Vandaag

Aan Z
Ach het is wat...
Actiereactie
Bieslog
Brijnsblog
Casaspider
Charlotte
Ecritures
Elke dag RuSt
Elswhere
Exploring Els
Faragon
Fusix
Gienera
Juul
Micheline
Lars
Lijn logt
Merelroze
Mijn kop thee
Misdruk
Mvrgr.nl
Naaoomieh
Noomore
Orfelio
Prolific
Puck
Uniquehorn
Vandenb
Tekstenuitlog
Zijperspace

favlijstwoensdag 1 januari

dinsdag 31 december

:: Twee zonen hebben kaartjes voor een kroegfeest vanavond en ik heb een fles champagne gehad, merk Mumm (vonden ze leuk). Ik mag hem echter niet alleen opdrinken maar moet hem delen met de andere twee achterblijvers. Dat gaan we doen. Proost jongens. En doe voorzichtig.

:: Leuke kerst gehad? Nah, een beetje lek.

Wij zijn er eigenlijk al aan gewend, maar mensen die het voor het eerst zien willen de wenkbrauwen nog wel eens fronsen...
Lekke fietsbanden worden 's winters traditiegetrouw midden in de huiskamer geplakt omwille van warmte en gezelligheid. Zo'n karretje wordt hartelijk opgenomen in het gezin.

Dit exemplaar is van J. die vanochtend op een geleende fiets zijn al-ler-laat-ste Telegraaf heeft bezorgd en zijn wijk nalaat aan een frisse jonge held.

Wij gaan straks over tot huldiging van man en rijwiel.

maandag 30 december

:: Onder invloed van de vakantie, algehele luiheid en onthaasting is het huiselijke ritme ernstig verstoord. Zo heeft de spits in het douchegebruik zich verplaatst van de vroege ochtend naar een uur of drie 's middags en wordt er langer onder gezongen.

:: Het is weer tijd voor de maandelijkse geldelijke bijdrage aan intimi. Ik doe dat per Euro-overschrijvingskaart van de Postbank en op het gestippelde regeltje voor Medelingen schrijf ik altijd even een persoonlijke note.

Dat is leuk voor de ontvanger die dat op zijn afschrift keurig uitgetypt in hoofdletters voor zich ziet, maar het lijkt me ook zo aardig voor degene die die regeltjes moet invoeren. Dan weet hij of zij ook een beetje waar al dat geld heen gesluisd wordt.

Ik kan alleen de smileys niet terugvinden, die ik er altijd achter zet,
b.v. deze (aan R.): POCKET AND SHOE MONEY HONEY :-)

maar ik blijf volhouden...

:: Gezien bij Linda: De Google Viewer (met mijzelve natuurlijk in de hoofdrol, maar ik zag Buffy ook voorbijschuiven...)

zondag 29 december

:: Shhh.

Ik ben geheime hulplijn voor mijn zoon en echtgenoot die momenteel deelnemen aan een popquiz. Zojuist heb ik telefonisch mogen influisteren dat Sleeping Satellite inderdaad van Tasmin Archer is, tot grote vreugde van de beller die dat had geantwoord in de voorgaande ronde, maar het even verzekerd wilde hebben in de pauze.

Het nummer staat op een Cd 'Unplugged' - 2 meter sessies, die IK nog gegeven heb, dus ik deel een beetje mee in het succes.

Ik ga het nummer nu beluisteren, want ik ben vergeten hoe het klinkt, maar het lijkt me vreselijk mooi.

Shhh.

:: Zo! Tada... ik heb ook eens een nieuwtje (zou mijn schoonmoeder handenwrijvend gezegd hebben). Dit pakt niemand mij meer af.

Hij komt, begin 2003.
Alles over de bitterbal Ún...
het het waarom tegen die grote, boze gele M.


Het het waarom, ja.

:: Een andere dame (ik zal haar naam niet noemen), heeft gisteravond ook hard mee zitten zingen. En nog harder zitten lachen om de enorme bril van het meisje dat helemaal wows was van David Cassidy.

Ik had ook zo'n bril.

zaterdag 28 december

:: Met veel genoegen (zeg maar gewoon 'breed glunderend') heb ik weer gekeken naar de Top 2000 a Go-Go - De verhalen achter de hits.
(Elke dag om 19.03 uur op Ned. 3)

We zitten ongeveer halverwege met nog drie dagen te gaan.

:: Oude webloggerswandtegelwijsheid:

Van het nieuwe jaarboek des loggers heeft nog niemand een inhoudsopgave.

vrijdag 27 december

Uit de In-doos. Er wonen mensen met mijn meisjesnaam in Australië.

If I have the information correct we are related to each other.
Oooooow... ik voel plotseling heel sterke verwantschap.
Ik zie verre horizonten en mogelijkheden.
Het kan nog!
En ik hoop dat ze een beetje dichtbij wonen...
Happy Newyear!
Yeah!!!

donderdag 26 december

:: De tentoonstelling van Tracey Emin vond ik heel erg ontroerend.
De rest van het museum (en het winkeltje!) waren ook de moeite waard, maar heb ik minder aandachtig doorgewandeld. Ik houd het nooit zo erg lang uit in musea. Ik weet niet hoe dat komt.

In een spannende zaal met donkere gangetjes en harde muziek maakte ik de 'mirror'-foto (hier rechts).

:: Plan B:

:: Wat een .....weer!
(begint met een k)
(juiste oplossing: kerstweer.)

Plan A (strand) vervalt.
Plan B is nog niet bekend.
Maar eerst naar Moe voor een kerstkus.

woensdag 25 december

:: Gezien:

Was heel mooi. Tamar van den Dop speelt en zingt geweldig. 'Een vrouw om verliefd op te worden' las ik in een recensie, maar mijn zoon dacht daar anders over...
De spelers gebruiken allerlei zelfgemaakte instrumenten. Deel van het verhaal vormde de handel in tulpenbollen. Ik heb wel wat met tulpen. En het feit dat we daar met zijn vijven zaten was ook best uniek.

:: Het kòn natuurlijk niet uitblijven tijdens een lang niet gespeeld spelletje Triviant:

Welke wielrenner werd ook wel 'De Das' genoemd...?

:: Wekenlange discussies hebben geen compromis opgeleverd. Iedereen blijft keihard bij zijn eigen standpunt.

Vanavond heeft elk gezinslid zijn eigen toetje oftewel dessert, te weten: (van oud naar jong)

- Roomijs met warme kersen
- Häagen-Dazs Strawberry Cheesecake
- Baverois
- Riz au Lait
- Kaneelijs

Mededeling van hogerhand: Het is niet toegestaan met een arm ter bescherming rond het bord te eten. Het op nette wijze onderling uitwisselen van de lekkernijen wordt op prijs gesteld.

dinsdag 24 december

:: Opeens realiseerde ik me wat het was dat mij zo aantrok in Nederland: de vrijheid waarmee mensen elkaar beminden en zich lieten beminnen.

Sinds dat moment voel ik me thuis in het koude kikkerland. Ondanks het karig menu, ondanks de sobere inrichting van hun woningen, ondanks de gewoonte om cadeaus te bewaren voor die ene dag in het jaar, en ondanks de snoepfobie.


Mooi kerstverhaal van Lulu Wang.

:: Geachte mevrouw, meneer,

Hartelijk dank voor uw aanvraag voor de tijdelijk gratis Van Dale Woordenboekknop. Bijgaand treft u de knop aan en instructies voor installatie. Met de installatie van de woordenboekknop verklaart u zich akkoord met de Algemene Voorwaarden van Van Dale Lexicografie bv. Deze voorwaarden kunt u op het Van Dale Taalweb nalezen.

Wij hopen dat u en de bezoekers van uw website er met veel plezier gebruik van zullen maken.

Met vriendelijke groet,

webmaster Van Dale Taalweb

Ow shit... 'tijdelijk gratis'..... iedereen nog even rustig aan met de knop!
Ik ben nog op zoek naar de Algemene Voorwaarden, maar onderweg kwam ik deze geweldige citaten tegen.

maandag 23 december

:: Sommige dingen zijn niet te bevatten. Iemand in België googled op Jufflouw en de enige in de wereld die dat woord gebruikt heeft ben ik zei de gek. Om precies te zijn een jaar geleden.

Altijd leuk om je eigen oude dagboek te lezen. Ik zag dat ik toen rond deze tijd bij de kapper zat en eigenlijk heb ik nu ook heel veel zin om mijn haar rood te laten verven.
(Ik zie voor mij: een prachtige volle bos donkerood haar, zoals een dame van de reclame, ik weet even niet welke, o ja van dat spul dat niet afgeeft, ook niet als je je haar uitwringt.)

Zeker de tijd van het jaar/haar.

:: Onvoorstelbaar knap hè van Ton Sijbrands: een wereldrecord blindsimultaandammen.

Heel jammer dat ik niet blind kan dammen, want ik ben mijn dambord kwijt.

:: Een mijner zonen is gister als getuige gehoord op het politiebureau. Met grote weerzin ging hij heen, maar tot mijn grote verbazing kwam hij zeer enthousiast terug en stak zijn bewondering voor de slimheid van politiemensen niet onder stoelen of banken.

Toen hij van huis ging zou hij zou wel eens even gaan vertellen hoe onzinnnig hij het vond dat hij op zondag geacht werd zonder tegenspraak op het bureau te verschijnen, maar... hij had de dag van zijn leven. In een milde variant van de Zaanse verhoormethode werd hem het hemd van het lijf gevraagd. Hij heeft keurig alles beantwoord, maar 'speelde' volgens eigen zeggen een beetje met de rechercheur. De ondervrager stelde vast dat zoon het eindexamen VWO wel ging halen...

Een groep vrienden probeert een van hen te dekken voor een onschuldig vergrijp, maar raakt door een onvoorziene omstandigheid verward in een psycholisch spel waar mijns inziens maar één oplossing voor is: de waarheid.

Baantjer zou smullen.

zondag 22 december

:: Mijn neef lijkt sprekend op Elvis én Nicolas Cage! Knap hè?
Hij speelt vanmiddag met zijn band The Reno Brothers bij

en tante komt kijken!

:: Zucht. Dat was mooi.

zaterdag 21 december

Ik heb boodschappen gedaan in de Turkse wijk. Geen centje pijn. Moslimwinkeliers en hun klanten doen tenminste normaal in kersttijd. En niemand wenst je "Fijne dagen". Hallelujah.

vrijdag 20 december

:: Ik neusde even fijn rond bij Loesje en kwam het volgende tegen:

Dit klopt taalkundig gezien toch niet, of mis ik een clue?

:: Het is gebruikelijk dat mensen uit ons buurtje rond deze tijd persoonlijk een ongefrankeerde heel goedkope kerstkaart bij elkaar in de brievenbus stoppen. Het vreemde is, dat dat ritueel in het donker plaatsvindt. Zo wil het gebeuren dat je 's avonds laat opgeschrikt wordt door een klepperende brievenbus om daarna direct weer met met een zucht terug te ploffen: "O gelukkig, dat was weer zo'n buur... ". Ik ga de traditie doorbreken en straks bij helder daglicht mijn rondje maken.

Inene begrijp ik nu waarom iedereen in het donker post. Mensen die ik geen kaart geef kunnen mij nu dus hun huisje voorbij zien lopen...
Nou ja, dan kan ik altijd nog zwaaien en kushanden uitdelen en eventueel een 'volgend jaar zit je er zéker bij' gebaar maken...

donderdag 19 december

Te huur: 'Het Paard van Marken' (vuurtoren)

- vierkamerwoning
- geen waterleiding
- geen aardgas
- telefoonaansluiting
- huurprijs: 384,82 euro per maand
- toekomstige bewoner moet over technische kwaliteiten beschikken
- de huurder dient onderhoudswerkzaamheden aan de dieselgenerator uit te kunnen voeren
- olie voor de verwarming wordt aangeleverd per boot
- pas opgeknapt
- inlichtingen bij Rijkswaterstaat

woensdag 18 december

Ik heb een claim op deze zwarte koning (van het trio 'de drie koningen', schenkers van goud, wierook en mirre) met... de tulp(!) maar ik weet niet of het me gaat lukken. De jongen die hem gemaakt had keek nogal bedenkelijk. "Dus jij wilt die hébben... ?" was het laatste dat hij ongelovig zei voor hij diep in gedachten wegwandelde...

De klas is in gereedheid gebracht voor het kerstdiner van vanavond: ouders sloven zich uit in de keuken, de tafels versierd met crêpepapier, cadeautjes onder de boom, cola, kaarsen en emmer water paraat, Hazes eenzaam doch stand-by in de cd-speler.

Iedereen wordt geacht om 17.30 uur stijlvol gekleed en met het haar in de gel op school te verschijnen. Ik heb er zin in.

dinsdag 17 december

Veel gegeven vandaag. Meer teruggehad. Nu moe en nog net even tijd om een mailtje met nieuwe dingen van Nobody te bekijken en een poosje dom te grinniken om de berentoren.

Flashback: broer die mijn beer met het plastic gezicht een paar opdoffers verkocht waardoor het plastic indeukte en heel langzaam weer in de oude vorm terugkwam en mijn normaal vrij stoïcijns kijkende beer voorzag van snel wisselende gezichtsuitdrukkingen. Wreed, maar ook erg om te lachen.

maandag 16 december

:: Dit is hem dan. Mijn stokoude exemplaar van The Lord of the Rings.
Heel dierbaar, want lang lang lang geleden meegenomen tijdens een zwerftocht door Engeland.

Still round the corner there may wait
A new road or a secret gate;
And though I oft have passed them by,
A day will come at last when I
Shall take the hidden paths that run
West of the Moon, East of the Sun.
:: Ja ik zal de kersttroep van zolder halen, maar eerst even dit:
Een wonder

24 december:
Mama is aan de drank
Papa is aan de drugs
De kinderen krijgen slaag
De hond is dood

25 december:
Mama is aan de drank
Papa is aan de drugs
De kinderen krijgen slaag
De hond kwispelt nog één keer

Herman Brusselmans
:: Wanneer ik even de weg kwijt ben, hoef ik maar naar beneden te kijken voor de juiste richting. Ik heb namelijk mijn lekkere warme skatesokken aan, gemerkt met een rode L en R.

De mailing met de familie komt nog niet erg op gang. Ik ben bang dat het overgrote deel eens per maand de mailbox opent. Ik blijf hopen.
Update vol schaamte: oudste zus mailt vijf minuten later en vertelt en passant dat ze veel nieuwe apparatuur en een webcam heeft... (eerst zien!!!)

Ik heb een jeugdfoto gevonden met een kerstboom, mijn vader, ik op de arm van mijn vader en mijn doekie. Het kerstboompje ziet er niet uit, heel armetierig. Maar mijn vader... en mijn doekie!!!


c o © k i e . o r g

m a i l

i n h o u d