zondag 30 april 2006

# Een fanatieke merel is systematisch en in rap tempo mijn zorgvuldig geplaatste, tere jonge moerasplantjes aan het vernaggelen. Ze heeft het voorzien op kluitjes natte aarde en is niet te beroerd om driftig met de kop schuddend wat wortels mee af te scheuren. Met een snavel vol bouwmateriaal verwijnt ze tussen de bladeren van een struik, die over het dak van het schuurtje groeit. Dat is haar vesting. Dat doet ze al jaren.

Zie ook mijn log (brrr) uit mei 2001.

Op die pagina is onbewust iets raars gebeurd... het tweede plaatje van de merel is vervangen door een andere vogel met diezelfde naam, die ik destijds ontmoet heb in het Vondelpark :-)
zaterdag 29 april 2006

# In Almere juichen de schoolkinderen in de stromende regen omdat de heer Pieter van Vollenhoven óók jarig is, volgens de galmende burgemeester en ik weet eigenlijk niet zo goed wat we nu eens zullen gaan doen vandaag.

Een wandeling door de duinen. Dat kan altijd.

update: Bij De Berenkuil zaten we op terras naast een groep Duitsers, die allemaal een Nederlands vlaggetje op hun wang geschilderd hadden. Dat gaat ver vind ik, zo'n wiedergutmachungsvlaggetje.
vrijdag 28 april 2006

# Ik heb de naughty shoes aangetrokken en met een bos bloemen in de armen aangebeld bij de nieuwe buurvrouw om even kennis te maken. In Desperate Housewifes doen ze dat met een zelfgebakken taart in een mandje, maar zis is Oossaan hè.

Ze is leuk! Vier kinderen, een man, een kat, een hond, part-time verpleegster en een eigen cateringbedrijfje. Ze heeft het best druk.
donderdag 27 april 2006

# Weet je wel hoeveel soorten blokhutten er zijn? Ik zie door de bomen het bos niet meer. (Au. Bijna letterlijk.)

Een blokhutje voor in de tuin. Voor de broodnodige bergruimte, eventueel met zijluifel om romantisch onder te zitten, ow kijk zo'n veranda is ook leuk, redden we dat op een stukje van twee bij drie? Nee.

Dan toch maar een boomhut. Lekker gezellig. Met limonade en koekjes. Maar hoe krijg ik mijn fiets daarin gestald?

"We komen er wel uit", verzuchten we nog net niet moedeloos. Bij de zoveelste speurtocht door weer een andere veelbelovende blokhuttenwebshop.

Dit is mijn laatste ontdekking. En ik denk de beste.
woensdag 26 april 2006

# Weggedoken achter het windscherm, in het kinderzitje voorop de fiets, zat Estée (de 'glote' zus van Emma). Op haar hoofd prijkte een pluk haar, bijeengehouden door een Knorretje-elastiekje. Het staartje stak pardoes boven het windscherm uit.

Ik trapte hard door, we moesten nog ver, en af en toe reikte ze voorzichtig met haar hand naar het wapperende staartje. "We zijn er bijna" zong ze af en toe. Dat klinkt heel leuk uit de mond van een tweejarige.

Toen we bijna terug waren zei ze: "Hoef niet naar huis. Met Cockie mee."
dinsdag 25 april 2006

# Er was eens een meisje in China. Na veel omzwervingen vond ze onder andere een schaaltje (dat later na zorgvuldig onderzoek het allerlaatste blauwe schaaltje uit de Mingdynastie bleek te zijn), verpakte het in haar winterjas en wat Chinese kranten en stuurde alles per postpakket naar Holland.

De lachende Buddha, die ze op vriendelijk verzoek voor haar moeder had gekocht, zat erbij en keek ernaar. Hij zou vast wel een passend gezegde voorhanden hebben, maar dat schiet haar moeder op dit moment niet zo snel te binnen.
maandag 24 april 2006

# Het is nog vroeg, maar ik zal wat vertellen (ook omdat die onvermoeibare aap dan een beetje uit beeld verdwijnt.)

Vannacht heb ik maar heel weinig geslapen. Ik denk dat het komt door al die fijne gelukwensen, smokken, tutten en andere liefkozingen in streektaal. Daar gaat een mens van woelen.

