Donderdag 26 februari 2004

# Vanochtend in de achtertuin :-)

Nee, die foto is vorig jaar genomen op een zeer steil stukje helling recht boven het dorpje Zell am See. Ik lach, maar eigenlijk ben in een ietsiepietsie benauwd, want ik word gedwongen bijna loodrecht naar beneden te kijken. Een adembenemend uitzicht op een bevroren meer. Zwaaien zit er even niet meer in. Toch wil ik dat bij deze doen.

Morgenochtend vroeg vertrekken we naar Ortisei, dus tot later: zwaaaai!!!

Woensdag 25 februari 2004

# Shhhh... niks zeggen! niks zeggen! (Haloscan verricht onderhoud of is gewoon stuk.)
Mailen mag altijd.

# Sfeerplaatje: Zoon zit aan tafel, eet, beetje ziek en zielig ook, want hij kan niet mee op wintersport omdat zijn nieuwe school dan geen vakantie heeft. Dochter eet in de luie stoel, wat ik volgens mij ooit verboden heb, kijkt tv én luistert radio (zij is een wonderkind) en is ook een beetje ziek. Ik, fit als altijd, wandel doelloos rond en loop wat in en uit met spulletjes. Schijnbaar doelloos, want stilletjes werk ik heel belangrijke lijstjes af vol vakantiedingussen, zonder klagen! Doch minder stil dan ik dacht.

Wij luisteren naar Thugz Mansion (mp3) van 2Pac, alleen ik weet dat op dat moment nog niet.

Dochter: Mooi nummer is dit hè?
Ik: Ja. Zeker! Mooie gitaar!
Dochter: Ik vind de fluit wel mooi.
Ik: Fluit? Fluit? Ik hoor geen fluit.
Dochter: Nee, dat was jij.
Ik: Ik? O, hahaha. Is dit nieuw?
Dochter: Nee, hij is allang dood.
Wij samen: Hahaha.

Dinsdag 24 februari 2004

# Van het huismerk Euroshopper heb ik 100 pkl Suodatinpussi op de kop weten te tikken à 40 eurocentjes (uiteraard in de Valkaisematon uitvoering) en blijvend in prijs verlaagd.
Doe mij dat maar eens na!

# Hangt uw hond graag met zijn kop uit het autoraampje? Zit graag op de motor? Gevoelig voor zonlicht? Rent graag door het zand? Gaat op wintersport? Is modebewust of heeft een oogziekte? Dan is deze DogglesŇ hondenbril met verwisselbare 100% UV-bescherming glazen iets voor uw hond!

Tips voor een prettig gebruik van de hondenbril:

- Train uw hond op het dragen van de bril. Beloon hem positief als het goed gaat, en leid hem af als hij hem af wil doen. Ga een stukje wandelen en neem koekjes mee.
- Bouw de tijd dat uw hond de bril draagt langzaam aan op. Niet iedere hond zal zonder weerstand zomaar een bril dragen. Dus wees geduldig.
- Stel de bril zodanig af dat hij niet knelt.
- Controleer telkens als u de bril opzet of hij goed vastzit.

Sommige dingen verzin je gelukkig niet zelf, maar staan letterlijk op hondenartikelen.nl

Het doet me denken aan een foto die mijn schoonmoeder als verrassing voor mij had laten maken van mijn peuterzoontje in Volendammer klederdracht. Ik heb denk ik niet op de juiste wijze gereageerd toen ik het resultaat te zien kreeg, want ik vond het zielig. Zo zielig.

Maandag 23 februari 2004

# Slow Sliding Funk - We're about 9

Written by: Katie Graybeal

so i slip into this slow sliding funk of mine
everytime i drink a glass of wine
my engine revs until the enzyme eventually finds its way
to the centers of the cells in my mind
so I sip without fear of the emptiness
that has crawled into the gaps in my heart
an unstoppable mystery, the fading of the youthful soul
that was once a part of me
it was all i had when i had it
and all i need when i have it
there's a fallen tree in my garden
i never heard it
i never heard it hit the ground

# Ik kende de vrouw alleen van gezicht. Ze zag er een beetje klagelijk uit. Een Miep. We raakten in gesprek over wintersport. Ik schatte haar in als 'iemand met hoogtevrees die het liefst een stukje langlaufte wat toch ook wel heel vermoeiend was en waarbij je nog lelijk terecht kon komen als je niet uitkeek...'

