Vandaag

Aan Z
Ach het is wat...
Actiereactie
Bieslog
Brijnsblog
Casaspider
Charlotte
Ecritures
Elke dag RuSt
Elswhere
Exploring Els
Faragon
Fusix
Gienera
Juul
Micheline
Lars
Lijn logt
Merelroze
Mijn kop thee
Misdruk
Mvrgr.nl
Naaoomieh
Noomore
Orfelio
Prolific
Puck
Uniquehorn
Vandenb
Tekstenuitlog
Wodkalime
Zijperspace

favlijstzondag 15 december

La Penseuse

Ik ben een douchedenker
ik sta
hete straal in de nek
en ik verval
in gepeins.

zaterdag 14 december

:: Ik ken iemand die in haar jeugdige onschuld tijdens het nummer Respect van Aretha Franklin vol overtuiging het gespelde woord R E C E P T scandeerde...

wanneer er even niets te lachen valt wil ik haar daar nog wel eens aan helpen herinneren.

:: Het idee was vanavond uit eten te gaan met een groepje mensen in de middle of nowhere (Midden-Beemster) en ik was de Bob van het busje...

Eens zien of ik nog zo'n handige opzetstrooier op de kop kan tikken...

:: Sterk staaltje broederliefde:
er hangt een briefje op de deur, geschreven door mijn oudste zoon die bij het krieken van de dag thuis komt uit zijn werk. Het briefje is bestemd voor zijn broer die er rond die tijd uit moet om kranten te bezorgen.

J., pas op buiten: het is superglad!

Ga niet over bruggetjes, want je gaat zeker op je bek.

Ik wil je wel helpen, dan moet je me effe wakker maken, ik lig nog niet zo lang in bed.

vrijdag 13 december

:: Ik heb een mailing doen uitgaan naar mijn broer en zussen met de instructie dat ze op "reply all" moeten drukken alvorens ze gaan antwoorden.

Ik ben benieuwd wie het eerste familiemailtje op deze manier lanceert... Het lijkt me gezellig en handiger dan steeds heen en weer bellen wanneer dat eens nodig mocht zijn. Kink in de kabel vormt één zus die vrees ik geen emailadres heeft. Hoe krijgen wij haar zover? Even mailen met de rest.

:: Opgehitst door By The Way van The Red Hot Chilipeppers sta ik voor het stoplicht. Intussen zet Chris Rea wat kalmer in met Driving Home for Christmas... maar toch: bij groen spuit ik als eerste weg!!!

En ja hoor.....FLIIIIIIIIITS!!!!

Waarom rij ik dan ook in zo'n stoere auto met de radio aan?

Hé, da's nou toevallig: xmasdrivingkittens.

(Zag ik net bij Martijn)

:: Krantenkop: Jorritsma en Netelenbos gegispt

Ik ken: berispt en gegipst.

Waar blijft mijn woordenboekknop?

donderdag 12 december

:: In het kader van de kerst gingen we over tot het knutselen van sterren. Ook Jeroen, een jongen die het liefst stilletjes headbangend met zijn discman op naar hardrock zit te luisteren als het even kan, onderwierp zich gedwee aan de opdracht.

Ik zei tegen hem dat hij wat rustiger moest knippen, want hij hakte schots en scheef door het gouden karton.

"Ik kan niet rustig knippen, dat zit IN me" antwoordde hij verklarend.
Ik zei: "Oke", accepteerde zijn poging en gaf hem deel twee van het project (precies dezelfde ster voor aan de achterkant).

Zijn bleke gezicht vertrok in een grijns: "Wat zei je ook alweer... moest ik deze heel agressief te lijf gaan?"

:: Ik ben na een dagje werken moe maar niet eens zo erg voldaan alhoewel ik mijn kerstpakket in ontvangst heb mogen nemen, waar men het toch eigenlijk allemaal voor doet...niet waar?

En nu lees ik daarnet op mijn scherm i.p.v. Norton AntiVirus... toch echt: Norton AntiVries Auto-Protect. Goed hè?

woensdag 11 december

:: Ik wil best een Van Dale woordenboekknop en ik ga me registreren. Alvorens ik de knop opgestuurd krijg moet ik eerst de URL opgeven van de plek waar de knop eventueel komt te staan en het aantal bezoekers van die site te beginnen vanaf 1 tot 5000 bezoekers per maand. Ja die dus.

Nou maar ik weet zeker dat ik straks met die knop misschien wel 5000 tot 10000 mensen ga bedienen hoor heer Van Dale!

Ik wacht op antwoord.

(En intussen kan ik naar de betekenis van het woord woordenboekknop lang zoeken.... ):: Mijn vrije woensdagmiddag voelt vandaag als 'ijsvrij' en ik vind dat ik moet gaan schaatsen. Om te kijken of dat al verantwoord is rijd ik even langs de plaatselijke ijsclub 'Centrum'. Ik passeer het bord met de tekst: Het betreden van dit terrein op eigen risisco en zie een uitgestorven clubgebouwtje. Rode lopers over de tegels liggen uitnodigend klaar tot aan de rand van de verlaten ijsvloer.

De ijspret moet duidelijk nog beginnen. Een oude man in maillot die er uitziet als rayonhoofd komt aansloffen en aan hem vraag ik of er al geschaatst kan worden. "Ja dat kan" zegt hij licht verwijtend, "want ik zag toch dat de vlag wapperde..."

Ja wist ik veel? Misschien wapperde die vlag daar wel op eigen risico.

Dan ga ik nu mijn schaatsen van zolder halen. Maar ik hoop dat er straks wel wat meer mensen zijn en dat het niet zo hard kraakt!

dinsdag 10 december

:: Het wordt nu menens en ik krijg goede raad: wanneer ik vanavond thuiskom moet ik de auto niet op de handrem, maar in de versnelling zetten. Onthouden! Anders kan de handrem vastvriezen. (Kan de versnelling dan niet vastvriezen? Nou ja...)
Eerder ga ik eten met fijne collega's en cadeautjes voorzien van gedichten uitwisselen. Spuitbus ruitontdooier in de handtas en weg ben ik.

:: Zojuist gekregen en opgeblazen. Volgens mij kun je er heel leuke dingen mee doen.

Iemand zin in een partijtje kerstbal?

:: Dit is het allereerste boek dat ik kreeg als kind. Ik koesterde het en heb al die gruwelijke en wonderlijke verhalen verslonden. Een van mijn favorieten was: De jongen die op reis ging om het griezelen te leren.

maandag 9 december

:: Wij gingen vroeger nooit op vakantie. Deze foto is genomen tijdens een dagje Scheveningen maar wij poseren zeer professioneel als 'mensen van de wereld' (pa, moe, oudste zus, zwager, dat jongetje ben ik, de rest was kennelijk niet mee).

Ik draag denk ik (is niet zo goed te zien) de 'zorgeloze zomerschoenen', ook wel bekend als 'waterschoenen', die kleine Prolific hier aanprijst.

:: Ik (kunstliefhebber pur sang) kreeg een geïllustreerd mailtje van mijn vrienden van 'ArtMarketInsight':

WARNING - CUIDADO - ATTENTION - ACHTUNG 12/07/2002

These Vincent van Gogh paintings have been stolen at the Van Gogh Museum of Amsterdam.
Roban dos pinturas de Van Gogh en Holanda.
Ces peintures de Vincent van Gogh ont été volées au Musée Van Gogh d'Amsterdam.
Zwei Van Goghs geklaut.
Shit!
Caramba!
Merde!
Scheisse!


:: Ooit beschikbaar:
    een stukje Cockie?


In de kranten valt mijn oog de laatste tijd regelmatig op de opvallende orgaandonorcampagne (weg oog!): Donor of niet?

Ik vind dit moeilijk. Ik heb zo'n formulier nog ergens liggen maar het liefst schuif ik het weg en wil ik er niet over nadenken. Het lijkt mij het makkelijkste als mijn nabestaanden beslissen wanneer hen de vraag na mijn dood wordt voorgelegd, maar ik weet niet of dat wel eerlijk is.

zondag 8 december

Terwijl J. naar de nieuwe DVD van Jimi Hendrix ( Electric Ladyland) kijkt, scheer ik met de tondeuze zijn wilde haar eraf. Gemeen hè?

(BTW Nu op tv:

VRIJE GELUIDEN (Ned. 3, 11.00 uur):
Filmer Frank Scheffer maakte in 2000 een film over zijn 'jeugdliefde' Frank Zappa, getiteld 'The present-day composer refuses to die'. Aan de hand van fraai archiefmateriaal en interviews, met onder meer Gail Zappa, Tom Fowler, George Duke en Pierre Boulez, wordt een portret gemaakt van het veelzijdige muzikale talent van Frank Zappa (1940-'93).)

zaterdag 7 december

I can make it through the rain
I can stand up once again on my own
And I know that I'm strong enough to mend
And every time I feel afraid I hold tighter to my faith
And I live one more day and I make it through the rain

Ik heb een ver-schrik-ke-lij-ke hekel aan het nieuwe gevoelige lied van Mariah Carey zeg. Wat een gejank. Zo dat is eruit.

Ben je vandaag al even buiten geweest Mariah? Nou ik wel! Daar hoor je mij toch ook niet over (met een door mij waargenomen gevoelstemperatuur van om en nabij min 30).

vrijdag 6 december

Nobody's friends met button zijn nu opklikbaar, echter zwaar anoniem!

(Zoek via The Godmother naar Archaïsche schoonheid (!) en u zult vinden...)

donderdag 5 december

Mijn eerste surprise die ik maakte was een doos gevuld met krantensnippers. Op deze foto is duidelijk te zien dat ik erg opgelucht was toen mijn moeder haar cadeau (een zak wattenbollen) gevonden had.

Hier (een paar jaartjes jonger) kijk ik heel erg bang naar een elastiekje op de plaats waar eigenlijk een snor hoort te zitten...
Het zakje dat mij voorgehouden wordt bevat opzetkoekjes. Ik vond dat echt fantastisch, zo'n hele zak van die koekjes voor mij alleen.

woensdag 4 december

:: Ik hoop zo dat ik de eerste ben met deze flauwe Ikea üpdäte...
(counting down vanaf 16.32 uur sharp)

:: Het staat er sunny en brijd:
I love horses toe nijd...

dinsdag 3 december

:: Een goed gelukte, weldoordachte, superslimme en vreedzame diamantroof vind ik altijd wel iets romantisch hebben... ik zeg maar zo: die steentjes moeten rollen!

Wat te denken van deze: "Berucht is de hypnotiseur die zich voordoet als nette, Arabisch sprekende klant die het personeel hypnotiseert en er vervolgens met de buit van door gaat. Bij Coster Diamonds wist deze dader op die manier de diamant The Princess ter waarde van 170.000 euto's te ontvreemden. De dame die deze man had geholpen wist zich de volgende dag niets meer te herinneren". Ik bedoel maar. Daar kan James Bond niet tegenop.

Wat zou er eigenlijk met 'de Culinan' (grootste diamant ter wereld) gebeurd zijn, waar ik met Electro vroeger altijd zo lekker mee scoorde?

:: Het begint een beetje een kattenlog te worden, maar (ik zal het maar toegeven) ik heb zelf geen kat! De kat op de foto zit nu denk ik twee jaar lang elke dag 's ochtends heerlijk te genieten van de aanblik van de gouden vissen. Ondertussen controleert hij het hekwerk.

Ik vind hem leuk. Soms jaagt iemand hem nog wel eens weg en duikt hij voor ons plezier even weg tussen de coniferen, maar we weten allebei dat het zinloos is.

:: "Stuntman wil record vallen breken...." lees en huiver (vanavond 22.30 uur Hart van Nederland.)

Dit verhaal doet me erg denken aan de stuntman van Jiskefet, die ook niet van ophouden wist en terug kwam in de nieuwe afleveringen. Hij moet hier ergens tussen staan, maar ik kan hem niet zo snel vinden... ik heb haast en ik ga stunten om op tijd te komen...

maandag 2 december

:: Lang verhaal: Ik heb een brief gehad van de Informatie Beheer Groep afdeling Diplomawaardering waarin staat of ik even wil bellen met mevrouw M. Ik heb al twee keer gebeld met die afdeling om te zeggen dat ik mijn diploma inmiddels gevonden heb en dat men geen moeite meer hoeft te doen voor een kopie of iets dergelijks.

Ik ben de beroerdste niet en bel nog een keer. De mevrouw vraagt of ik die mededeling schriftelijk wil doen, want dat is gebruikelijk. Ik vraag of dat ook per email mag. Jawel dat mocht. Mag ik dan even uw emailadres? O jee. Dat weet ik niet uit mijn hoofd. Even kijken hoor. En nog eens: even kijken hoor... ja! Gevonden: www.ib-groep.nl! Nee mevrouw dat is niet uw emailadres. O nee? etc. etc.

Happy end: ik ga nu mw. M. een mailtje sturen! Groningen klaar? Klok klaar?

Update: Missie mislukt. Mailtje retour: the recipient name is not recognized...

Mooi. Dan ga ik nu het perkament, inkt en ganzenveer tevoorschijn halen en de postkoets charteren.

:: Ware liefde...

:: Van harte gefeliciteerd met Pien, zusje van meisje Merel.

(En pa Stronk knutselt nog verder!)

zondag 1 december

:: De kwaliteit van chocolademelk met rum verschilt enorm van café tot café. Bij Hoppe is-ie puik.

Tussen dit belangrijke vergelijkend warenonderzoek door nog wat inkopen gedaan en een fijne winkel ontdekt: Cora Kemperman.

Gekocht: 'beeldige blouse' - (naar Mw. ten Kate/Marjan Luif) maar dan in het paars. Met ppparels.

:: Gister een proeflesje van dittum gedaan:

"Innerlijke rust in een gestaald lichaam" De Volkskrant
"Sober het lichaam stalen met Ground Control" Elsevier
"Spierpijn!" Cockie


c o © k i e . o r gm a i l

i n h o u d