Heel even dacht ik me ziek te melden, maar nee, haha, natuurlijk ga ik naar mijn werk. Kom op zeg. Toon een beetje karakter. Zo dat helpt. Soms moet ik mezelf hier even flink toespreken.

IJdele tongen beweren dat Sperti ook een positief effect schijnt te hebben op wallen onder de ogen.

Even wat anders: gister hebben we de Nesciobrug 'gedaan'. Iedere zichzelfrespecterende weblogger moet daar natuurlijk een keer geweest zijn en het bewijs posten.

Zie ook: Anneke en Odette

Sperti wellicht ook tegen zadelpijn? Dat komt al meer in de buurt. En nu moet ik opschieten.
zondag 23 april 2006

# Een i-lustrum:

cockie.org

5 jaar!

Drop hier uw smok:


zaterdag 22 april 2006

# Ik heb een heel klein stukje meegefietst in de Ronde van Noord-Holland die ik toevallig op mijn route vond. Ik was veruit de beste. Na vijftig meter demarrage liet ik het gehavende peleton links liggen en haakte af richting groenteboer.

Oostzaan ruleert. Morgen staan er grootse dingen te gebeuren op cockie punt org. voorproefje (met geluid!).
vrijdag 21 april 2006

# Ik was blij toen ik in de auto stapte. Noem het gelukkig. Dat kwam door het zachte weer in combinatie met meer van dat soort heel belangrijke bijzaken die zo'n gevoel bewerkstelligen.

Vijfhonder meter verder stond ik na een poosje hard binnensmonds vloekend stil, midden op een kruispunt. De stroom auto's tegenover me kreeg gelijk met mij groen licht om linksaf te slaan. Ik kon niet voorlangs kruisen, dus wachtte ik tot ik erdoor kon. Op dat moment kreeg de stoet van rechts groen licht en vertikte het om mij even voor te laten.

Persoonlijk schep ik er altijd veel genoegen in chauffeurs die zich om een of andere reden in een lastig parket hebben gewerkt even de ruimte te geven; zoniet deze botte boeren, waarvan sommige met opleggercombinatie. Ze moesten echt hun best doen mij niet te raken in hun poging de bocht om te komen. Bij deze nagel ik ze aan mijn weblog. Blijf daar lekker maar een poosje hangen. In het andere geval hadden jullie kunnen rekenen op mijn dankbaar opgestoken wijsvinder of in geval van heel leuke chauffeur: een kushand.

Op de plaats van bestemming wentelde ik mij nog licht schuimbekkend door de zachte zoete zwangere voorjaarslucht (lees: ik hobbelde moeizaam mijn trimrondje) en al gauw overstemde het gekwinkeleer van voogjes de mooie liedjes in mijn oren. Dat hinderde mij allerminst. Ik werd weer blij.

Het woord 'voogjes' heb ik het laatst gehoord uit de mond van Actiereactie: de allesbeste voogjesfotograaf in the world universe. (Zelf ben ik best goed met zwarte schapen. Kuch.)
donderdag 20 april 2006

# Lieveheersbeestjes doen het met stip (op mijn tafel in de tuin).
# I love
woensdag 19 april 2006

# Het was een lang en pijnlijk proces: ik had een brainwave.

Onder het bureau staat het oudesokkenmandje. Dat zit vol sokken die niemand meer aantrekt, maar dat mandje heeft zijn plaats dubbel en dwars verdiend en blijft daar staan: onder het bureaublad (dat niet helemaal aansluit tegen de muur) waar ik 's avonds meestal mijn Schmuck opleg....

Ik sta op van mijn bureaustoel, loop in trance naar het sokkenmandje, rammel, juich, zoek en zie.
dinsdag 18 april 2006

# Wanneer u dit leest is het me gelukt te stoppen met douchen. Eigenlijk had ik daar wel uren willen blijven staan. En ik heb niet eens een spectaculaire douche hoor, een gewone zonder fratsen. Beetje verkalkte douchekop en lekkende slang. Maar dan nóg...

Ken je deze?

Dat heet geen douche meer, maar een regenhemel. Mooi he?
maandag 17 april 2006

# Ik ga heus wel trimmen, echt, ik beloof het, maar eerst een dikke plak paasbrood met spijs en een bak koffie.

Mijn trouwring is trouwens verdwenen. Hij is wel vaker een paar dagen foetsie en daar maak ik me dan niet zo druk op want ik vind hem altijd wel weer ergens terug. Maar nu begin ik hem te missen.

