zaterdag 30 april 2005# Ik wens iedereen en niet op de laatste plaats mezelf een fijne dag met veel koude biertjes op zonnige terrassen!


vrijdag 29 april 2005# De inschrijving voor het 'met heel veel mensen op één stoel zitten', onderdeel van de examenstunt van dit jaar waar ook de pers bij aanwezig is, zal verzorgd worden door niemand anders dan mijn bloedeigen dochter.

Ik heb gezegd dat ze er heel heel heel erg van moest genieten vandaag, omdat je middelbare schooltijd nooit meer terugkomt. En dat het heel heel heel slim van haar was om niet onderop te gaan zitten.


donderdag 28 april 2005# Mij werd op bestelling gebracht:

~ een fiets met ultramodern voorzitje plus windscherm
~ een klein meisje voorzien van warme jas met capuchon

want ik ging fietsen met het kind.

Het kindje had er zin in. Ze drukte haar gezicht plat tegen het windscherm en hield de knuistjes stevig aan het stuur. Het brood voor de eendjes at ze liever zelf op.

Ik kan me voorlopig even niks leukers voorstellen dan fietsen met het kind.


woensdag 27 april 2005# Wij hebben een kantoor aan huis, dus als ik de telefoon opneem doe ik dat ik mijn rol als telefoniste, en ik ben GOED!

Zodra men begint te praten en bijna onverstaanbaar naam en bedrijf brabbelt schrijf ik dat op, ondertussen vrolijk doorbabbelend.

"Nee meneer O. is er niet, kan ik misschien een boodschap aannemen, ik begrijp waar het over gaat, ja ik zal vragen of hij terugbelt."

En dan komt het. Dan wachten ze tot ik vraag met wie ik heb gesproken en van welk bedrijf en welk telefoonnummer. Maar dat weet ik allemaal al, want ik ken mijn bellers. Meestal zijn ze een beetje perplex en uit het veld geslagen als ik zeg dat ik alle gegevens heb genoteerd en lees trots mijn briefje voor. Grote glim aan weerszijden van de lijn.

Graag gedaan. Tot uw dienst. U hoort zo spoedig mogelijk van ons.

Ik zei toch dat ik goed was.


dinsdag 26 april 2005# Mooi plaatje, alleen om het mooie plaatje, afkomstig uit de film die ik vanavond ga zien (Un long dimanche de fiançailles):

Ik verheug me op Audrey 'Amelie' Tautou in de hoofdrol. Ook zal ze de hoofdrol gaan spelen in de verfilming van De Da Vinci Code. Het gaat goed met Audrey.


# Per vandaag mag er ingelogd worden op de site van het Zaantheater om online kaarten voor het nieuwe seizoen te bestellen. Nou dat wil ik wel...


maandag 25 april 2005# Gisteravond was ik bij een concert van Ane Brun in Paradiso. Poeh hee, wat kan dat wijffie mooi zingen.

Je merkt het wel; een getalenteerd recensent zal ik nooit worden, maar reken maar dat ik keihard heb genoten! En gezwoten, sjemig wat was het heet.

Ik heb een wat oudere opname van haar gevonden op de site van R.A.M., maar erg de moeite waard.

En George heeft een foto gemaakt. Daarop zie je hoe mooi ze zingt. Knap is dat.


zondag 24 april 2005# Het vervelende is... ik krijg mijn lens niet te pakken. Hij zit ergens in mijn oog, maar niet op de plek waar ik hem wil hebben.

Daarnet probeerde ik hem te pakken, maar toen zat ik aan een bloot oog te plukken... zo eng is dat. Hij zit dus ergens anders, waarschijnlijk dubbelgeklapt, daar waar geen daglicht komt....

Nou zoek het maar eens uit. En eigenlijk moet ik weg, geen tijd voor die fratsen. Wat ik ga doen: ik laat hem even lekker zitten en gooi er een andere (wegwerpdaglens) tegenaan. Ik zie het wel...


zaterdag 23 april 2005# Het pad werd versperd door koeien, maar ik sprak ze toe met een ferm: "BOE!"

