Woorden zijn rare dingen...
je kunt ervan maken wat je wilt. Schrijf mij: cockie@cockie.org
home

"Mijn boek bestaat uit twee delen, het deel dat ik geschreven heb en het deel dat ik niet geschreven heb. Het laatste deel is juist het belangrijkste."

    ~ Wittgenstein
        

Maandag 30 april 2001

Koninginnedag. Met de salonboot naar Amsterdam. Een geweldige dag gehad. Enorm genoten. We hebben geprobeerd de rustige gedeelten op te zoeken, wat 's morgens in de Boedhistische tempel nog wel lukte. Wat verderop ademloos gekeken naar het bungyjumpen vanuit een klein bakje bengelend aan een hijskraan. De hele Utrechtse straat echter keek omhoog naar een jongen op een piepklein balkonnetje, die op 'Sexbom' van Tom Jones spontaan uit de kleren ging. Veel leuke, rare mensen. Lekkere biertjes in de zon. Verrukkelijke chinese hapjes. En nog wat koopjes (kekke truitjes) opgedaan ook. Het zou natuurlijk fantastisch geweest zijn, als ik nu een foto kon laten zien waarop ik aan het bungyjumpen ben. Ik heb het nog wel even overwogen omwille van de kijkcijfers, maar ik durf het echt niet hoor.

Zondag 29 april 2001

Voetballers kunnen drinken. Dat is bewezen. Supporters kunnen er wat minder goed tegen. Toch wel handig, zo'n trendy bril met gekleurde glazen 8-)

In de ochtend heb ik mijn moeder opgehaald voor een ritje en koffie bij mij thuis. Zij was verrukt dat ze vogels hoorde zingen en zij heeft absoluut gelijk, maar mag het wat misschien wat zachter...<;-(

Sinds kort heb ik het voorrecht in een nieuwe auto te mogen rijden. Een geweldig ding -- maar ik ben denk ik het meest enthousiast over de CD-speler. In de vorige auto zat alleen een autoradio. Ik word zelfs een beetje hebberig en wil tegenwoordig graag CD's aanschaffen, terwijl ik die voorheen nog wel eens van de bibliotheek leende. Vandaag heb ik 'Glowstars' van Heather Nova besteld. Haar CD 'Siren' ken ik al (en heb die nu ook meteen maar gekocht :-) ) en daar ben ik behoorlijk van onder de indruk. Het nummer 'Avalanche' heeft indertijd een verpletterende indruk op mij achtergelaten. Best wel wat ouder materiaal, maar ach... ik hou van haar muziek en teksten. (Ik moet me wel realiseren, dat deze auto uit zichzelf al erg opvalt en dat ik als bestuurder beter niet al te gek kan doen tijdens het rijden en meezingen) ;-)

Zaterdag 28 april 2001

Laatste bijeenkomst van de 'harde kern' van mijn conditietrainingsgroep. Wereldwijven werkend aan wereldlijven. Eigenlijk kom ik alleen maar voor de muziek en de slappe ongein, maar dat weet verder niemand. Vandaag zong Mark Knopfler: Sailing to Philadelphia (terwijl wij compleet uitgeteld op onze matjes even mochten uitrusten) en dat klonk erg lieflijk. De groep valt in deze samenstelling uit elkaar omdat onze 'juf' wat anders gaat doen op de vroege zaterdagochtend, maar we blijven elkaar regelmatig ontmoeten voor culturele, sportieve en culinaire evenementen te beginnen op 30 juni. Lunchpakket, survivalspullen en een aandeel in het koude buffet meenemen en verder is het een verrassing.

Bij de post zat een afwijzing van mijn persoon voor een vacature waar ik op gesolliciteerd had. Ik vind het erg jammer! Er stond in dat mijn brief met het oog op mijn privacy vernietigd is.... ik wist niet dat het *zo* erg was :-) Is het onderwijs dan echt nog de enige plaats voor hopeloze gevallen als mijzelf...

Vanavond op de feestavond van de plaatselijke voetbalclub ter afsluiting van een seizoen waarin alle teams weer net aan degradatie ontsnapt zijn maar een borreltje extra om mijn verdriet een mooi plekje te geven. Als er tenminste alcohol geschonken wordt, ik weet niet zeker of die voetballers er wel van houden...

Vrijdag 27 april 2001

Mijn vriendinnen en ik hebben een bezoek gebracht aan de Hammam - een Oosters badhuis. We zijn ingezeept, gescrubd (behoorlijk hardhandig!), met klei besmeurd, gemasseerd en in het stoombad geweest. Mmmm. Een geweldige ervaring! Na afloop lekker over de Amsterdamse grachten gewandeld en in het zonnetje (!) op een terras gezeten. We hebben besloten dat dit soort uitstapjes voor herhaling vatbaar is :-)

Donderdag 26 april 2001

Ik heb vannacht een heel goed boek uitgelezen: Blauwbaard van Pauline Slot en nu ligt Portnoy's Klacht van Philip Roth te wachten. 'Een boek dat door je ziel zou kunnen snijden, als het niet zo grappig verteld werd' staat erop.

Ik had een zalmsalade gekocht bij de visboer en wilde die lekker opeten op een bankje in een parkje in het zonnetje... er zat geen vorkje bij... tja, wat doe je dan in zo'n geval?

Woensdag 25 april 2001

Beetje depri-dag. Kon pas na 19.00 uur weer een beetje zingen. Op het moment is de CD 'Recurring Dream' van Crowded House erg favoriet. De tekst van de liedjes ligt op de strijkplank en die lees/zing ik mee terwijl ik strijk... "finding out wherever there is comfort, there is pain ..." Tja, vind je het gek? :-)

Dinsdag 24 april 2001

Ik begin de dag graag met het lezen van mijn e-mail. De inhoud daarvan bepaalt vaak mijn stemming voor de eerste paar uren van de dag. Dus voor degene die mij e-mailt: hou daar rekening mee ;-)

Maandag 23 april 2001

Iets helemaal van mezelf. Hmmm, misschien is de tijd nu aangebroken om daar maar eens wat mee te doen.

Kom net terug van een sollicitatie. Spannend. Hoop dat ik word uitgenodigd voor een tweede gesprek.
"Ooh Sjonnieieie, ssing un llliedjuh foor maain all-lleen...

Ooh Sjonnieieie, want foor maain ben juh num-mer ééhn...!!!" :-)
Dit modelletje, maar dan in het zwart :-)
Heather Nova - Not only human

"Life is something set to music
I can hear it when I'm sad
There's a chord in every muscle
Every kiss you ever had..."
Crowded House - Into temptation

"You opened up your door
I couldn't believe my luck
You in your new blue dress
Taking away my breath
The cradle is soft and warm
Couldn't do me no harm
You're showing me how to give
Into temptation
Knowing full well the earth will rebel
Into temptation

Don't tell..."

Neil Finn, die de meeste teksten voor Crowded House heeft geschreven, treedt woensdag 16 mei 2001 op in de Melkweg.