Een poosje geleden heb ik in een speelgoedwinkel ringen staan passen, van die felgekleurde plastic mormels van 1,99 euro. Ze stonden in een doosje op de toonbank. Ik heb er nog een gekocht ook. Een paarse. En de volgende dag nog een. Toch ook maar die oranje. Ik begin te vermoeden dat ik tijdens deze laatste actie mijn trouwring keurig in het schuimrubber van het doosje heb teruggeplaatst.
zondag 16 april 2006

# Vanmiddag hebben we bijzonder fijn gefietst. De zogenaamde 'terrassenroute' (afstappen bij elk prettig terras om een consumptie naar keuze te nuttigen). Voorgaande jaren deden we dat heel vaak: fietsen in het busje laden, ergens waar het mooi is stoppen en karren maar. Maar het busje is ingeruild en nu is dat niet meer zo eenvoudig. Een fietsdrager zien we niet zitten, dus dacht ik aan een vouwfiets en verdiepte me in de wereld die vouwfiets heet.

Mijn mond viel open bij de birdy. "Alle prijzen zijn exclusief onderdelen." Spatborden, bagagedrager en verlichting moeten nog apart betaald worden.
# Catch!
Ik ben een beetje baldadig, ballorig zoals u wilt, omdat de regen hier zachtjes maar gestadig tegen mijn dakraam tikt en ik wilde zo graag naar het strand...

Het goede nieuws is dat ik straks getuige ben van de badscene met Emma. :-))


afterbadupdate: Babies kunnen vet goed chillen.
zaterdag 15 april 2006

# Ik heb een microgelukskater.

(Ik was erbij, het was geweldig, Yak was GHOED, een heleboel andere loggers waren er ook bij, ik ben het nog aan het verwerken, ik denk dat ik hier even bij ga laten.)
vrijdag 14 april 2006

# Mijn zoon die nog thuiswoont heeft een heel fijne werkgever. Die verrast hem rond feestdagen steevast met een leuk bedrag op de bankrekening plus een altijd weer erg originele attentie in natura. Bij ons, op 'het muurtje', waar alles wat in je zakken of handen zit op gedumpt kan worden bij thuiskomst, prijkt sinds gister de Seasonal Sensation van Australian Homemade: the Big Nut-Covered Easter Egg.

Het ei is gemaakt van zeer pure chocolade, die verder niemand lust, dus aan wie kan je dat ei kwijt? Puur natuurlijk aan niemand anders dan je moeder.

Na de paas overweeg ik de pageturner van Sonja Bakker eens een keer serieus te bestuderen. Zoetjesaan ken ik al best veel mensen die haar dieet aan het volgen zijn en ik vraag me af of ik eenzaam en dik achter moet blijven.
donderdag 13 april 2006

# Om drie uur vanochtend ging de telefoon.Ik dacht dat ze toen al geboren was, maar nee, daarna werd het pas echt spannend. Straks, over een half uurtje mag ik kijken.
Ze heet Emma.

Foto's volgen.
Eerst een mooi muziekje.
Speciaal voor mijn zoon:

So close to my heart


woensdag 12 april 2006

# Verrassing in de inbox.

Woordenaar is verantwoordelijk voor de bluppende vis. Velly cool, zo'n babbelvis.
# Ik ging 'fietsen met het kind', voor de eerste keer weer dit seizoen, uiteraard met bestemming kinderboerderij.

De strakke format van het vorige postje is me goed bevallen, dus die gaat in de herhaling. Een knap staaltje verleidingskunst:

voorkant
achterkant

en het lekkere ding waar het uiteindelijk allemaal om te doen is.
dinsdag 11 april 2006

# Hij doet het elk jaar om deze tijd...

tralala voorkant pompiedom achterkant
maandag 10 april 2006

# Even voor half negen belde een leerling. Ze was onderweg maar zou wat later komen, want ze had wind tegen.
# "Is alles los? Zijn je wenkbrauwen los?" vroeg Karl Noten met een licht kritische ondertoon toen ik de tv vanochtend aanzette.