Wil je geloven dat deze achterste koe een seconde daarvoor zonder aanloop, dus uit stand, over dat hek sprong?


vrijdag 22 april 2005# Voor mijn bescheiden Mp3-speler ben ik op zoek naar deuntjes waar men lekker op kan rennen.

Het soepje dat er nu op staat ken ik zo langzamerhand wel en van sommige liedjes ga ik hardnekkig huppelen of rustig op een bankje naar zitten luisteren. Dat schiet niet op.

Serieuze suggesties zullen door mij persoonlijk neergeladen worden en gaan mij voortstuwen op mijn tochten. Dus pasterop. Geen domme geintjes. Anders wordt het nooit wat.


donderdag 21 april 2005# Er belde een man aan. Een man met een klapper en een pen in de aanslag. Hij zei dat hij namens de Gemeente Oostzaan kwam controleren of ik hondenbelasting moest betalen.

Hij noteerde wat adresgegevens, tilde zijn pen op, liet een prachtige stilte vallen, keek mij recht in gezicht aan en zei plechtig:
"Heeft u een hond mevrouw?"
Ik zei: "Ik heb geen hond meneer" en gaf er terwijl ik opzij keek een klein blafje achteraan.

Hij moest een beetje lachen maar ik vond mezelf ontzettend grappig en schaterde het uit.

Op dat moment klonk uit de kamer een klein venijnig keffertje. Ik herkende direct de blaf van mijn dochter, maar de wenkbrauwen van de controleur gingen omhoog...

Snel zei ik: "Het is mijn dochter, het is mijn dochter!" en hij geloofde het. Ik kreeg een rondje achter mijn naam.


# Wie wil er nou geen niet lubberende actieslip...?

Alleen vandaag helemaal gratis af te halen.


woensdag 20 april 2005# Nou lekker dan... (en dankjewel Google)


# Gelukkig. Ik dacht dat het aan mij lag.

"Ik voel me hier altijd zo lelijk!" riep een meisje in de paskamer naast me naar haar wachtende vriendin. Even daarvoor was mij de moed al in de schoenen gezakt. En op andere plekken zo te zien...

De spiegels bij H&M te Zaandam, voorzien van nietsontziende achteruitkijkstand, ruim vertegenwoordigd op alle wanden van het hokje, zijn bijzonder confronterend. Nergens een hoekje om weg te kijken.

Samen met de schelle TL-verlichting vormen zij een dodelijk wapen; een messteek in de rug van de zelfbewuste vrouw, even daarvoor nog vol levensvreugde op zoek naar zomerkleding.

Een sprankje misleiding in de vorm van zwaar vertekenende spiegels en wat sfeerverlichting zou hier op zijn plaats zijn.


dinsdag 19 april 2005# Witte rook! Uit mijn droogtrommel!

Morgen komt de "Ja u moet hem ook niet zo overbelasten mevrouwtje..." monteur. Duh.

Nu op zoek naar de bloody knijpers en het wasrekje, wellicht tussen de kampeerspullen.


maandag 18 april 2005# Het was een grijze zondag. We liepen een rondje om het schiereiland Marken.

Daar is altijd wel wat te beleven.

Rondje Marken


zondag 17 april 2005# Op mijn nachtkastje een boek van naar schatting acht centimeter dik, 736 bladzijden, kleine letters. Al zijn verhalen. De meeste ken ik wel. Ik verslond ze toen ik jong was.

Op de voorkant een foto van de schrijver, al op leeftijd. Op de achterkant een inleidende tekst:

"Zijn scheppingen amuseren - vaak als sick-joke, waarbij de rillingen je over de rug lopen. Bijenhouders, predikanten, stropers en tot wanhoop gedreven vrouwen van middelbare leeftijd vallen aan zijn pen ten prooi en vertonen een haast griezelige gelijkenis met mensen die wij kennen - en helaas maar al te vaak met onszelf".