Ze vertelde neutraal dat zij en haar man tot voor kort aan 'velskiën' (of zoiets, ik verstond het niet zo goed) deden. Uit haar omschrijving herkende ik die mensen die een berg oplopen waar ieder normaal mens de lift pakt. Ik heb er vorig jaar ademloos naar gekeken vanuit mijn liftbakkie; het is namelijk een heel raar gezicht. Zij lopen de meest steile helling omhoog zonder terug te glijden. Dat moet dan door die vellen komen denk ik... Daarna skiën ze naar beneden (zo'n 20 minuten zei ze) en lopen weer omhoog (gemiddeld tweeëneenhalfuur).

Bescheiden ging ze door. Dit jaar hadden ze voor het eerst een huttentocht gemaakt. Van 9.00 tot 17.00 uur op de ski's, met een kwartiertje pauze voor een kop koffie en toiletbezoek en tussen de middag nog een klein half uur om wat te eten. De nacht werd doorgebracht in steeds andere eenvoudige hutten.

"En je bagage wordt zeker nagebracht?" sprak ik hoopvol, maar ik begon het al een beetje aan te voelen...

"Nee, je bagage draag je op je rug en 's nachts slaap je in je thermo-ondergoed. Halverwege de week mag je gebruik maken van het wisseltasje met wat schone spullen."

Ik dacht aan onze afgeladen auto en ik heb maar niet verteld, dat ik als het zonnetje schijnt het liefst 's middags na een paar uurtjes inspanning op een terras ga zitten kijken naar andere skiërs, als het even kan in de buurt van een toilet. Ik straal soms een enorme kracht, sportiviteit en doorzettingsvermogen uit en dat vooroordeel wil ik graag zo lang mogelijk in stand houden.

Zondag 22 februari 2004

# Helemaal bovenin zag ik lichtgroene knopjes. Geloof me.

# De loglijst is uit en gaat voorlopig niet meer aan. Lees het bericht.
Jongens, deze is tot nu toe voor jullie:

Zaterdag 21 februari 2004

# Ik kijk in het programmablad en mijn mond valt open. Ik zeg: "Jij raadt nooit wat er vanavond op tv komt... een 10-delige spelshow waarin teams van Nederlandse gemeentes het opnemen tegen buitenlandse teams."

Inderdaad. Spel zonder grenzen. Presentator Ron Boszhard.

Veel plezier luitjes! Schreeuwt uwer kelen schor en onsch land naar den overwinning!
(Wij gaan naar Youp van het Hek.)

# "Helegaar niet erg. 'Klankbord' is my middle name", zei ik geruststellend tegen iemand die zijn hart had gelucht en zich daarna enigszins bezwaard voelde.

Later zat ik zelf met een probleem. Klankbord klankbord wat is dat eigenlijk?

Ik luister graag en zeg niet zo heel veel terug, want meestal weet ik toch niet wat ik moet zeggen :-) en volgens mij hoeft dat ook niet.

Volgens Van Dale is een klankbord:

Dat zou dus betekenen dat ik het verhaal dat ik gehoord had, zo helder en duidelijk mogelijk zou moeten verspreiden. Dacht het niet.

Op zoek naar een afbeelding dan maar. Een van de weinigen: Klankbord in de Catharijne kerk van Brielle:

De beminde gelovige zit aandachtig naar de preek te luisteren, maar dommelt per ongeluk even weg. God ziet alles, straft onmiddellijk en... KNIP!!!*

*)Er hangen een paar bakstenen een touwtjes aan het klankbord...

Vrijdag 20 februari 2004

# Eerder zocht ik vergeefs naar wat informatie, en gister verscheen ze plots in Vara-laat: Marian Luif over haar rol in Mw. ten Kate - Villa Achterwerk. Geen beeldige blouse, maar een tof sportief jackie met Italia erop.

Dolf Jansen zegt dat we naar oude beelden gaan kijken, ik ren naar mijn tas, ruk de camera eruit.... en ben nog net op tijd voor het eindshot van de leader: een glunderende Japanse moeder met twee verbouwereerde Japanse zoontjes. Zoiets geks zullen ze hun hele leven niet meer gaan zien en Japanners krijgen toch echt heel wat voor hun kiezen wat dat betreft.

Ik vroeg daarstraks nog even aan mijn zoon of hij Mw. ten Kate nog kende. Eerst niet ("Is die van de Kerkbuurtschool?" ik zeg "Neeheeeej, van de Vpro-ohw...") maar even later wel. ("Ja dat was best een leuk programma".)

Dat bedoel ik.

(Terugkijken kan! Spoel door tot 24 minuten.)

Donderdag 19 februari 2004

# De boze bui is over. Lang en lekker slapen heelt.

Ik weet niet precies hoe het officieel werkt bij die weerhuisjes, maar ik (veranderlijk-als-het-weer vrouwtje) MOET naar buiten vandaag!

Woensdag 18 februari 2004

# Ik zag het helemaal zitten, maar de vlieger gaat niet op. Ik ben teleurgesteld en een beetje pissig. Om dat te vieren heb ik twee ons heel foute dingen gekocht bij de banketbakker en als ik die op heb, ben ik ook vast een beetje groen van misselijkheid. Tot later. Ik ga thee zetten en misschien een beetje bijslapen.

(Zal toch maar even wat duidelijker zijn. Collega en ik hadden een prachtige invulling bedacht voor beschikbare invaluren. Mijn plekje in het plan wordt overgenomen door een domme doos persoon met meer rechten.)

Dinsdag 17 februari 2004

# Cd-tje uitzoeken? (click, scroll down, read them all)

What's your flavor, tell me whats your flavor?

Maandag 16 februari 2004

# Wat je ruikt is Flower van Kenzo.

Zelf ruik ik het alleen wanneer ik het opspuit en daarna niet meer. Da's best jammer.

Het liefst zou ik tientallen mooie flesjes voorradig hebben en elke gemoedstoestand te lijf gaan met een bijpassend geurtje, maar dat zou wat kostbaar worden. Ik bezit er eigenlijk maar één.

Vandaag is het dus: soft floral with hints of violet and rose, a perfect illustration of the positive and generous vision of a world with striking associations: a seemingly fragile flower, the poppy, becomes strong and takes root... nou kijk zelf eigenlijk maar.

En morgen weer dus.

Zondag 15 februari 2004

# "Zal ik je óók komen helpen verhuizen?"

   "Nee, kom jij nou maar als het klaar is."

# Met moeite herinner ik me een non die met een een getuit bekkie en een enorme fles inkt langskwam om het inktpotjes onder het schuifje van mijn schoolbankje te vullen. Een stuk vloeipapier waar geen enkel stukje roze tussen het blauw te zien mocht zijn voor je een nieuw kreeg. Een kroontjespen waar de puntjes van uit elkaar gingen als je er te hard op drukte. Nog net geen doodzonde. Maar als je heel erg je best had gedaan, tong tussen je tanden, mocht je met rood.

Bij het uitkiezen van een sinterklaascadeautje pakte niemand het kleinste pakje en volgens de juf was de inhoud toch echt de moeite waard. Een inktlap. Ik voelde me bedonderd want ik wou geen inktlap.

Jammer dat ik geen schriftjes bewaard heb uit die tijd, want ik kan bijna niet geloven dat ik op die manier heb leren schrijven. Spoedig kregen we een ballpen en werden de schoolbanken vervangen door losse tafels en stoelen.

Wannneer ik nu iets schrijf, een boodschappenlijstje, een kaart of een notitie moet ik echt heel erg mijn best doen om dat goed te doen. Ik ben het een beetje verleerd.

Mail ~ Archief ~ Lijstje ~ Blogroll mij
De Razende Bol


Weblog Commenting by HaloScan.com