Nou daar had hij me te pakken.
zondag 9 april 2006

# Streaming :-) (boxjes open)
# In het filmhuis kocht ik eerst twee cappuccino en later ging ik terug naar de bar voor chocoladetaart. Ik had die eerder al uitgebreid bestudeerd: tot drie keer toe hing ik met mijn neus boven de stolp, steeds een stukje dichterbij en ow, wat zag dat er lekker uit. Opgebouwd uit lagen. Vooral de kleffe, donker glimmende laag riep koop mij! kom terug en koop mij!

"Dat ziet er goed uit he? Houdt u van taart bakken?" vroeg een hippie-achtig meisje dat op een kruk aan de bar zat. "Nou uhm... meer van taart eten. Heb jij deze gebakken?" Nee dat had ze niet. Ze organiseerde binnenkort een taartenbakwedstrijd en ze dacht mij als deelnemer te kunnen strikken.

Drie euro moest ik neerleggen voor een klein puntje. Ik zei tegen het meisje dat afrekende dat ik dat wel een een beetje veel vond. Dat vond zij ook maar zij bepaalde hier niet de prijzen. Ja maar wel de punten! dacht ik meesmuilend.

Het is lang geleden dat ik zo fijn meesmuilde.
zaterdag 8 april 2006

# Heel even dacht ik dat de jongen die op de bus stond te wachten de klep van zijn pet aantikte toen ik voorbij kwam op de fiets. Maar hij trok alleen zijn hoofddeksel wat steviger over zijn hoofd vanwege de harde wind.

Toch was het een mooi gebaar.
# "En toch mag ik haar wel."
"Ja er zijn wel meer mannen die haar leuk vinden."
"Nee, niet om hoe ze eruit ziet, maar dat onschuldige."

Als ik opsta en naar de keuken loop, hoor ik hoe Georgina Verbaan Donald Duck en miep-miep imiteert.

Even later is Matthijs van Nieuwkerk in gesprek met Jan Wolkers, eens mijn held. Ik voorspelde al dat hij zijn blauwe 'Italië'-jack zou dragen, maar dat was het niet. Het was de manier waarop hij tegen Georgina Verbaan sprak. Als een ouwe vieze kerel, waar hij toch echt steeds meer op gaat lijken.
vrijdag 7 april 2006

# In de ramsj bij Het Kruidvat kocht ik het boekje In de Knoei van Herman Brusselmans. Eerst kostte dat 4,98 euro, maar nu zit er een dikke rode sticker op de kaft die AKTIE 3,99 schreeuwt.

De donkere ogen van Herman kijken mij onder die sticker recht aan, een beetje bedenkelijk, lichte fronsrimpels in het voorhoofd. Maar niet boosaardig. Vriendelijk. Achter zijn ovalen brilletje. Ze laten me niet los. Eigenlijk wil ik nu wel beginnen te lezen.Blupdate: Brusselmans is in bad gevallen.

# Ook om te lachen:

de hardhouten tuinmeubelen van Kwantum heten tegenwoordig loungesets.
donderdag 6 april 2006

# Er vloog een stoel door de klas.

Normaal gesproken gebruik ik nooit titels, (mijn stukjes zouden vaak korter zijn dan de titel...) maar deze sprookt nu al een paar dagen door mijn hoofd. Zo mooi vind ik hem. Dus voilà. Sprookt schreef ik. Ook mooi.

Eigenlijk zou ik het hierbij moeten laten, maar dat gaat u niet pikken. Dus, nou ja, de stoel werd geworpen door een ontploffende ADHD-er. Met een fraaie boog en in een fractie van een seconde. Gelukkig trof hij geen doel (een jongen aan de andere kant van de klas). Ik zag het niet aankomen en was even sprakeloos en perplex. Op zulke momenten waar direct krachtig ingrijpen best handig is ben ik nooit op mijn best. Ik wil dan alleen maar een heel grote sterke vent zijn die zo'n gosertje even de lucht in tilt en een poosje uit laat trappelen zonder verdere schade aan te richten.

"Wat doe jij nou?" stamelde ik, naar de bekende weg vragend.

