Vandaag

2birds
Ach het is wat...
Actiereactie
Bieslog
BluaP
Charis
Dutch Curry
Dazz
Ecritures
Elrado
Elswhere
Exploring Els
Fusix
Geen held
hazeymaiko.com Inkt
Juul
Kruimelog
Linda's Log
Mariskarade
Merelroze
Mijn kop thee
Misdruk
Much ado...
Mvrgr.nl
Naaoomieh
Niemsz
Orfelio
Peentje
Prolific
Puck's Podium
Rolandow
Smoel
Spockspot
Suffie
Tsja
Tussenhaakjes
Uniquehorn
Uren Dagen Nachten
Vandenb
Website4all
Werner
Westlands.org
Yannah
Zijperspace
ZlavanaphZondag 14 april 2002

# Vandaag start voor mij de tenniscompetitie. Om 09.30 uur word ik verwacht. Wij ('t Twiske) ontvangen de bezoekende ploeg met koffie en gebak en daarna begint het spektakel, in totaal acht partijen. (Daar hebben we de hele dag voor nodig en die hele dag wordt er dan ook geklaagd over het zwaar op de maag liggen van het gebak, maar tennis is een sport vol goede tradities die in stand moeten worden gehouden...)

Ik ben erg benieuwd, want het merendeel van mijn ploeggenoten heeft nog nooit zo hoog gespeeld. Wij gaan als team uit van een riante onderste plaats en elk punt dat we pakken is meegenomen. En veel zon a.u.b. die zeven zondagen. Ik speel beter op zonne-energie. Als dat maar goed gaat vandaag...

# Het leven is echt niet altijd een lolletje hoor. Dit gebeurt er terwijl ik een close-up probeer te maken van de inhoud van een zak Red Band Snoep Mix Original, waarbij de roze-witte schuimpaddestoeltjes zorgvuldig gescheiden zijn van de rest van de zak, omdat die paddestoeltjes het lekkerst zijn. (Waar ik maar mee wil zeggen: Meneer Red Band, kan er zo'n zak helemaal vol met louter paddestoeltjes op de markt gebracht worden?):Ik vergeet de flits aan te zetten en tril bovendien van emotie: iemand jat voor het oog van de camera doodleuk een kostbaar paddestoeltje (zie handje* rechtsonder), persoonlijk door en voor mij geselecteerd!

Om de boel nog enigszins te redden heb ik zelf ook de wangzakken snel gevuld, dus van een kwaliteitsopname "stilleven met paddestoelen" is later niets meer terecht gekomen.

*(De politie van Oostzaan en omstreken wil graag weten wie dit handje kent...)

Zaterdag 13 april 2002

# De tickets zijn binnen! Leve internet (www.ticketmaster.ie) en leve de creditcard (nummer alleen voor intimi)!
De support act van Bap Kennedy lijkt me ook niet verkeerd (a songwriter with an ear for strong melody and thoughtful lyricism). Van hem is het nummer "Moonlight Kiss" in de film "Serendipity".
Over drie weken zitten we er al. Kijk even mee: Traffic cams (gezien bij Prolific.) De tijd vliegt echt zeg.


# Er kan hier rechtsonder gekletst worden. Ik wil natuurlijk ook even proberen hoe zo'n speleding werkt in de praktijk. Na het invullen van je naam luid en duidelijk praten in het kleine hokje eronder s.v.p.
Dan posten en verfrissen. Ik ga zelf het goede voorbeeld geven.

Vrijdag 12 april 2002

# We hebben een terrasje gepakt in Egmond, maar we kunnen al rustig spreken van Egmund hoor. Ik heb om mij heen alleen maar Duits gehoord, uit de mund van mensen in sportieve regenjacks. Bij de boekenwinkel lagen zestien verschillende soorten Duitse kranten. De menukaart bij restaurant 'de Boei' heet: attractiekaart. De ijswinkel op de hoek wordt verbouwd door een Duits bouwbedrijf.

En er stond een hek op het strand met een bord waarop stond dat we niet verder mochten lopen vanwege het opgraven van bommen en granaten. Nou moe (mutti)! Maar we stonden wel lekker hollands voor paal!


