woensdag 23 april 2008

# Precies zeven jaar geleden begon ik met dit weblog.

Het waren zeven vet leuke jaren. Dank!

En nu ga ik er maar eens mee stoppen. Eerst verhuizen. Daarna misschien weer verder. Dag! xc

Muziek! Kies zelf maar: Natalie Merchant, Norah Jones, Saosin.
dinsdag 22 april 2008

# De strijd tegen Marco en Shinnosuke ging akelig gelijk op. Dat kon beter.

Met een enorme knal van de backhand sloeg J. de leeslamp tegen de vlakte.

De winnaars!
maandag 21 april 2008

# In het dagboek dat ik bijhield toen ik tien jaar was, beschrijf ik op nuchtere wijze een magisch realistische ervaring die eindigt in de kerk. Alwaar ik me niet helemaal lekker voelde.
zaterdag 19 april 2008

# Ik vond een foto van mijn zesde klas en mèn... wat waren wij met veel.


klik voor nog veel meer
vrijdag 18 april 2008

# Tussen alle bedrijvigheid door gebruik in het plekje waar ik nu zit vaak als rustpuntje. Dat plekje zal binnenkort ontmanteld worden, maar zolang het nog kan blijf ik hier dus lekker even zitten. In mijn wereldwijde hoekje van de overloop. Heel even maar. En dan weer verder.
donderdag 17 april 2008

# Ik vond een verwaarloosd en verlaten slakkenhuis
en een kleine verrassing


(langzaam en voorzichtig klikken a.u.b.)
woensdag 16 april 2008

# Als ik aan mijn linkerooglid wil beginnen valt het donsje van het staafje en rolt langzaam in het putje van de wasbak.

Daar sta ik dan. Ik m'n ene hand drie prachtig oplopende tinten platinum rose 'Laetitia Casta' en in m'n andere een lullig keihard plastic dingetje. Alleen mijn rechteroog straalt. Zo lukt het me als vrouw verdomme natuurlijk nooit om er nog wat van te maken.

Op de onderkant van het doosje lees ik hoe oogschaduw elders heet.

Fard à paupières
Eyeshadow
Sombra
Ombretto
Lidschatten
dinsdag 15 april 2008

# Hallooo,

daar zijn we weer.
maandag 14 april 2008

# Je weet toch die bollen die ik 2 oktober bij het nieuwe huis in aanbouw geplant heb: ze komen kwamen op!

Sinds kort ligt er een dikke laag zand overheen, zo'n 30 centimeter. Maar ik reken op de kracht van mijn XXL Tulips Queen of Night.

En, ook fijn: 25 april krijgen we de sleutel!!!
zondag 13 april 2008

# Let's go to the

(aanklikbaar)(ik zeg het maar..)


En ja, natuurlijk gingen we in het treintje.
zaterdag 12 april 2008

# Ha, die Chinezen!
vrijdag 11 april 2008

# Kijken naar de wasdroger.

Ik moest even in de keuken van onze basisschoolafdeling (speciaal onderwijs) zijn. Een klein jongetje was druk aan 't werk, duidelijk in z'n element.

Hij leegde het waterreservoir van de droogautomaat in de wasbak en plaatste het trefzeker terug. Haalde het filter eruit, schraapte de pluizige massa eraf en gooide die in de prullenbak. Zette het filter terug, sloot het deurtje, drukte op de startknop, wachtte gespannen en toen hij hoorde dat de trommel begon te draaien, klapte hij twee keer in z'n handen.

Een heel kort moment had hij oog voor mij. "Goed gedaan", zei ik vol bewondering. Maar ik was al niet meer belangrijk.

Uit de hoek pakte hij een kruk, schoof die voor de machine en ging zitten.
donderdag 10 april 2008

# Gisteravond tijdens het eten kwam het hoge woord eruit.

Echtgenoot J. heeft een passie opgevat voor de schoenen van het middelste bandlid van Zoot Woman. Het Parool P.S. van zaterdag j.l. werd erbij gepakt en ja hoor hoor, daar stonden ze.
woensdag 9 april 2008

# Speciaal voor u, en ook een beetje wegens tijdgebrek, heb ik een testrit op de fiets gemaakt zonder kousen of sokken. (Voor alle duidelijkheid: de rest van het lijf nog best warm aangekleed, met winterjas en lange broek, de blote voeten gestoken in dichte schoenen.)

Het viel niet tegen, het is te doen.
dinsdag 8 april 2008

# Ik hoorde toe hoe J. de telefoon oppakte en oudste (en van zichzelf al heel wijze) zoon op diens verzoek adviseerde over een belangrijk ding des levens.

En werd daar een beetje sentimenti van.

Ik vond dat J. dat zo mooi deed. En zo fijn dat een groot, wijs kind ons belt om raad; eigenlijk meer bevestiging (en gelukkig meteen de goeie te pakken had :-))
maandag 7 april 2008

# "Ik heb zo de smaak van de computer in m'n mond", zei een jongetje, dat zichtbaar vol tegenzin aan de hand van z'n moeder vlak voor mij de kleuterklas in stapte.

De moeder en ik lachten daarom. Pas nu begrijp ik dat dit jongetje waarschijnlijk 'de smaak te pakken' bedoelde. En anders is hij sensorisch hooggevoelig. Deze term bedenk ik zelf. Waarschijnlijk ook gebaseerd op iets dat ik ooit heb opgevangen.

Afsluitend zal ik nu even aan mijn computer proeven.
zondag 6 april 2008

# Hoera! Diep in de nacht een sms-je uit Suriname:

Ouders/verzorgers, ik ben veilig geland! het is hier echt heel anders, heel rustig aan. het ruikt naar bbq en het is heel klam. doet me aan mn reizen denken :-)
vrijdag 4 april 2008

# Ik stond in een boekwinkel in het uiterste verre oosten van ons land en wilde graag een boek kopen van Haruki Murakami. Zijn naam wilde me op dat moment echter niet te binnen schieten.

Wel iets wat daar sterk op leek.

Ik heb al-les opgenoemd wat daar sterk op leek.

Maar nee, daar hadden ze echt, maar dan ook helemaal, nog nooit van gehoord.
donderdag 3 april 2008

# Tijdens het in de haast nuttigen van een broodje kaas, sommigen noemen het lunch, in gezelschap van twee collegae:

"Goh, wat zie je er moe uit" zegt zij, die pas rond elf uur op het werk verschijnt, omdat eerst de monteur van de verwarmingsketel kwam.

"Ja ik dacht ook al dat je iets aan je kaken had of zo" deed de ander haar duit in het zakje, doelend op mijn kennelijk sinds kort wat zakkende kaaklijn. Ze heeft me al een tijdje niet gezien. Is druk bezig met haar derde reïntegratie en begint weer rustig aan om een uurtje of tien.
woensdag 2 april 2008

# Ik zie er altijd een beetje tegenop om te gaan tanken. Voel me wat onzeker en bang om iets fout te doen. Heb ik wel de goeie benzine en ow zou die slang het wel halen? Heel vaak krijg ik de tankdop pas na heel lang morrelen van het slot. Het vastzetten van de slang tijdens het tanken is me nog maar één keer gelukt en dat was eigenlijk toevallig.

Maar ik laat me niet kennen. Ik doe alsof het een routineklusje voor me is, maar houd intussen de slang met twee handen stevig vast. Als ik klaar ben haal ik hem omhoog en schud behoedzaam het laatste druppeltje in de tank.
dinsdag 1 april 2008

# Nog nooit was de term 'kantje boord' zó van toepassing...


mail ~ inhoud ~ longlist ~ kiekjes ~ rss