vrijdag 31 augustus 2007

# Als ik het allemaal goed begrepen heb gaan we teambuilden in Timboektoe (vliegeren, jumpen, ik weet het niet precies) en alle leerlingen gaan ook mee.

De dag begon met een flinke uitdaging: beetje donker nog in de keuken, oogjes nog half dicht, water voor koffie en iets op pootjes in het aanrecht.
donderdag 30 augustus 2007

# Ik probeerde me als geheel te concentreren op de aanschaf van een nieuwe keuken, maar kon niet verhinderen dat mijn oor afdwaalde naar Business Nieuws Radio, waarop een deskundige met een interviewer de mogelijkheden van cosmetische chirurgie besprak. Hij noemde het vergroten van borsten, het bijsnijden van schaamlippen en sloot het rijtje af met iets nieuws: het opspuiten van de clitoris.

"Het opspuiten van de clitoris?" vroeg de interviewer na een korte stilte.

Gelukkig hoeft ik alleen maar een nieuwe keuken.
dinsdag 28 augustus 2007

# "Wat neem jij?" vroeg mijn zoon z'n Turkse collega, beiden studerend op de menukaart...

"Ossenhaas tournédos" luidde het antwoord, serieus. (ToernédoS dus.)
maandag 27 augustus 2007

# "Ik heb van twee tot vijf wakker gelegen."
"Toch niet weer die map, hè...?"

De eerste nacht na het grote verhuisbericht maalden er allerlei onnozele dingen door mijn hoofd, zoals het opzeggen van de map. Nou nie echt prioriteit nummero uno op het to-do lijstje in zo'n situatie, maar hij bleef maar terugkomen, die map. En nu heeft hij de status van running gag bereikt.
zondag 26 augustus 2007

# De nieuwe bril van mijn zoon is gestolen.

De dader kwam gister langrennen op Mystery Land en verdween ermee in de menigte, heel anoniem.
zaterdag 25 augustus 2007

# We zijn al heel lang op zoek naar een ander huis, maar elke keer is er wel wat. Tot dit huis op ons pad komt: alles klopt. De onderhandelingen lopen spaak en ik moet afscheid nemen van mijn droomhuis. Een andere koper heeft zich gemeld.

Het kost me veel moeite. Elke keer als ik naar mijn sportschooltje ga kom ik er langs en het voelt nog steeds een beetje als mijn huis. De geluksvogels die daar mogen gaan wonen straks.

Een paar maanden gaan voorbij en ik heb me erbij neergelegd. Het is niet anders. Tot J. me na het eten naar beneden roept. Er is champagne en een enveloppe, die ik open mag maken.
vrijdag 24 augustus 2007

# Ik heb nog geen woorden, maar wel al een foto en een halve fles Pommery, op, en toen die leeg was nog rosé, met ijs.

later meer (nu klein beetje dronken, en heeeeeeeeeeeeel blij)
donderdag 23 augustus 2007

# Deze keer ga ík de kaartjes wel halen. Daar zal J. blij mee zijn.

azuloscurocasinegro

Ik kan het uitspreken
(tenminste zoals IK denk dat je het uitspreekt)
ik weet wat het betekent,
ken de relatie met de film,
vind het prachtig,
ja ik ben er klaar voor.

Misschien nog één keer hardop oefenen...
woensdag 22 augustus 2007

# Oke. Komt-ie

cryptisch raadsel, helemaal zelf bedacht toen ik vannacht echt niet meer kon slapen, dus maar even naar beneden ging en het keukenkastje opende:

'verantwoord vluggertje tussendoor'.

Nou? Nou?
dinsdag 21 augustus 2007

# "Kweenie hoor... ik dacht wat daar ligt daar nou? En ging er nog met mijn neus bovenhangen om goed te kijken; net twee stokjes, met allemaal rood spul eromheen..."

Er liggen twee vogelpootjes in de tuin.
zondag 19 augustus 2007

# "Mannetje, mannetje Timpetee,
botje, botje in de zee,
mijn vrouwtje die heet Ilsebil,
ze wil niet zoals ik wil."
vrijdag 17 augustus 2007

# Op de terugweg in de auto hebben moe(86) en ik weer onze pittige discussie over homosualiteit. Het is niet de eerste keer dat we hierin van mening verschillen, want moe komt elke keer met dezelfde stellingen. En daar gaan we weer...

"Wat zijn het er toch veel tegenwoordig, hè? Vroeger was dat lang zo erg niet. Volgens mij wordt het ook een beetje gekweekt hoor. Lekker wel de lusten, niet de lasten en fijn met z'n tweeën leuke dingen doen zonder kinderen."

"Wat een onzin", zeg ik pissig en stampvoetend loop ik om de auto heen om haar te helpen uitstappen. Zal ik het dan nog één keer proberen...? Maar moe is er klaar mee. Ze grabbelt naar haar stok terwijl ik het portier open doe en zegt monter: "Zeg, hoe is het eigenlijk met Jos Brink?"
donderdag 16 augustus 2007

# Hij zei: "Nee dat doen we niet".
(Dat weet hij denk ik nog van vroeger.)
Ik zei: "Ja dat doen we wel."
Hij: "Oja?"
Ik: "Ja. Lachen."

Dus: Hartelijke Greetings from Amsterdam.
woensdag 15 augustus 2007

# De Cruiser staat op instorten en ik ben me aan het oriënteren op een ander autootje, ja deze keer wat kleiner. Ik heb alle 'car configurators' al gehad... en dan verlies ik mezelf in het optiepakket, wil ik b.v. parkeersensoren in het achterbumpertje van een Toyota Aygo a 295 euri extra...?

Haha! Als ze dan maar wel van die dwingend piepende vrachtwagengeluiden maken.
dinsdag 14 augustus 2007

# Dat ik op weg naar Dirk (vd Br.) helemaal terug naar huis ben gelopen om mijn camera te halen om dit vast te leggen.
maandag 13 augustus 2007

# Op het klimmetje tussen Landsmeer en Broek in Waterland reed ik de vrouw in de bolletjestrui er fluitend af en dóór ging de tocht: Uitdam, Ransdorp en Zunderdorp.

Tijdens een korte stop bij Zuiderwoude zat ik me af te vragen waarom dat bord van Staatsbosbeheer 'Waterland Oost beschermd natuurgebied' nou precies daar moest staan...

Na familiebezoek in Amsterdam-Noord en vijf rosé door de stromende regen weer terug naar Oostzaan. Toch mijn neus een beetje verbrand.
zondag 12 augustus 2007

# Verpleeghuis Oostergouw had altijd een zeer negatieve bijklank voor mij. Tot ik bladerend door de Saense Sportcourant een interessant artikel tegenkwam.

"De rustig glimlachende spierbonk heeft een verzorgend karakter. Iets dat in zijn beroep, hij werkt in verpleeghuis Oostergouw op een gesloten afdeling, goed van pas komt".

Tralalapompiedom. Breng mij maar weg.
zaterdag 11 augustus 2007

# In ochtendjas loop ik door de tuin, doe wat dingetjes, slaak een paar kreten

en keer terug als spiderwoman.
vrijdag 10 augustus 2007

# Kijk Estée, ik kreeg een poppetje bij Etos, het is het elfje van Peter Pan, hoe heet ze ook alweer. O kijk, het kan open, het is een stempel! Nee je kan er nog niet mee stempelen, daar heb je een stempelkussen met inkt voor nodig en dat heb ik niet. Dat moet dan zo: dan duw je het stempel op dat kussen en daarna...

En nu heb ik dus een Tinkerbel op mijn spijkerbroek, in felgele inkt, net iets boven de knie.
donderdag 9 augustus 2007

# Hij leunde te ver uit het raam....

(voorpagina Noordhollands Dagblad)
woensdag 8 augustus 2007

# Ik kocht een flessenlikker
maar liet um liggen bij de kassa
dus ik weer terug naar de winkel
heb ik hier mijn flessenlikker laten liggen?
ja mevrouw
uw flessenlikker ligt nu weer in het vak
bij de andere flessenlikkers
u mag er een uithalen
en zonder betalen meenemen
hoera
en ik heb toch al zo'n hekel aan het woord
flessenlikker.
maandag 6 augustus 2007

# Geboren om 11.03 uur: Revé Eva

zusje van Estée en Emma.

Ja ik ben blij :-)
zaterdag 4 augustus 2007

# Op de stoep voor de designwinkel stond zo'n jongetje, waaraan je meteen ziet dat al zijn vriendjes op vakantie zijn. Hij verkocht spulletjes, uitgestald op een tafel.

Zijn kekke oma vond dat denk ik een aardige bezigheid tijdens de grote vakantie waar geen end aan leek te komen en bracht hem meteen de kneepjes van het vak bij. "Dan vertel je die mevrouw waar het voor is."
Hij liet mij een lamp zien, en zei dat het een lamp was, die heel duur was geweest, maar nu niet meer.
'Haha zo'n bijdehandte bengel', knipoogde ik naar oma, maar de lamp vond ik nog steeds erg prijzig.

Zonder iets te kopen weer op mijn fiets stappen en fluitend wegrijden kon ik niet meer maken. En nu ben ik trotse bezitter van een Blomus teastick voor de helft van de prijs.
vrijdag 3 augustus 2007

# Mijn tuin lijkt wel een stiltecentrum. Wat een genot. Geen geschreeuw, gejank en gebrul van brommertjes. De buren zijn op vakantie en dat zouden ze vaker moeten doen.

Elders in het dorp aan herrie geen gebrek de komende dagen. Er is kermis, met een echte feesttent (met DJ's Piet en Simon) en mijn geliefde Twiskepolder fungeert als decor voor het technofestival welcome to the future. Da's niks nie classic rock...

update:
Ik ben bang dat de organisatie het karakter van onze paarden ernstig onderschat: die zien zo'n mededeling als een uitdaging...
donderdag 2 augustus 2007

# Does it blend, daar draait het hier tegenwoordig allemaal om.

Nadat ik op het dakterras van de nieuwe bibliotheek een hemelse smoothie heb gedronken, moest ik een blender. Als ware het een boodschap van boven. En hij staat er: een prachtige Philips uit de aluminium serie. En ik dus de hele dag blenderen. Met wisselend succes. Zelf ben ik vaak erg enthousiast maar mijn huisgenoten beginnen de door mij aangedragen glaasjes ("Moet je NOU eens proeven!") te wantrouwen.
woensdag 1 augustus 2007

# "Nee joh, hier rijden geen auto's, hier mogen alleen fietsen" verzekerde ik Estée, terwijl ik haar uit het kinderzitje tilde en op het gras neerzette voor snackbar Het Zaanse Hoekje.

Nog geen twee tellen later kwam uit het tunneltje, waar het fietspad de snelweg naar Purmerend kruist en waarin we even daarvoor nog onze namen hadden laten galmen, een auto tevoorschijn met buitenlands kenteken, ik dacht Italiaans.

De bestuurder en zijn vrouw keken genietend om zich heen, reden langzaam voorbij en knikten vriendelijk. 'CH' stond er naast de nummerplaat.

Een soortgelijk geluid ontsnapte mijn keel.


mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes ~ rss