# Dit is mijn impressie van de Veerdijk te Wormerveer, met de ingang van café Batavia op de voorgrond (zie stukje van gister).
Later wil ik in een van die flats wonen, op de bovenste verdieping. Daar kun je de zee zien en de Zaan!


Donderdag 11 april 2002

# Dit is Moondance (Van Morrison) in de uitvoering van Peter Louman:


Ook van zijn hand:

de tijd vliegt

soms scherend over
of zittend op een tak

storm/regen/
veranderlijk
mooi weer

zoals het klokje
thuis tikt
tikt het (never)
nooit meer

Beiden te zien in café Batavia aan de Veerdijk te Wormerveer.

# Terwijl ik mijn boodschappen op de lopende band legde, (hé een stokbrood, hoe komt dat daar nou?) voerden de cassieres links en rechts van mij een levendig gesprek met elkaar, dwars door mij heen.

Rechts vertelde dat ze naar het huis gingen kijken en dat ze het doodeng vond, dat ze gisteravond nog aan Remco had gevraagd of hij echt wel zijn hele leven bij haar wilde blijven, want dat moest als je een huis ging kopen. En stel je voor dat ze het huis mooi vond...?

Links zei dat zij voorlopig ook geen andere kerel wilde. Dat ze erg tevreden was met nummer drie.

Volgens Rechts had Remco beloofd dat hij wel zou blijven.

Dat pik je toch maar mooi even mee als klant en stille genieter. Ik moet vaststellen dat Links een huurhuis bewoont.

# Iemand moet naar dat gezichtje hebben gekeken en heeft gemeend iets bekends te zien... Queen Mum is still alive!

De mens achter het idee, het intrigeert me.

Woensdag 10 april 2002

# Bekentenis: ik ben verslaafd aan stokbrood van Albert Heijn genaamd Le Champain (karamelkleurige dunne knapperige korst, zachte onregelmatige binnenkant).
Meer wil ik hier niet over kwijt. Ik heb trouwens geen tijd, want ik moet NU erg nodig boodschappen doen.# Op een wachtlijst staan voor kaartjes loont de moeite. We mogen vanavond heel onverwacht naar een voorstelling van Arie & Sylvester. Ik ken ze van tv en heb toen al hartelijk zitten grinniken.

"Liefhebber van zappen, fastfood, one night-stands en verbaal tafeltennis? Dan zijn Arie & Silvester de best denkbare brothers in crime. Muzikale vondsten, literaire overwegingen, mise-en-scène, een functioneel lichtplan, allemaal termen waar deze twee heren nooit van gehoord hebben. Wel weten ze regelmatig de vinger naast de zere plek te leggen..."# Het huis en iedereen erin is in opperste staat van paraatheid. Troep opgeruimd, bewoners fris gedoucht en haar in de scheiding. Sanitair schoon en voorzien van bleek. De loodgieter komt.

Het is een echte dorpsloodgieter. Terwijl hij de verwarmingsketel nakijkt, controleert hij tevens of wij als gezin nog wel recht hebben op dit huis in zijn dorp. Vorig jaar hebben we de controle net aan overleefd. Minpuntje waren de lucifers. Hij is toen 5 minuten bezig geweest de afgebrande exemplaren uit de doos te halen alvorens hij een nog ongebruikte pakte om de waakvlam mee aan te steken. Oh mijn God, de bel. De lucifers...

update: Hij schreeuwt vanaf de zolder heel erg duidelijk de instructie dat mijn zoon in de badkamer de warmwaterkraan open moet draaien net zolang tot hij zijn handen er niet meer onder kan houden.
Ik vraag (lekker veilig in mijn hoekje op de overloop) of 'ie het al doet...?'
Zoon zegt dat hij zijn handen nu maar weg gaat halen, omdat hij anders straks naar Beverwijk (brandwondencentrum) moet.
Ik denk dat we deze test wel doorstaan hebben.

Dinsdag 9 april 2002

Ik heb vannacht heel kort geslapen en dat wreekt zich. Er zit een vouw in mijn voorhoofd. Voorheen ging die vouw weg na enige malen wrijven, maar nou blijft hij zitten. Wrijven helpt niet...