Er vloog een stoel door de klas.
woensdag 5 april 2006

# Ik heb de godganse dag al een liedje van Helmut Lotti in mijn hoofd...

En zoon2 is vandaag 21 geworden (danku, niet allemaal gaan fliciteren hoor) en ik heb zijn foto-albums erbij gepakt. Daarin vond ik een bladzijde uit het voetbalkrantje van acht jaar geleden waarin hem een aantal vragen werd gesteld. Ik las 'Jari Litmanen' als favoriete man en 'mijn moeder' als favoriete vrouw. Woehoe! Dat was ik al helemaal vergeten.

Wastechnisch is het niet zo'n succesvolle dag. Achtereenvolgens vertoonden de wasmachine en de droogautomaat ernstige kuren die schreeuwen om een vakkundige monteur. De een (op oproepbasis) komt morgen, de ander (die van het servicecontract) komt eind volgende week.

Met een heel klein föhntje heb ik de betonnen vloer onder de lekkende wasmachine drooggeblazen om grotere schade te voorkomen. Na deze blaastaak en omdat het een heuglijke dag is heb ik nu wel een wijntje verdiend, nietwaar.

Tiritomba, tiritomba... :-)
dinsdag 4 april 2006

# Vandaag bezocht ik voor de eerste keer mijn nieuwe tandarts en dat viel niet tegen. Ik kreeg van hem de dagprijs voor het gezondste tandvlees. ("U bent uw eigen mondhygiëniste".)

Om dat te vieren eet ik nu, keurig na het eten, een lekkere zak paasfiguurschuimpjes.

En daar wil ik nog best wat over kwijt.

Vanmiddag maakte ik een rondje door Albert Heijn en er stonden allemaal nieuwe of vernieuwde produkten onder de noemer "Feest". Feestgroenten, feestvis en feestsalades. Ik moest even nadenken. Feest? En inderdaad, over twaalf dagen is het Pasen. Ik wil dat geen feest noemen, juist lekker niet, het zijn mijn favohoogtijdagen, fijn nog zonder verplichtingen. Ik wil dan helemaal geen feest. En al helemaal geen 'voorpret' zolang vantevoren.

Een schuimpje daarentegen...
# In een internetcafé in het zuiden van China is op een van de schermen 's avonds (lokale tijd) sinds kort een net ontwaakte vrouw met verward haar in kamerjas te aanschouwen. Ze zwaait of geeft kushanden naar de webcam of allebei tegelijk en probeert daar ook nog wat bij te typen.

Binnenkort hoopt ze ook het wonder van Skype te mogen beleven.

Even later: Skype is leuk! We raakten plotseling aan de praat na een paar mislukte pogingen. Maar de eerste vijf minuten hebben we alleen maar zitten lachen en grinniken. Het kost toch niks. ;-)
maandag 3 april 2006

# Men roerde wat in de koffie of bestudeerde nagels. Soms is er gewoon niet zoveel te bespreken. Tot het moment dat iemand naast me die net verhuisd was, begon te vertellen over haar nieuwe bed. En hoe lekker ze geslapen had. En dat ze soms om het hoekje van de deur van de slaapkamer naar haar nieuwe bed ging kijken. Ja, toen.

Om de beurt en heel vaak ook dwars door elkaar verhaalde men met grootse gebaren en een enorme dosis enthousiasme over de dikte van het matras, het materiaal van het dekbed, de kleuren van de lakens, de plooiing van het kussen, de manier van instappen...

Nooit, nee nooit meer ga ik de gelukzalige gezichten van mijn collega's vergeten, wanneer zij op maandagochtend tijdens de koffiepauze vertellen over hun eigen bed.
zondag 2 april 2006

# Er is maar één woord voor. Ik voel me pips. Of ik ben pips.

Pips it is.
zaterdag 1 april 2006

# Ze wilde perse mee naar ons huis: "Met J. en Cockie mee". Maar eerst gingen we langs de kinderboerderij.

We zagen een geit die verliefd was op een hert.

In de speeltuin keek ze eerst de kat uit de boom en wilde alleen maar van de glijbaan: 1 2 3.

Thuis plakten we stickers in een stickerboek en at ze stokbroodjes met zalmsalade en Sesamstraat.


# De goudvis (Carassius auratus auratus) is de kweekvariëteit van de giebel (Carassius auratus gibelio). De giebel is ook een grondelaar.

Nou, dat lijkt me voorlopig wel even genoeg informatie.mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes