maandag 30 april 2007

# Het was eb en heerlijk rustig.
We liepen van Heemskerk naar Bakkum.
Aten tapas in het fijnste hoekje van Club Zand.
De krachtige wind zandstraalde ons weer terug.
Halverwege vroegen zwanen of we meegingen; naar Engeland varen.
En het werd vloed.
zaterdag 28 april 2007

# Ze plakt een opvallende, oranje BETAALD sticker op het pak Wepq Yes.

Alsof ik het in m'n hoofd zou halen zonder te betalen de winkel uit te wandelen met twaalf rollen wc papier onder mijn arm...
vrijdag 27 april 2007

# Wende Snijders deed iets heel bijzonders. Uit haar hoofd noemde ze zonder haperen alle namen van haar begeleidingsband. Nou gebeurt dat wel vaker, maar in dit geval hebben we het wel over het Metropole Orkest. In het Concertgebouw.

Ze zong een paar nummers in het Nederlands, Zuid-Afrikaans, Spaans en Engels, maar het merendeel gelukkig in het Frans, want dat klinkt toch nog steeds het aller-, allermooist. Absoluut geweldig.

Huub van der Lubbe was er ook. Die voelde zich niet echt heel erg op z'n gemak in deze entourage en had voor de zekerheid z'n eigen gitaar meegenomen, want je weet het maar nooit...

Wende is prettig om naar te kijken! Ze maakt leuke gebaartjes. Arjan Tien, de dirigent, trouwens ook! Zeer expressief, net een danser.
donderdag 26 april 2007

# Maak u klaar voor een boude uitspraak. Ik ben een van de eerste vrouw in Nederland die rondreed op een rode Koga-Miyata. Die kreeg ik namelijk van mijn vriendje toen ik geslaagd was voor de Pedagogische Academie. Dus. Reken maar uit :-)

Het ding heeft jaren hoog in de berging aan de muur gehangen, onder een dikke laag stof, tot ik kortgeleden het briljante idee kreeg om hem op te laten knappen door onze onvolprezen fietsenmaker Hans Dral. Die vond het wel een leuk klusje. Hij verving wat onderdelen (een wat comfortabeler zadel en stuur) en ik heb gevraagd of hij het cijferslot door wilde knippen, omdat de combinatie met de tijd vervlogen was.

Net heb ik hem opgehaald en meteen een proefritje gemaakt. Hij fietst heerlijk!

Ik ben er vrolijk mee langs mijn vriendje gereden, want ik wist waar hij op dat moment ongeveer te vinden was (trimmend in de polder). Alleen het schakelen is weer even wennen. Twee handletjes, laag aan het frame, waarmee je vooroverhangend met één hand aan het stuur een beetje moet zoeken naar het juiste 'blad'.

Ik kan me voorstellen dat u na dit stukje een ander Nederlands spreekwoord op het puntje van de tong heeft liggen, maar ik zou toch graag afsluiten met een andere levenswijsheid en mogelijke invulling van de vraag naar het doel van ons bestaan: het vinden van de juiste versnelling, dat is het.
woensdag 25 april 2007

# 's Morgens op het werk was daar die goser die er alles voor over had om mij kwaad te krijgen, maar: ik had hem door en heb mijn geduld weten te bewaren: IK WERD NIET KWAAD!!!!1111 Ik ben trots op mezelf.

's Middag had ik vrij en het kleine meisje van drie, dat al zo vaak de grote zus moet zijn, wilde wel met mij mee naar het strandje. Daar heeft ze heerlijk zitten spelen met een in de haast bij elkaar gegraaide gieter, een opscheplepel en een plastic bekertje. Ja dat was genieten.
dinsdag 24 april 2007

# Geweldig. De webcam is hersteld.

Er is weer zicht op de jonge zeearend en z'n zorgzame ouders.

(U heeft al wel wat gemist: screenshot van de voeding van half zeven vanochtend is mislukt. Zó leuk om te zien was het. Ik ging er heel erg hard van glimlachen. Zo werkt dat met zeearendjes.)

Update na twee minuten:
Oh!!! Net ging dat grobbekuiken een stukje door het nest wandelen! Die moeder vond het maar niks...
maandag 23 april 2007

# Het dorp vertoont de specifieke kenmerken van een stiltecentrum, maar toch is het 'Wild Romance Weekend', volgens een groot spandoek in het centrum van Putten. Hoewel mijn vriendinnen en ik dat gegeven niet hardnekkig uit de weg zullen gaan, is ons eigenlijke doel: sauna, hotelletje en fietsen door de bossen.

In de pizzeria zijn zaterdagavond alleen Italiaanse klassiekers te horen. Zeer gepast en helemaal niet vervelend. En dan gebeurt het. Vriendin die naast me zit en ik leggen ons bestek neer en halen tegelijkertijd uit tijdens het duet uit de Parelvissers. Alle aanwezigen stoppen op dat moment met waar ze mee bezig zijn. Iedereen valt stil. Men luistert. Haar heldere sopraan en mijn omfloerste alt.

Eén regeltje maar hoor. Want verder kennen we de tekst niet.

Oui, c'est elle!
C'est la deesse
plus charmante et plus belle!

Daarna duiken we weer over onze pizza's. Alsof er niets gebeurd is.
donderdag 19 april 2007

# Het substituut van '42' als antwoord op alle vragen is 'visolie'. Probeer het maar eens.

Op m'n werk hebben we dat een dagje volgehouden. Het wordt een wat melige boel (vet leuk), maar heus, het werkt.
woensdag 18 april 2007

# Wiet voeren.
dinsdag 17 april 2007

# "Waar is je geliefde? Tijd niet gezien..."

"O, die zit sinds Valentijnsdag in een tuincocon, onder een ademende hoes."
zondag 15 april 2007

# "Hou ze even dáár voor me", riep de man, die ook van zijn fiets stapte om een foto te maken.

"Blijffffff...!" sprak ik bezwerend.

Doodstil lagen ze. Vier op een rij, heel dicht naast elkaar. We hadden nog nooit zoiets gezien. "Waarom doen ze dat?" vroegen we ons af.

"Jij was toch bioloog?" zei hij, met zwaar Italiaans accent.

Zucht. Zó charmant.
zaterdag 14 april 2007

# Ik pleit voor een Nationale Hogedrukdag.

Eén dag in het jaar, waarop alle buurmannen zich, tegelijkertijd, he-le-maal uitleven en hun kunsten vertonen met de hogedrukspuit, waarna het apparaat de rest van het jaar niet meer aangeraakt mag worden, want dat is streng verboden.

Ik denk nog na over een geschikte straf.
vrijdag 13 april 2007

# "Hebben jullie nog was?" roep ik op de overloop, de wasmand uitnodigend voor mij uit dragend.

Twee deuren vliegen open en ik ontvang een paar sokken en nee, toch maar niet.

"Dat was het?" vraag ik, reteleuk als altijd.

De twee deuren zijn alweer dicht.
donderdag 12 april 2007

# Voor wie graag samen bloot op de foto wil is het dé kans: zoiets als dit, maar dan in Amsterdam.

Hier kun je aanmelden (het exact bepalen van de huidskleur lijkt me nog lang niet eenvoudig...).

Ben erg benieuwd op welke locatie dat alles gaat plaatsvinden...

(Zezunja was al eerder van de partij.)
woensdag 11 april 2007

# Regelmatig betrap ik mezelf op 'paf staan'. De laatste keer was in de moestuin.

Weten jullie bijvoorbeeld hoe je knoflook teelt? Ik wist dat niet.
dinsdag 10 april 2007

# Je kent toch wel die blauwe plastic sloffen, die je over je schoenen aantrekt om het zwembad niet vies te maken?

Daar heb ik na vertrek nog best lang mee over straat gelopen voor iemand mij daar opmerkzaam op maakte.
maandag 9 april 2007

# Vandaag heb ik me wederom de blubber gefietst. (Hard getrapt en nog harder genoten. Zie deze zwaan en eend met pulletjes.)

Neem nou de Zuiderweg waar geen eind aan lijkt te komen en de wind (natuurlijk): pal tegen. Aardige bewoners hebben daar heel strategisch een rustpunt gemaakt.
zondag 8 april 2007

# wie döt mij wat, wie döt mij wat
wie döt mij wat vandage
'k heb de banden vol met wind
nee ik heb ja niks te klagen
wie döt mij wat, wie döt mij wat
wie döt mij wat vandage
'k zol haost zeggen, jao het mag wel zo


update met zadelpijn:
Castricum, Egmond aan Zee, Bergen aan Zee, Schoorl, Bergen, Alkmaar, Heiloo, Limmen, Castricum. Totaal zo'n 65 kilometer.

Duinen, zee, bos, bollenvelden, een oplettend lammetje en een bron met geneeskrachtig water: de Mariakapel te Heiloo. J. schept hier wat water uit de put voor me, want we moeten nog een stukje met flinke wind tegen. Ik kende die plek want ik was daar ooit een keer als padvindertje mee naar toe gesleept op bedevaart. Ik heb daar slechte herinneringen aan, want ik vergat mijn tas in de trein. Een tas die eigenlijk van mijn zus was. Wel apart om er een keer terug te keren na zoveel tijd.
zaterdag 7 april 2007

# Oeroud Indiaans gezegde (de laatste woorden van chief Yellow Bear, kort voor zijn vertrek naar de eeuwige jachtvelden) duikt op in Purmerland.
vrijdag 6 april 2007

# Ik ben het niet. En het is ook niet mijn broer.

Maar het had zomaar gekund :-)
donderdag 5 april 2007

# "Uw kronen worden al wat ouder, mevrouw."
"Ja, we worden graag samen oud."

Ik mag hem niet, die knaap die mijn tandarts vervangt. Net afgestudeerd en al een Audi TT onder zijn kont, zag ik toen ik in alle vroegte mijn auto naast die van hem parkeerde.

"Is er al een plan voor dat gat rechtsboven?"
"Geen plan", mompel ik gedecideerd.
"Geen plan is ook een plan."

Als mijn eigen tandarts terug is van zijn reis naar Nepal, waar hij mensen met kiespijn uit de nood aan het helpen is, zal ik met hem over kronen en gaten praten. Maar waarschijnlijk alleen over die reis.
woensdag 4 april 2007

# Het heeft echt wel een poosje geduurd voor ik begreep dat J.C. Decaux een grote naam is in de bushokjeswereld...

Ik zag die naam wel staan, prominent bovenop zo'n hokje, en vroeg me dan af wie dat was. Ik dacht meer aan een filosoof of schrijver.

Ik vond een leuk artikel over J.C.
dinsdag 3 april 2007

# Er is driftig geharkt, geschoffeld en bemest.

Binnen afzienbare tijd staat op dit terrein een zee van zonnebloemen te golven (waar men in Frankrijk 'vous' tegen gaat zeggen).
maandag 2 april 2007

# Schijterd. En ik was best bereid tot overleg. Een quotum was bespreekbaar, maar nee hoor. Opvliegend type. Snel wegwezen en mij breedgeschouderd de rug toekeren.

Kijk 'm nou zitten met z'n grote bek.
zondag 1 april 2007

# Aan het eind van de middag hebben we buiten gegeten, in het achterste strookje tuin, daar waar nog net de zon was. Een restje nasi van vrijdag, in rare combinatie met van die enorme matzes belegd met oude kaas, sla en zalm.

Meer kan een mens zich niet wensen. Owja en wijn was er ook.


Een poging tot reageren is lief, maar eigenlijk zinloos. Haloscan is stuk. Heus, 't is geen grap.


mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes ~ rss