.
donderdag 15 februari 2007

# Of mij iets opgevallen is in de media? Een opvallend fragment dat wij hoogstwaarschijnlijk elders ook wel terug gaan zien.

In de voornamelijk tenenkrommende datingshow voor vijfenvijftigplussers van Man Bijt Hond vraagt een homosuele kandidaat een van de belangstellende mannen tegenover hem (Kojboj Gerard de Vries) of hij al lang alleen is.

"Uhm... eens even denken... al zo'n negen jaar" antwoordt Gerard.

"Da's een hele ruk", reageert de kandidaat integer en begripvol.

Niemand verblikt of verbloost.
woensdag 14 februari 2007

# :-)
dinsdag 13 februari 2007

# Als ik het goed begrijp val ik vandaag in twee klassen tegelijk in en doe ook nog dat vervoersproject met een groepje, waar ik al strakke afspraken voor had liggen. Ik heb de directie geprobeerd uit te leggen dat dat wel eens moeilijk zou kunnen gaan worden maar ze zeiden: "Ach, KOM nou maar gewoon om acht uur, dan zien we wel."

Het wordt vast leuk. Ik voel me VIP.
maandag 12 februari 2007

# It's just too good to be true...
zondag 11 februari 2007

# Wij waren een nachtje elders, ver weg van thuis, want de buurjongen was achttien jaar geworden en gaf een feestje. Een paar dagen geleden kwam hij dat keurig melden. "En de muziek zal hard zijn". Als wij niet konden slapen mochten we een borrel komen halen. Dat tekent een goeie buurjongen.

Ik was ergens waar je brownies mocht kiezen als ontbijt. Met gloeiendhete cappuccino.
zaterdag 10 februari 2007

# Stout lijkt het nieuwste modewoord te gaan worden. Wij, vrouwen, moeten stout zijn. (Foto's van chattende huisvrouwen in latex rukken op op internet.) Stout is het thema van de huishoudbeurs en de titel van een boek van Heleen van Royen en Marlies Dekkers. (Gisteravond getracht iets van de schaalindeling te begrijpen in Pauw en Witteman; is niet gelukt.)

Ik begin een hekel aan het woord stout te krijgen. Ik doe niet mee hoor!
vrijdag 9 februari 2007

# "Wat heb je aan?"

   "Geel latex".

(Stel ik me dan zo voor hè... ik was er wel echt mee aan het typen, als pauzemoment tijdens het ramenlappen, want ze gaan niet makkelijk uit.)
donderdag 8 februari 2007

# Berichtje uit Chicago:

"Sprak trouwens een Rus: hij vond het hier wel lekker weer, in Moskou is het min 30. Hij zei het echt, zonder erbij te lachen. Liep ook gewoon in z'n blouse naar buiten. Alles is dus relatief."

Duh.
woensdag 7 februari 2007

# Woohoo! Bijna alle nummers zijn aanklikbaar. (Ik mis alleen 'Madame George' en 'Cypress Avenue' uit Breakfast on Pluto.)

dinsdag 6 februari 2007

# In het kader van een vervoersproject begeleid ik vandaag twee leerlingen die zelfstandig van het openbaar vervoer gebruik gaan maken, zoals ze dat voorbereid hebben op school (voortgezet ZMLK). Mijn taak is: observeren en vooral niet ingrijpen.

Niet ingrijpen dus. De leerlingen vinden het leuk en erg spannend, die vrijheid en ook ik heb het gevoel dat de hele wereld aan mijn voeten ligt. Of ik nou wil of niet. Onbegrensde mogelijkheden.

Update: ai...
maandag 5 februari 2007

# U mag blij zijn dat ik hier nog zit. Ternauwernood ontsnapt.

Ik zeg geef iedere burger zijn eigen calamiteitencontainer en het komt echt wel goed met dit land.
zondag 4 februari 2007

# Ik kwam een oudcollega tegen en was blij hem te zien. We mochten elkaar graag. Ik wist dat hij een zware tijd achter de rug had en vroeg hem hoe het ging.

"Het gaat eigenlijk best goed... alleen soms, dan voel ik me, uhm... ..." Uitgebreid en omstandig zocht hij naar het juiste woord. Ik wachtte geduldig zonder een spier te verrekken.

"euh... .... ... ongelukkig!"

Blij en opgelucht barstten we tegelijkertijd uit in een schaterende lach.
zaterdag 3 februari 2007

# Wat een glorieus moment om na een tobberige nacht de tuindeur open te maken en de wonderschone nieuwe dag in te ademen. En na een loodzware training weer op de fiets in het zonnetje naar huis te rijden denkend aan koffie.

De middag biedt live muziek: Lucie Silvas en Loreena McKennitt en vanavond Daniel Lohues. Is *so* nais. Deze dag.
vrijdag 2 februari 2007

# Oudste zoon vliegt zondag naar Chicago voor een cursus van twee weken en vraagt een koffer te leen. Die krijgt hij van me. Met daarin verstopt een sjaal, wollen muts en een paar handschoenen. Het is min vijftien in Chicago. Eens zal het me lukken.
donderdag 1 februari 2007

# Snowglobe van Alise Marlane (want ik hou zo van bas).


mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes ~ rss