Haha. Het eerste verhaal (De hospita) is meteen raak. *Evil grin* En door!


zaterdag 16 april 2005# Met draaiende motor staat ze voor het huis maar belt voor vertrek nog even op. Even later leun ik tegen de auto en wijs haar door het open portierraam waar het licht en de ruitenwisser zit.

Ten overvloede wil ik behendig laten zien hoe je groot licht geeft en spuit met die actie welgericht een harde straal ruitenwisservloeistof tegen mijn bril.

Snel reikt ze me een doek aan, overziet de situatie, anticipeert, hikt een beetje na van het lachen en rijdt geconcentreerd weg. De motor slaat niet af. Ik blijf achter op straat, deppend met de doek.

Sterk spul dat ruitenwisserspul.


vrijdag 15 april 2005# Ik blijf maar een beetje in haar buurt, want ze is op van de zenuwen.

Om de tijd te doden kijken we naar herhalingen van het journaal en zien keer op keer hoe de rouwkransen in Monaco onderworpen worden aan een uitgebreide controle op explosieven. De camera volgt een bloemstukje dat op een lopende band door een scanner gaat. Het komt er aan de andere kant weer uit en belandt met een plof omgekeerd op de grond. Wij gaan er steeds harder van grinniken.

Om negen uur rijdt de lesauto voor. Ze moet afrijden. Van mij krijgt ze straks in ieder geval rozen.


donderdag 14 april 2005# Gelukkig heb ik nóg een zoon! Schat van een jongen, maar gaat soms de fout in. Dat leverde hem laatst een bekeuring van 50 euri op.

Pleeglocatie: Centraal Station, ooster toegang.
Omschrijving strafbaar feit:

Binnen de bebouwde kom buiten een daarvoor bestemde inrichting/plaats op/aan de weg zijn natuurlijke behoefte doen.

En ik zeg nog zo tegen hem: "Jongen, al-tijd je natuurlijke behoeften buiten de bebouwde kom doen. Of in een inrichting." Piemel.

In spanning wachten we nog op de door oom agent beloofde boete voor het tweede gepleegde strafbare feit: tijdens het wildplassen droeg mijn zoon (inmiddels veelpleger) geen identificatiebewijs. Ook 50 euri.


# Zondag heeft mijn oudste zoon voorgoed het ouderlijk huis verlaten. "Vandaag ga ik over" zei hij. Hij pakte wat spulletjes en ging.

Het kwam niet als een verrassing. Al weken werd met man en macht gewerkt aan een eigen huisje, heel dichtbij, voor hem en zijn vriendin en haar dochtertje.

Met dat kleine meisje mogen Jan en ik zo nu en dan naar de kinderboerderij, of eendjes voeren in het park en spelen dan om het hardst grootvadertje en grootmoedertje. Leuk is dat!


woensdag 13 april 2005# Sinds een paar weken ben ik weer werkzaam als oproepkracht. Daarvoor werkte ik ook als invaller maar deed dat de laatste periode tot volle tevredenheid meer dan een jaar op drie vaste dagen per week.

De keus om invaller te blijven heb ik zeer bewust gemaakt, maar dat houdt momenteel dus in dat 's morgens rond kwart voor acht de telefoon kan gaan... en dat is spannend.

Natuurlijk mag ik nee zeggen als ik niet kan, of op zijn tijd een smoes bedenken... maar een zichzelf respecterende invaller roept na een uiterst vriendelijk verzoek als het even kan: "Ja is goed, ik kom eraan".

Vandaag bleef het stil. Ik ben vrij! Het uitblijven van het telefoontje heeft dat nog eens extra bevestigd. Dat vraagt om een rondje uitzinnig rennen in de polder!


dinsdag 12 april 2005# Einde pauze. Ik ga weer aan de slag.

Het was fijn om mijn gedachten voor mezelf te houden, maar vanaf nu zal ik af en toe weer wat met je delen.mail ~ inhoud ~ lijstje ~ kiekjes