vrijdag 31 december 2004# Ik dacht ik maak u even gek met een plaatje van een oliebol.

Dan tot slot nog twee dingen:

~ doe voorzichtig vanavond
~ en doneer nóg een keer.


donderdag 30 december 2004# Terwijl ik doorrende wachtte ik op het moment dat mijn gedachten zich zouden gaan ordenen. (Een stukje ordenbeleving zoals u wilt )

Het lukte niet. Het bleef de gebruikelijke chaos. Toen ik op mijn rondes het bord FIETSPAD DUS NIET BROMMEN voor de derde keer passeerde dacht ik dat het een goed idee was die tekst als mantra in mijn hoofd te houden. Fietspad dus niet brommen fietspad dus niet brommen. Het liep wel lekker, maar er was nog geen sprake van iets dat voor orde moest doorgaan.

Graag zou ik lijstjes produceren van dingen die ik wil doen en bewerkstelligen. Een top tien van liedjes die ik mooi vind en zaken die belangrijk zijn in het leven. Een terugblik op afgelopen jaar met hoogte- en dieptepunten. Mijn plannen voor 2005. Het zit er wel in, maar komt er niet goed uit.

Ik probeer elke dag een beetje te genieten als dat zo uitkomt en blijf hollen op een fietspad waar je niet mag brommen.


woonsdag 29 december 2004# Schooltje spelen? (Ik ben kinderlijk blij met mijn nieuwe schoolbord van Ikea.)


dinsdag 28 december 2004# Een rondje Zaandam heeft mij als logger geen windeieren gelegd.

Tussen Honderd Jaar Luchtvaart en Het Toilet Humor Boek lag het inkijkexemplaar van de Kama Sutra in pop-up. Hier langzaam trekken stond er op het strookje om langzaam aan te trekken. Ik deed het maar er gebeurde niet veel. Misschien moest ik iets harder trekken? Ik durfde het niet.

Even verderop midden op straat een prachtig mirrorproject. Te mooi om klakkeloos aan voorbij te gaan. Met barst.

Mijn nieuwjaarskaarten vond ik uiteindelijk gewoon in de Hema. Waar anders.


# Een onverwacht vreugdeloos glimlachje. Op de allerlaatste bladzijde in het uiterste hoekje van de ochtendkrant en met mijn hoofd nog in mijn handen.

Dirkjan


maandag 27 december 2004# Decemberpassie

eerder:
6 november passie-ei
17 september passieflora


zondag 26 december 2004# Mijn belangrijkste taak vandaag zal zijn: twee liter slagroomijs vervoeren van A naar B binnen het half uur. Mocht dat mislukken en de limiet worden overschreden dan is het ijs verpest (aldus banketbakker van de Linde, een begrip in Amsterdam en omstreken) en kan tweede kerstdag als afgeschreven worden beschouwd.

Autorijden is helemaal niet onprettig deze dagen met de City FM Classic Rock top 1000 ("klik hier luister hier") op de radio, dus we gaan de missie zingend volbrengen.

Te B zal ik dat kleine meisje weer zien waar ik eerder over schreef. De rest van het gezelschap gaat gourmetten, maar doe mij dat kindje maar! Om op te vreten. Hap.


zaterdag 25 december 2004# Op heel oude foto's kwam ik een dierbare botervloot tegen.

(Dat kleine meisje dat ben ik. We zitten midden in de nacht te eten, na een bezoek aan de kerk voor de nachtmis.)

Precies dezelfde botervloot zette ik vanochtend op tafel.


vrijdag 24 december 2004#Mw. Punt Org wenst u allen:
Hisgusgitxwsim Ha'niisgats Christ gankl Ama Sii K'uuhl! (Gitskan)
# Er staan koffers rond mijn bed. Een stuk of drie. De loopruimte ernaast is nog heel erg beperkt, maar als ik behoedzaam schuifel en mijn hoofd goed intrek om de zonnehemel niet te raken dan gaat het goed.

Het ziet er spannend uit en lijkt of ik op het punt van vertrek sta. Vrouw van de wereld. Kan ieder moment opgeroepen worden.
Maar die koffers staan er al meer dan twintig jaar. Wegens gebrek aan kastruimte bevatten ze een wisselcollectie kleding.

Als er ooit plotseling brand uitbreekt zal ik 's zomers op straat staan met een koffer degelijke winterspullen en hartje winter met wat luchtige hemdjes. Da's toch een fijn idee.


donderdag 23 december 2004# Sommige tradities mogen nooit, maar dan ook nooit doorbroken worden...


woensdag 22 december 2004# Mijn computerje maakt rare geluiden tijdens het opstarten. Ik denk een slippende V-snaar.

Nog even snel een stukje dialoog tussen collega N. (nogal een flapuit, en mijn absolute favoriet) en mij tijdens het fraai versieren van de klas met het oog op de kerstmaaltijd (in rozensfeer) van vanavond:

N: Ik snap niet dat mensen hier gaan zitten kakken. Dat DOE je toch niet op je werk?
C: Ik heb dat hier eigenlijk nog nooit gedaan. Maar als je moet dan moet je...
N: Ja dus ik moet nooit hier! Daar zorg ik wel voor.
C: Ik werk parttime.

Maar goed. Zo kabbelt dat voort. Het is mooi geworden en ik heb er zin in! (en een Fles Kaapse Pracht Vonkelwijn* mee in de tas.)


* Hierdie vonkelwyn is afkomstig van die wingerde van die pragtige Wes-Kaap. Elegant, met 'n mondvullende vrugtige karakter. Geskik om te geniet tydens gesellige geleenthede.
# Soms zijn daar van die kleine geluksmomenten waardoor je inene nog blijer bent dat je leeft.

Kijk nou ereens wat ik op de bossen rozen zie zitten die ik toch al voor een prikkie gekocht had!

Vandaag maar eens rondkijken naar een geschikte plaats om deze sticker in het geniep op te plakken... :-)


dinsdag 21 december 2004# Ben je de geijkte kerstliedjes ook zo zat?

Een verzameling originele moppies ten behoeve van het alternatieve kerstgevoel vind je op Euphonic.


maandag 20 december 2004# Ik gooi meteen maar even mijn allerlaatste logtroef op tafel: de lentekriel van Celavita. Dan hebben we dat gehad.

Ja ik ben enthousiast. In de schil, heel erg lekker mede door het grove zout dat erop zit. Elk woord lijkt hier teveel. Ga halen zo'n bakkie.
# Dit is de Evian 'jaarfles' van 2005 waar ik gistermiddag peentjes voor heb gezweten in de rij voor de kassa bij de Bijenkorf.

Ook gewoon bij de slijter verkrijgbaar, eveneens voor maar 3,95 euri maar ik wou 'm HEBBEN toen ik hem zag. Meteen.

Die van vorig jaar heb ik ook.Toen heb ik er ook een weergaloos postje aan besteed (zie 18 december). Ik ga ze sparen.


zondag 19 december 2004# Tijd om weer eens een stukje te rennen. Ik loop wat minder vaak, maar wel wat langer, een uur ongeveer.

Ik heb een mooi stuk recreatiegebied ontdekt in de vorm van een atletiekbaan en dat beschouw ik als mijn prive racetrack.

's Zomers is het een dagkampeerterrein en probeert iedereen zijn tent daar uit, maar nu is er niemand. Nu loopt daar een sierlijke, lichtvoetige atlete en staat het publiek juichend op de banken wanneer ze voorbijkomt. Vandaag zal zij niet drie, maar vier rondje doen.

De aanlooproute naar die plek beschouw ik als warming-up en wanneer ik het stadion verlaat is het nog maar een peuleschilletje naar de auto en het flesje water.


zaterdag 18 december 2004# Ja ik ben een beetje prikkelbaar...

(Doet me erg denken aan mijn knuffelbeer van de kermis met het opgenaaide plastic gezichtje. Mijn broer bokste daarmee, gaf hem klemvast een oplawaai. Het gezichtje met het roze geschilderde snuitje deukte in en kwam grimassen trekkend heel langzaam terug naar normale proporties.

Ik vond het vreselijk zielig, maar moest toch altijd weer erg hard grinniken.

En nu dus ook. En bij die gele handschoen denk ik humpfgeluiden. Humpf.)


vrijdag 17 december 2004# Het kamertje was killer dan kil; met een formicatafel, harde rechte houten stoelen, heet water in plastic bekertjes en een theezakje ernaast.

Ik voelde een warmte die ik lang niet gevoeld had.


donderdag 16 december 2004# J. kwam thuis met een echte Raymond Hoogendorp onder zijn arm en ik ben er blij mee!

Het werk hangt tijdelijk op de plek van de andere (wat vermoeide) tulpen. Ja wij hebben wel wat met tulpen.


# Juist op het moment dat ik stilletjes begin bij te komen van een lichte best stevige kater word ik inene ruw en onverwacht doorgelust.

Meteen wéér hartstikke duizelig....!

(Dankjewel b klein ootje b...
zie commentaar vorige postje)


mail ~ archief ~ lijstje ~ kiekjes