Het meeste last heb ik van mijn oren. Ik kan normaal al slecht tegen harde geluiden en nu dus he-le-maal niet. Maar de gymjuf schreeuwde en de muziek was vreselijk. Ze klapte herhaaldelijk keihard in haar handen. Au. Het meest erge geluid dat ik ken: het verpletteren en verkreukelen van een leeg blikje bier of frisdrank, is me bespaard gebleven.

Gisteravond was Johnny Rep in Studio Spaan. Hij was mijn grote buurjongen vroeger en vond het fijn kleine meisjes te pesten. Bij Henk Spaan moest hij vragen beantwoorden over zijn WK-periode. Hij had er één goed. Sukkel.

Genoeg gegromd.

Vol trots ga in nu aan de grote klok hangen dat meneer de Bril heel stilletjes is begonnen met vertellen.

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Wederwaardigheden op deze planeet. Met vriendelijke groet.
Met heel veel genoegen!

Maandag 8 april 2002

# Vriendin is weer weg. Ze had geweldig nieuws. Haar zoontje is overtuigd ranger van het Wereld Natuur Fonds en is geselecteerd uit een grote groep kinderen om zeven dagen lang tv opnamen te maken in Afrika. Helaas mag de rest van de familie niet mee.

Maar nu het grotere nieuws: dat rode werksetje (het gaat hier om de Wishmop: Eimer mit Sieb en helaas niet om de Doppelwisher. Als ik die nog eens in mijn vingers krijg...) blijkt van Vileda te zijn en ik ben echt enthousiast. Je kunt dus met je volle gewicht op die bezem met dweil gaan hangen en het emmerje klapt nog steeds niet omver. Ja, daar is echt wel over nagedacht. De rest van de website van Vileda is ook smullen hoor: als je ziet wat je allemaal kunt schoonmaken in huis en dan nog in het Duits ook. Erg vermakelijk.

De zoekopdracht Vileda bracht mij ook bij verrassende foto's. Kijk!

# Ik wilde de vloer gaan dweilen met een fonkelnieuwe dweil-aan-een-stok en een daarbij passende rode emmer met een uitwringrekje, in een koopzieke bui gekocht in de buurtsuper. "Bekend van de tv" stond erop en ik moest het setje gewoon hebben. Bij nader inzien is het volgens mij niks bijzonders. Je moet gewoon zelf dweilen.

Maar nou wil het geval dat mijn vriendin mailde én belde dat ze op de koffie komt over een kwartier. Sorry fijne rode dweil en emmer. Vriendinnen gaan voor.

Zondag 7 april 2002De gladiolen zijn binnen! Ik moest finale spelen tegen mijn maatje Ellis en ik won. Samen gaan wij de komende zeven lange zondagen een loodzware competitie spelen in een mix team, met kanjers van mannelijke mixers... wij zijn een ietsiepietsie bang voor een te hoog niveau, maar aan inzet geen gebrek.

Nu ga ik even bijkomen, in bad, wat eten en dan naar mijn zoon kijken die ook finale speelt, want die kan pas echt goed tennissen.
Zonnetje, biertje, afhaalchineesje... yummie!

Zaterdag 6 april 2002

# De webmasters van onze tennisclub brengen het aardig onder woorden als het om de resultaten van de clubkampioenschappen gaat...

In de C-poule ben ik zoals verwacht kansloos ten onder gegaan, maar in de D-poule gloort nog hoop. Vanavond en morgen speel in nog een wedstrijd en dan zullen we het weten. Tot die tijd zie ik graag van iedereen die mij een warm hart toedraagt de vingers gekruist.

# Het is kennelijk weer roostertijd.Al bladerend door de krant ben ik nu al drie keer een grote advertentie tegengekomen waarin gevraagd wordt naar Een roostermaker v/m.
(Wij bieden: werkzaamheden in een klein roosterteam op een goed geoutilleerde werkplek.)
Ik heb daar echt nog nooit van gehoord.

Het blijkt te gaan om iemand die roosters op scholen maakt: dagelijkse lesroosterwijzigingen, het jaarrooster, roosters voor toetsen en examens e.d.
Kan daar geen mooie engelse term voor bedacht worden? Framer of Scheduler of iets dergelijks? Bij roostermaker denk ik een een bouwvakker met vlechtwerk of een grilldeskundige met als specialiteit: de halve haan.

In ieder geval geen vak voor mij, dat zou een zootje woorden.
(Wij verwachten: sterk analytish inzicht.)
Nou neuh.

Vrijdag 5 april 2002

# "De Zembla-uitzending van vanavond 'De Cowboys van Internet' over Kazaa is sinds gisteravond beschikbaar via het peer-to-peer netwerk Kazaa. Het is de eerste keer in Nederland dat een documentaire eerst via een peer-to-peer netwerk wordt verspreid voordat deze op televisie wordt uitgezonden.

Klik hier voor een 3 minuten preview van de uitzending (realvideo)".

# Wens: z.s.m. met deze cybercab over de Floriade 2002 scheuren :-)
Feel the Art of Nature is het thema, en de foto's beloven heel wat!


#Ik kreeg een mailtje van Marc Klein Essink:

Beste Cockie,

Automatisch meespelen in de Staatsloterij is nu extra aantrekkelijk. Als u zich nu opgeeft via onze website, ontvangt u GRATIS 2 opblaaskronen! Bovendien speelt u al mee in de vorstelijke Koninginnedagloterij... bladiebla... Ga dus vandaag nog naar de website van de Staatsloterij en ga automatisch continue meespelen. U ontvangt uw opblaaskronen dan zo snel mogelijk thuis.

Veel succes in de Staatsloterij.
Vriendelijke groeten,
Marc Klein Essink


Ja hoor, ammehoela. Als ik opblaaskronen van mijn tandarts kan krijgen dan zal ik er nog eens over nadenken, maar dit is natuurlijk een lachertje Marc.

# Toen hij vanochtend slaapdronken langs me stommelde moest ik hem er even aan helpen herinneren, maar mijn tweede zoon is vandaag jarig. Het feest is zondag al gevierd, maar het blijft een bijzondere dag natuurlijk.

Wij wilden indertijd dolgraag nog een kindje en dat is uiteindelijk ook gelukt. Waar ik me wel een beetje zorgen om maakte was de vraag of je ook wel evenveel van een ander kind zou kunnen houden als je al zo verschrikkelijk gek bent op je eerste... nou ik kan iedereen geruststellen. Dat heeft de natuur weer goed geregeld. Het is geen kwestie van verdelen, je krijgt er een hele nieuwe dosis 'houden van' bij. Heel speciaal. Neem dat maar van mij aan.

Donderdag 4 april 2002

# Ik wou dat ik twee hondjes...

Gister dronk ik voor het eerst een flesjeDa's hardstikke lekker spul zeg. Tangy, refreshing, natural fermented, alcoholic lekker eigenlijk. Waarom wist ik dat niet eerder?

# Weg van woorden

  en
  al onze goede voornemens
  hebben
  een uitvalsroute

of in haiku:

 goede voornemens
 voorzien van uitvalsroute
 zijn zo slecht nog niet# De gevel van de kerk staat in de steigers en dat zorgt voor komische effecten. Toen ik vanochtend vroeg langs fietste schalde vanaf de toren de oproep aan alle beminde luisteraars: Take me to the Matador van Garland Jeffreys. Ik heb lang over deze boodschap nagedacht maar ik snap de tekst niet zo goed. Daar komen we als gemeenschap niet veel verder mee.

Op de terugweg zong met een beetje verbeelding de muëzzin vanaf de minaret: One love one heart van Bob Marley. Daar kunnen we wat mee als mensheid volgens mij. Het geeft te denken.

Woensdag 3 april 2002

# Gisteravond zapte ik in het kader van "I love the eighties" langs een van de eerste afleveringen van Fame. Geweldig om weer eens te zien. Wat een jonge koppies nog zeg, zowel studenten als leraren. Er moest auditie gedaan worden en iedereen werd neergezet in zijn karakteristieke rol. En dan natuurlijk dat feest in de kantine wanneer een paar mensen plotseling spontaan muziek gaan maken en iedereen met elkaar begint te dansen (ik wilde ook op zo'n school)!

Maar, wat ik even kwijt wil: tussen al die jonge koppies zat een puberachtige, roodharige, verlegen, aandoenlijke, dromerige krullenbol... laat dat nou tegenwoordig dat secreet van een kale dokter Romano in ER zijn! Ow oud oud oud.

# Een paar dagen geleden maakte ik op een zonnige dag wat foto's op en nabij een drukke veerpont.

Terwijl ik het resultaat bekijk schrik ik van dit plaatje. Zo mooi. Ik snap werkelijk niet hoe ik dat gedaan heb. Langzaam begint er iets te dagen: ik had toch ook nog een foto gemaakt van een gedicht op een poster die in de pont aan de wand hing... de werkelijkheid is hard. Maar een plaatje is het.

# Dat van die zonnebril was niet zo'n goed plan. Ik heb heel erg verloren. Ik had bedacht dat ik Simone moest laten rennen, maar ik denk dat zij dat plan zelf iets eerder had bedacht dan ik...

Het was ondanks mijn nederlaag wel weer heel gezellig gisteravond. Kijken naar strijdende clubgenoten op zo'n mooie avond is ook erg leuk namelijk, vooral met een biertje in je hand. Voor mij nog vijf wedstrijden te gaan tot zondag. Lord have mercy.

Dinsdag 2 april 2002

# Over een uurtje moet ik aantreden voor de clubkampioenschappen enkelspel van mijn tenniscluppie. Er doen natuurlijk weer veel te weinig dames mee en de wedstrijdleiding heeft mij tijdens de voorbereidingen vriendelijk verzocht of ik zo aardig wil zijn om ook een poule hoger te spelen naast de wedstrijden in mijn eigen poule. Dat wilde ik wel. Toen.

Maar nu heb ik erg weinig energie en voel er best weinig voor om straks als schietschijf te fungeren en weggemept te worden. Gatverdegatver. Nou ja, ik doe mijn snelle zonnebril (Killerloop) op. Da's alvast wat.

# Alles wat ik niet durf te zeggen, maar soms vertel... hazeymaiko.com

Engelen bestaan. Echt wel.

Maandag 1 april 2002

# Het skateseizoen is wat ons betreft geopend. Lekker een paar uurtjes door recreatiegebied Spaarnwoude gecrosst. De paden gaan ook dwars door het terrein van de golfclub, waar ik me toch altijd een soort plebs op wielen voel. Onzin natuurlijk, zij zien er eigenlijk zelf niet uit met die rare golfkarretjes die ze achter zich aantrekken, maar toch. Op het terras waren we in ieder geval niet welkom. Tss... wedstrijdje?

# De namen van het babyfaceproject zijn bekend! Ik mag dan misschien niet de knapste baby zijn, maar kijk eens naar mijn karretje en dat chroomwerk! Mar10e bedankt voor al je werk!

# Vandaag is mijn oudste zoon jarig, het kind dat mij moeder maakte. Eigenlijk vier ik vandaag dus moederdag. Ik ben nu bijna mijn halve leven al moeder.

Ik kan me het gevoel nog goed herinneren dat me overkwam toen de verpleger in het ziekenhuis het gordijn rond mijn bed (voor het eerst 'op zaal') opzijschoof en het bundeltje in zijn armen aan mij gaf. Een kind? Ik? Mijn kind? Dat gevoel overkomt me nog wel eens als ik die inmiddels erg stoere zoonkerel onverwacht ergens tegenkom.

Mijn eerste daad als moeder was het proberen te veranderen van de geboortedatum, maar dat mocht niet van de dokter die datum en tijd al op een soort schoolbord in de verloskamer had genoteerd, ook niet omdat het nog maar net na twaalf en nog maar heel kort 1 april was... Ik geloof ook niet dat mijn zoon er veel last van heeft gehad. Behalve dan dat hij opgescheept zit met een moeder die soms niet kan geloven dat hij haar zoon is.

Goed. Ik ben expres vroeg opgestaan. In plaats van het draaien van een overdodis aan was ga ik alle kleding maar eens voorzien van flink veel vlekken. Ik zal ze krijgen. Ik, moeder van een 1 april gek.

cockie.orgcockie@cockie.org
inhoudWat ik zeggen wil: