woensdag 30 augustus 2006

# Wederom ervandoor (tot half september)

Mykonos
Paros
Naxos
Santorini

--xc
dinsdag 29 augustus 2006

# Gisteravond keek ik de laatste aflevering.

"After a two-season (24 episode) run, HBO has decided not to renew its Emmy-winning Depression-era drama, Carnivale. As Carolyn Strauss said, "We have decided not to renew Carnivale. We feel the two seasons we had on the air told the story very well and we're proud of what everyone associated with the show has accomplished.""

Bah.

Heel, heel misschien nog een miniserie of een speelfilm:
"MediaVillage has heard that HBO is seriously considering developing a two hour movie or a four-hour miniseries that would tie up the tantalizing loose ends from the final episode of its supernatural dust-bowl drama Carnivale."

Mijn maandagavond zal voorlopig even niet dezelfde zijn...

Maar een mens mag nooit te lang bij de pakken neerzitten: tijd voor de Sopranos! Ik hoor het muziekje al in mijn hoofd. "Woke up this morning..." Heel binnenkort, heb ik gelezen, maar weet niet meer precies wanneer...
maandag 28 augustus 2006

# Oja!
zondag 27 augustus 2006

# "Go take pictures of your mother, you fucking bitch!" schreeuwde een donkere, pisnijdige dame van lichte zeden in pastelkleurige bikini tegen me vanuit de deuropening van haar werkplek. Ik was perplex, maar liep stug door. Ze had het cameraatje gezien dat ik in het voorbijlopen stevig in de palm van mijn hand geklemd hield. Ik had niet naar haar durven kijken... laat staan een foto te maken.

"Wie is hier nu de fucking bitch...?" vroeg ik bedremmeld aan de vriendelijke vrouw uit Venlo, die vrolijk naast me liep te babbelen en net als ik de gewoonte had zich wat af te laten zakken en wat achter het groepje aanhobbelde. Met versnelde pas liepen we verder, achter Piet aan, onze gids van het stadsgilde. Een heel bescheiden, rustige rasverteller, oud taxichauffeur, geboren onder de Westertoren. Hij nam ons mee naar plekken waar je normaal niet zo snel komt (om uitgescholden te worden), vertelde over de geschiedenis en wees ons op details aan de gevels. "We moeten meer met de neus omhoech" verkondigde mijn vriendin voor het leven uit Venlo en ik kreeg Rowwen Hèze niet meer uit mijn hoofd. "Want weej goan allemaol..."

Daarna mocht ik kiezen van lieve J. (bedenker van dit heerlijke dagje Amsterdam): bungyjumpen of naar de Uitmarkt. Ik had helaas mijn bungyjumpschoenen niet aan, dus gingen we verder struinen en celebs spotten. Ik heb op de foto: Simon Vinkenoog, Job Cohen, Ilja Pfeijffer, Johannes van Dam die een foto heeft gemaakt van Ilja Pfeijffer, Tommy Tom Wieringa (waar ik helaas niet naast durfde te gaan staan), een HEEL leuke schrijver die zelf foto's maakte van iedereen (Gustaaf Peek was dat), Menno Nicolai zomaar in het wild. Helaas geen foto van Alex en Anneke, de twee stralendste yuppen van Mokum, maar ik zag ze wel!

De enorme rij voor de Kleine Komedie waar we op goed geluk bij aansloten, leidde naar een kort optreden van Leoni jansen... een naam waar mijn nekharen onwillekeurig altijd een beetje van omhoog gaan staan. Dat bleek volkomen onterecht: dat mens zingt goed en ze is nog grappig ook. 'Hart strings & Loose Ends' heet haar programma waar ik een stukje van genoten heb. Einde vooroordeel. Nekharen down.

Na een romantisch dinertje (drie brownies van V&D voor mij en een zak Vlaamse friet voor J.) repten we ons naar de Movies, leukste bios van de wereld, voor The wind that shakes the barley. De niet aflatende dosis gruwel al vanaf het begin werd veel mensen teveel en een groot aantal verliet de zaal. Om mij heen werd diep gezucht door de achterblijvers. Ik zuchtte dapper mee.

Dat was een perfecte dag. Rest mij nog: één brownie (was pakje van vier stuks) en de foto's.
zaterdag 26 augustus 2006

# Mijn wranggedachte. De locoburgemeester spreekt:

"Hij noemde het gebeuren een enorme klap voor de gemeenschap..."
vrijdag 25 augustus 2006

# Hij (de buurslak) is terug!


# Morgen wacht mij een verrassing. Om tien uur moet ik klaarstaan en word ik meegevoerd: bestemming onbekend. De nerveuze control freak diep in mij houdt eigenlijk niet van zulke verrassingen. Welke schoenen moet ik aan bijvoorbeeld?

Maar nu ben ik niet meer alleen, want mijn verrassing is uw verrassing. Bent u ook een beetje zenuwachtig?
donderdag 24 augustus 2006

# Dit durft ze te schrijven in haar bio:

[Naam schrijfster] werd in 1975 als [naam schrijfster] geboren in een dorpje hier niet ver vandaan. Ze nam het accent van haar geboorteplaats [tevens mijn geboorteplaats] niet over en ook toen ze op tienjarige leeftijd naar de grote stad Amsterdam verhuisde, bleef ze redelijk normaal praten.

Tsk.

En toch ga ik haar vanavond, als ik de kans krijg, een paar onvervalst zangerige dikke Zaanse zoenen geven, omdat ze een Boek heeft geschreven en een echte Schrijfster is geworden.
woensdag 23 augustus 2006

# Van mijn vijftiende tot mijn vijfentwintigste heb ik een stevig potje gerookt en ik weet nu wie ik de schuld mag geven:


# Gistermiddag liet ik een pot Chicken Tonight Hawaï uit mijn handen vallen, pal voor de schuifdeur van Albert Heijn.

PLOF!

De dames die op die plek altijd dorpsroddels staan uit te wisselen schrokken zich een spreekwoordelijk hoedje.

Rampen in de supermarkt. Ze komen voor. Mensen maken daar foto's van. Ik niet (had geen camera mee, tsk).

No Chicken Tonight.
dinsdag 22 augustus 2006

# Familiedrama in Oostzaan. Moeder en dochter bruut gescheiden.

(Zij is zich aan het losmaken van me en maakt daarbij gebruik van MIJN loopschoenen en MIJN skates. Nooit zullen we gezellig samen een stukje trimmen of skaten. Mijn desperate compromis: ieder een skate en een schoen, is afgekeurd. Ik moet haar laten gaan...)
maandag 21 augustus 2006

# Toen ik de deur opendeed stond daar een beteuterde man, die zei blij te zijn mij te zien. Hij wees op een gat in de grond.

"Ik kon nog net bij de bel..."

Oeps.

Ter illustratie: oeps1 en oeps2.


# Samen puzzelen we nu al zo'n vijf minuten op de naam van de loodgieter, die toch al sinds jaar en dag in het dorp woont en werkt.
(De man heet Coehoorn, maar daar kunnen wij beiden op dat moment echt niet opkomen.) Hij moet gebeld worden, want de enorme hoosbuien hebben lekkage aan het dak veroorzaakt.

Hardop zoekend kijken we elkaar beurtelings vragend aan, doen ons uiterste best: de naam ligt ons op de lippen, wie krijgt hem er als eerste overheen...? Wie gaan we bellen?

De verlossing is nabij. Opgelucht en heel overtuigd klinkt daar eindelijk: "Giethoorn!"
zondag 20 augustus 2006

# Op de vroege zondagochtend vindt J. (die altijd wat langer slaapt) mij hardop grinnikend met een bak koffie op de bank voor de tv. Ik zou eigenlijk een prestatie van grote sportieve aard neer gaan zetten: een stukje mijmerrennen, maar met onweer en regen mag men den Twiskepolder niet betreden vind ik zelf.

In Villa Achterwerk gaan Wallace en Gromit een heerlijk dagje uit (met een raket naar de maan om kaas te halen). En ik moet daar hardop om grinniken. En straks, zodra Videoland haar deuren opent, rijd ik daar met de auto heen om The Curse of the Were-Rabbit te gaan huren, want dat is er nog altijd niet van gekomen.

En dat is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen. :-)
zaterdag 19 augustus 2006

# Vanuit de huiskamer ziet J. me met de trap en een groen ding achter het schuurtje verdwijnen.

Even later: "Wat was je nou aan het doen met dat groene ding?"

"Nou... gewoon."

# Gezwemel. Zwijmelend gezemel. Een uur lang Katie Melua tijdens de Pilatesles. Alle vrouwen vinden het mooi. Ik kan er niet meer tegen en verdwijn naar het toilet. Aldaar weet ik niet wat ik moet. Ik moet niet. Dan maar een foto, dat kan altijd. Ik haal het toestel uit mijn rugzak. Het cameraatje flitst en piept. Na een poosje keer ik terug naar de les. Net op tijd voor de hip extensions en de nainmiljunbajsukkelsinbeedzjing.
vrijdag 18 augustus 2006


# Die enkele keer dat ik wel eens een slak met een rustig onderhands boogje over de schutting van de buren mik... noem je die daad dan een vorm van biochemische oorlogsvoering of juist een van geweldloos verzet?

(Het zou een heel ander verhaal worden wanneer ik hun kat diezelfde behandeling zou geven. Het beestje beschouwt mijn tuin als zijn tuin en mijn vissen, als zijn snack. Maar dat vind ik wonderlijk genoeg eigenlijk wel een leuk beessie.)
donderdag 17 augustus 2006


# Het Terras. Dagblad Zaanstreek bezoekt deze zomer terrassen in de regio. Vandaag een verslag over het terras van paviljoen 't Twiske, met daarin geheel onverwacht, prominent en heel centraal, een hoofdrol voor mijn dochter.
woensdag 16 augustus 2006


# Sinds gisteravond ligt er kunstgras op de vloer van het nieuwe schuurtje en per vanochtend is er al voorzichtig sprake van oprukkende landbouw, gemengd bedrijf, veeteelt.
dinsdag 15 augustus 2006


# Vandaag heb ik de hele dag aan een dodo (?) gewerkt.(geintje hoor, niet alles geloven)
maandag 14 augustus 2006

# De koelkast was inderdaad rijkgevuld en het weer werd onverwacht heel erg mooi. Wat een geluk.
vrijdag 11 augustus 2006

# We gaan een lang weekend naar Schiermonnikoog. Dat is het enige waddeneiland dat ik nog niet ken. Het belooft snertweer te worden. Snertweer op Schier. (Ik voel een gedicht opkomen, maar druk het snel weg, waar ik mee wil zeggen dat ik het verdring.)

Voor de achterblijvers: we logeren in pension Westerburen, alwaar wij zelf drankjes uit de welgevulde koelkast mogen pakken, maar waar koffie en thee wordt verzorgd 'middels een automaat'. ;-)
donderdag 10 augustus 2006

# Vanochtend vroeg heb ik in de stromende regen nogal staan te wroeten om een regenhoes om de kinderwagen te krijgen, toen dat plotseling heel erg noodzakelijk was. Dat lukte niet goed en ik heb mijn weg naar huis, noodgedwongen verder rennend achter de kinderwagen, voorzien van wapperend, tamelijk nutteloos regenscherm, moeten vervolgen.

Dat gaat me geen tweede keer gebeuren. Vanmiddag in de tuin hebben we 'droog' geoefend. Ik weet nu hoe ik het scherm er strak om moet leggen. Het leukste is het luikje bovenop. Wanneer je dat opent en nog net niet met je hele hoofd door het gat duikt om "goedemiddag" te zeggen, word je door het mensje, dat het onder dat scherm rustig ligt te kijken, beloond voor de moeite met een stralende lach.
# De oplettende kijker kan de lijmtang nog zien zitten; het schuurtje is ook nog niet helemaal af, maar het wordt wel mooi.

J. is een bikkel. En ik heb ook mijn best gedaan.
woensdag 9 augustus 2006

# Ik moest wachten voor het rode stoplicht en poetste mijn brillenglazen. Knak. Daar hield ik het glas van mijn linker- en tevens slechtste oog in mijn hand. Het was uit het montuur gesprongen en ik kreeg het er met geen mogelijkheid meer in. Heel, heel wazig zag ik hoe het licht op groen sprong. Achter mij klonk ongeduldig getoeter. Ik legde de bril naast me neer en met tot streepjes vertrokken ogen gaf ik gas. Daarbij schoten mijn mondhoeken uit zichzelf omhoog, als in een schijnbaar vrolijke grimas. Meer kon ik niet doen.
# How cute! Ik twijfel tussen een puist en een zweer.
dinsdag 8 augustus 2006

# Vreemde bolletjes hè? (Ik kan het uitleggen, dat ga ik ook doen, maar later i.v.m. haast.)


Update: Het zijn blooming tea bulbs. Wanneer je die in heet water gooit, komt er een heel mooie bloem uit.

Zie ook:bloomingtea.nl
maandag 7 augustus 2006

# De enorme drukte en bedrijvigheid in de anders zo rustige tuin zijn het kleine vogeltje teveel geworden.
zondag 6 augustus 2006

# Overdag ben ik de vriendelijkheid zelve, maar 's nachts in mijn dromen schijn ik de laatste tijd te tieren te vloeken. Tsja het moet er toch uit hè...?

Nu is het nog heul vroeg en ga ik de polder in om te luisteren hoe stilletjes de zon opkomt.
zaterdag 5 augustus 2006

# "Wil jij nog zo'n Café Fresco" zeg ik.
"Ja! Maak je hem even warm dan?" vraagt hij heel lief.

Hihi. Het valt ook allemaal niet mee. Ik zet een pot koffie en hij krijgt er een gevulde koek bij. Maar ik heb het in huis! Hippe kouwe koffie van Douwe Egberts.
# Daar dan. De keiharde leugen op mijn rug.
# Vanmiddag is het na lange tijd weer zover: de eerste voetbaltraining van het nieuwe seizoen staat op het programma. De fabelachtige spits staat niet echt te trappelen en de juiste motivatie is nog ver weg. Misschien omdat het programma mijn zoon zo te horen geen verrassing gaat brengen:

"Eerst een vreugdeloos praatje van een half uur ("Jongens, jullie zullen het zo zoetjesaan wel weten: we gaan kampioen worden") dan een klein rondje rennen en daarna kroketten eten in de kantine."
vrijdag 4 augustus 2006

# Ik vond een slak in de lolo rosso.
Mocht het een vrouwtje zijn,
dan noem ik haar Lola
en in mannelijk geval
Manolo.
# Na twintig jaar is de schuifdeur in de badkamer vervangen door een gewone deur.

Laat ik je één ding vertellen over gewone deuren: die laten zich (gewoontegetrouw) niet makkelijk wegschuiven...
donderdag 3 augustus 2006

# "De komende 36 uur moeten we (voornamelijk op het IJsselmeer) rekening houden met waterhozen. Deze onstaan bij grote temperatuurverschillen tussen het water en de lucht. Als het water boven de 20 graden komt en daar koude lucht overheen stroomt, krijg je enorme regenwolken. De grote opwaartse stroming zuigt het water uit het wateroppervlak naar boven."

Ik kende het woord waterhoos niet en het lijkt me heel spectaculair. Bovennatuurlijk bijna. (Ik ga voor de zekerheid maar niet bij de vijver zitten.)

Googlefoto's van waterhoos en waterspout
# Op bladzijde 8 van de brochure Blootgewoon in eigen land staat mijn foto.

Van schapen :-)

(En hier het origineel.)
woensdag 2 augustus 2006

# Splat! As flats paintbombed for TV ad.

Bravia (van de balletjes) werkt aan een nieuwe commercial: met verf!
# Ik kijk dus nooit op Marktplaats. Sommige collega's zitten daar elke pauze vrij bezeten op te snuffelen i.p.v. koffie te drinken. Ik denk dat het verslavend is...

Maar nu was ik toevallig in de buurt van een Handelspost (een winkel van Marktplaats, en niet zoals de naam zou doen vermoeden van De Kolonisten van Katan) en daar ben ik eens binnen gelopen. Ik was in een secondhand bui, dus dat trof.

Leuk was het om daar rond te struinen! Ik ga het vaker doen. Ik kocht een speelding voor Emma. De artikelen zijn keurig geprijsd. Na een bepaalde datum wordt de prijs tot twee keer toe verlaagd, dat staat ook op het prijskaartje. Dus je kunt het voor jezelf nog spannend maken ook. Het speelkleed Tiny Love (zonder dat leleque kind) kostte mij 15 euro. Na 18-8-2006 zou dat 11,25 zijn en na 17-9-2006 maar 7,50.

Ik heb ook oud servies, mooie theekopjes, zien staan... daar ga ik wel een gokje mee wagen. (Eigenlijk had ik ze moeten verstoppen... )
Best een geluk dat ik zo dicht bij Handelspost 1 woon. :-)
dinsdag 1 augustus 2006

# Ik was er helemaal klaar voor. Vandaag zou ik, voorzien van bouwvakkersdecollete, J. gaan helpen met de opbouw van het schuurtje, maar het regent... dus voorlopig zitten we te klaverjassen in de keet en fluiten naar uhm... voorbijvliegende vogeltjes. Het schiet al lekker op trouwens, al bijna schafttijd.

(het regent op Wimbledon...)


mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes ~ rss